Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-27, 11:59   #4741
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poszlam spac po 23 wczoraj by nie miec duzo do nadrabiania i co...??? 6 stron....
wlasnie skonczylam czytac
dawno sie tak nie usmialam jak czytalam jak sie tu kolezanki wczoraj rozluzniły

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:04   #4742
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

http://www.allegro.pl/item489592277_...70_145_cm.html
http://www.allegro.pl/item482543795_...la_dzieci.html
to do nowego pokoju małego-ale chyba dopiero po swietach bedzie gotowy
a pod choinke:
http://www.allegro.pl/item488759350_...g_animals.html

Stary 2008-11-27, 12:08   #4743
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość

leleth a myślałaś o czarny wibro??

hmmm kolor obojetny... ja chce zeby mial bajery

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość

Leleth troche szkoda tej kariery fotomodela.Może gdyby mąż inaczej zareagował za jakiś czas kupywałybysmy pampki z podobizną Twojego pierworodnego

heh mi to w sumie cylo obojetne... tz sie sprzeciwil raczej... a zreszta sprubuje znalezc jaka sprawdzona agencje- nie bede ufac jakims kobietom spotkanym w sklepie... wole poszukac sprawdzonej agencji i wtedy mozemy sprobowac...
kto wie..moze mlody zarobi na swoje pieluchy i mleczko....

Poulette mysle, ze mlody juz wyglada jak nauczyciel..brakuje mu tylko okularow na nosie i mozna go wysylac do szkoly....

a poza tym zapomnialam sie pochwalic.... mlodemu rosna zeby.... w sumie juz dawno zaczal sie slinic ale w ciagu ostatnich dni zaczely byc widoczne jasniejsze kropki na dziaslach i w dodatku mlody sobie przygryzl tymi dziaselkami jezyk do krwi!!! no i lekarka stwierdzila ze maly powinien miec zeby na wierzchu w ciagu dwoch tygodni... i to trzy na raz

ktos sie pytal o wage po ciazy... w tym momencie waze 2 kg mniej niz przed ciaza... a w planie mam jeszcze zrzucenie 5-6 kg... w moim przypadku wystarczylo wyeleminowanie chleba i ZP (zryj polowe- choc w moim przypadku to raczej 2/3)

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2008-11-27 o 12:11
leleth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:08   #4744
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelin2000 Pokaż wiadomość

A jak tam u was spalanie po ciazy? Tak mnie zapewniano ze jak cyckiem to szybko a tu w miejscu stoje i nic.
ja mam 6kg mniej niz przed ciaza, ale jeszcze jakies 4 chcialabym miec mniej. w sumie to u mnie powoli bo powoli ale nadal leci w dol
Stary 2008-11-27, 12:14   #4745
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Judi ten wieszak jest super
A ten statek z Fisher Price też świetny

Masz ci los!Myslałam że sobie spokojnie posiedze na wizażu póki gadzinka spia tu mi sie ciotka zwala na kaweTo są uroki posiadania tak licznej rodziny w jednym mieście,zawsze ktoś sie przypałęta eh...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:17   #4746
anita00079
Wtajemniczenie

Wiesz co Evelin co do karmienia i chudniecia to roznie z tym na pewno w czym pomaga karmienie to w szybkim obkurczaniu macicy co by oponka szybciej sie wciagneła, ja nei wiem czyto karmienie u mnei wyciagnelo czy bezsenne noce bo karmilam co 2 h przez miesiac, bo jak skonczylam jednego poic to musialam zaraz drugiego, ja dobilam do ok 62 w ciazy z 45 kg no i w sumie od 2 miechow ciagle stoi na 47 chociaz na krotko bylo 46.Teraz jak siedze w domu i sie nie ruszam to i nie spalam. No chyba ze na wizazu od pisania
A ja nadal inwalidka z jedna reka po tym przedzwiganiu fotelikow wszystko robie jedna reka ale tu moge pisac dwoma
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:21   #4747
ashh7
Przyczajenie

My juz po spacerku w deszczu;], wizycie kumpeli tez z młodym , sprzątaniu, praniu i innych 'przyjemnościach' tylko na chwile..zeby sie fotką powitalną pochwalic...ehem o ile sie doda;P ps. Evelin2000 no to sie razem 'zapisałyśmy' do mamusiek forumowych,pozdrawiam tym bardziej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bobo.jpg (32,9 KB, 30 załadowań)
ashh7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:24   #4748
anita00079
Wtajemniczenie

Wiecie sledze taki program od jakiegos czasu o tej godzinei wlasnie i tam jest o jednej dziwczynie co w wieku 12 lat zaszla w ciazei 13 jak urodzila oczywiscie ojciec dziecka od razu ja zostawil....ale teraz ma 20 i wiecie jak se nie zle poradzila, wiadomo ze to troche patologiczneno i teraz zaczela robic kariere modelki bo fajna laseczka z niej, ja se tak pomysle jak by mi np corka co ma 12 lat prezyszla i oznajmila ze jest w ciazy to nei wiem co bym zrobila..
Stary 2008-11-27, 12:38   #4749
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashh7 Pokaż wiadomość
My juz po spacerku w deszczu;], wizycie kumpeli tez z młodym , sprzątaniu, praniu i innych 'przyjemnościach' tylko na chwile..zeby sie fotką powitalną pochwalic...ehem o ile sie doda;P ps. Evelin2000 no to sie razem 'zapisałyśmy' do mamusiek forumowych,pozdrawiam tym bardziej)
ale śliczne chłopaczyssko !!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2008-11-27, 13:11   #4750
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

A co tu sie wyrabia? Od wczoraj tyle nasmarowane ze nie dam rady tego na raz nadrobic...Moja kruszynka dala mi tylko 15 minut (tyle zostalo jej drzemki...)

Chcialam Wam tylko napisac, ze tesciowa znow mnie odwiedzila tym razem dzis do poludnia...Bo wczoraj rzekomo sie wnusia nie nacieszyla..no jak sie przychodzi o 19...Jak zwykle nic dla dziecka nie miala chociaz Majka skonczyla dzis 3 miesiace No ale wredna synowa miala satysfakcje, bo mala nie chciala do niej isc a jak ja wziela na rece to od razu ustka w podkowke i do mamy
Hahaha Powiedziala, ze musi czesciej wpadac zeby dziecko babcie poznalo
Ledwo wyszla tesciowa to wpadla kolezanka swiezo zaciazona..Alez sobie powspominalam te czasy z dzidziolem w brzuszku
Stary 2008-11-27, 13:41   #4751
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
A co tu sie wyrabia? Od wczoraj tyle nasmarowane ze nie dam rady tego na raz nadrobic...Moja kruszynka dala mi tylko 15 minut (tyle zostalo jej drzemki...)

Chcialam Wam tylko napisac, ze tesciowa znow mnie odwiedzila tym razem dzis do poludnia...Bo wczoraj rzekomo sie wnusia nie nacieszyla..no jak sie przychodzi o 19...Jak zwykle nic dla dziecka nie miala chociaz Majka skonczyla dzis 3 miesiace No ale wredna synowa miala satysfakcje, bo mala nie chciala do niej isc a jak ja wziela na rece to od razu ustka w podkowke i do mamy
Ledwo wyszla tesciowa to wpadla kolezanka swiezo zaciazona..Alez sobie powspominalam te czasy z dzidziolem w brzuszku
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA MAJECZKI

ashh7 jaki słodzik

moje bobo zasneło na godzine!!!!!!!!! pochłoneło słoik marcherki popiło soczkiem a teraz próbuje uciec z leżaczka

zara tż z teściową przyjdą

help

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 13:43   #4752
poulette
Wtajemniczenie

Cos mi wizaz slabo dziala.... chcialam wiecej cytatow dac, ale mi czesc wczesniejszych gdzies wcielo.....

Cytat:
Napisane przez afro_dyta85 Pokaż wiadomość

A myslicie że to bardzo by było brzydko jakbym sobie sama prezent kupiła pod choinkę? Znalazłam idealny (w sumie to nawet trzy idealne)
Bardzo podoba mi sie twoj pomysl, tez musze sie nad czyms zastanowic....

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja juz szpachla na twarzy, wlosy za moment zrobie (mam nadzieje ze nie wyciagne se wszystkich) no i bede spadowywac na szczypanke a potem na babski cząber z dzidziolami mam nadzieje ze choc ciutke pozazdroscicie
Nie ciutke, tylko bardzo ! Ja nadal ta sama rozrywka : spacer nad Sekwana.... Dzisiaj nawet bobra nie bylo.... tylko drzewa.

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
słuchajcie, ma ktoś namiary jaieś na Andape?
Bo baaaaaaaaaaardzo dawno jej nie było i nawet na pasku jej nie widuje...
No wlasnie, gdzies nam zniknela.... Ja nie mam namiarow niestety.

Cytat:
Czytałyscie o zmachach w Bombaju??/ A ja tam chciałam jechać :/
Jeszcze nie, ale zaraz mam zamiar.

Cytat:
A jak tam u was spalanie po ciazy? Tak mnie zapewniano ze jak cyckiem to szybko a tu w miejscu stoje i nic.
Ja wlasnie sie zastanawiam ile waze.... nie mam wagi w domu i poczekam az bede u rodzicow za ponad tydzien, to wtedy sie okaze. Ostatnio mialam 1 kg wiecej niz przed ciaza. Mysle, ze teraz waze tyle co przed, ale jakos tak biodra mi szersze zostaly. Ale ja juz przed ciaza bylam gruba i bardzo chcialabym schudnac tak z 10 kg. Ale jak ????? Skoro ja caly czas jestem glodna, przed chwila zjadlam 4 kanapki z Nutella !!!! Normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje..... Tylko bym jadla, a juz slodkie to caly czas.... u mnie karmienie piersia chyba nic nie dalo. Choc kto wie, moze jakbym nie karmila, to mialabym jeszcze wiecej zbednych kg.... Ehh...
Czas sie za siebie wziasc, a mi jakos nie wychodzi. Nie mam silnej woli. A juz nie moge na siebie patrzec....
Tak, Afro miala racje. To jest zdecydowanie drazliwy temat.

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
A wychodzac do roboty to wsadził maluchy razem do łozeczka bo od wczoraj nawijaja jak szalone i tak se mysle ze od 8 do 11 jak mnie w koncy zbudziły nawijały caly czas
Szczesciaro jedna !!!!!

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Jowiszku ja też uważam, że cena dobra. Nie ma się co łakomić na taniochę, bo często gęsto to podróby. Jak masz sprawdzonego sprzedawcę, to tylko klikać. A ja sama teraz kombinuję jakie zapachy sobie sprawię, tak z 2-3 flaszki mi styknie na ten miech
Kasiu, a co ty z nimi robisz ? Bo ja mam jedna flaszke na 2 lata i to czasami nie udaje mi sie skonczyc....

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Kochana, moje dziecko od moich tesciow nie dostalo jeszcze nic. I tak pewnie zostanie.... No coz, tak juz czasami jest. Nie ma co sie przejmowac. Sa ludzie i taborety....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 13:47   #4753
poulette
Wtajemniczenie

Dobra, ide na Allegro poszukac sobie prezentu jakiegos....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 13:51   #4754
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość

Kochana, moje dziecko od moich tesciow nie dostalo jeszcze nic. I tak pewnie zostanie.... No coz, tak juz czasami jest. Nie ma co sie przejmowac. Sa ludzie i taborety....
jesli chodzi o wage to tak jak pisalam wczesniej ograniczylam chleb- no i w sumie slodycze... i zmniejszylam porcje i jest super no i cellulitis sie zmniejszyl cwiczyc mi sie nie chce niestety haha ...

a teraz UWAGA!!! PISZE COS POZYTYWNEGO O MOJEJ TESCIOWEJ!!! otoz zorientowala sie w koncu ze nie ubieramy malego w ubranka, ktore ona kupuje (mamy zupelnie inny styl) i powiedziala, ze mozemy uzywac karty kredytowej tzta,ktora ona splaca aby kupowac mu ubranka i mleko... no i wczoraj pierwszy raz kupilismy mu stosik ubranek w H&M... w ten sposob ja sie ucieszylam bo sobie sama wybralam co chcialam a ona jest szczesliwa ze mogla pomoc nawet taboreta mozna wychowac
Stary 2008-11-27, 14:34   #4755
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

chejjjjj

My już po spotkanku superr było fotek nacykane, potem powkleja się
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 14:46   #4756
Kasiulka22
Zakorzenienie

Leleth

Ómarłam z tym wychowaniem taboreta

Słońca moja teściowa też nie kupowała nic Olci, ale co tydzień jak wpadają zostawia 100 zł jak to mówi na mlesio nie wiem czy Wam wspominałam, że dala mi też ciuszki z mojego męża z przed 30 lat bo to jakieś zagramaniczne... pomijam już ich "dizajn" ale są niestety z materiałów sztucznych, a w takie Olci przywdziewać nie będę
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 14:52   #4757
Kasiulka22
Zakorzenienie

Poulette kochana co do perfum to ja jestem perfumoholiczką, nie zużywam tego wszystkiego co mam choć perfumować lubię się szczodrze zduszając otoczenie Lubię patrzeć na te wszystkie flakoniki, wąchać koreczki... taka tam mania Chętnie robię koleżankom odpsiki, bo sama nie wykorzystuję wszystkiego

Rusałko czekamy na foto relejszyn
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:00   #4758
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Narazie jedno bo Lena cos mi marudzi i na szybko wklejam.
Zgaduj zgadula czyje jest czyje
Stary 2008-11-27, 15:02   #4759
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Fotki zapomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB270118.jpg (76,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB270114.jpg (68,4 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez rusalka
Czas edycji: 2008-11-27 o 15:04
Stary 2008-11-27, 15:02   #4760
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Laski.
No i byłyśmy na tej rehabilitacji. Problemow z komunikacja miejska nie mialyśmy, wszytsko szło sparwnie, ale... czuje się jakoś dziwnie po tej rehabilitacji. Gościu nic nie powiedział zeby Ala miała jakieś napiecie mieśniowe. Wydaje mi się, ze nie jest jej ta rehabilitacja potrzebna, ale chyba mi tzn. zaczał mi pokazywać jak mam ją przewijać, ubierać, nosić i w sumie to okazało się, ze niby cały czas źle to wszytsko robiłam. Bo, zawsze jak ją przebierałam to, np podnsiłam jej główkę, plecki, a on powiedział, ze tak się nie robi, że trzeba podnieść tyłeczek trzymając bioderka, lekko je przekręcić w bok, wówczas dziecko się na boczku kładzie i wtedy rzezcy zsuwać. Podobno dziecko powinno miec cały czas kontakt z powierzchnią na której leży. no i powiedzial, rowniez ze nie powinnam jej nosic w pionie bo jest jeszcze za mała, że nie mam pozwalac jej siadać (ze powinna siadac dopiero za 5 miesiecy, a ja myślaąłm ze za 5 miesiecy to moz powoli bedzie chodziła), ze nie mam ja podnosic do siadu za raczki (a pediatar powiedzial, ze mogę). No i w co teraz wierzyć :conf used:
czuje się lekki zakret po tej rehabilitacji.
no i wymiekam też jeżlei chodzi o małej skóre, nie wiem już sama jak mam ja pielegnować, w czym kąpać bo wicznie coś ma na twarzy. już pzrestałam słodkie jeść. Od krowy to jem tylko masło. Ciemieniucha iwecznie wraca, nie mogę jej wytepić. 3 dni temu znalazlam na ytle główki znalazłam bardzo suhce place, zdrapałam je, naoliwiłam i co, rano znowu są , ręce mi opadają.
Ochoty na sex juz nawet nie mam ;(

Cytat:
Napisane przez natoha Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Veronka ja tu ciągle jestem, nawet czytam na bieżąco, ale przebić się czasami trudno, zwłaszcza w taki wieczór jak wczoraj
poza tym boje się Wersty i do pięt nie dorastam Kasiulce- matce polce- kasiulka nie bij
a dlaczego boisz się Wersty jeśli można wiedzieć ?

Cytat:
ide na spacer dziewczyny jak wroce to wam walne foszka ze nie podejmujecie tematu papa
Ja w ciąży przytyłam 22kg, to była normalnie maskara, jak biegłam do tramwaju (trudno to nazwać giegiem) to ziemia się trzesła. teraz mam już 20kg mniej, ale planuje schudnąć jeszcze z 7 bo chcę być CHUDA SZKAPA

Ashh śliczny ten twój synek, czy on jest albinosem, takie jaśniutkie włoski ma

Fajna fotka. A w srodku to Piterek? Ale się rozpycha

A i jeszcze chciałam dodać, ze na tej rehabilitacji studenci byli i ogladali Ale. Młoda ryczała non stop przez 30 minut, to było coś strasznego. Ja już nie chce rehabilitacji

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2008-11-27 o 15:05
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:03   #4761
Judi21_84
Zakorzenienie

dziewczyny czekamy na foteczki Już się nie mogę doczekać

dziecię śpi, ja obiadek zrobiłam, teraz czekamy na tz i siorkę, bo zawsze w czwartki wpada najstarsza siostra z 2 letnią córką potem przychodzi jej 11 letnia córka z nauki gry na fortepianie, a ogólnei w czwartki są dzieci sredniej siostry (jkestem najmłodsza) więc jest góra dzieciaków, hałas, krzyki itd przedszkole normalnie

Stary 2008-11-27, 15:04   #4762
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Fotki zapomniałam
Lenka, Piotruś, Wiki ??
hehehe Teraz patrzę jaki Piotrek szczypiorek w tym babińcu

Stary 2008-11-27, 15:05   #4763
anita00079
Wtajemniczenie

Poulette ja cala noc myslalam o tym biednym boberku i czy go wlasnie spotkasz dzis na spacerku, a spacerku nad sekwana to ja zazdroszcze fakt znam z opowisci whartona ale tak ja opisywal jak bym tam byłaJa do dyspozycji mam lasy z dzikami i stadion olimpijski gdzie nie gdys Hitler chadzał....Wiec uwazam ze sekwana jest o wiele przyjemniejsza
Stary 2008-11-27, 15:06   #4764
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Lenka, Piotruś, Wiki ??
ja ja
Jeszcze mamy tutaj jedną koleżankę z Gliwic to może się kiedyś przyłączy
Stary 2008-11-27, 15:10   #4765
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

my juz tez w domku narazie dotankuje szczypiorka mojego i wkleje tez kilka fociszy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:21   #4766
anita00079
Wtajemniczenie

Ale fajna orgietka Piterek to ma dobrze-))W ogole to beda pamiatke kiedys miały jak mamusia pokaza gdzies za 16 lat
A Kasiulka z tymi ciuszkami od tesciowej to w ogole fajnie ze trak długo je trzymała ja myslalam ze zostawic se na pamiatke po dwa ciuszki te najmniejsze na 42cmby pokazac chlopakom jace kiedys malutcy byli teraz jak przebieralam ostatnio i znow natknelam sie na te miniaturkowe ciuszki to nie moge uwierzyc jak oni sie w to miescili a zapas jeszce był
Wiec moze zostaw te 30 letnie ciuszki i swoim wnukom wreczyszalbo sprzedasz na alegro jako antyki kiedys
Dorbarku dobrze wiemy juz ze co lekarz to inna opinia i trzeba zawsze wyposrodkowac to co do nas mowia..i nie zadreczaj sie a co do siadania wiesz co ksiazka to roznie pisza ale ja tez czytalam ze dzieci nie powinno sie jeszcze do siadania ciagnac bo kregosłup za miekki no ze ok 7/8 miesiaca dzieci siedza dopiero ale ja sama nei moge sie powstrztmac by tego malego nie sadzac na chwileczke bo tak sie rwie, Robina nie ciagam bo za gruby jeszce bym mu łapki wyrwała
Stary 2008-11-27, 15:22   #4767
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Lenka, Piotruś, Wiki ??
Podpisuję się
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:27   #4768
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
W
Ashh śliczny ten twój synek, czy on jest albinosem, takie jaśniutkie włoski ma
Czmu od razu albinosem?? Mój mężul też była taki jaśniutki, teraz nieco przyciemniał, ale nadal jest blondynem (kiedyś wolałam czarnych )I z albinosem nie ma nic wspólnego

W ogóle, to lubie jak facet ma zdecydowany kolor - albo czarny-czarny, albo jasny blond (ale nie świński blond)

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2008-11-27 o 15:30
Stary 2008-11-27, 15:27   #4769
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Podpisuję się
poszlas na latwizne

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:27   #4770
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
poszlas na latwizne
wcale że nie, po prostu sprawdzałam Judi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości