odszedł? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-27, 14:15   #1
cynamonowebuty
Przyczajenie

Unhappy

odszedł? :(

A więc mam pewien problem, nie jest to dla mnie łatwe, dlatego chciałabym prosić Was o rade
Chodzi oczywiście o chłopaka, nie byliśmy razem, ale znamy się gdzieś z pół roku, można powiedzieć, że 'bajerowaliśmy' ze sobą [całowanie, przytulanie, czułe słówka itp.] ale nie chcieliśmy jeszcze się wiązać, taki układ nam odpowiadał. Od jakiegoś tygodnia zaczęło się między nami psuć, częściej się kłóciliśmy itp.
Pewnego dnia spotkaliśmy się i prawie w ogóle się do siebie nie odzywaliśmy, potem wróciłam do domu to nie odezwał się a jak napisałam o co mu chodzi, to napisał, że mam do niego nie pisać.
Ta sytuacja trwa od środy, napisał mi wczoraj, że mam podziękować sobie za to jak jest, a ja kompletnie nie mam pojęcia o co mu chodzi, nie odpisuje na smsy, na gg, a wiem, że nie będzie chciał się spotkać i to wyjaśnić.
Jest to dla mnie bardzo trudne ponieważ bardzo mi na nim zależy, przepłakałam wczoraj cały dzień, w nocy nie mogłam spać. A problem jest także w tym, że chodzimy do jednej szkoły i codziennie się spotykamy
Nie wiem co robić, czy napisać coś do niego, czy to olać, ale za nic nie chcę tego kończyć
Może spróbować o niego walczyć?
cynamonowebuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 14:21   #2
vokuro
Raczkowanie

Dot.: odszedł? :(

Sproboj go delikatnie podejsc powiedz ze niczego nie chcesz od niego tylko rozmowy bo nie masz pojecia o co chodzi a bardzo pragniesz się dowiedziec bo Ci zalezy. i powiedz to ZALEZY ZALEZY ZALEZY.
Mezczyzni czasem tak maja zamiast spokojnie porozmawiac, wyjasnic sobie wszystko uciekaja w siną dal... nie pozwol mu nie naciskaj ale masz prawo wiedziec na czym stoisz.
vokuro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 14:39   #3
studi
Zakorzenienie

Moze ktos m cos naopowiadał na Twoj temat skoro unika Cię jak ognia?To jest troche bezsensu, no bo najpierw rzadko kiedy sie odzywa a na koncu stwierdza, ze to Twoja wina?Moze jakas rozmowa w 4 oczy?
Stary 2008-11-27, 15:03   #4
Costynuuna
Zadomowienie

czym było spowodowane to że sie od tygodnia kłóciliscie? jaki był tego powód ?

wiesz może ten wasz układ po prostu przestał mu pasowac (znudził sie?) i w ten sposób chce to zakończyc?

taki wniosek nasunął mi sie po przeczytaniu twojego posta, bo takie zachowanie jest aż dziwne .
Stary 2008-11-27, 15:07   #5
cynamonowebuty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
czym było spowodowane to że sie od tygodnia kłóciliscie? jaki był tego powód ?

wiesz może ten wasz układ po prostu przestał mu pasowac (znudził sie?) i w ten sposób chce to zakończyc?

taki wniosek nasunął mi sie po przeczytaniu twojego posta, bo takie zachowanie jest aż dziwne .
rozumiem Cię, że tak właśnie uważasz, ale chyba nie znudziło mu się, znaczy wydaje mi się tak.

a kłóciliśmy się po prostu o pierdoły, o zwykłe szczegóły bez sensu tak.
wiem, ze to zachowanie Was dziwi bo ja sama nie mogę w to uwierzyć, że tak jest, nie wyobrażam sobie po prostu tego, że tak to się może skończyć
Stary 2008-11-27, 15:09   #6
piotrkowalolitka
Zadomowienie

mysle ze nie powinnas zwalac winy na klotnie. w zwiazku jest to nieuniknione. jeszcze wbijesz sobie do glowy ze trzeba we wszystkim sie zgadzac, o nic nie czepiac a to jest nieuniknione. lepiej wypowiadac swoje zdanie nawet krzyczacz niz pozniej byc cicha pania domu, ktora nie moze podjac najmniejszej decyzji...

moim zdaniem przestal sie odzywac bo widocznie nie dorosl do zwiazku. jak sama mowisz nie byl to pelny zwiazek tylko "bajerowanie", czyli mozna od razu pomyslec ze jednynie chcial zabawy. myslal ze ci to pasuje a jednak? ty zaczelas sie w to wkrecac wiec on uciekl gdzie pieprz rosnie. nie zawracaj sobie nim glowy, napewno znajdziesz odpowiedzialnego partnera
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 15:24   #7
Elfir
Zakorzenienie

A może on po prostu dojrzał i zauważył bezsens waszych wczęsniejszych "niezobowiązujących" spotkań? Może poznał kogoś na kim mu zalezy i chce z tym kims stworzyć "zobowiązujący układ" i ty mu tylko przeszkadzasz.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 15:40   #8
Joanna4000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vokuro Pokaż wiadomość
Sproboj go delikatnie podejsc powiedz ze niczego nie chcesz od niego tylko rozmowy bo nie masz pojecia o co chodzi a bardzo pragniesz się dowiedziec bo Ci zalezy. i powiedz to ZALEZY ZALEZY ZALEZY.
Mezczyzni czasem tak maja zamiast spokojnie porozmawiac, wyjasnic sobie wszystko uciekaja w siną dal... nie pozwol mu nie naciskaj ale masz prawo wiedziec na czym stoisz.

Zgadzam się z vokuro Miałam bardzo podobna sytuacje do Ciebie też się spotykałam z moim obecnym TŻ przez poł roku i na tych samych zasadach ale poprostu uczucie bylo silniejsze od nas i wiem ze mozna sie zakochac po takich spotkaniach.... Także jesli Ci na nim zalezy to próbuj o niego walczyc mi sie dobrze wszyteko pooukładało ale jak bym byla w twojej sytuacji napewno bym walczyła...
Bardzo czesto na facetów działaja słowa ZALEŻY MI NA TOBIE,BARDZO TĘSKNIE,CAŁY DZIEŃ NIC NIE ROBIĘ TYLKO MYSLĘ O TOBIE... pisz do niego sms moze nie odpisuje ale napwno je czyta bo to juz nasza ciekawosc,pisz je słodko czesto tylko nie za czesto... Spróbuj mu napisac żebyście tylko porozmawiali bo bardzo Ci na tym ZALEZY.... Powodzenia
Joanna4000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 15:45   #9
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna4000 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z vokuro Miałam bardzo podobna sytuacje do Ciebie też się spotykałam z moim obecnym TŻ przez poł roku i na tych samych zasadach ale poprostu uczucie bylo silniejsze od nas i wiem ze mozna sie zakochac po takich spotkaniach.... Także jesli Ci na nim zalezy to próbuj o niego walczyc mi sie dobrze wszyteko pooukładało ale jak bym byla w twojej sytuacji napewno bym walczyła...
Bardzo czesto na facetów działaja słowa ZALEŻY MI NA TOBIE,BARDZO TĘSKNIE,CAŁY DZIEŃ NIC NIE ROBIĘ TYLKO MYSLĘ O TOBIE... pisz do niego sms moze nie odpisuje ale napwno je czyta bo to juz nasza ciekawosc,pisz je słodko czesto tylko nie za czesto... Spróbuj mu napisac żebyście tylko porozmawiali bo bardzo Ci na tym ZALEZY.... Powodzenia

a moze on pokazuje te smsy kolegom?? i smieja sie z tych smsow... a moze i nie pokazuje ale ma to "w dupie" i drazni go ze nie moze sie od niej uwolnic? i ze jest jakas psychniczna bo bez odzewu ona caly czas pisze i piszeee...

wyobrazmy sobie sytuacje, gdy jakis buc przypina sie do nas na imprezie, zdobywa jakims cudem od kogos nasz nr kom, i nie daje spokoju wysylajac smsy?? kogo by to niezdenerwowalo??

jezeli chcesz walczyc to zostaje jedynie spotkanie. wtedy ocenisz jak on sie zachowuje przy tobie.

pamietaj nikogo nie mozna zmusic do zwiazku i uczuc, nawet jak mu na poczatku zalezalo moglo mu przejsc...
Stary 2008-11-27, 15:47   #10
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
A ilu po takich wyznaniach zmyka, że aż się kurzy...

Dlaczego łączył was taki "niezobowiązujący układ", a nie normalny związek, skoro tak Ci na nim zależy?
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 16:11   #11
Joanna4000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka Pokaż wiadomość
a moze on pokazuje te smsy kolegom?? i smieja sie z tych smsow... a moze i nie pokazuje ale ma to "w dupie" i drazni go ze nie moze sie od niej uwolnic? i ze jest jakas psychniczna bo bez odzewu ona caly czas pisze i piszeee...

wyobrazmy sobie sytuacje, gdy jakis buc przypina sie do nas na imprezie, zdobywa jakims cudem od kogos nasz nr kom, i nie daje spokoju wysylajac smsy?? kogo by to niezdenerwowalo??

jezeli chcesz walczyc to zostaje jedynie spotkanie. wtedy ocenisz jak on sie zachowuje przy tobie.
Tylko zrozpaczona dziewczyna!
pamietaj nikogo nie mozna zmusic do zwiazku i uczuc, nawet jak mu na poczatku zalezalo moglo mu przejsc...

Tylko że ich coś przez te pół roku łaczyło jednak czyli nie bedzie jakmś dyskotekownym natretem....

Edytowane przez Joanna4000
Czas edycji: 2008-11-27 o 16:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 16:15   #12
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że ich coś przez te pół roku łaczyło jednak czyli nie bedzie jakmś dyskotekownym natretem....
laczylo?? laczylo ich jedynie "bajerowanie", nigdy nie wspomnial o powaznym zwiazku mial "panienke" do przytulania, calowania itd przy czym nie musial sie tlumaczyc, mowic ze wychodzi z kim , gdzie. Bylo mu bardzo wygodnie...

Rozumiem, ze czasem nalezy starac sie o druga polowke. Tak pewnie bylo w twoim przypadku, gdy we dwojke poczuliscie cos wiecej. Ale w tym wypadku nie widze zadnych szans
Stary 2008-11-27, 16:22   #13
Joanna4000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka Pokaż wiadomość
laczylo?? laczylo ich jedynie "bajerowanie", nigdy nie wspomnial o powaznym zwiazku mial "panienke" do przytulania, calowania itd przy czym nie musial sie tlumaczyc, mowic ze wychodzi z kim , gdzie. Bylo mu bardzo wygodnie...

Rozumiem, ze czasem nalezy starac sie o druga polowke. Tak pewnie bylo w twoim przypadku, gdy we dwojke poczuliscie cos wiecej. Ale w tym wypadku nie widze zadnych szans

Może masz i racje... Dlatego nie będe się sprzeczac...
Ja na szczęscie nie musiałam sie starać wystarczyła jedna porzadna rozmowa tylko ze to nie ma tak sensu....
Stary 2008-11-27, 18:55   #14
oooAsiaooo
Raczkowanie

Olej go skoro on tak zrobił. Ciężkie ale przynajmniej sie nie ponizysz
oooAsiaooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 13:02   #15
Miśka84
BAN stały

Może ktoś nagadał mu jakoś głupot, albo zobaczył Cię z jkaimś chłopakim i coś sobie uroił? Wyjaśnij z nim to, ale bez płaczu i poniżania się...
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 13:46   #16
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Odpuścić, zdecydowanie odpuścić nie pisac, nie dzwonić itd. Bo inaczej zrobisz się natrętna i będzie miał Cie dość, możesz mu ewentualnie napisać, że jakby chciał pogadać, to żeby się odezwał, bo nie bardzo wiesz o co chodzi. I tyle, koniec. Jeśli mu zależy odezwie się, jesli nie, no to trudno.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 16:29   #17
cynamonowebuty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Może ktoś nagadał mu jakoś głupot, albo zobaczył Cię z jkaimś chłopakim i coś sobie uroił? Wyjaśnij z nim to, ale bez płaczu i poniżania się...
dokładnie, rozmawiałam z nim, znaczy napisał mi tylko bo nadal jest ciężko.
chodziło mu o to, że ostatnio porównałam go do kolegi, powiedziałam jaki jest dla mnie tamten a jaki on nie chciałam, żeby tak to odebrał, a bardzo go to uraziło ...
nie wiem jak to naprawić, napisał, że musi odpocząć od tego trochę ...
Stary 2008-11-28, 17:37   #18
Hedonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowebuty Pokaż wiadomość
chodziło mu o to, że ostatnio porównałam go do kolegi, powiedziałam jaki jest dla mnie tamten a jaki on .
Czuły punkt.
Rywalizacja samców.

Hedonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 19:05   #19
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vokuro Pokaż wiadomość

podpisuje sie pod ta wypowiedzia
was ukochany baczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 19:18   #20
kennedy
Zakorzenienie

szczerze mowiac to jak dla mnie to wyglada tak ze on nie ma ochoty na zadne rozmowy wiec daj spokoj i sobie i jemu
od bolacych mysli jeszcze nikt nie umarl...a wlasciwie to oboje sami tego chcieliscie
pchanie sie i zabawa w zwiazek bez zobowiazan tak sie zwykle konczy przykre ale prawdziwe
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości