biała perła - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-28, 22:20   #91
acia1989
Raczkowanie

Dot.: biała perła

Ilena mam dokładnie to samo zawsze w aplikatorze pełno śliny Również robię tak jak Ty, że nakładam żel bezpośrednio na osuszone zęby i później do aplikatora, ale zawsze po zdjęciu jest w środku sama śliną i obawiam sie ze żel nie działa tak jak powinien. Widzisz u siebie jakieś efekty? Bo ja żadnych
acia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 22:28   #92
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Acia Ilena no to jest nas więcej, ciekawe jak u innych
Jak długo ją używanie? Ja dopiero 3 razy. Mogę nakładać tylko raz dziennie i wytrzymuję tylko ok. 30-40min
Też najpierw osuszam zęby, nakładam na nie pędzelkiem żel, później do aplikatora i na ząbki. Zauważyłam, że już wczoraj nie śliniłam sie tak jak na początku

Zanim kupiłam Bałą Perłę zasięgnęłam porady znajomej (jest pomocą dentystyczną). Poradziła żeby w okresie wybielania nie pić barwiących napojów (kawa, herbata, wino) a jeżeli już musimy to przez słomkę Ja tak właśnie robię, piję kawę przez słomkę, ząbki są dzięki temu chronione.
Jeżeli dokucza nam duża nadwrażliwość to polecała wcisnąć do aplikatorów pastę Elmex zieloną i potrzymać kilkanaście minut.
Akurat BP nie zna, ale tak właśnie sama robi gdy wybiela zęby
Stary 2008-10-29, 16:37   #93
Ilena
Zakorzenienie

ja po tygodniu sprawdzę czy widać różnicę ale nie można się podawać ... w końcu są aż dwie tubki
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 17:17   #94
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

z ta slina mam tak samo... teraz zakladam na noc ale mi nakladka wypadla moze teraz cos z tego bedzie bo konczy mi sie 2 tubka a efekty mizerne...;(;(
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 18:39   #95
Ilena
Zakorzenienie

moim zdaniem zakładanie na noc nie jest prawidłowe nio ale ok

ja widzę że moje jedynki są dużo jaśniejsze od reszty więc efekt jest ... właśnie mam na sobie jak zdejmę to coś powiem ... mam dużo zdjęć przed więc jak skończę białą perłę to na pewno wkleję efekty
Stary 2008-10-29, 20:55   #96
acia1989
Raczkowanie

ja stosuje już jakieś półtora tygodnia "prawie" codziennie i trzymam godzinkę. Ogólnie już jakieś 10godz mniej więcej za mną.
Faktycznie to są początki dopiero, a jest jeszcze sporo w 1 i cala 2 tubka więc nie ma sie co załamywać tylko używać regularnie
no i musimy sie tutaj jakoś wspierać w dążeniu do hollywoodzkiego uśmiechu
Stary 2008-11-02, 20:23   #97
Ilena
Zakorzenienie

obcięłam to zbędne na dziąsłach i już nie wchodzi mi ślina ... mój chłopak sam z siebie powiedział ze mam bielsze ząbki to jest już jakiś znak że są efekty : )
Stary 2008-11-15, 10:51   #98
Ilena
Zakorzenienie

ja używam BP i jestem w trakcie pierwszej tubki ... miałam miedzy 4-5 kolorem na pasku bieli ząbki na początku ... teraz są pomiędzy 3-4 .. bardziej w kierunku 3 ... nadwrażliwość jest tylko wtedy jak trzymam ponad godzinę .. polecam ten produkt mam jeszcze 1,5 tubki wiec efekt na pewno będzie o wiele lepszy .. przycięłam niepotrzebne w nakładce i nie wpływa mi już ślina jestem bardzo zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wybielaniein4.jpg (52,1 KB, 2708 załadowań)

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2008-11-15 o 12:57
Stary 2008-11-15, 13:54   #99
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Ilona efekt widać gołym okiem, ale... widać że jest różne światło na obu zdjęciach, jest zupełnie inny kolor skóry... W jakim oświetleniu robiłaś pierwsza i drugą fotkę???
Tak czy siak efekt jest )
Stary 2008-11-15, 15:48   #100
Ilena
Zakorzenienie

tu pare zdjec w podobnym świetle .. miałam wcześniej żółte ząbki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjcie22222ek3.jpg (79,6 KB, 2622 załadowań)
Stary 2008-11-15, 22:53   #101
acia1989
Raczkowanie

ja od ostatniego posta nie trzymałam w ogóle muszę się sprężyć.
Ilena no faktycznie jest różnica mimo, że zdjęcia przed i teraźniejsze są w innym świetle, życzę dalszych postępów
a tak poza tematem, to masz bardzo ładne ząbki i usta
Stary 2008-11-16, 09:02   #102
Ilena
Zakorzenienie

ząbki to efekt dopiero co zakończonego leczenia aparatem
Stary 2008-11-19, 16:39   #103
olga1990
Przyczajenie

właśnie takie przezroczyste zęby nie są podatne na wybielanie ;(
olga1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 18:02   #104
CherieK
Zadomowienie

Czeeść Włśnie otrzymałam na urodzinki BP i jestem przeszczęśliwa meczyłam o nią długo siostre i MAM zaraz robię nakładki

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 23:06   #105
acia1989
Raczkowanie

Witamy CherieK powodzenia i dziel się z nami na bieżąco osiągniętymi efektami.
Ja się zapuściłam strasznie jutro biorę się w garść i zakładam na godzinkę chociaż.
Stary 2008-11-19, 23:08   #106
Zdub
Przyczajenie

Ja dostałam w poniedziałek. Mam nadzieję, że będzie widać różnicę przed studniówką
Zdub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 13:07   #107
Miśka84
BAN stały

Ja zużyłam 2 tubki, jakiś efekt jest, ale bez przesady Hollywoodzkiego uśmiechu nie mam
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 13:36   #108
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acia1989 Pokaż wiadomość
Witamy CherieK powodzenia i dziel się z nami na bieżąco osiągniętymi efektami.
Ja się zapuściłam strasznie jutro biorę się w garść i zakładam na godzinkę chociaż.
Bede moja nakładna na dolne zeby jest beznadziejna pff jakos trudno ja ulozyc:P wczoraj trzymałam godzinke:P teraz pół, po powrocie z uczelni i przed snem jeszcze naloze:P tempo expresss przez tydzien pomecze sie troche:P a jak u was z nadwrazliwoscia?

Stary 2008-11-20, 20:32   #109
yuki23
Raczkowanie

Witajcie

W wątku o wybielaniu pisałam, iż mam zamiar wybielić sobie ząbki.
Póki tu nie zajrzałam rozważałam skorzystanie z wybielania u dentysty.
W trakcie rozmowy z 2 dentystkami obie zaproponowały mi wybielanie tzw. nakładkowe. Koszt ok 700zł
Ponieważ zęby to jeden z moich głównych mankamentów bardzo zalezało mi na ich wybieleniu nawet za taką kasę...no ale weszłam na forum i przeczytałam o Białej Perle...

Powiedziałam dentystce, że zacznę od B.P. ale poprosiłam o zrobienie jednak nakładek przez protetyka, gdyż mam bardzo "skomplikowane" ułożenie zębów hehe.

Koszt samych nakładek to 200zł - dużo- ale są idealnie dopasowane i starczą mi jeszcze na wiele wiele zabiegów.
Jeśli ktoś ma proste zęby to spokojnie może zrobić te nakładki z materiału dołączonego do opakowania z B.P.
Tak więc zaczełam wybielanie zakładając nakładkę z żelem na 4h tylko na zęby dolne przez 4 dni. Już po 8h widać było rezultat. Specjalnie wybielałam tylko dół by porównywać na bieżąco go z niewybieloną górą i rozkoszować się widokiem
Przeczytałam o przestrzeganiu tak zwanej białej diety ale muszę przyznać, że jestem za słaba by odmówić sobie herbaty lub kawy wię po prostu po kazdym wypiciu myłam zęby i nie piłam niczego przez słomkę

Jestem po 28h wybielania dołu i nie mogę już patrzeć na kontrast między dołem a górą a ponieważ jednocześnie apetyt rośnie w miarę jedzenia to własnie przed chwilką odebrałam żel Opalescence 35% ,który wprowadzę do użytku już od jutra...

Podsumowanie:

Koszty: Biała Perła -46zł
Wielorazowe nakładki od dentysty- 200zł
Zel Opalescence 35% - 67zł
Wyczyszczenie zębów przed wybielaniem -80zł

Wrażenia? ...z każdym dniem coraz bardziej bezcenne :P

Cieszę się przede wszystkim z tego, że zaoszczędziłam ponad 350zł, ponieważ dentysta wybielałby mi zęby tym samym żelem Opalescence, który ja taniej kupiłam z hurtowni.

Sądzę, że moje zęby, które nie reagowały zbytnią nadwrażliwością na 10% B.P. zniosą w miarę dobrze 35% Opalescence.
Nie chcę mieć sztucznie białych zębów więc teraz już tylko ostatnie szlify dolnych i biorę sie za górę.

No jakkolwiek Biała Perła jest zdecydowanie dobra i wystarczająca do wybielania zębów.

Pozdr!
yuki23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 23:51   #110
CherieK
Zadomowienie

Koszt samych nakładek to 200zł - dużo- ale są idealnie dopasowane i starczą mi jeszcze na wiele wiele zabiegów.

aż tyle?? dziewczyny na watku pisaly ze placily 70

Tak więc zaczełam wybielanie zakładając nakładkę z żelem na 4h tylko na zęby dolne przez 4 dni. Już po 8h widać było rezultat.

4 h?.. a to nie moze zniszczyc zebow??

Jestem po 28h wybielania dołu i nie mogę już patrzeć na kontrast między dołem a górą a ponieważ jednocześnie apetyt rośnie w miarę jedzenia to własnie przed chwilką odebrałam żel Opalescence 35% ,który wprowadzę do użytku już od jutra...

35% rozmawialas o tym z dentystką?? czytalam ze 25 to duzo...

Stary 2008-11-21, 00:19   #111
inc0rrect
Zakorzenienie

Kupie sobie tą Białą Perłę, droga nie jest więc nic nie strace.

A mam obawy bo stosowałam paski wybielające z blenamed i może 6 dni wytrzymałam ( z wielkim bólem i samozaparciem) dłużej nie dało rady...już pomijając uczucie przeszywającego bólu na wietrze, czy przy myciu zębów albo przy jedzeniu, to one mnie bolały cały dzień bez przerwy niestety...

mam nadzieję, że na BP lepiej zareaguje niz na blendamed może bylam na cos uczulona porostu ze taki efekt...

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 12:14   #112
yuki23
Raczkowanie

CherieK

Tak...koszt nakładek duży ale to dlatego, że ogólnie babka do której chodzę jest droga i możliwe, że podniosła cenę nakładek po tym jak powiedzialam, że wybielę sobie 'po kosztach'. Poza tym zwróć uwagę, że nie robiłam tego u protetyka tylko u dentystki, która jako pośrednik pewnie sobie doliczyła prowizję... Tak więc myślę, że można załatwić to taniej

Co do niszczenia zębow... Biała Perła ma 10% , Opalescence można kupić w stężeniu: 10%, 15%,20%,35%. oraz 38% (ale to stężenie stosuje sie u stomatologa na fotelu).
Substancja aktywna jest ta sama w obu środkach.
I teraz tak...
Producent Opalescence zaznacza na opakowaniu, że środek stosuje sie pod nadzorem dentysty. (jak coś pretensje masz do dentysty)

Producent Białej Perły zastrzeżenia takiego nie robi...ale sugeruje krótszy czas stosowania sądzę, że ze względu na to by przypadkiem nikt nie miał do niego pretensji albo reklamacji, że bolały go zęby.
Ale za to pisze wyraźnie, że " Aplikator z żelem nakładamy na zęby i pozostawiamy na 20-30min. UWAGA: Dłuższe pozostawienie aplikatorów na zębach zwiększa tempo wybielania"
Na opakowaniu natomiast jest napisane "(...)ale aby przyspieszyć proces wybielania, zwłaszcza przy zębach bardzo ciemnych, czynność można powtarzać 2-3 razy dziennie."
Ponadto wyraźnie jest napisane, że żel działa do 4h i czas trwania pojedynczego zabiegu nie jest istotny...

Mam nadzieje, że rozwiałam Twoje wątpliwosci

Co do Opalescence 35%, tak mówiłam dentystce ,ze bede tym wybielać, producent podaje informacje, że : Treatment time is 30min. Poza tym dentystka mówiła, ze w razie co mam dzwonić.
Wczoraj już spróbowałam ale wydaje mi sie, że za dużo włożyłam bo dziąsła trochę dostały...i wytrzymałam 10min...
jeśli chodzi o efekt to zdecydowanie szybszy niż przy B.P. , ale faktycznie przy takim stężeniu trzeba być silną kobietą ....20% będzie delikatniejsze
Stary 2008-11-21, 13:45   #113
CherieK
Zadomowienie

moze nawet nie chodzi o wątpliwości tylko czytałam tu duzo watkow na ten temat i chyba nikt sie na to nie odwazył nakladam 3 razy dziennie ale wydaje mi sie ze przerwy sa po to, zeby np wlasnie moje dziasla wytrzymaly ajj tam dopiero 3ci dzien a efektu nie ma
nie mam zoltych zabkow raczej chcialabym je rozjasnic:P zobaczymy
i o ile dobrze pamietam na opakowaniu bylo coś na temattt tego ze pierwsze efekty widoczne po tygodniu:P Ty zobaczylas je szybciej boje sie wiec ze u mnie nie dziala:P

Stary 2008-11-21, 13:55   #114
Zdub
Przyczajenie

inc0rrect, ja mam strasznie wrażliwe zęby, bo we wczesnym dzieciństwie zażywałam strasznie dużo antybiotyków. świadczy o tym sam fakt, że mimo iż naprawdę bardzo o nie dbałam, to już miałam 3 leczenia kanałowe do tego są osłabione, bo stosunkowo niedawno zdjęłam aparat ortodontyczny.
jednak póki co, zupełnie mnie nie bolą po używaniu BP. od poniedziałku nosze codziennie średnio po 2-3 godziny i nic mi się nie dzieje. więc mam nadzieję, że będzie lepiej niż po paskach może troszkę dziąsło mi linieje, ale jak przynajmniej to nie boli
Stary 2008-11-21, 19:27   #115
yuki23
Raczkowanie

Cheriek

Przy tym 4h noszenia nakładki z białą perłą nie czułam żadnej nadwrażliwości... tak więc chyba jestem tą szczęsciarą, ktora może sobie pozwolić na takie noszenie bez szkody dla zębów. Gdybym umierała z bólu to pewnie nie nosiłabym nakładki tak długo...tak więc to kwestia indywidualna ustalona metodą prób, kto na jak długo może założyć to na zęby i w związku z tym kiedy i jakie efekty zobaczy

W kazdym razie życzę wszystkim zadowolenia z zabiegów
Stary 2008-11-21, 22:11   #116
inc0rrect
Zakorzenienie

Zdub - to mamy ten sam problem, bo ja tez antybiotykow się nałykałam i to takich po ktorych własnie zęby robią się żólte. No nic musze sprobowac, moze nie będzie źle chodz na sama myśl mnie bola

a mam pytanie, czy może któraś z was ma takie przezroczyste zęby...?? Koncowki takie przezroczyste, mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi, ja właśnie takie mam i chcialabym usłyszec opinie jak takie zęby reagują, na KWC czytalam ze komus pekło szkliwo! więc ja sie boje
Zdub- jakie masz zęby, normalne czy przezroczyste przy końcach?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 15:27   #117
Anioleczek14
Przyczajenie

Cześć wszystkim! Mam pewne wątpliwości i mam nadzieje że mi pomożecie mianowicie żółte zęby mam odkąd pamiętam...i dodatkowo strasznie mi sie psują...nie wiem juz co mam zrobić. W sierpniu 2009 bd miała 16 lat i teoretycznie mogłabym używać Białej Perły. Ale teraz moje pytanie: Czy mając problemy z próchnicą moge ją stosować? A jeśli nie to co pomogło by mi jej wybielić?? Dzięki z góry za odpowiedź)
Anioleczek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 00:13   #118
Zdub
Przyczajenie

Mam przezroczyste. I jakoś powoli mi się wybielają... jeżeli w ogóle Tzn na początku wydawało mi się, że widzę różnicę, ale chyba sobie to wmawiałam xD
Stary 2008-11-23, 20:46   #119
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Zdub - to mamy ten sam problem, bo ja tez antybiotykow się nałykałam i to takich po ktorych własnie zęby robią się żólte. No nic musze sprobowac, moze nie będzie źle chodz na sama myśl mnie bola

a mam pytanie, czy może któraś z was ma takie przezroczyste zęby...?? Koncowki takie przezroczyste, mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi, ja właśnie takie mam i chcialabym usłyszec opinie jak takie zęby reagują, na KWC czytalam ze komus pekło szkliwo! więc ja sie boje
Zdub- jakie masz zęby, normalne czy przezroczyste przy końcach?
moja siostra takie ma i ja tez troszkę na dole nic nam nie jest

A jesli chodzi o próchnice i niedoleczone zabki too..... wiem ze bedzie baaardzo bolało:|

Stary 2008-11-27, 18:54   #120
Zdub
Przyczajenie

CherieK,jak tam wybielanie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości