Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 11:35   #811
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
tak, o takie mi chodzi.

Mam nadzieję, że będzie widać różnicę za jakiś czas (ale ja niecierpliwa jestem i chciałabym już widzieć Wyciągi mam dopiero od miesiąca, więc może dlatego nie widać rezultatów

mnie dentystka ostatnio mówiła, że z reguły większy problem jest z wyrywaniem dolnych ósemek- bo wiadomo, żuchwa, grubsze kości niż na górze itp...
A co do bólu- da się wytrzymać
a ja słyszałam,że z górnymi większy problem bo mogą być z zatokami połączone korzenie czy coś takiego,ale nie mówię,że tak jest na pewno

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 11:37   #812
Olpa
Przyczajenie

Hej dziewczyny i chlopaki
Ja tez jestem aparatka od sierpnia tamtego roku. Mialam dosyc powazna wade, gdyz nie tylko zgryz otwarty, ale takze tzw. "roztrzelone" zeby. Utrudnialo mi to zycie przez wiele lat, ale nie moglam sobie wczesniej pozwolic na aparat. Kiedy juz sytuacja sie poprawila owczesny narzeczony uwazal ze nie powinnam go zakladac, zeby sie nie "oszpecac". Teraz sie z tego smieje, bo wiadomo, ze szpetniej wygladalam z moim zgryzem wtedy niz teraz z aparatem. Ale to juz nie jego problem.
W kazdym razie mam zalozone dwie szyny - na gorze krysztalowy aparat, na dole metalowy, ale wersja mini. Musze powiedziec, ze roznica jest ogromna, ale jak mawia moja ortodontka jest to "niewdzieczna" do leczenia wada, wiec jeszcze sobie ponosze. Nastepne utrudnienie to fakt, ze mieszkam na emigracji i musze dojezdzac (dolatywac) na wizyty co nie zawsze jest wygodne.
Dzis znalazlam to forum szukajac jakiejs porady na problem ktory pojawil mi sie tej nocy - a mianowicie - spuchniety policzek. Jestem troche podlamana, bo mysle, ze to od korzenia zeba (prawa gorna 6) i martwie sie co teraz bedzie. Mam nadzieje, ze to nie bedzie jakis powazny problem i dostane jakies antybiotyki. Najgorsze jest ze mieszkam w anglii a na wizycie bylam w ten poniedzialek i dopiero w styczniu bede widziec moja orto, a w tym kraju mam wielkie obawy przed jakimkolwiek ingerowaniem lekarzy w moje uzebienie.
Mialam poczatkowo zamiar tutaj zakladac aparat, ale po tym jak pani zdrapywala mi kamien hakiem, no i diagnoza jaka postawila - zwatpilam chyba juz na zawsze.
Mam nadzieje, ze bede mogla liczyc na wasza pomoc w sprawie porad, a ja sama na tyle ile moge tez chetnie pomoge (chwilowo mam internet tylko w pracy, wiec czasem odpowiedz moze byc z opuznieniem).

Pozdrawiam was wszystkich serdecznie i lacze sie w bolu i nadziei na lepsze jutro (po sciagnieciu aparatu

Edytowane przez Olpa
Czas edycji: 2008-11-29 o 11:38 Powód: blad literowy
Olpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 11:55   #813
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
W takim razie powinnaś im zaufać - w końcu powinny się znać na rzeczy
Usuwaj tą czwórkę i dołączaj do Nas - aparaciaków
O tak, juz niedlugo do was dolacze. Najpozniej w styczniu... Poniewaz ona ma duzo pacjentow...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 12:31   #814
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam,że z górnymi większy problem bo mogą być z zatokami połączone korzenie czy coś takiego,ale nie mówię,że tak jest na pewno
ja po wyrwaniu gornej... chyba 7. Kiedy położylem sie juz spać, przechodziły po mnie dreszcze troche to takie dziwne uczucie, normalnie bylo mi tak zimno jakbym spal na lodowcu :|
Cytat:
Napisane przez Olpa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i chlopaki

Kiedy juz sytuacja sie poprawila owczesny narzeczony uwazal ze nie powinnam go zakladac, zeby sie nie "oszpecac". Teraz sie z tego smieje, bo wiadomo, ze szpetniej wygladalam z moim zgryzem wtedy niz teraz z aparatem.
Siema

Tez spotkałem sie z takim.. dosyć dziwnym rozumowaniem. Zreszta aparat w wiekszosci zakłada sie nawet dla lepszego samopoczucia po zdjeciu niz dla samego wygladu. Usmiech jest najwazniejszy w zyciu wiec szkoda aby wstydzic sie go pokazac przez krzywe zeby.

Edytowane przez 201701160959
Czas edycji: 2008-11-29 o 12:35
201701160959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 12:37   #815
Olpa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kamil.o Pokaż wiadomość
Usmiech jest najwazniejszy w zyciu wiec szkoda aby wstydzic sie go pokazac przez krzywe zeby.
No wlasnie Ale nie tylko - pamietam jak mielismy recytacje wierszy na polskim w liceum - myslalam, ze umre jak to robilam. Ale - na szczescie - chwile jak te juz sie raczej nie powtorza
Stary 2008-11-29, 14:02   #816
Blondi2989
Blond forever!

Witamy Olpe ciepłym słowem i uśmiechem
Jeżeli chodzi o ból, to dopóki on nie dokucza, warto łykać tabletki przeciwbólowe i może przejdzie - no chyba, że problem będzie się pogłębiał wtedy trzeba będzie chyba koniecznie skonsultować się z jakimś lekarzem.
Hm, w sumie to chyba dobrze zrobiłaś, że założyłaś aparat w Polsce - moja orto mówiła, że też ma pacjentów, którzy teraz już stale mieszkają za granicą, ale mimo to leczą i prostują zęby w kraju ojczystym
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 14:09   #817
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamil.o Pokaż wiadomość
ja po wyrwaniu gornej... chyba 7. Kiedy położylem sie juz spać, przechodziły po mnie dreszcze troche to takie dziwne uczucie, normalnie bylo mi tak zimno jakbym spal na lodowcu :|
Ja miałam usuwaną górną piątkę i czwórkę-też miałam później dreszcze
Stary 2008-11-29, 15:17   #818
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005

A ja nie miałam ^^ Usówali mi górną 7 i dolną 6 i nic a nic ;p

Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 11:56   #819
~Gonia~
Rozeznanie

W aptakach niestety raczej trudno znaleźć wosk Radziłabym raczej poszukać w sklepach medycznych

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 12:48   #820
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez Palemka005 Pokaż wiadomość
Moje dotychczasowe ustrojstwo...nie zwracać uwagi na moje żółtaśne zęby, na to czy coś siedzi pod drytem i na moje ciemne plomby, bo robiłam to w NFZ bo w mojej prywatnej musiałabym czekać miesiąc a mnie bolały ^^
cio to? i do czego służy? to coś w rodzaju hyraxu? nie znam się...

a tak poza tym, też mam takie czarne plomby... i to WIELKIE. jeden cały ząb mam odbudowany za pomocą takiej własnie wstrętnej plomby... bo mi stomatolog zniszczyła przy leczeniu zęba (pekł w pół) a byłam młoda i głupia, dlatego nie kłóciłam sie, żeby w ramach swojej winy założyła mi białą głuptas ze mnie
Stary 2008-11-30, 13:14   #821
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005

malaDarunia - to ma na celu rozszerzać szczękę, a dlaczego wygląda to tak cudacznie to nie wiem. Ja mam niestety takie plomby, na dole też ;( Jak wypadną, będą białe. Robiłam w pośpiechu, wmojej klinice nie było miejsc, a zależało mi na czasie.

Edytowane przez Palemka005
Czas edycji: 2008-11-30 o 13:17
Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 13:57   #822
Blondi2989
Blond forever!

Takie plomby czarne to mogą siedzieć długo, chociaż mojej przyjaciółce po zdjęciu aparatu wypadły wszystkie czarne
Ja mam wszystkie białe, bo one są i estetyczniejsze i bardziej trwałe.
Po zdjęciu aparatu radzę Wam właśnie wymienić te plomby, bo będą psuły efekt pięknych, wyprostowanych ząbków
Stary 2008-11-30, 15:13   #823
sincarne
Raczkowanie

witam wszystkie aparatki i aparatów
niedługo dołącze do waszego grona, myślę że w okolicy stycznia. muszę się tylko ostatecznie na ortodontę zdecydować konkretnego naczytałam się o aparatach chyba wszystkiego co się da, teoria wrecz ze mnie wyplywa, trochę się boję, ale co tam
i mam do was takie jedno głupie pytanie, rodem z bravo otoz, hm..
to naprawde zabrzmi jak z bravo
otoz pojawil mi sie w okolicy sympatyczny ktos. ktos komu podobam sie nawet mimo koslawego zgryzu na tyle, zeby przetanczyc razem pol nocy. i ktos na tyle sympatyczny zebym chciala tanczyc z nim cala noc...
no i troche mnie przystopowalo z tym aparatem, bo kurcze nie wiem jak chlopina zareaguje wiem wiem, trzeba to trzeba, a jak mu sie nie spodoba to nic mi po nim. no ale czasem rozsadne myslenie schodzi na bok..
jednym slowem, moje pytanie dotyczy waszych spostrzezen w kwestiach damsko-meskich z aparatem w tle mieliscie przez to jakies problemy czy tylko ja demonizuje?
pozdrawiam wszystkich serdecznie, mysle ze bede tu czesciej zagladac a z czasem pochwale sie hollywoodzkim usmiechem
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 15:34   #824
Blondi2989
Blond forever!

Heh, witaj Sincarne
Jakbyś przeczytała parę wypowiedzi wstecz, to mogłabyś trafic na moją historię, bo ja znowu poznałam się z kumplem mojego przyjaciela i póki co znamy się tylko wirtualnie, także on nie wie, że ja mam aparat Ale koleżanki z forum powiedziały mi, że to głupie myślenie, żeby zrezygnować z poznania go w realu tylko ze względu na aparat - przecież w końcu to nie jest nic obrzydliwego tylko kawałek drutu, który w zasadzie nie nosi się dla przyjemności, tylko dlatego, że dba się o swój uśmiech
I wogóle nie odkładaj decyzji o aparacie tylko ze względu na faceta
Bo nie wiadomo, czy na pewno coś z tego będzie ( chociaż życzę Ci wszystkiego naj i trzymam kciuki, żeby się udało), a czas leci i jak masz w tej chwili i fundusze i jesteś przekonana, że aparat jest dla Ciebie to ruszaj czym prędzej do orto po druciaka
Stary 2008-11-30, 15:57   #825
edytka166
Raczkowanie

Hej!Mam 16 lat...i krzywe zęby...ajjć...choć brzydką dziewczyna nie jestem... Ostatnio poznałam fajnego chłopaka i boję się ,że jak założe aparat orodontyczny to go stracę...;(pomużcie!!!
edytka166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 16:14   #826
paulina9191
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytka166 Pokaż wiadomość
Hej!Mam 16 lat...i krzywe zęby...ajjć...choć brzydką dziewczyna nie jestem... Ostatnio poznałam fajnego chłopaka i boję się ,że jak założe aparat orodontyczny to go stracę...;(pomużcie!!!

Moim zdaniem chłopak,który odrzuca dziewczynę tylko przez to,że nosi aparat jest nic nie wart,więc jeśli tak postąpi to nic nie stracisz..
Chyba dobrze jak ktoś dba o estetykę swojego uśmiechu..przecież aparat się kiedyś zdejmie..
Poza tym moim zdaniem lepiej chodzić w aparacie niż z krzywymi zębami

paulina9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 16:24   #827
Blondi2989
Blond forever!

Zgadzam się z Pauliną...
Zresztą ja np. założyłam aparat tylko ze względu na to, że to ja sama źle czułam się z krzywymi zębami - otoczenie mówiło - jest okej, nie potrzebujesz aparatu, ale ja miałam z tego powodu kompleksy...
A rezultaty będą podziwiać wszyscy ;D
Stary 2008-11-30, 16:32   #828
dygotka8
Zakorzenienie

oj dziewczynki dziewczynki,nie ma się co obawiać tym aparatem-w niczym on nie przeszkadza więc nie bójcie się,że jak się ma aparat to zaraz wszyscy uciekają bo tak nie jest a jak się założy ładne gumeczki to aparat jest wówczas wzbudza on zainteresowanie a nie odrzucenie
Wszystko będzie dobrze!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 17:16   #829
sincarne
Raczkowanie

heheh dzieki blondi za mile slowo ja doskonale wiem, ze facet powinien byc ostatnim powodem watpliwosci co do aparatu. ale co z tego. wiem tez ze czekolada to zlo a i tak ja jem
w sumie to planuje zalozyc aparat kosmetyczny, moze zle nie bedzie. echh.
jak podjelam decyzje to byl totalny entuzjazm, tak, chce, chce! ale teraz, co tu duzo mowic, troche mam stracha.. ze to tak dlugo, ze otoczenie, ze kiepski ortodonta, ze to, ze tamto.. to chyba przez te jesien tak marudze..
Stary 2008-11-30, 17:52   #830
paulina.t11
Zadomowienie

Sincarne-też się tego trochę bałam ale mężczyźni nie zwracają uwagi na aparat. Nie przeszkadza im to! Zgadzam się z Pauliną "Moim zdaniem chłopak,który odrzuca dziewczynę tylko przez to,że nosi aparat jest nic nie wart,więc jeśli tak postąpi to nic nie stracisz."

Im później zakłada się aparat, tym dłużej trzeba czekać na efekty...

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 17:56   #831
Blondi2989
Blond forever!

Sincarne, obawy są i nie znikną, aparat to dal Ciebie będzie coś nowego, a wszystko co nowe i nieznane budzi strach...
Stary 2008-11-30, 18:11   #832
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
ale mężczyźni nie zwracają uwagi na aparat. Nie przeszkadza im to!
mowisz? jak na zlosc brzydule zaczeli puszczac i wszedzie dokola straszy mnie jej podobizna z wyszczerzonym aparatem:[ powinno sie ich pozwac do sadu za straty moralne po tym serialu:P

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Im później zakłada się aparat, tym dłużej trzeba czekać na efekty...
no wlasnie, ja to juz stara jestem wczesniej jakos te zeby mialam gdzies, nie rwalam sie do apartu. w sumie nadal nie mam jazd typu "jak ja wygladam, nikt mnie nie chce, nikt mnie nie lubi, nigdzie nie wychodze!". ale dentystka mnie dobila, ze to juz nie tylko kwestia wygladu, ale zawiasy w szczece mi sie psuja (jakos to ladniej ujela, ale wizje mialam rodem z horrorow, ze mi pol szczeki odpadnie ). no wiec jestem nastawiona na minimum 2 lata udreki, ale strach tez jest..
Stary 2008-11-30, 18:29   #833
lil coco
BAN stały

witam.
dziewczyny przeszukałam trzy wątki , znalazłam pare info ale jeszcze raz ostatecznie chce się zapytać.
w następny wtorek zakładam aparat. kosmetyczny, tylko musze się zdecydować, porcelana czy kryształ...????
byłabym wdzięczna jakby ktoś mnie jeszcze ukierunkował...
co jest bardziej niewidoczne...
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 19:42   #834
paulina.t11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
mowisz? jak na zlosc brzydule zaczeli puszczac i wszedzie dokola straszy mnie jej podobizna z wyszczerzonym aparatem:[ powinno sie ich pozwac do sadu za straty moralne po tym serialu:P
Podoba mi się taki jeden chłopak. Niestety jest z innego miasta i szkoły, więc widujemy się tylko na dodatkowych lekcjach z angielskiego. I on nie wie o tym, że mi się podoba. Ostatnio uśmiechnęłam się do niego i zaważył aparat, ale tylko zapytał, czy mi nie przeszkadza.

No i bałam się, że koledzy w klasie będą dokuczali, bo są same nieciekawe typy. Ale wszystko jest OK.

NIE PRZEJMUJ SIĘ I DOŁĄCZAJ DO GRONA APARATEK!

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 19:59   #835
sincarne
Raczkowanie

dołączyć dołączę tak czy inaczej tak do końca roku chcę pozbierać kaskę (jednak 4tys. piechotą nie chodzą, no przynajmniej nie koło mnie ). potem odbębnić te wszystkie wizyty, też trochę pewnie potrwa. a do tej pory może i z facetem coś się wyklaruje nie miał się cholernik kiedy pojawić no

lil coco-z tego co się orientuję kryształ lepszy ale i droższy
Stary 2008-11-30, 20:42   #836
Blondi2989
Blond forever!

No faceci zawsze nie wiedzą kiedy się pojawić :P
Ale taki już ich urok
Stary 2008-11-30, 21:36   #837
nobotak992
Przyczajenie

Ja jutro idę zakładać aparat i strasznie się boje! ; O od dwóch dni nic innego nie robie, tylko czytam forum i strony inrernetowe, by czegoś się dowiedzieć. Mam bardzo wielką wadę. Moge górne dwójki całkowicie schowane są wgłąb łuku zębowego, to bardzo mi przeszkadza w mowie, a gdy się uśmiecham zawsze zakrywam usta dłonią. Teraz mam 16 lat i dojrząłam do tej decyzji. Wcześniej przerażała mnie myśl, że będe je (zęby) musiała komukolwiek pokazać. Stresowałam sie nawet przez kazdą wizytą kontrolną u dentysty. Mam nadzieje, że aparat mi pomoże. Dwa tygodnie temu wyrwałam 2 czwórki. Nie było aż tak strasznie. Dostałam 10 zastrzyków i prawie nic nei czułam. Natomiast kilka następnych dni było cieżko... ; )) Dałąm rade. Strach ma wielkie oczy. ; )) Pozdrawiam wszystkich zdrutowanych ; **
nobotak992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 22:18   #838
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobotak992 Pokaż wiadomość
Ja jutro idę zakładać aparat i strasznie się boje! ; O od dwóch dni nic innego nie robie, tylko czytam forum i strony inrernetowe, by czegoś się dowiedzieć. Mam bardzo wielką wadę. Moge górne dwójki całkowicie schowane są wgłąb łuku zębowego, to bardzo mi przeszkadza w mowie, a gdy się uśmiecham zawsze zakrywam usta dłonią. Teraz mam 16 lat i dojrząłam do tej decyzji. Wcześniej przerażała mnie myśl, że będe je (zęby) musiała komukolwiek pokazać. Stresowałam sie nawet przez kazdą wizytą kontrolną u dentysty. Mam nadzieje, że aparat mi pomoże. Dwa tygodnie temu wyrwałam 2 czwórki. Nie było aż tak strasznie. Dostałam 10 zastrzyków i prawie nic nei czułam. Natomiast kilka następnych dni było cieżko... ; )) Dałąm rade. Strach ma wielkie oczy. ; )) Pozdrawiam wszystkich zdrutowanych ; **
chyba masz podobną wadę do mojej
Wstaw jutro foteczki z aparatem
I nie ma się co bać, bo lepiej przechodzić ze szrotem te 2 lata niż całe życie zakrywac usta dłonia przy uśmiechaniu

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 08:40   #839
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

no wlasnie, ja to juz stara jestem wczesniej jakos te zeby mialam gdzies, nie rwalam sie do apartu. w sumie nadal nie mam jazd typu "jak ja wygladam, nikt mnie nie chce, nikt mnie nie lubi, nigdzie nie wychodze!". ale dentystka mnie dobila, ze to juz nie tylko kwestia wygladu, ale zawiasy w szczece mi sie psuja (jakos to ladniej ujela, ale wizje mialam rodem z horrorow, ze mi pol szczeki odpadnie ). no wiec jestem nastawiona na minimum 2 lata udreki, ale strach tez jest..
e tam stara.... ja tam też 15 lat nie mam i nosze drutka i cieszę się że wogóle mogę bo wcześniej nie było mnie stać śmieję się pełną buzią bo ząbki już równe poza tym od razu po założeniu też już mogłam się uśmiechać bez krępowania ,bo przecież wszyscy widzą że coś się dzieje bo mam aparat .. i co miłe często słyszę ,,ale ładnie ci w aparacie'' ja tam radzę wszystkim ;jak możecie to zakładajcie , nie ma na co czekać!!!!!! to moje fotki: przed założeniem
zaraz po założeniu
po miesiącu
2 miesiące po
3 miesiące po
5-ty miesiąc
i avatar to pod koniec piątego obecnie już 7 miesiąc noszenia muszę fotkę zrobić jakośc słaba bo telefonem robione ale co nie co widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15-05-08_1152.jpg (15,0 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30-05-08_1607.jpg (16,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01-07-08_1528.jpg (15,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29-07-08_1831.jpg (16,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22-08-08_1608.jpg (16,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01-10-08_1648.jpg (15,6 KB, 62 załadowań)

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.

Edytowane przez milunia27
Czas edycji: 2008-12-01 o 09:02
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 09:16   #840
Pajowata
Przyczajenie

Hej dziewczyny ; ) !

Dziś [ o 15] idę zakładać stały aparat . Okropnie się boję. Nawet nie poszłam do szkoły.

Będę zakładała aparat [stały oczywiście] na górę i na dół za jednym razem. ; ). Od wtorku mam założone na zęby takie gumeczki . Mnie nic a nic nie bolą .
Natomiast martwi mnie sprawa aparatu. Wiem , że po założeniu zęby bolą , ocierają się policzki itp.
Ale chodzi mi czy samo zakładanie boli ? I ile około może trwać ?. I czy musi się to odbywać w pozycji leżącej [z tego co widziałam to u nas pani orto. rozkłada fotel do maximum , że się leży].
Może znacie jakieś sposoby na to , aby teraz się tak niestresowała ? .
Pajowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości