Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 18:20   #3571
Licja20
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Moja Rrrrrrrrrrrrr (wole jesc czesciej ale mniejszymi porcjami,aby podkrecic metabolizm )

8:00
musli z mlekiem+1/4 banana

9:00
10 migdalow,cykoria z mlekiem (taka przekaska przed 2 sniadaniem)

10:30
3 chlebki kukurydziane z pasztetem sojowym

13:15
bulka razowa z serkiem wiejskim i szczypiorem (to byl moj obiad- nic innego bym na zajeciach nie zjadla)

14:00
jablko,kilka paluszków od kumpeli

16:30
twaróg chudy z kawaleczkiem banana,cynamonem- na chlebku ryzowym

17:30
kawaleczek wypieku mamy- ciasto polkruche z kapustą (gdybym sie nie odchudzala to bym z 3 kawalki zjadla)

18:30
bedzie pol filecika z makreli wędzonej,ogorek kiszony i troszke sosu jogurtowego

dzis mialam dzien rozbity dlatego nie zjadlam tresciwego obiadu,na szczescie zdarza to sie tylko raz w tygodniu

prosze o ocenke

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Edytowane przez Licja20
Czas edycji: 2008-11-28 o 18:21
Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:00   #3572
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Licja20 Pokaż wiadomość
Moja Rrrrrrrrrrrrr (wole jesc czesciej ale mniejszymi porcjami,aby podkrecic metabolizm )

8:00
musli z mlekiem+1/4 banana białko?

9:00
10 migdalow,cykoria z mlekiem (taka przekaska przed 2 sniadaniem) było trzeba to ze śniadaniem zjeść

10:30
3 chlebki kukurydziane z pasztetem sojowym co to za chlebki? jak kukurydziane to na R niedobrze

13:15
bulka razowa z serkiem wiejskim i szczypiorem (to byl moj obiad- nic innego bym na zajeciach nie zjadla) mogłaś w bułkę wrzucić np. gotowaną/pieczoną pokrojoną pierś z kuraka

14:00
jablko,kilka paluszków od kumpeli to jest podjadanie, robiąc tak nie schudniesz

16:30
twaróg chudy z kawaleczkiem banana,cynamonem- na chlebku ryzowym chlebek ryżowy out, wysoki IG, małowartościowy

17:30
kawaleczek wypieku mamy- ciasto polkruche z kapustą (gdybym sie nie odchudzala to bym z 3 kawalki zjadla) białko?

18:30
bedzie pol filecika z makreli wędzonej,ogorek kiszony i troszke sosu jogurtowego idziesz spać o 21? bo jeśli później to kolacja za wcześnie

dzis mialam dzien rozbity dlatego nie zjadlam tresciwego obiadu,na szczescie zdarza to sie tylko raz w tygodniu

prosze o ocenke
Moim zdaniem 8 posiłków to za dużo na R, taki styl jedzenia się nadaje na P i na masę dla kulturystów. Na R najlepiej jeść co 3 godziny 5 posiłków, jak wstajesz bardzo wcześnie rano i kładziesz się późno to max 6 posiłków. Jak jesz co 1.5 h to organizm nie ma czasu na strawienie jednego posiłku, poza tym zamiast czerpać energię z tego co zjadłaś wcześniej, to pobiera to co właśnie jesz jako przekąska i tamto Ci się może odłożyć. Dlatego takie około 3 godzinne przerwy na redukcji są potrzebne. Godzinę przed snem zjedz sobie 100-150g chudego twarogu, nie przytyjesz, a to wolnowchłaniające się białko (kazeina) zapobiegnie katabolizmowi mięśni przez noc.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:05   #3573
Black-lulu
Rozeznanie

Wstawie dzisiaj moj piękny jadlospis (ps. nie wzorowac sie)

"U"
śn: garść Tofinków ze szklanka mleka 2%, szklanka soku porzeczkowego
w szkole: kanapka z Nutella, jogurt ananasowy 150g, Lu Go Musli, kawa z cukrem ze sklepiku, cappucino wloskie z automatu
obiad: cala mala pizza taka mrozona z szynka pieczarkami polana ketchupem, szklanka soku pomaranczowego
podw: 3 kruche rogale z powidlami mojej mamy, 2 mikolajki z Goplany, kawa z mlekiem znow szklanka soku pomaranczowego, troche masla orzechowego wyjedzonego paluchem
kol: (nic wiecej nie dam rady zjesc) jogurt truskawkowy 150g

TRAGEEEDIA

http://airellejab.pinger.pl/ Uzewnętrzniam się

https://twitter.com/#!/AirelleJab Tweet Tweet
Black-lulu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:14   #3574
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Black-lulu Pokaż wiadomość
Wstawie dzisiaj moj piękny jadlospis (ps. nie wzorowac sie)

"U"
śn: garść Tofinków ze szklanka mleka 2%, szklanka soku porzeczkowego
w szkole: kanapka z Nutella, jogurt ananasowy 150g, Lu Go Musli, kawa z cukrem ze sklepiku, cappucino wloskie z automatu
obiad: cala mala pizza taka mrozona z szynka pieczarkami polana ketchupem, szklanka soku pomaranczowego
podw: 3 kruche rogale z powidlami mojej mamy, 2 mikolajki z Goplany, kawa z mlekiem znow szklanka soku pomaranczowego, troche masla orzechowego wyjedzonego paluchem
kol: (nic wiecej nie dam rady zjesc) jogurt truskawkowy 150g

TRAGEEEDIA
Troche dużo węgli Niezbyt zdrowo, ale pewnie nie jesz tak codziennie, ja też dziś miałam niezbyt zdrowy dzień, to się zdarza nie ma się co przejmować, jutro będzie lepiej
Stary 2008-11-28, 19:22   #3575
Licja20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Moim zdaniem 8 posiłków to za dużo na R, taki styl jedzenia się nadaje na P i na masę dla kulturystów. Na R najlepiej jeść co 3 godziny 5 posiłków, jak wstajesz bardzo wcześnie rano i kładziesz się późno to max 6 posiłków. Jak jesz co 1.5 h to organizm nie ma czasu na strawienie jednego posiłku, poza tym zamiast czerpać energię z tego co zjadłaś wcześniej, to pobiera to co właśnie jesz jako przekąska i tamto Ci się może odłożyć. Dlatego takie około 3 godzinne przerwy na redukcji są potrzebne. Godzinę przed snem zjedz sobie 100-150g chudego twarogu, nie przytyjesz, a to wolnowchłaniające się białko (kazeina) zapobiegnie katabolizmowi mięśni przez noc.
Ja jem 5 posiłkow codziennie co 3h, dzis jakoś mi ten jadlospis wyszedł dziwny . Nie jadam paluszkow ani zadnych wypiekow, tak wiec dzisiejszy dzien nie byl najlepszym pomyslem do oceny. Tak czy siak dzięki bardzo

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:24   #3576
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
moje U dzisiejsze (zobaczymy jak wypadłam):
śniadanko : owsianka taka jak wczoraj tyle, że 7 łyżek płatków i 1,5 otrębów+ 2 małe łyżeczki maku + danio bananowe MAK! Super, tony, po prostu tony wapnia. Natomiast nie podoba mi się bardzo mała ilość tłuszczu w tym śniadaniu "HELLOU!" Miłe panie przyszła zima, jeść należy tak, żeby organizm miał jak trzymać ciepło. Albo nasze polskie kasze albo masło, majonez, duża garśc orzechów na śnaidanie
Gdzie jakiś owoc? Sok? Warzywo?
kawa z odrobiną mleka łaciatego 3,2%
10 minut do przychodni i 20 do szkoły szybkiego marszu i do tego 10 minut ze szkoły.
w szkole: kanapka z dwóch kromek pumpernikla (100 gramów tego było czyli 174 kcal) z twarogiem i dżemem + jabłko+woda Ok jeśli Twaróg pełnotłusty

obiad: (właśnie skonsumowałam ;d): filet z soli + pół torebki kaszy gryczanej+ miseczka kapusty kiszonej(polałam łyżeczką oleju)SUPER!
teraz : kawa z mleczkiem , tak samo jak wyżej
deser: ciastko owsiane własnej roboty ? Jadłaś już "owies" na śnaidanie
całkiem długi spacer będzie ;d
podwieczorek: wpadnie pewnie z 6 orzechów włoskich , mniej więcej ? Przed basenam prosze zjeść _Ciepły_ lekki posiłek, np krupnik z kawałkiem gotowanego mięsa. Tłuszcztez nie zawadzi, na basenie nawet ciepłym człowiek się wyzięba.
basen 35 minut na 20.30

kolacja: 100-150 gramów twarogu półtłustego z warzywkami Jadłaś już ser Nabiał działa wyziębiająco i zaflegmiająco. W zimę raczej nalezy ograniczyć ilość nabiału, lepiej zjeśc w to miejsce ze 2 jaja . Warzywa OK.
i jak ?

mogłabym prosić tak jak wczoraj z liczbą kalorii przy każdym daniu ?

Nie znam się na kaloriach, na moje oko sporo za mało, dla mnie to ciągle R

Gdzieś ktoś pytał o zupy.
Zypy sa świetnym posiłkiem (o ile sa gęste i nie jest to oszustwo w stylu: woda z kostką rosołową + 2 makaroniki bezjajeczne i pół marchewki), warzywa w zupach są zdrowe i wcale nie bezwartosciowe. Zjadamy je przecież z wywarem, więc nawet jak coś się wygotowało do wody to i tak zostaje zjedzone.
Wszelkiego rodzaju krupniki, gęste warzywniaki, zupy gulaszowe, kapuśniaki, zupy ze strączkowych to doskonałe posiłki na zimę.
Gęsta , okraszona tłuszczem, z dodatkiem miesa lub strączkowych, kaszy zupa to opełnowartościowy posiłek.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:39   #3577
zielonamorelka
Zakorzenienie

czesc.chcialbym dzis naisac swoj jadlospis by ktos go ocenil,poniewaz dziewczyny w watku na SB ciagle mnie wyzywaja ze zle jemwiec subskrybuje
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 19:46   #3578
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Gęsta , okraszona tłuszczem, z dodatkiem miesa lub strączkowych, kaszy zupa to opełnowartościowy posiłek.
Bardzo nie lubię zup na mięsie Cava myślisz, że taka zupa : cebulowo-paprykowo-pomidorowo-czosnkowa, z soją i ryżem brązowym i olejem/oliwą będzie dobra na zimowe obiady?
Stary 2008-11-28, 20:07   #3579
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

kochana, zjadłam owisane ciastko , bo wczoraj robiłam. myślałam, że się zmarnują jak zwykle, ale przyszła ciocia , zjadła jedno i resztę sobie zabrała
na basen nie poszłam, bo mnie coś gardło boli i boję się, ze będę chora . zaraz czas na skakankę i stepper, a potem ser( wczoraj jadłam jajka, nie mam ochoty dzisiaj)
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:22   #3580
zielonamorelka
Zakorzenienie

no wiec moze ktos ocenic
1-kasza jeczmienna w 2 jajkach
2-jablko
3-3 bitki z piersi kurczaka z kalafiorem i pieczarkami
4-salatka z kalafiora pieczarek i 5 mini ogorkow kiszonych
5-1/4[ok 100g]twarogu chudego z ok 8 lyzkami mleka 0,5%

i jak
z gory dziekuje za odpowiedzi
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-28, 20:31   #3581
Angienatelka
Zadomowienie

Kawuś, weź sie za siebie!! To juz nie jest smieszne ... Zniszczysz sie, przeciez Ty rosniesz!!! TY MASZ JESZCZE TYC!!!

Dzisiejsze PPP

I - Nesvita truskawkowa, ok 50g Bran Flakes zalane szejkiem waniliowym Bakomy ; kawa z kapką mleka 2 %

II - buleczka wieloziarnista ciemna 50g przekrojona na pol: obydwie połówki z serkiem ziołowym, ogorkiem i pomidorem ; Activia śliwkowa z czubatą łyżką otrąb pszennych i małą garstką rodzynek

III - Ryż ze szpinakiem i brokulami polany sosem pomidorowo-cebulowym z oregano i bazylią

IV - (w Złotych Tarasach w Ice Cream Cafe) - wielki deser lodowy z lodów śmietankowych, bitą śmietaną, odrobiny polewy czekoladowej i posypki z mlecznej czekolady ze świezym ananasem udekorowany dwoma slodkimi rureczkami

V (teraz) - ok. 105 g twarogu poltłustego z warzywami (nie bylam w stanie wiecej wepchnąć)

Wiem, troche za mało, ale cóz poradzic... brak czasu

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:31   #3582
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Bardzo nie lubię zup na mięsie Cava myślisz, że taka zupa : cebulowo-paprykowo-pomidorowo-czosnkowa, z soją i ryżem brązowym i olejem/oliwą będzie dobra na zimowe obiady?

Tak.
I jeszcze ją posyp czymś zielonym i super!
Ryż z soczewicą tworzy kombinację najlepiej przyswajalnego białka.
odżywczo wyprzedza wszystkie mięsa. Choć to w sumie nie jest az tak ważne, to są w sumie drobne różnice i podaję jedynie jako ciekawostkę, zasadniczo, wszytkie strączkowe + jakieś zboże to pełen komplet aminokwasów.

Gorzkakawa, nie złosciaj się, jedz ciasteczka na zdrowie.
Szkoda tylko że nie dodałaś do tego np surowej marchewki, pomarańczy, "surówki pięknosći (seler, orzechy, rodzynki/figi/suszone morele, jabłko starte ze skórką, mód, łyżka oliwy" i jej nie zagryzłaś tym ciasteczkiem. Do samego ciasteczka nic nie mam, raczej do powtarzalnosci w menu.

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
no wiec moze ktos ocenic
1-kasza jeczmienna w 2 jajkach co to znaczy? Jak to kasza w jajkach?
2-jablko
3-3 bitki z piersi kurczaka z kalafiorem i pieczarkami
4-salatka z kalafiora pieczarek i 5 mini ogorkow kiszonych
5-1/4[ok 100g]twarogu chudego z ok 8 lyzkami mleka 0,5%

i jak
z gory dziekuje za odpowiedzi
SB to South Beach?

Liz Williams

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-11-28 o 20:46
Stary 2008-11-28, 20:42   #3583
Angienatelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa
moje u dzisiejsze (zobaczymy jak wypadłam):
śniadanko : Owsianka taka jak wczoraj tyle, że 7 łyżek płatków i 1,5 otrębów+ 2 małe łyżeczki maku + danio bananowe 450 kcal
kawa z odrobiną mleka łaciatego 3,2%
10 minut do przychodni i 20 do szkoły szybkiego marszu i do tego 10 minut ze szkoły.
w szkole: Kanapka z dwóch kromek pumpernikla (100 gramów tego było czyli 174 kcal) z twarogiem i dżemem + jabłko+woda 300 kcal
obiad: (właśnie skonsumowałam ;d): Filet z soli + pół torebki kaszy gryczanej+ miseczka kapusty kiszonej(polałam łyżeczką oleju) 300 kcal
teraz : Kawa z mleczkiem , tak samo jak wyżej
deser: Ciastko owsiane własnej roboty 150 kcal
całkiem długi spacer będzie ;d
podwieczorek: Wpadnie pewnie z 6 orzechów włoskich , mniej więcej 100 kcal
basen 35 minut na 20.30

kolacja: 100-150 gramów twarogu półtłustego z warzywkami 110 kcal, warzyw nie licze

i jak ?

mogłabym prosić tak jak wczoraj z liczbą kalorii przy każdym daniu ?
1400....

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:52   #3584
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

gorzkakawa, brawo, rób tak dalej, zniszczysz sobie organizm. Pytasz nas o zdanie dot. twojego jadłospisu, ale niby po co, skoro nie stosujesz się do naszych rad? i nie zaczynaj z 'mam ED, nie dam rady...', bo to głupia wymówka. Trochę silnej woli, bo jak powtarzałam sto razy stu osobom, nikt za Ciebie nie naprawi Twojego metabolizmu, Twojej psychiki i Twojego życia. Niszczysz je na swój własny rachunek i nie polegaj aż tak na wirtualnych koleżankach, bo to tak naprawdę nie nasza sprawa, co robisz ze swoim ciałem, a każda z nas może być nie izą_wiosenną, kiką czy Hypnotic Eyes, a wojtkiem lat 14, który nic nie wie o odżywianiu. nie dziel się z nami odpowiedzialnością za własne życie i nie oczekuj wsparcia, a przynajmniej nie ode mnie, dopóki nie zobaczę jakichkolwiek zmian w tę dobrą stronę. Przepraszam, ale wymówki typu "boli mnie brzuch, nie zmieściłam kolacji" itepe, przerabiałam na własnej skórze i doskonale wiem, że to moja zryta psychika nie pozwalała mi jeść. bo jak się czegoś NAPRAWDĘ chce, to się da.

przepraszam za ton, ale a.) mam zły dzień b.) taka jest prawda. a skoro po dobroci się nie da, to...

sometimes i feel like screaming

Czas edycji: 2008-11-28 o 20:55
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:53   #3585
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

SB to South Beach?
tak SB to dieta south beach
a kasza w jajkach to poprostu ugotowana kasza jeczmienna wymieszana z 2 jajkami tak aby one ja oblepily i to na patelnie na kilku kroplach oliwy z oliwek
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-28, 20:54   #3586
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

zjadłam chyba z dwa widelce tego twarogu , nie smakował mi, po tym co napisałaś poszłam sobie zrobić kanapkę z serem i keczupem ! muszę dostać okres! muszę , muszę, muszę , muszę więcej jeść ! muszę !
Stary 2008-11-28, 20:57   #3587
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
zjadłam chyba z dwa widelce tego twarogu , nie smakował mi, po tym co napisałaś poszłam sobie zrobić kanapkę z serem i keczupem ! muszę dostać okres! muszę , muszę, muszę , muszę więcej jeść ! muszę !
nie da się ukryć

jedz od jutra 2300 i daj sobie tydzień na przejście z tego na 2800, a że się dużo ruszasz, po kolejnym tygodniu (chyba, że chcesz szybciej ) ponad 3000.

słyszysz?

Stary 2008-11-28, 21:01   #3588
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

rto teraz robię, bardzo dobrze, ze na mnie nakrzyczałaś, bardzo, bardzo dobrze.
będzie mi trudno zrobić taki duży skok, ale obiecuję od jutra się staram, bardzo się staram i słyszę ci, dziękuję ci bardzo mam nadzieję, że mi się uda i że jutro wkleję tu piękny jadłospis, który zadowoli was, mnie i mój organizm. tylko trzymajcie za mnie kciuki . proszę.
Stary 2008-11-28, 21:04   #3589
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Ja pobilam dzis wszelkie rekordy. Zapomnialam jesc....

o 10.30
owsianka z orzechami nerkowca, rodzynki, pestki slonecznika + sojowe mleko
banan
gruszka

przegryzlam 3 ciastka oat with berries, wheat free
i grejfruta

Tak sie zaaferowalam pisaniem pracy i prasowaniem, ze zamiast jesc o 17.00 stwierdzilam, ze jestem wyprana umyslowo i ide na silownie "na chwile", ktora urosla do ....2 godzin!!!

dopiero jak wrocilam o 19.30 to zjadlam duzo placka lotarynskiego. Chyba jescze czyms poprawie, bo masakra. Mozna mnie bic....

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 21:04   #3590
Nasturcja several years
Rozeznanie

Angienatelko---> przepraszam Cie bardzo, ale czy Ty mialas Ed moze? Te Twoje P to wcale nie P...porcje jakies odmierzone skrupulatne, ciagle wymowki a to brak czasu itd...ja jem wiecej na U...
Stary 2008-11-28, 21:08   #3591
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
lekarz mi to tłumaczył tak, że jak się czegoś nie używa to to znika ( uczyłam się o tym w LO na genetyce ale myślałam, że to stare teorie). Otóż jak się nie używa trzustki, żołądka i innych narządów w należyty sposob to strzelają focha i nie pracują, nie produkują enzymów. A jak we flakach nie ma enzymów co rozłożą żarcie tak żeby się wchłonęło to się jedynie oddaje stolec z nie przetrawionego jedzonka. Dlatego mimo, że jadłam wyniki badań mam słabe i ogólnie kiepsko... i mam żal do lekarzy że wcześniej nie zrobili mi odpoiedniego badania bo się tylko stresowałam niepotrzebnie. o .
kurczę, a jak wpadli na to, żeby w ogole takie badanie wykonać? ale prynajmniej teraz juz wiesz, czemu nic nie tyłaś i zaczniesz ładnie przybierać

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Izuś, chałkę właśnie konsumuję, wyczesana jest super ^^
Kika, ta czekolada jest boooooska jeszcze jest pomarańczowa ale nie próbowałam(na razie) <- też pycha
Dlaczego u mnie nie ma takich dobrych bułek????? moze zle szukasz

I moje dzisiejsze PPPP :

Ś: śledzie w sosie tatarskim 250g, bułka z ziarnami 100g z masłem
grejpfrut, 3 paski czekolady jabłko-cynamon- orzechy laskowe, kawa z kozim mlekiem fajnie

2 paski czekolady jw., szklanka koziego mleka dobre jest takie kozie mleczko?

O: zupa cebulowa z serem topionym i grzankami <- UWIELBIAM!
3 kawałki ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka mniam
D: budyń o smaku krówki

P: drożdżówka z malinami i kruszonką 110g, <- a u mnie nie ma takich drożdżówek
kawa z mlekiem kozim (możecie mi mówić KOZICA)
banan, jabłko

PII: chałka z Izowego przepisu, połowa czyli jakieś 200g obtoczona w mleku (nie kozim) i cynamonem... mniam juz mialam pytac, czy w kozim
Leżą koło mnie paluszki z sezamem to jeszcze zjem paluszki i popiję herbatką o smaku truskawkowo-waniliowym

K: a na kolację robię dziś zapiekanki z serem pleśniowym i żurawiną ale to dopiero --- > będzie

I jak.... ???

ślicznie ! kiedy się ważysz, Kozico

EDIT: szczerze? Nasturcjo, mam identyczne wrażenie... Albo kolacja o 17, potem jabłko i "koniec na dziś" :yy: no i angienatelka umie tak dobrze liczyć kalorie... ekhm, zwykle dziewczyny chude z natury raczej sie tak nie zachowuja...

Czas edycji: 2008-11-28 o 21:10
Stary 2008-11-28, 21:24   #3592
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
EDIT: szczerze? Nasturcjo, mam identyczne wrażenie... Albo kolacja o 17, potem jabłko i "koniec na dziś" :yy: no i angienatelka umie tak dobrze liczyć kalorie... ekhm, zwykle dziewczyny chude z natury raczej sie tak nie zachowuja...
Jesteście czujne jak ważka.
Zaraz Iza się przyczai i znienacka zada podchwytliwe, ale jakże kluczowe pytanie.

No ale fakt faktem, po co komu wiedzieć ile co ma kalori?
Przecież po prostu, to się je po prostu, a nie liczy, waży i mierzy.

Liz Williams
Stary 2008-11-28, 21:26   #3593
Kawwaa
Rozeznanie

Hhihih Ja też uwielbiam zupę cebulową Próbowałaś tą czekoladę pomarańczową??? Kurcze muszę w poniedziałek kupić
Kozie mleko ma bardziej wyrazisty smak od krowiego i przede wszystkim ma więcej składników odżywczych, witaminek i w ogóle... Dlatego tymczasowo zamieniam krowę na kozę. Ja osobiście je lubię (tylko drogie pierdzielone) trzeba się przyzwyczaić do jego smaku
Wczoraj się zważyłam i była kicha Nic a nic nie przybyło, następne ważenie w niedzielę... Już się boję
A teraz Kozica melduje, że wybiera się do kuchni po banana Yyyyy i szklankę .... mleka
Stary 2008-11-28, 21:27   #3594
Ska
Zadomowienie

mam małe pytanko - czy dzienna dawka kaloryczna to 1500 przyjmowana od jakichś 4 miesięcy ryzykuje opóźnienie bądź zanik @? czy organizm nie idzie się przyzyczaić?
odstawiłam w tym miesiący tabletki i @ spóźnia się już 3 tyg. nie wiem czy to też wina mojej diety.. bo z tego co piszecie to jem tak do 1600 kcal dziennie.
to dla mnie b ważne, dziękuję za pomoc!
Stary 2008-11-28, 21:29   #3595
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
mam małe pytanko - czy dzienna dawka kaloryczna to 1500 przyjmowana od jakichś 4 miesięcy ryzykuje opóźnienie bądź zanik @? czy organizm nie idzie się przyzyczaić?
odstawiłam w tym miesiący tabletki i @ spóźnia się już 3 tyg. nie wiem czy to też wina mojej diety.. bo z tego co piszecie to jem tak do 1600 kcal dziennie.
może, może, mi zanikł , nie ma od 5 miesięcy, nie mogę sobie tego darować, bardzo nie mogę
Stary 2008-11-28, 21:33   #3596
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jeżeli drastycznie(tj. nagle) zmniejszyłaś ilość kalorii to zdecydowanie jest to możliwe. U mnie było tak samo, tyle, że ja na początku trochę mocniej obcięłam(choć nie wiem ile Ty jadłaś wcześniej ;>). No i mam małe problemy do teraz (czyli już ponad rok mam 'dziwną' @, a właściwie jej praktyczny brak podczas kiedy nie biorę hormonów).
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 21:39   #3597
Ska
Zadomowienie

SB rozpoczęłam w lipcu i fakt, że nawet biorąc tabletki @ się opóźniał, ale maks 2-3 dni. a miałam wcześnie co do dnia uregulowany cykl.
a to mój pierwszy miesiąc bez hormonów i nie wiem co się dzieje..

garden_d właśnie na początku SB jadłam malutko kcal, ale od września przyjmuje mniej więcej stałą dawkę. czy to może być za mało te 1500-1600 kcal?

gorzkakawa to po ile mniej więcej kcal przyjmujesz, że aż zanikł? to na pewno przez dietę?
jejku, współczuję Ci strasznie i nie chce podzielić Twojego losu
Stary 2008-11-28, 21:40   #3598
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ska, nikt z nas nie jest lekarzem, dieta mogla to spowodowac, ale zbadaj poziom hormonow & udaj sie do gina...

p;

ś: 100g BF z mlekiem, dwie big kromy z masełkiem i serkiem wiejskim + warzywa

2ś: kanapka j.w. ale jeszcze z tuńczykiem, monte drink, pół paczki ciastek owsianych

3ś: kanapka j.w. + jabłko

o: pomidorowa zabielana z ryżem brązowym, ziemniaczki zapiekane, OGROMNY filet z miruny kalafior, buraczki
d; kinder bueno, kawa

p: bułka pyszna i chrupiąca 100g z masłem orzechowym, twarogiem i dżemem, gorąca czekolada gorzka

k: chlebek z makrelą wędzoną i warzywami, dwa jabłka, kilka (dużo) chrupek kukurydzianych

a teraz jem marchewkę

i jak?

Stary 2008-11-28, 21:49   #3599
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
SB rozpoczęłam w lipcu i fakt, że nawet biorąc tabletki @ się opóźniał, ale maks 2-3 dni. a miałam wcześnie co do dnia uregulowany cykl.
a to mój pierwszy miesiąc bez hormonów i nie wiem co się dzieje..

garden_d właśnie na początku SB jadłam malutko kcal, ale od września przyjmuje mniej więcej stałą dawkę. czy to może być za mało te 1500-1600 kcal?
Ja na początku nie miałam przez 4msc'e, więc poszłam do gin, który na początku dał mi ziołówki jakieś, które nic nie zdziałały. Wtedy wskoczyłam na hormony, miałam przez czas ich brania + miesiąc po skończeniu, a teraz nie mam od hmm...lipca. Jestem jednak w trakcie czekania na wyniki badań krwi. Być może Twój organizm nie może się przyzwyczaić nadal, jest to indywidualna kwestia.

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ska, nikt z nas nie jest lekarzem, dieta mogla to spowodowac, ale zbadaj poziom hormonow & udaj sie do gina...

p;

ś: 100g BF z mlekiem, dwie big kromy z masełkiem i serkiem wiejskim + warzywa

2ś: kanapka j.w. ale jeszcze z tuńczykiem, monte drink, pół paczki ciastek owsianych

3ś: kanapka j.w. + jabłko

o: pomidorowa zabielana z ryżem brązowym, ziemniaczki zapiekane, OGROMNY filet z miruny kalafior, buraczki
d; kinder bueno, kawa

p: bułka pyszna i chrupiąca 100g z masłem orzechowym, twarogiem i dżemem, gorąca czekolada gorzka

k: chlebek z makrelą wędzoną i warzywami, dwa jabłka, kilka (dużo) chrupek kukurydzianych

a teraz jem marchewkę

i jak?
Ekstra Jestem pod wrażeniem, że potrafisz to wszystko spamiętać
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 21:51   #3600
123Step000
Raczkowanie

U : dziś troche przesadziłam ale usprawiedliwiam się 1h na siłowni

Śn: drożdżówka z duża ilością sera,szklanka kakao na mleku 1,5% , kromka żytniego z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem, jabłko

II śn: (szkoła) banan, 50g orzechów laskowych , cappucino z automatu

O: talerz barszczu czerwonego z burakami zabielanego, filet z mintaja panierowany, pół woreczka kaszy gryczanej, dużo sałatki warzywnej (ogórki,kapusta,papryka,m archewka i cos jeszcze:P)

przegryzłam 2 jabłka

P: 150g serka waniliowego zmiksowanego z bananem + 40g granoli orzechowej,2 łyżki rodzynek ; 2 pomarańcze

w drodze na siłownie: 3 ciasteczka z dynią

1h siłowni

K: 3 kromki wieloziarnistego; jedna z masłem,jajkiem i szczypiorkiem,druga z miodem, trzecia z masłem,sopocką,pomidorem ,rzodkiewką, szklanka soku pomarańczowego (świeżo wyciśnietego)
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości