METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 16:44   #3871
hammie
Zakorzenienie

Dot.: pokój z fioletowymi dodatkami...

inne inspiracje

(zdjecie 4 (ikea) i 5 - tak chce zeby moj pokoj wygladał )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image-9-dmucawiec_wiz.jpg (26,1 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj_mlodziezowy_5.jpg (38,7 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz4.jpg (37,9 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikeaahh.jpg (61,6 KB, 166 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2271187X.jpg (17,9 KB, 158 załadowań)
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:06   #3872
LLuuLLLa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
moj chlopak maluje dla mnie obrazy i mam zamiar je tak oprawic w białe paspartu (chyab tak to sie nazywa ) bo fajnie na fioletowej scianie to wygląda (patrz: zdjęcie 2 z poprzedniej mej wypowiedzi )

ogolnie to mysle nad poduszkami, swieczkami, moze szablon na scianie... na pewno bambusiki (bo tez fajnie wygladaja w fioletowym pokoju)... pudelka i segregatory w ornamenty kwiatowe, puchaty dywanik, lampa... no mniej wiecej cos takiego
ładnie wygląda ale ja się będę musiała kupnymi zadowolić... może mi coś kiedyś przy okazji w ręce wpadnie pudełka i segregatory mi się spodobały ja bym właśnie jakąś lampkę znalazła... szukałam na allegro, ale nic nie znalazłam co by mnie zadowoliło...

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
inne inspiracje

(zdjecie 4 (ikea) i 5 - tak chce zeby moj pokoj wygladał )
o! o! te obrazki z wieszakami chyba już gdzieś je na wizażu widziałam. a one są tak zwyczajnie zrobione? i ten szablon jest ładny ja mogę taki mieć. już go widzę na swojej ścianie spotkałaś się gdzieś z nim w sklepie czy coś?

edit: znalazłam na allegro, naklejkę z dmuchawcem. od 50 zł w górę. a ja jestem takim dziwnym stworzeniem, że sobie myślę co ja za to bym miała.... chyba jestem na tyle zdolna, żeby takie cudo sama sobie zrobić

Edytowane przez LLuuLLLa
Czas edycji: 2008-11-26 o 18:13
LLuuLLLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:11   #3873
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

ja bym zamontowała 3 rolety, albo jeden vertikal (pionowe żaluzje).
Z żaluzjami mam niemiłe doświadczenia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:41   #3874
nataszka1508
Raczkowanie

[COLOR="Blue"]hej
temat rolet juz przerabialam przez ponad miesiac, zrezygnowalam poniewaz mieszkam na parterze i lepsze rozw dla mnie to zaluzje, wtedy moge miec firanke lub tylko po bokach jakies ozdodne zaslony. Przy roletach same zaslony odpadaja niestety w tej syt.
chodzi mi tylko co lepsze jedna duza na cale okno czy trzy oddzielne zaluzje????[/COLOR]
natomiast verticale kojarza mi sie z biurem

ps a dlaczego masz zle doswiadczenia z zaluzjami??

Edytowane przez nataszka1508
Czas edycji: 2008-11-26 o 18:44
nataszka1508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:41   #3875
hammie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LLuuLLLa Pokaż wiadomość

o! o! te obrazki z wieszakami chyba już gdzieś je na wizażu widziałam. a one są tak zwyczajnie zrobione?

edit: znalazłam na allegro, naklejkę z dmuchawcem. od 50 zł w górę. a ja jestem takim dziwnym stworzeniem, że sobie myślę co ja za to bym miała.... chyba jestem na tyle zdolna, żeby takie cudo sama sobie zrobić

nie mam pojęcia ale jak pokaże mojemu boyowi to mi pewnie skleci takie wieszaki xDD

szablonow i naklejek szukaj na:

szabloneria.pl
artofwall.com.pl

dmuchawiec na szablonerii.pl jest za 60 zł
http://szabloneria.pl/index.php?p679...jka-dmuchawiec
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 19:30   #3876
LLuuLLLa
Raczkowanie

ja to mam pomysł, że albo wydrukować, albo narysować wzorując się na jakimś szablonie i taniej mi to wyjdzie, a mnie takie zabawy nie przeszkadzają a jak szybko ten Twój może to zrobić? albo spytaj się jak, bo ja bym chętnie takie coś u siebie widziała
a co do mebli? jakieś gotowe propozycje? mam już wyobrażony kolor... jakoś może ozdobić?

Stary 2008-11-26, 21:59   #3877
robeert
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirt Pokaż wiadomość
to w drukarni byłoby ok 2,45 raza droższe z trwałością jak na zewnętrzne tablice, na podkładzie z klejem.

ceny rzeczywiście okazyjne... ale pewnie drukują tego na kilometry dlatego mogą zaproponować taką a nie wyższą.

na tej aukcji dają jeszcze klej gratis hehe więc jak wczesniej napisałem 3 razy droższe to nawet dużo sie nie pomyliłem
pozdrawiam
robeert jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 22:17   #3878
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robeert Pokaż wiadomość
na tej aukcji dają jeszcze klej gratis hehe więc jak wczesniej napisałem 3 razy droższe to nawet dużo sie nie pomyliłem
pozdrawiam
w drukarni też masz klej gratis
oni drukują to na wielkiej samoprzylepnej naklejce.
dirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 23:01   #3879
Bdebdusia
Raczkowanie

Dot.: Jak mogę tanio odnowić pokój?

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
Ja kupowałam szablon z szabloneri i nie miał on żadnego kleju był z takiej sztywej pleksi . Niestety juz go sprzedałam .
Ja też kupowałam takie szablony w Ikea chyba. 100000...-razowego użytku, w sumie jak ktoś ich nie wygnie bardzo mocno, to nie wiem co może je zniszczyć. Tylko, że gdzieś je wpierniczyłam i nie mam pojęcia gdzie

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 06:43   #3880
qberka
Rozeznanie

Tak grube było to tworzywo z którego zrobiony był szablon. I sztywne bardzo.
A szablon prezentuje się tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz1.jpg (28,0 KB, 102 załadowań)
qberka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:06   #3881
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Robercie, czy nie uważasz, ze halogeny to straszne marnotrawienie energii
i pozbawiają pomieszczenie nastroju. Zastanów się jeszcze nad nimi.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 08:39   #3882
Bdebdusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
Tak grube było to tworzywo z którego zrobiony był szablon. I sztywne bardzo.
A szablon prezentuje się tak.
qberka ślicznie

Ja to miałam jakieś zebry, słoniki itp. , bo w pokoju dzieci malowałam
Ale pamiętam, że te szablony nie były jakoś strasznie drogie.
anulka62 a nie myślałaś zrobić sama jakiegoś fajnego szablonu np. z kartonu? Możesz spróbować przerysować z jakiegoś gotowca podejrzanego na np. allegro. I pomalować ścianę spray'em, bo zwykła farba mogłaby przemoczyc karton

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 11:18   #3883
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Robercie, czy nie uważasz, ze halogeny to straszne marnotrawienie energii
i pozbawiają pomieszczenie nastroju. Zastanów się jeszcze nad nimi.
a słyszałaś kiedś o energooszczędnych halogenach?
http://www.energooszczedne.pl/index.php/id_40.html

dość dobre są też LEDY. bardzo energooszczędne, żywotne i mają mocne światło.

co do nastoju, to zależy jaki kto chce mieć
Jeśli Robert uważa że potrzebuje system halogenów do oświetlenia całego podłużnego pokoju to widocznie taki "nastrój" chce w nim uzyskać.
poza tym nastrój to jedno, a miejsce do "pracy" to drugie - niektórych rzeczy nie da się robić przy nastrojowym światełku, tylko przy porządnym, ostrym oświetleniu.
zawsze można je wyłączyć jak są niepotrzebne i włączyć jakąś mniejszą nastrojową podłogową lampkę (gdzieś pisał o tym że później też taką kupi).
Stary 2008-11-27, 11:26   #3884
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez dirt Pokaż wiadomość
a słyszałaś kiedś o energooszczędnych halogenach?
http://www.energooszczedne.pl/index.php/id_40.html

dość dobre są też LEDY. bardzo energooszczędne, żywotne i mają mocne światło.

co do nastoju, to zależy jaki kto chce mieć
Jeśli Robert uważa że potrzebuje system halogenów do oświetlenia całego podłużnego pokoju to widocznie taki "nastrój" chce w nim uzyskać.
poza tym nastrój to jedno, a miejsce do "pracy" to drugie - niektórych rzeczy nie da się robić przy nastrojowym światełku, tylko przy porządnym, ostrym oświetleniu.
zawsze można je wyłączyć jak są niepotrzebne i włączyć jakąś mniejszą nastrojową podłogową lampkę (gdzieś pisał o tym że później też taką kupi).
Ceny tych energooszczędnych halogenów sa kosmiczne
za 6 halogenów 180 zł
A z tego co pamiętam Robert ma ograniczone finanse, więc może lepiej raz dołożyć do lampy 50 zł, niż później co kilka miesięcy wydawać 180 zł na żarówki.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2008-11-27 o 11:32
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 12:10   #3885
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
w takim wypadku klor niebieski nie będzie pasował. Na okno dałabym rolete rzymską (taka firanko-rolete). spróbuje poszukać ci jakieś lampy, ale odradzam halogeny. Nie wygląda to za dobrze.

Rolety http://www.dekoria.pl/groups/view/18
lampy http://allegro.pl/item480486712_bach..._cm_ramko.html
http://www.swiatlamp.pl/product_info...afon-35cm.html
Jeśli masz podłużny pokój, to proponuje jeszcze lampe stojącą.
tymi lampami nie oświetlisz równomiernie podłużnego pokoju. poza tym to lampki raczej dla kobiet niż dla chłopaka i zupełnie nie pasują do "aranżacji" tego pokoju.

Cytat:
Ceny tych energooszczędnych halogenów sa kosmiczne
za 6 halogenów 180 zł
A z tego co pamiętam Robert ma ograniczone finanse, więc może lepiej raz dołożyć do lampy 50 zł, niż później co kilka miesięcy wydawać 180 zł na żarówki.
nie musi kupować od razu energooszczędnych. wiem, że teraz jest rok ekologii, konferencja klimatyczna w Poznaniu i takie tam.. i wszyscy nagle są ekologiczni i energooszczędni.
do lampy która znalazł dla siebie na allegro wystarczy zastosować żaróweczki 35W i będzie dobrze.
jak się halogenów nie obmacuje brudnymi paluchami to wytrzumują dużo dłużej niż kilka miesięcy.
na kupowanie dwóch lamp: małej sufitowej i stojącej - tym bardziej nie ma budżetu, zresztą o tym pisał.
może sam właściciel pokoju i portfela się wypowie na co woli wydać swoje pieniądze.
Stary 2008-11-27, 12:41   #3886
_agatka
Rozeznanie

Witam sie ze wszystkimi!!!
juz troche podczytuje ten watek i kilka moich przemyslen
Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Dziewczny, czy któraś jest mi w stanie doradzić, jaki kolor ścian pasuje do takiej sofy i foteli? Nie podoba mi się ten kolor, a na razie nie mam kasy na nowy więc musze wybrać coś co będzie pasowało.
Pokój jest dosyć duży (25m2), na planie prostokąta. Na długości jednej ściany są okna. Panele sa w ciepłym odcieniu (wiśnia).
Dzięki za porady.
Passionfruit i jak wyszło z kolorem scian? jak mi by sie nie podobalo obicie to bym dała po prostu inne narzuty a nie dopasowywała sciany do czegos co srednio mi lezy...
Cytat:
Napisane przez ejva1 Pokaż wiadomość
Moja córka zażyczyła sobie różowy pokój-kocha księzniczki -taki etap
mysle ze dobrze jest zaangazowac dziecko, i raczej stawiałabym na meble które rosna z dzieckiem, a nastroj tworzyał za pomoca dodatkow - p.s. sama miałam pokoj w tapete w lale w odcieniu gołębio -lila,do tego lekki wrzos na aksamitnych zasłonach i narzucie, jak wyrosłam to sciany na zółto, wymiana dodatkow a mebloscianka i wersalka zostały napisz jak posżło?

Cytat:
Napisane przez nataszka1508 Pokaż wiadomość
Hej
JAkie byscie wybrali rozwiazanie na moim miejscu? Okno jest prawie na cala szer sciany. Ale sklada sie z 3 pojedynczych okien oddzielonych od siebie mniej wiecej 20 cm listwa.
Nie moge sie zdecydowac czy zalozyc jedna duza zaluzje - to bedzie okolo 2.5 m
czy trzy mniejsze (na kazde okno odzielnie, dwie po 60 cm i jedna w srodku 80 cm)???

Nie wiem co sie lepiej prezentuje, a nie zalezy mi na tym, zeby oddzielnie je zaslaniac badz podnosic do gory.
ja bym dała rolety rzymskie, albo roletki (tansza wersja), raczej trzy małe, ze wzgledu na ta listwe pomiedzy

Sugar_kitty - tez miałam pokoj w takich kolorach, tyle ze meble ciemne i zółta farba na scianie ,
pomysl o kolorach jakie lubisz, jakie bys chciała, tapeta podoba mi sie i dobrałabym do niej np. pomaranczowy, terakota albo butelkowa zielen , zgniła zieleń, oliwka (generalnie jakis ciemniejszy kolor) i w tym kolorze dobrała dodatki - np narzuta, poduszka na krzesło, ja bym poszukała ciekawej tapety, moze takiej z tkaninowym, wypukłym troche wzorem i poobklejała niebieskie elementy mebli, a takze pudełka i niektóre ksiązki, a inne z kolei w zółte lub pomaranczowe, jak na tapecie zeby nie zaciemniac za bardzo i ujednolicic kolorystyke. zdjełabym plakaty z drzwi i zostawiła szklo takie jakie jest, ew. pomalowałabym drzwi w odcieniu jasniejszego koloru tapety. pozostałabym przy obecnym ustawieniu albo dała łózko pod okno z lewej strony, biurko pod okno z prawej, jakby sie zmiesciło to ew. narozna szafkę pomiedzy, miałabys miejsce na lampke nocna (moze byc wspolna dla biurka i łózka, ale przy taaakim łózku to wolałabym jakas stylowa lampke na szafke), szafe dałabym przy drzwiach z lewej a pozostałe szafki po prawej od drzwi. biurko moze tez byc przy oknie ale w druga strone, ze bedziesz siedziec plecami do łózka, tak czy siak mozesz okleic parapet jakas okleina i miec przedłuzenie biurka; zreszta jesli srednio potrzebujesz biurka to ja bym wywaliła je i wstawiła wyzszy stolik i dobrane krzesło zeby wygladało to bardziej na toaletke niz szkolne biurko (taki stolik z nadstawka czasem jest w promocyjnym katalogu jyska) - jak znajde jakies zdjecia to wkleje. Wybrałabym jeden dywan/chodniczek a jesli meble rysuja ci podłoge tobym podkleiła jakimis filcami. W okno delikatna firnake bez nadmiaru wzorów
Masz maciupenki kaloryfer - mam nadzieje ze jest ci cieplo
nie masz zadnych kwiatów!!!!!! wg mojego ustawienia to bym postawiła jakis wiekszy, miedzy szafa a łózkiem a jakis mały symboliczny nawet kaktusik albo trzy na komodzie lub parapecie, albo w 3 szklanych zielonych butelkach bym wsadziła jakies pedy i na komode
Robert - fajny kolor wyszedł!! rzadko sie zdarza zeby facet byl tak zainteresowany remontem pokoju - tak trzymac!!!

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2008-11-27 o 13:21
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 15:13   #3887
nataszka1508
Raczkowanie

Robeercie ciekawa jestem jak Twoj remont, zapewne trwa, mam nadzieje ze zdjecia pojawia sie niebawem
Tak jak juz ktos napisal rzadko sie zdarza, zeby facet tak dokladnie myslal nad kazdym szczegolem, przynajmniej ja sie nie spotkalam.Dlatego tym bardziej jestem ciekawa efektu. Zielen bardzo mi sie podoba, tez mam zielono w salonie ( choc bedziemy zmieniac odcien, bo jest za zimny) I wiem, ze z zielenia kolor kremowy lub nawet jasno miodowy bardzo ladnie sie komponuje. A pamietam, ze te pufki wybrales kremowe.
Moj TZ od razu wie co mu sie podoba, a ja mysle i kombinuje w wyobrazni i zmieniam itd ( dlatego salon wciaz jest nie do konca umeblowany ) Ale wierze, ze podejme dobre decyzje i nie bede zalowac.

Chcialabym zrobic sobie kilka wizualizacji, np moje zdjecie kanapy i do tego dopasowac kolory scian, czy znacie jakies programy, w ktorych mozna sie pobawic w takim temacie?? Chodzi mi o jakis prosty program....
Pozdrawiam i dziekuje
Stary 2008-11-27, 17:55   #3888
kliwia
Zakorzenienie

nataszka mam w domu żaluzje. Były już na tych oknach.
Żaluzje są metalowe, białe, na sznurkach. Zbiera sie na nich kurz, że na mokro muszę zmywać, więc sznurki i niektóre trudnodostepne miejsca żaluzji są po prostu szare. Nie białe. Sznurki też pociemniały. No i się w gną .
Estetyczniejsze są rolety lub vertikale. Jeśli wertikale Ci się za bardzo kojarzą z biurem, to może zasłony panelowe? Z tym że w nich chyba nie ma opcji panelu nieprzepuszczającego światła.
Chociaż widzę, że więcej sklepów już je oferuje. To może i już są dostępne takie nietransparentne.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 18:12   #3889
anulka62
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bdebdusia Pokaż wiadomość
anulka62 a nie myślałaś zrobić sama jakiegoś fajnego szablonu np. z kartonu? Możesz spróbować przerysować z jakiegoś gotowca podejrzanego na np. allegro. I pomalować ścianę spray'em, bo zwykła farba mogłaby przemoczyc karton
Dobry pomysł tylko gdybym ja jeszcze umiała coś narysować hehe A z takiego kartonu to czym wyciąć wzór, bo zwykłymi nożyczkami to będzie nie równo i brzydko

Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.

anulka62 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 18:15   #3890
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

Witam
A więc jeżeli chodzi o szablony to ja zrobiłam kiedyś tak. Znalazłam w szablonach takich jak na allegro drzewo, wziełam ołówek w rękę i naszkicowałam na ścianie kontur. Potem kupiłam farbę akrylową z dekoralu (taką lśniącą, czarną) i dokończyłam dzieło. Drzewko było duże(od podłogi do sufitu) narysowane w kącie, a gałęzie rozchodziły się na dwie ściany. Zdjęcia nie pokażę, bo nie posiadam, a już tam nie mieszkam, ale uważam, że efekt można osiągną świetny, zwłaszcza jak masz świadomośc, ze to twoja robota, a nie szablon. A koszt? Jakieś 10 zł + ołówek
Stary 2008-11-27, 18:27   #3891
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka62 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł tylko gdybym ja jeszcze umiała coś narysować hehe A z takiego kartonu to czym wyciąć wzór, bo zwykłymi nożyczkami to będzie nie równo i brzydko
nożem do tapet.
Stary 2008-11-27, 20:33   #3892
adalina
Przyczajenie

Dot.: lozko metalowe ? odnowa pokoju.POMOCY

oo dokladnie tak. świetne to jest. gratuluję talentu. właśnie mam malowanie.;p tylko zamiast tam gdzie biurko będzie stała komoda dziekuję za pomoc pomogło mi to
adalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 23:15   #3893
robeert
Raczkowanie

witam, dawno mnie tu nie było
widze, ze kwestia sporna co do mojego oświetlenia:P i czekacie na moja opinie
więc jeśli chodzi o mnie to właśnie nie mówię, że odrazu, bo zgodze się, że nie jest to mały wydatek (ale uważam, że i tak się opłaca), ale bardzo poważnie myśle nad zamiennikami halogenów na LED z tego co sie naczytałem kiedyś to sa jezcze bardziej oszczędne niż żarówki energoszczędne i do tego przewyższają wszystkie oświetklenia swoją żywotnością, do tego nie nagrzewają sie i zapalają natychmiast, nio i dają tyle samo albo nawet więcej światła(warto zwrócić uwage np na szerokokątne). Dlatego poza ciut większym wydatkiem na początq nie moge doszukac sie minusów (a plusów troszkę wymieniłem )
poruszyliście tez kwestie nastroju/klimatu więc tak jak pisałem myśle o kupnie nocnej lampki, ale z tym naprawde nie będe się spieszył (wiecie z jakich powodów ) a po drugie to właśnieto oświetlenie z pilotem, chociaż nie jest super piekne to ma włąsnei funkcje ściemniania oświtlenia ( i to własnei z tego pilota hehe ) i uważam, ż enie powinno być problemu z ściemnieniem jeśli w przyszłości wymienie na LEd`y (chociaż na wszelki zapytam sprzedającego przed zakupem)

nataszka1508
nio remont trwa a co do zdjęc to własnei nie wiem czy niebawem, bo narazie nie ma za bardzo co pokazać - mam tylko pomalowane ściany i parkiet się robi - w pon bedzie można delikatnie dopiero na niego wchodzić i dopiero od pon po pracy (w week do szkoły) zaczne walczyc z meblami i resztą ( dziś byłem zamówić biurko nio i niemiło się rozczarowałem jak facet powiedział mi kiedy ZACZNĄ je robić....pierwszy wolny termin miał na połowe stycznia:/ ) tapczanu jeszcze nie zamówiłem (gośc jest tylko w soboty, nio a ja jak już pisałem jestem teraz całą sobote w szkole:/)więc na tych zdjęciach za dużo nie mógłbym uwiecznić dlatego proszę poczekac chociaż do nastepnego piątq jak okleje meble itd (chciałem od razu wklecić fotki jak wszystko będzie nio ale pójde na kompromis żebyście nie czekali do stycznia lub lutego hehe )

eh ominal mnie ten komentarz, że rzadko sie zdarza żeby facet tak dokładnie myślał nad każdym szczególem przyznam się, że niestety jestem w wielu sprawach baardzo niezdecydowany:/ (nio i w tym przeważnie pomagają mi np opinie innych),ale co do planowania każdego szczegółu to tu można by polemizować, czy to wada hehe ja oczywiście akurat nie uważam tego za wade:P, więc nie mam tylko samych wad hehe....zdarzają mi się tez zalety:P

ja swoje wizualizacje jak już pisałem robiłem w photofiltre

pozdrawiam wszystkich i sorrki, że się tak rozpisałem
Stary 2008-11-28, 07:38   #3894
kraajanka
Rozeznanie

A te wzory, Ci się nie podobają (już tego linka wklejałam wcześniej), wystarczy wydrukować i wyciąć - szablon gotowy, bez żadnych kosztów i ładnie wyglądają. http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=szablony
inne strony z szablonami i naklejkami na ścianę:
http://www.dekormania.pl/?gclid=CKaS...FUse3godzQynDA
http://www.twojewnetrze.com.pl/
http://ornamentyka.pl/

Mi się podoba ten:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zawijas_d.jpg (51,8 KB, 108 załadowań)
Stary 2008-11-28, 09:42   #3895
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:

(...)

Chcialabym zrobic sobie kilka wizualizacji, np moje zdjecie kanapy i do tego dopasowac kolory scian, czy znacie jakies programy, w ktorych mozna sie pobawic w takim temacie?? Chodzi mi o jakis prosty program....
Pozdrawiam i dziekuje
paint w windowsie.
Stary 2008-11-28, 13:54   #3896
nataszka1508
Raczkowanie

hejka Robeercie ja nie nazwalam tego wada, tez jestem szczegolowa jesli chodzi o dobor roznych rzeczy do mieszkania, a czasem po prostu niezdecydowana. Daltego moj salon wciaz jest niedokonczony, jestesmy na etapie dobierania dywanu, zaluzji na okna i co ma przedstawiac obraz wiszacy nad kanapa- czy ma to byc ogromny kremowy kwiat czy lepiej jakis krajobraz, hmm lub moze lepiej zawiesic duuuze lustro, to sa moje dylematy na dzis hehe
Milego dzionka
Stary 2008-11-28, 14:27   #3897
LLuuLLLa
Raczkowanie

ja bym chciała większy, ale konkretny (jak będę miała ochotę. i siłę) a jak nie to zobaczę, któreś z tych mniejszych od Ciebie oglądałam je wcześniej a i chyba nie pomaluję ścian na zielono-biało(złamaną bielą) bo jak sobie wyobraziłam to jakoś mi to nie leży tylko zamiast zielonego wezmę fiolet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 14:56   #3898
kraajanka
Rozeznanie

Fioletowy będzie ładnie wyglądał, możesz wtedy dać ciemniejsze fioletowe i zielone dodatki.
Stary 2008-11-28, 22:08   #3899
robeert
Raczkowanie

Cytat:
hejka Robeercie ja nie nazwalam tego wada, tez jestem szczegolowa jesli chodzi o dobor roznych rzeczy do mieszkania, a czasem po prostu niezdecydowana. Daltego moj salon wciaz jest niedokonczony, jestesmy na etapie dobierania dywanu, zaluzji na okna i co ma przedstawiac obraz wiszacy nad kanapa- czy ma to byc ogromny kremowy kwiat czy lepiej jakis krajobraz, hmm lub moze lepiej zawiesic duuuze lustro, to sa moje dylematy na dzis hehe
Milego dzionka

wiem, wiem, że nie nazwałaś tego wada chociaz ja moje niezdecydowanie zaliczam do moich wad
pozdrawiam
Stary 2008-11-30, 17:24   #3900
wildxrose
Optymistka

Czy te trzy kolory pasują do siebie? Może macie jakieś inspiracje w takich kolorkach?
Zaniedługo będę miała remont w pokoju i już powoli zaczynam wszystko planować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolor1.jpg (4,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: png kolor2.PNG (26,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: png kolor3.PNG (685 Bajtów, 3 załadowań)
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości