|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
tez to chciałam napisac, ale tak mnie odcinek wciągnał, ze nie chciałam nic stracić wchodząc na wizzaz ![]() jestem załamana tym, ze taka wyrodna matka ze mnie ;(
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-27 o 18:48 |
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
jutro są powtórki mody na sukces
ja schudłam po ciaży już ponad 22kg, a przytyłam 19 więc nie jest źle... w zasadzie chcę dobić do 60kg czyli jeszcze 6,5 Afro ja mieszkam na samym końcu powiatu... ale często jestem na zakupach w kupcu no i jeźdzę do szpitala do Starogardu Trójco czyli Anisiu, Rusałko i Sosnowo jak super wyglądacie... fotki bombowe...aż Wam zazdroszczę spotkania... i zastanawiam się kogo odwiedzić, czy Afro czy Dudi
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar nie jesteś wyrodna... ja też tak robię z małą jak Ty i nic jej nie jest... owszem nie można dziecka ciągnąć ale kurde przecież się uważa... moja od 3 miesiaca zycia jest sadzana a jak nie chce sie jej do siadu podniesc to sie wpienia jak nigdy
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT moja tez się wpienia, aż jej piana leci
Moj tatao znowu fochy puszcza, a wszytsko zaczeło się od biednej żarówki
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-27 o 18:54 |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
jutro o 10 poród bruk... nie mogę przegapić.., chyba na kartce sobie napiszę
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
maladt poprawka: ja rusalka i taka sobie
kiedys skocze do bielska to spotkam sie z wizazowymi niewiastami
|
#4807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezapomnij
|
|
#4808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)[quote=poulette;9881915] Ja wlasnie sie zastanawiam ile waze.... nie mam wagi w domu i poczekam az bede u rodzicow za ponad tydzien, to wtedy sie okaze. Ostatnio mialam 1 kg wiecej niz przed ciaza. Mysle, ze teraz waze tyle co przed, ale jakos tak biodra mi szersze zostaly. Ale ja juz przed ciaza bylam gruba i bardzo chcialabym schudnac tak z 10 kg. Ale jak ????? Skoro ja caly czas jestem glodna, przed chwila zjadlam 4 kanapki z Nutella !!!! Normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje..... Tylko bym jadla, a juz slodkie to caly czas.... u mnie karmienie piersia chyba nic nie dalo. Choc kto wie, moze jakbym nie karmila, to mialabym jeszcze wiecej zbednych kg.... Ehh... ![]() Czas sie za siebie wziasc, a mi jakos nie wychodzi. Nie mam silnej woli. A juz nie moge na siebie patrzec.... Tak, Afro miala racje. To jest zdecydowanie drazliwy temat. E tam no drazliwy ale co nie damy rady??? Jak tu sie odchudzac jak trzeba mleko dla mlekopijcow produkowac??? Dlatego myslalam ze cid jakis sie stanie i samo zejdzie ale nie chce sie stac, no mam cale dwie pary spodni w ktore sie mieszcze a kozakow nie moge dopiac bede plakacccccccccc [quote=leleth;9881998]jesli chodzi o wage to tak jak pisalam wczesniej ograniczylam chleb- no i w sumie slodycze... i zmniejszylam porcje i jest super no i cellulitis sie zmniejszyl cwiczyc mi sie nie chce niestety haha ...No to moze i jest mysl ale co tu jsc zamiast chleba jak mi nic nie wolno ani jogurciku ani kaszeczki juz najablka patrzec nie moge a fujjjj [quote=maladT;9885258]jutro są powtórki mody na sukces ja schudłam po ciaży już ponad 22kg, a przytyłam 19 więc nie jest źle... w zasadzie chcę dobić do 60kg czyli jeszcze 6,5 Hmm jak to zrobilas??? Karmisz piersia prosze o szersze instrukcje
|
||
|
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do naparzanek to czasem jak sie uda tż-towi mnie wybłagasć to partneruje mu w soulcalibur 4 Ja namiętnie grałam kiedyś w World of Warcraft ale od narodzin małej nie ma czasu na granie Siakoś mi tego nie brakuje
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
halo dla wszystkich. Cos mi nie wychodzi dolaczanie cytatow cos powywalalam i wyszedl galimatjas pewnie nikt sie nie polapie o co chodzi no nic pocwicze jeszcze.
Bylysmy dzisiaj z Zuzia na szczepieniu no i ostatecznie zdecydowalam sie na 5w1. Teraz mala marudzi to przysypia to poplakuje miala przez chwile lekko podwyzszona temperaturke ale juz przeszlo jej. A jesli chodzi o uklucia to cudownie praktycznie zero placzu (mocniej placze jak jej ubieram czape). Ciekawe co to dzisiaj za noc bedzie po tych szczepieniach. Jestem dzisiaj zadowolona bo wydebilam od mojej pediatry skierowania na badania dla malej co mi je gastroenterolog zlecil no i nie bede musiala znowu za to wszytsko placic )Wiec dzisiejsza czesc dnia co to juz byla chyba udana jak jeszcze mala bedzie spokojna to juz super trupa. Ale wlasnie pojekuje lece |
|
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Evelin to dobrze, ze 5w1 wziełaś bo 6w1 to chyba sie nie opłaca.
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to ja tez zle wszystko robie. Nosze ja w pionie bo inaczej nei chce, podnosze za rece a ona ze szczescia az grucha, oczywisci epodnosze glowe i tulow (ale fakt to jej sie nei podoba). Lacze sie z toba w bolu diety bezmlecznej (ale zeby wyeliminowac skutki musisz zupelnie zrezygnowac z bialka wolowego) i to po 2 tygodniach dopiero organizm sie z niego oczysci, sama to teraz przerabiam po wizycie u gastrenterologa ale to z powodu znienawidzonych przez was kupek .Co do sexu to uuu juz zarastam chyba, a co to sex przypomnijcie bo zapomnialam. Nie martw sie z tego co zauwazylam a kilku lekarzy juz z mala odwiedzilam kazdy gada co innego. Juz dziele wszystko na polowe i wybieram ta wygodniejsza dla mnie. Nam jedni kaza brac antybiotyki inni nie i tak gadaj dupa z panem na wieki...... |
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosława dzięki za odpowiedź ale mojego tz to nie interesuje i nawet by nie miał czasu w to grać a ja za grami też nie przepadam więc z tego pomysłu nici
Może jeszcze któraś zdradzi swe pomysły na jakiś prezent A co do wagi to moje kg jakoś nie chcą spadać przy karmieniu teraz jestem na tym etapie że boje się wchodzić na wagę bo nie wiem co tam zobaczę a tak w ogóle to chciałabym zrzucić ok 20 kg tylko jak to zrobić w czasie karmienia boję się ograniczać w jedzeniu by nie mieć za słabego pokarmu co do figury to mam dupę jak stara baba nogi grube i straszny cellulitis i jestem tym strasznie załamana poszła bym na basen ale się wstydzę rozebrać bo nogi mam obrzydliwe |
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Aha Kristi75 ale ten twoj szkrab malutki sie urodzil
FAjniutkiWiecie co dziewczyny bylam dzisiaj w przychodni i spotkalam kobitke z dziewczynka praktycznie takiej wielkosci jak noja Zuzia i jak uslyszalam ze ona 8 miesiecy ma to myslalam ze padne. A moja 3 az sie boje co to bedzie kiedy bedzie miala 8 |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
ewelin zanim zdecydujesz się na antybiotyk to się jeszcze 10 razy zastanów mojemu też tak wciskali antybiotyk jak był mały i tak ciągle antybiotyk inni tyle ich nie jedzą przez całe życie co on jadał jak miał 9 misiecy to miał toksyczno-alergiczne zapalenie naczyń krwionośnych i to wszystko z antybiotyków
No może i malutki ale pocieszam się tym że mniejsze łatwiej urodzić A mniejsze też się rodzą np. zemną leżała dziewczyna co urodziła córeczkę co miała tylko 2 kg i urodziła w terminie Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2008-11-27 o 19:37 |
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Teraz kiedy by sie mogla juz budzic do wanny to ona zasnela na dobre Buuu jak sie wyspi to potem nie bedzie chciala posapc
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
ewelin ja nie mogę sobie wybrać dowolnej godziny na basen bo mam jeszcze dwójkę dzieci i nie mam ich gdzie zostawić
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Przyczajenie
|
Co do wagi...to ja dzień po porodzie ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą( w ciązy przytyłam 8 kg, młody ważył 4,500kg....nie pytajcie jak:P), teraz w sumie też mnie mały wysysa i już zaczynam się powoli czuć jak mały chłopiec , za chudo jakoś tak...( plus dwa dni temu ściełam dlugie włosy- z czego sie akurat ciesze..uff jak wygodnie
) a szymek to cały tata- blondyn niebieskooki i blada twarz;] ja dokładnie na odwrót-gdzie tu sprawiedliwość ? btw czy tylko ja nie jestem w temacie mody na sukces? szalone jestescie;P aaa gliwiczanki może się kiedyś wprosze na spotkanko?,jak się bardziej poudzielam heh
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Powariowalyscie!!!!!
usmialam sie po pachy z wczorajszej konwersacji tyle ze nie zdazylam jesczez wszystkiego przeczytac![]() Dziekuje wszystkim za trzymacie kciukow za mojego synka, ma sie troche lepiej, ale na konkretne rezultaty musze troche poczekac. Taka sobie ten syropek nazywa sie Ranidil, ciekawe czy pomoze. Anisia jak po szczepieniu? Najlepsze zyconka dla Olenki Kasiu!!! no 4 miechy jakby nie bylo ![]() Witam nowe kolezanki ![]() Szukam fajnego krzeselka do zarelka.. ciekawe czy znajde. A we Wloszehc nie ma fajnych kombinezonow na zime i szukam na allegro...dziwne, przeciez tu tez zimno.
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
ja bralam 6w1 i placilam 170zl, takze nie jest zle
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Lachy
No padłam! Naprawdę się na Was baby przerzucam ale po takich mamusiach to co się dziwić. Cosik mi się wydaje, że Wiktorynka najwięksiejsza ![]() A my z małżonem po zakupach. Małż się załamał 650 zeta zostawiliśmy w Oszołomie. Np. guuupie pampki 47 zł za pakę sztuk 72 - wzięłam dwie Bebilon ha mi podrożał i kosztuje teraz 26 zeta słoiczki, chusteczki, duperoły i tak sobie kasiurka poszła No, ale już z głowy. Młoda padła i śpi... najlepszy było jak w sklepie padła na mnie, oj jak słodko spała w takich momentach serce mi rośnie Natoha kochana, ja kobiet nie biję a biorąc pod uwagę moją zmianę orientacji to wiesz tego ekhmmmmmmmmm
Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2008-11-27 o 20:37 |
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie koleżanki TŻta. Fajnie było i Daniel super wrażenie zrobił bo tylko sobie grzecznie leżał i się gapił, czasem coś tam powiedział i sie pośmiał. Potem ładnie poszedł spac. A TŻ pojechał do mojego taty odebrac samochód a jak wróci to normalnie go za jajca powieszę chyba!!! No co za kurde palant no
Cały dzień jak głupia sprzątałam, k.... nawet podłogi wypastowałam (co normalnie robię tylko na święta), zrobiłam obiad i jeszcze zdążyłam sie na bóstwo zrobic żeby nie było że kopciuszka ma w domu a on sobie na odchodne (razem wychodzili) walnął "posprzątaj tu może trochę w końcu". Kur.. żarcik taki!!! Ja sie znam na żartach tak ogólnie, ale nie jak cały dzień zapierda... No co za dziad wstrętny ![]() No to Maladt jak będziesz miała kiedyś ochotę na kawkę i ciasto (czy jakieś inne dietetyczne smakołyki...) to zapraszam. Ja w sumie niedaleko od kupca mieszkam
|
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulka tego sie obawiam
![]() ale co tam trzeba byc otwartym na nowe doswiadczenia ![]() ![]()
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Afro nie przejmuj się dziadem, ale basz rację należy się mu
oh jakby mi mój tak powiedział......... zatłukłabym mende ![]() Kasiulka dała czadu w auchanie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

kiedys skocze do bielska to spotkam sie z wizazowymi niewiastami 

tzn. zaczał mi pokazywać jak mam ją przewijać, ubierać, nosić i w sumie to okazało się, ze niby cały czas źle to wszytsko robiłam. Bo, zawsze jak ją przebierałam to, np podnsiłam jej główkę, plecki, a on powiedział, ze tak się nie robi, że trzeba podnieść tyłeczek trzymając bioderka, lekko je przekręcić w bok, wówczas dziecko się na boczku kładzie i wtedy rzezcy zsuwać. Podobno dziecko powinno miec cały czas kontakt z powierzchnią na której leży. no i powiedzial, rowniez ze nie powinnam jej nosic w pionie bo jest jeszcze za mała, że nie mam pozwalac jej siadać (ze powinna siadac dopiero za 5 miesiecy, a ja myślaąłm ze za 5 miesiecy to moz powoli bedzie chodziła), ze nie mam ja podnosic do siadu za raczki (a pediatar powiedzial, ze mogę). No i w co teraz wierzyć
? btw czy tylko ja nie jestem w temacie mody na sukces? szalone jestescie;P aaa gliwiczanki może się kiedyś wprosze na spotkanko?,jak się bardziej poudzielam heh
ale po takich mamusiach to co się dziwić. Cosik mi się wydaje, że Wiktorynka najwięksiejsza
Cały dzień jak głupia sprzątałam, k.... nawet podłogi wypastowałam (co normalnie robię tylko na święta), zrobiłam obiad i jeszcze zdążyłam sie na bóstwo zrobic żeby nie było że kopciuszka ma w domu a on sobie na odchodne (razem wychodzili) walnął "posprzątaj tu może trochę w końcu". Kur.. żarcik taki!!!