![]() |
#1561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Ten angielski dziś to była dla mnie porażka po względem słuchania.
Nie zdążyłam się skupić na tych dyscyplinach sportu a tu już 3 część leciała ![]() A ten lektor to tak gadał jakby jakieś kluchy miał w gębie... I głupie było to zadanie z tymi przedstawieniami (chyba 5.) Dobrze, że to tylko próbna.
![]() |
#1562 |
Raczkowanie
|
pisala ktoras z was niemiecki rozszerzony? moim zdaniem banalny ale swinstwo zrobili w 3 zadaniu z rozumienia ze sluchu. wy co sadzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się zezłościłam na Operon że nam takie trudne arkusze przygotował! choć może z drugiej strony to i lepiej, że na początek nas nastraszyli ![]() ![]()
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Jakie były tematy wypr na ang, dziewczęta?
![]() ![]()
#1566 |
Wtajemniczenie
|
niemiecki podstawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale tak Ci powiem, że trudna trudna, ale i tak po jej napisaniu nie mogę stwierdzić, co powinnam sobie jeszcze powtórzyć ![]() ![]() Paula, rozprawka o kontaktowaniu się i poznawaniu nowych ludzi przez Internet opis jakiegoś "our hero" ![]() i ... opowiadanie... nie pamiętam ![]()
Je ne veux pas travailler Je ne veux pas déjeuner Je veux seulement oublier Et puis je fume Edytowane przez ksh Czas edycji: 2008-11-27 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Na rozszerzeniu było opowiadanie o przygotowaniach do uroczystosci rodzinnej z jakims niespodziewanym przebiegiem zatytułowane 'final countdown'. Była jeszcze rozprawka o utrzymywaniu kontaktu ze znajomymi przez internet czy jakos tak i 3 nie pamiętam ale chyba opis jakiejś osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na polskim pisałam wczorajszy arkusz z czytania ze zrozumieniem. Rozszerzony. I wydaje mi sie, że jak na próbną, był trudny, ale gdyby taka była matura w maju to byłby bez problemu do napisania.
Pewnie pisałabym o wierszu, ale robiliśmy tylko część testową. ![]() A ja jutro mam w szkole Dzień Samorządności i nie mamy lekcji! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Ale, do choinki, 250 słów na rozprawkę czy opowiadanie to mało!
![]() Nooo, kto jeszcze pisał ang rozszerzony? ![]()
Je ne veux pas travailler Je ne veux pas déjeuner Je veux seulement oublier Et puis je fume Edytowane przez ksh Czas edycji: 2008-11-27 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Ja u siebie widze ze kompletnie leże na strukturach, kompletnie
![]() A 250 słów to naprawde malutko.. mi to zajeło kawałek tej 1 strony... z 3/4 nawet nie. Ciezko mi było wykreslac 200 słów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
Kupiłam gazetę wyborczą ale wydrukowali tylko poziom podstawowy z polskiego :/ Czekam na wyniki w necie.
Co do dzisiejszego angola... zdawałam rozszerzenie. Ogólnie gramatyka była niezbyt przyjemna. Transformacje i słowotwórstwo oraz ten tekst luk w części czytania były takie sobie. Niby wszystko zrobiłam, ale już wiem że mam parę błędów i niczego nie jestem na 100% pewna. Pisanie było banalne - oby takie na prawdziwej maturze było. Dość długo wahałam się miedzy opisem, a rozprawką i w końcu padło na rozprawkę. (Napisałam idealnie 250 słów :P) Rozmawiałam z wieeeloma osobami. Wszyscy oprócz 1 osoby ją wybrali. Listening wg mnie prosty. Tylko w pierwszym zadaniu miałam parę wątpliwości. Niewiem co trudnego mogło być w dietach i Federerze, chociaż moja koleżanka po wyjściu z sali powiedziała, że nienawidzi Federera. Reading... ogólnie nie był zły, tylko ta ostatnia część... i jedno pytanie T/F z przemysłu Chińskiego :p
#1573 |
Zakorzenienie
|
Our hero?
![]() ![]() Chyba też bym wybrała rozprawkę. ![]() Ciekawa jestem jutrzejszej geografii. Ale pisać bym nie chciała ![]() ![]()
#1574 |
Raczkowanie
|
Tematy były mniej więcej takie:
Opowiadanie: opisz przebieg rodzinnej uroczystości podczas któej zdażyło się coś niezywykłego/niespodziewanego i zatytułuj: "Final Countdown" Rozprawka: Coraz więcej ludzi komunikuje się z przyjaciółmi i poznaje nowych przez Internet. Wymień zalety i wady. Opis: Opisz jakąś sławną osobę, która wg Ciebie ma/będzie miała wpływ na Twoich rówieśników. Zatytułuj: Our Hero Zastanawiałam się czy nie opisać Jana Pawła II, ale w końcu zrezygnowałam ![]()
#1575 |
Zakorzenienie
|
Listening faktycznie taki zły nie był, to 1 troche dziwne, diety były proste, Federer niby też ale mi pasowało wiecej tych odpowiedzi i tak.
Ja tam pisałam opowiadanie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Ten opis w sumie też ciekawy, ale i tak rozprawka wydaje się najprostsza, tzn. temat.
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to ostatnie z Chinami? T czy F? bo ja zaznaczyłam że F. bo wydawało mi sie ze tam wogole ten koles nie mowil nic takiego, tylko wypowiadał sie na temat desperacji rzadu czy czegos tam, juz nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi w ost pytaniu o Federera chyba wszystkie pasowały ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Tematy były świetne
![]() ![]() Pod wzgledem form wypowiedzi rozszerzenie jest o wiele lepsze, wole to niż te wszystkie listy, zaproszenia, notatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł na opowiadanie o tym torcie i sukience
![]() Co do listeningu to napisałam tak jak wy, że koleś nie był korespondentem i że plagiatował inne teksty. A w tym ostatnim z Chińczykami dałam True... ale to jakieś dziwne było :P
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Chinami miałam F,F,T,T. W ostatnim , wydaje mi się, że facet mówił, że ściąganie tych przedsiębiorców z Chin to już akt desperacji, a nie perspektywiczne działanie i że to nie pomoże na dłuższy czas ![]()
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
No dokładnie. Ja miałam F T T T :P Każdy co innego hehe. Pozostaje czekać na klucz.
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam jakoś inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
Za to jutro się spalam... albo nie... raczej płonę i zostaną ze mnie zgliszcza... Geografia rozszerzona a ja nie umiem NIC.... czuję, że wcześnie wrócę do domu
![]()
#1588 |
Zakorzenienie
|
Ja z biologią też polegne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Raczkowanie
|
to mój pierwszy post na tym forum ale czytam ten wątek już od wczoraj a dzisiaj zdecydowałam się coś napisać. Ja zdawałam wczoraj polski rozszerz. Wybrałam temat z Szewców i Faraona, gdyż wolę porównywać. I jestem załamana, z czytania ze zrozumieniem pewnie będzie 0 pkt. Wypracowanie napisałam na 3,5 stron i nauczycielka powiedziała mi że przesadziłam. Mam więc pytanie czy w polski jest jakiś limit słów, ja po prostu nie potrafię pisać krócej.
Dziś pisałam też rozszerz. Cóż, rozprawka banalna- tyle, że jak zwykle się rozpisałam i musiałam skreślać słówka. Zawiodłam się na sobie przy słowotwórstwie i parafrazach. Zawsze było to moją dobrą stroną. Słuchanie jak się spodziewałam fatalnie- z tym tenisistą to mi prawie wszystko pasowało i strzelałam. Czytanie tez nie najlepiej- ostatnie zrobiłam metodą wyliczanki a o tych Chinach to mam F T T T. Kolega miał właśnie odwrotnie T F F F F. Co prawda on z ang jest świetny ale wolałam się nie odwzorowywać. Ogólnie porażka. Jutro historia, naszczęście podstawowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Angendil, może nie jest tak źle... A nawet jeśli, to tylko próba próby
![]() Ja w ramach ćwiczeń na matmę robię pracę semestralną z matematyki dla kuzynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.