|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czy warto wchodzić drugi raz do tej samej wody???
Witam
mam problem z którym nie potrafie sobie sama poradzić. bylam w szczesliwym zwiazku przez dwa lata, poza swoim chlopakiem swiata nie widzialam i wtedy myslalam ze on rowniez tak bardzo mnie kocha niestety do czasu... dwa dni przed nasza druga rocznica poklocilismy sie i w zlosci (nie pierwszy raz) zerwalam z nim, w dzien rocznicy uslychalam od niego slowa ze chce ABYSMY SIE KOLEGOWALI BO DUZO ZE SOBA PRZEZYLISMY I GLUPIE JEST NIE ODZYWANIE SIE DO SIEBIE. wpadlam w rozpacz chwile pozniej dowiedzialam sie od kolezanki ze ma on juz inna dziewczyne. tak bardzo go kochalam ze trzy razy probowalam popelnic samobojstwo. wkoncu doszlam do siebie, po tygodniu postanowilam z nim porozmawiac i od tamtej pory spotykalismy sie codziennie. chcialam zniszczyc jego zwiazek, on mimo ze byl z nia caly czas powtarzal mi ze to mnie kocha i ze mna chce byc ale dlaczego nie byl? powtarzal mi ze nie mowi jej ze ja kocha, ze nie dotyka jej i ze nawet z nia nie sypia. niestety po kilku miesiaca dowiedzialam sie ze kazde jego slowo bylo klamstwem. jednak znowu mu wybaczylam i nadal sie spotykalismy. to wszystko trwalo 9 miesiecy, ona go zostawila gdy dowiedziala sie ze caly czas ja zdradzal ze mna. wrocilismy do siebie, ale teraz to ja nie wytrzymuje psychicznie, pomozcie mi, czy warto znow sie z nim wiazac? czy to ze raz zrobil cos takiego znaczy ze nadal bedzie robil? |
|
|
|
|
#2 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: czy warto wchodzić drugi raz do tej samej wody???
Pytanie dotyczy Ciebie czy jego?
Wydaje mi się, że jesteście siebie warci. Ty histeryzujesz, on kłamie.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się ze zabolało cię ze tak szybko się pocieszył, dlatego tak bardzo ci zależało na nim i powrocie. A może pocieszał się już jak był z tobą. On pociskał głodne bajki i tobie i tamtej, jemu pasowało. Jechał sobie na dwa fronty.
Tamta dowiedziała sie co i jak, olała go no ale jeszcze ma Ciebie. I ty się nas pytasz co masz zrobić ? jasne przejdzie cudowną odmiane, już nigdy cię nie zdradzi. Założycie rodzine i bedziecie żyć długo i szczęśliwie. Przecież napisałaś że wróciliście do siebie. Okłamywał cię to po pierwsze, po drugie zdradzał, po 3 tobie to najwyraźniej nie przeszkadzało. Wiec czemu miałby przestać ? Teraz też może spotyka się z kimś na boku ? Skad mozesz to wiedzieć. Chyba za bardzo się nakręciłam, musze omijać takie wątki. Ps. Moze warto z nim porozmawiać o całej zaistaniałej sytuacji ? A nie zakładać tematy na forum i liczyć na rady.
|
|
|
#4 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odnoszę się do Twojej historii, bo w sumie nie napisałabym Ci nic przyjemnego.
Odniosę się do pytania zawartego w tytule wątku: już samo przysłowie daje odpowiedź czy warto...
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nie warto
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
jesli widzisz w tym jakikolwiek sens..bo ja nie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie widzę sensu w tym związku. To jest jak syzyfowa praca. Przez chwilę będzie ok, a później znów to samo. Dlatego zastanów się nad sobą i nad tym związkiem. Postąpisz jak będziesz chciała.
I tak całe życie będziecie się okłamywać. On będzie kłamał, Ty będziesz histeryzować. Czy to ma sens ? NIE. Poza tym lepiej zakończyć to teraz, niż wpaść z tak nieodpowiedzialnym facetem. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
mysle,ze dwa razy nie wchodzi sie do tej samej rzeki. bynajmniej jakbym ja byla w Twojej sytuacji nigdy bym nie wybaczyla chlopakowi i nigdy wiecej nie zaufala.
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co ze starą miłością, która nie rdzewieje ?A wykorzystując okazję, że już jestem na marginesie [o sobie samej]: nauczę się kiedyś przechodzić bez zdziwienia obok opisywanego tu codziennie kalejdoskopu przeżyć? Obok tego żaru uczuć, przerywanego okresami gniewnej wrogości? Obok rozdmuchanych skandali, romansów, zdrad i trójkątów czy przejawów obsesyjnego przywiązania? Czemu nie można sobie bez komplikacji, jak chłop z babą, bez chłopa albo bez baby, od świtu do nocy, dzień po dniu układać życia?
Od 09/02/2010: 89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg Edytowane przez tama Czas edycji: 2008-11-28 o 20:03 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ty to nazywasz miłością ? Może z jej strony tak ale z jego nie.. Gościu leciał [ być może i leci ] na dwa fronty... NIE warto się z nim wiązać . Uwierz mi prędzej czy póżniej znowu Cię zdradzi i bedzie jeszcze bardziej boleć .. Dziwne że istnieją jeszcze tak naiwne dziewczyny..
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(po cytowanym zdaniu)?
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe Tamo, że miłość nie rdzewieje
![]() A ja na marginesie napiszę, że bardzo lubię Cię czytać Nie do mnie pytanie, ale pozwolę sobie się ustosunkować ![]() Nie, Tama nie nazwała tego miłościa, w ogóle nie nazwała tego odczucia opisywanego w wątku. No i jeszcze dodała " "
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2008-11-28 o 19:57 Powód: zjadło mi 'ó" |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
[COLOR="Red"][/COLOR] mam kilkuletni zwiazek-powiem krotko;czasem mimo wszystko warto byc razem,nie przekreslac zwiazku.Kazdy zasluguje na 2 szanse,jestesmy tylko ludzmi i czasem trzeba popelnic blad by wiele w zyciu zrozumiec.Zadna szkola nie da takiej wiedzy jak ZYCIE. Gdy sie nie spróbuje-czlowiek nigdy nie bedzie znal odpowiedzi.Tylko,gdy bląd nauczy i zrozumie sie co jest wazne.Trzeba sie zastanowic tez,dlaczego ktos zdradzil?Gdy ma sie wszystko,nie szuka sie przygod.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanów sie czy takie spalanie się emocjonalne jest warte zachodu by z nim być?
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię też sposób, w jaki pokazujesz, jak bardzo masz rację. Wyraźnie, a bez tego męczącego cienia ekstremizmu i ekspansywnego dowodzenia, że moja racja jest mojsza.
Od 09/02/2010: 89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg Edytowane przez tama Czas edycji: 2008-11-28 o 20:16 Powód: lit. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
nie warto!
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
nie warto, nie warto, nie warto! Ze swojego prywatnego doswiadzczenia mowie. Z kłamca, zdrajca i oszustem nigdy nie warto.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Stara miłość nie rdzewieje, dlatego że czasem bardziej dbamy o wspomnienia niż przeszłość by na to wskazywała.
Pewnie istnieją przypadki, w których tak zwane wchodzenie drugi raz do tej samej... nie zakończyło się... zatopieniem. Osobiście takich nie znam. Nie mogę jedynie pojąć i choćby ze sto wątków na ten temat powstało, chyba tego nie pojmę, jak można doprowadzić się do stanu prób samobójczych, histerii, czy skrajnych załamań z powodu chłopaka... Zakochiwałam się wiele razy, prawdziwie pokochałam raz jeden, szalałam, wyczyniałam różne głupoty, ale zawsze istniały pewne granice... Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2008-11-28 o 21:32 |
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym sobie dała spokój z własnych doświadczeń wiem, że nie warto.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
filozoficznie trochę...
woda płynie, więc dwa razy do tej samej rzeki wejść się nie da. a zawsze jest zresztą nadzieja, że przy kolejnym powrocie, będzie choć najmniejsza zmiana. każdy musi się przekonać na własnej skórze, więc i Ty - wejdź do tego samego związku raz jeszcze, będziesz pewna. nie wiem ile masz lat, ale dziwne jest to, że próbowałaś popełnić samobójstwo.. przez faceta :O ps: z Tobą zdradzał jakąś lalę? to i z innymi może zdradzać Ciebie. pozwoliłaś sobie na to już. |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Szybko się pocieszył - w ramionach innej.
Robił Ci ciągle nadzieje. Gdy był w związku z inną spotykał się z Tobą. Mówił, że Cię kocha, a mimo tego szybko znalazł sobie inną. Mówił, że Cię kocha, a mimo tego nie zostawił tamtej - wolał mieć dwie. (Zawsze to większa przyjemność, nieprawdaż?). Podczas Waszego "romansu" dziewczyna sama do wszystkiego dochodzi i daje chłopakowi kopa w tyłek. A on? Po co ma się przejmować? Została mu jeszcze jedna. Nie warto tracić czasu na takich. Nie warto nawet na nich patrzeć. Ja bym nie dała szansy. Nie miałabym pewności , czy poza mną nie ma jeszcze jakiegoś haremu. |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrob to zanim sie jeszcze bardziej do niego przywiazesz i bedzie za pozno. |
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie łatwowierna jestem ![]() Backie uwierz i Ty Cytat:
Troszkę prywaty pouprawiam ![]() Użyję jednego z najmocniejszych znanych mi słów: Tamo dziękuję ![]() Oby ta rzeka z kategorii woda klasy V nie dostała plakietki woda pozaklasowa.
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
boże, głupota niektórych kobiet mnie po prostu poraża. zero szacunku do siebie + bezgraniczna naiwnosc.
dziewczyno, obudz się!!!!
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Włos się jeży,kiedy to czytam...
On Ciebie rzuca i od razu znajduje pocieszycielkę,Ty 3razy usiłujesz popełnić samobójstwo (ile Ty w ogóle masz lat??), potem on,mając dziewczyne,spotyka się z Tobą po kryjomu...Nie warto-zauważ,że oszukiwał nie tylko tamtą dziewczynę(zdradzając ją z Tobą)ale i Ciebie,ponieważ wmawiał Tobie,że Cieie kocha,że z nią nie sypia-i sama piszesz,że kłąmstwo wyszło na jaw...Nie wróżę nic dobrego z tego związku |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
jestescie siebie warci
tyle ode mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

?

(ile Ty w ogóle masz lat??), potem on,mając dziewczyne,spotyka się z Tobą po kryjomu...Nie warto-zauważ,że oszukiwał nie tylko tamtą dziewczynę(zdradzając ją z Tobą)ale i Ciebie,ponieważ wmawiał Tobie,że Cieie kocha,że z nią nie sypia-i sama piszesz,że kłąmstwo wyszło na jaw...