|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
ja jestem skłonna robić wesele nawet w piatek... nawet 13.08 to jest piatek..ale to będzie 2 rocznica zaręczyn a ja w piatki 13-ego nie wierzę bo 13 to raczej nasza szczęśliwa liczba![]() i szkoda że Audio Feels nie zajęło 2 miejsca w MT.. dziewczynka ma owszem ładny głos, ale utwór ten jej się nie udał.. Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-29 o 22:37 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Co do fajerwerków to powiem tak: musi być przy tym obecna jakaś służba z zewnątrz, u mnie na studniówce były fireworki i specjalnie na ten cel sprowadzili nam straż pożarną
Co do wesela to jeśli chcesz mieć fireworki zapytaj czy CI właściciel sali zapewni Ja na swoim weselu mam w ofercie i ja na pewno z tego skorzystam i daj mi Boże żeby ta noc nie była deszczowa ![]() Nastomiast na pewno nie możesz tego sama sobie za pewnić w stylu wujek józio (sorry jeśli któraś ma wujka józia... bez brazy) puści mi petardy Bo przede wszystkim tak jak już napisały dziewczyny, jeśli nawet właściciel lokalu zgodzi się udostępnić CI plac (z czym w gruncie rzeczy może nie być problemu) i jeśli tej osobie, która puszczałaby fireworki stało się coś złego, albo petarda spadła komuś na chałupe ...czy coś.. no to dociekaliby praw od właściciela lokalu, a on siłą rzeczy od Ciebie....Takie rzeczy muszą być załatwione formalnie ... musisz mieć papier, że jest służba, czy straż miejska, policja , czy firemani.. ktoś musi być, żeby mieć to pod kontrolą Jeśli Cię to interesuje proponuję zapytać właściciela czy on zapewni CI sam i czy on to zorganizuje ![]() No wiesz ,żebyś Ty dodatkowo nie miała załatwiania I wiecie co widziałam się wczoraj z koleżanką, która na weselu płaciła tylko za salę ... a nie od osoby... Czyli sala osobno, obsługa osobno, kucharki osobno .... czaicie ![]() I mówiła, że sto razy bardziej jej się podobało wesele kuzynki, która miała płacone od osoby.... Mówi, ze idąc do ołtarza... oboje ona i jej TŻ byli straszliwie zmęczeni.. psychicznie i fizycznie.. Bo i wiecie musieli wszystko sami załatwiać, Kupować jedzenie, pilnować, żeby kucharki porobiły wszystko, nic nie pokradły.... żeby kelnerzy nie pili ich wódy.. Żaliła się że przez to miała koszmarne wesele Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-29 o 22:33 |
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
kubusewa ta sala o której teraz myślimy organizuje pokazy fajerwerek, bo już na weselach się takie pokazy odbywały.. tylko nie wiem ile taka przyjemnośc kosztuje.. a mój wujek jest strażakiem więc jakby co ekipa gratis przyjedzie
![]() a co do sla to ja wolę przyjśc na gotowe i wyjśc niczym się nie martwiąc.. byłam na takim weselu na sali wiejskiem i państwo młodzi byli bardzo zmęczeni. bo wczesniej 2 dni musieli pilnować żeby się do sali nie wkradli.. bo tak już wszystko poustawiane, jedzenie w chłodziarkach, sala ubrana i młodzie się prawie w ogóle nie bawili.. a ja chcę na swoim weselu szaleć
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-29 o 22:42 |
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że najprościej będzie jak się dowiesz u właściciela swojej sali.. no bo takie gdybanie na forum jest bez sensu jesli nie masz wszystkich szczegołów ja wiem tyle ze mam mozliwosc i z niej skorzystam w koncu raz wychodzi sie za maz za milosc swojego zycia.....
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro nic o tym nie myslę i nie gadam bo wkurzę tylko wszystkich w domku że ciagle gadam i gadam o tym samym![]() ale tu na forum chcialam sobie tak ulzyć bo nie mam takiej osoby w tej chwili z ktorą mogłabym porozmawiać o tym ale wiecie jaki miałam dziwny sen.. był dzień naszego slubu, a mi nic nie gotowego, zero, null, był sam slub w kościele, żadnego przyjęcia nawet.. ja w czarnej sukience a za mną szereg innych osób biorących ślub.. po kolei podchodziliśmy tylko błogosławieńastwo i już po slubie.. masakra..aż się przestraszyyłam jak się obudziałam
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
Macie jakiegoś godnego polecenia kamerzystę z Kielc bądź okolic?
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to daję kilka zabaw oczepinowych
![]() Szczotka Wybieramy kilka par tanecznych plus jedna osoba więcej. Orkiestra rozpoczyna muzykę, wszyscy się bawią. Po kilkunastu sekundach orkiestra przerywa zabawę i następuje odbijanie partnerki. Kto nie zdąży podbiec do innej partnerki będzie musiał tańczyć ze szczotką. Takim sposobem niezręczni odpadają. Chłopiec czy dziewczynka Jeszcze jedna zabawa weselna w cyklu zabaw oczepinowych. W zabawie bierze udział Para Młoda, która siada do siebie placami na krzesełkach, w tym czasie kapela przygrywa krótkie melodie. Na znak orkiestry lub po zakończeniu utworu Nowożeńcy odwracają się do siebie, jeżeli obydwoje obejrzą się w tą samą stronę, to znaczy, że będzie chłopiec jeśli w przeciwne to dziewczynka. Zabawa powtarzana jest tyle razy, ile dzieci chce mieć Para Młoda. Ty czy Ja Para Młoda siada na krzesełkach na środku sali tanecznej. Zespół muzyczny wręcza im tabliczki, na których napisane jest z jednej strony TY, z drugiej JA. Zespół zadaje pytania np: kto ma fajniejszych teściów? Młodzi podnoszą tabliczki odpowiednio je układając. Cała zabawa polega ma śmiesznych pytaniach i śmiesznych odpowiedziach. Zabawa z krzesłami Ten konkurs organizowany jest w kilku wersjach, zasada jest jednak jedna: do konkursu staje kilka osób lub par, które ustawiają się wokół ustawionych krzeseł. Krzeseł jest zawsze o jedno mniej niż osób biorących udział w konkursie. Przy każdej przerwie w muzyce "zawodnicy" zajmują wolne miejsca. Osoba, dla której nie starczy miejsca odpada. Ostatni pozostający na parkiecie wygrywają. W zależności od wersji zabawy może ona się odbywać w różny sposób np.: Na krześle należy usiąść z osobą lub fantem, który wymieni orkiestra (krawat, kucharka, rajstopy...) Przy zabawie z osobą towarzyszącą miejsce musi zająć Para tańcząca. Lambada Do zabawy dobiera się dowolnie dużą grupę osób płci obojga i ustawia się je na przemian Pan, Pani... w kółku. Następnie pląsając rozpoczyna się taniec w kółko trzymając się za rączki. Zespół muzyczny w trakcie zabawy przerywa co chwilę taniec i pyta o poszczególne części ciała np. rączki, kolana, uda... na co biorący udział w zabawie odpowiadają stosownie do sytuacji. Po każdym pytaniu następuje zmiana części ciała, za którą biorący udział w zabawie się trzymają. Uwaga!!! Zabawa raczej dla osób pełnoletnich ![]() Konkurs tańca Do konkursu staje kilka par. Orkiestra prowadząca zabawę często dobiera sobie sędziów w postaci Pary Młodej lub Świadków. W zabawie wygrywa para, która najdłużej wytrwa na parkiecie. W zależności od wersji tej zabawy weselne może ona przybrać formę siłową, lub zręcznościową: - w wersji siłowej orkiestra zmusza partnerów do coraz trudniejszych figur, np.: z partnerką na rękach, w przysiadzie, itp. - w wersji zręcznościowej tańczącym daje się np. balon, który umieszczany jest między różnymi częściami ciał tańczących. Para, która zgubi balon odpada. - inna odmiana wersji zręcznościowej to taniec z marynarką, w którym partnerzy Pani i Pan - na wybrany znak zamieniają się marynarką. Ostatnia para odpada. Sznurek Zabawa weselna wymagająca dużo odwagi . Na jednym końcu sali stawia się butelkę alkoholu, na drugim końcu ustawiają się zawodnicy. Na znak orkiestry zawodnicy zaczynają układać na podłodze sznurek z ubrań które mają na sobie. Wygrywa osoba która pierwsza ułoży sznurek tak długi żeby sięgnął do postawionej po drugiej stronie butelki. Nie ma co ukrywać, dobrze jest mieć wtedy na sobie dużo ciuchów. zabawa zimowa ![]() niektóre smieszne, niektóre nie..
|
|
|
|
#4479 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak ogladasz film w domu to tez zasypiasz? czy to kwetia niemoznosci wysiedzenia w jednym miejscu? ![]() my baaardzo czesto chodzimy do kina i to za darmo, bo rodzice TZa w ramach pakietu socjalnego z firmy gdzie pracuja, dostaja do wykorzystanie co rok 200zl na sport, 150 na kulture (to pomnozyc razy 2 ), wiec do kina idziemy jak tylko pojawi sie jakis interesujacy film dzieki temu pakietowi jestesmy tez stalymi bywalcami aqua parku (korzystajac z pakietu sportowego ) szkoda, ze moj ojciec juz tam nie pracuje, bo mielismy te srodki razy 3 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo moj tez jest z nami od przygotowan tyle, ze do konca oczepin, a nie calego wesela (i na plener tez). ale to chyba wiekszosc fotografow tak robi ![]() Cytat:
TZ nawet pierwszy raz w zyciu wyslal smsa w ramach takiego programu fajnie, ze wygrali ![]() my z kolei spedzilismy razem sympatycznie wieczor, praktycznie nie ruszajac sie z lozka ![]() Cytat:
a ja wlasnie jem sniadanko, potem tylko jedne cwiczenia, na ktory przedstawie referat i jedziemy do Bialki w tv mowili, ze halny wieje. mam nadzieje, ze snieg nie splynie TZ moze jeszcze tam zadzwoni i zapyta jak to widza.
|
|||||
|
|
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja w weekend miałam się uczyć bo ciężki kolos z chemii w tygodniu, a całe dwa dni leniuchowałam (od piątku )Może dziś się wezmę. Obchodzicie mikołajki ze swoimi TŻami?? |
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamy fotografa, ale nie mamy kamerzysty - wyobraźcie sobie, że mają juz kogos na naszą datę...jutro mają dzwonić czy tamta para się zdecydowała, jeżeli nie to ok, a jak tak to szukamy dalej...a mi się nie chce... Byliśmy wczoraj na pysznej pizzy i winku a później na imprezce. O dziwo juz wstalam Aha - wygrałam czwórkę w totolotka
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-30 o 10:05 |
|||
|
|
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry ![]() My z TŻtem jakoś tak zytnio nie obchodzimy mikołajek.. zawsze kupimy takiego wielkiegi mikołaja z czekolady i to wszystko ![]() Samoa gratuluję czwóreczki szczęściara z Ciebie
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-30 o 10:10 |
|
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym kupiła czekoladowe serce ale wątpię czy takie znajdę .Pod choinkę też nic nie robimy bo w tym roku spędzamy je z rodziną TŻa, a u nich nie ma tradycji prezentów choinkowych. Co do totka, mnie by się przydał milion tak na rozruch ;-) wiecie, mieszkanie, wesele, szkoła. |
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ale pospałam wstałam o 10:00 i to dlatego, że zadzwonił budzika ja wczoraj siedziałam na necie i ogądałam suknie (TZ siedział na łóżku) i ja zaczełam marudzić, że te suknie sa takie drogie, ja jako ja jestem oszczędna i szkoda mi wydać tyle kasy na 1 raz... TZ powiedział, że mam przestać szukac sukni po cenie tylko mam znaleźć taka jak mi się podoba tak na prawdę, no to powiedziałam, że ok 3.000 takie kosztują no i powiedział "Masiu będziesz mieć taką suknię jakom chcesz"
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-30 o 10:27 |
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie nie szukam sukni..tylko na razie zapisalam 2 adresy salonów slubnych.. bo nie wiem czy będę szyła na 100%.. najpierw poprzymierzam zobaczę jaki fason mi pasuje (zrobię zdjęcie z ukrycia
) i zobaczę ile kosztują jak będzie drogo to zdecyduję się na szycie.. mi się wydaje że jeszcze tyle czasu jest.. zostało mi 1 rok i 9 miesięcy.. toż to kawal czasu..a co do totka to mi by się przydało chociaż 200 000..ale by fajnie było.. ale ja mam szczęscie w miłości a nie w "kartach" więc nic mi się wygrać nie udało ![]() a co do prezentów światecznych to mamy plan kupić aparat cyfrowy..ale nie wiem czy jeszcze w grudniu czy dopiero w styczniu.. wszystko zależy od jego ceny.. a ja się nie znam.. jakie poleciacie.. tylko takie mniejsze, płaski z wysuwanym obiektywem.. bo w domu mam takie "większy" bo tacie się taki duży podobał.. Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-30 o 10:40 |
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co wiem jaki chcę krój jest kilka konkretnych sukni wiem do jakich salonów zajrzeć
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tobie to już w sumie niewiele pozostało.. ja się zastanawiam kiedy rozglądać się za suknią.. myślę że chyba w styczniu 2010 zacznę chodzić..moja siostra ma slub za 7 miesięcy i jeszcze nic nie patrzy
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do aparatu, ja niedawno kupowałam TŻowi. Szczerze to takie małe płaskie kompaktówki to bardziej kojarzą mi się dla dziewczyny. Tzn. wiem po swoim TŻcie i współlokatorze, że oni wolą większy i lepszy funkcjonalnie. No i jakość zdjęć jest nieporównywalna |
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz mozna mieć szczęście w miłości i 173 zł w totka
![]() Ja polecam lustrzankę, ale to jest wydatek rzędu 3 tys w górę - ale jest to aparat na lata, super zdjęcia, przy takim aparacie fotografowanie może stac sie pasją My kupiliśmy ostatnio NIkona z jakims lepszym obiektywem i prawie 4 tys poszły - za to ten zestaw nam wystarczy na kupe czasu. Mielismy kompakt, ale się go pozbyliśmy, bo to jest aparat dobry na imprezy a nie na jakies krajobrazy, zabytki i inne ładne rzeczy.Ale jak chcesz kompakt, to moi znajomi kupili ostatnio Sony bardzo fajny, taki ciemno różowy, fotki robi świetne. To chyba ten, ale wydaje mi się, że oni zapłacili duzo więcej (może dlatego, że kupili go pół roku temu). http://www.e-cyfrowe.pl/sony-cybersh...ny-p-8033.html Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-30 o 10:49 |
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja taki kupowałam, bo lustrzanka nie jest naszym poziomem, więc po co sobie komplikoawć i udawać że się na tym znamy ![]() Znajomy polecił sony (później sprawdzę który to model) w PL kosztuje ok 2 tyś, zdjęcia na poziomie lustrzanki a łatwiejszy w obsłudze
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ chce wlasnie taki mniejszy żeby się wszedzie zmieścić.. bo kiedyś na wakacje wzięłam z domu aparat cyfrowy i był z nim problem bo musieliśmy taśtać ze sobą torbę z aparatem a z takim mniejszym wygoda bo to ma być dla naszego użytku..a co do totka to male wygrane są za 4.. wg mnie powinny być większe.. no będziemy musieli sobie przejrzeć te wszystkie modele i wtedy zdecydować się co chcemy
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-30 o 10:52 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MY kupiliśmy w październiku aparat Olympus MIU 1010-jest REWELACYJNY!!! Robi super zdjęcia, fajne przybliżenie itd. itp., polecam Ja list do świętego(hehe TŻ) napisałam(lista była długa ) a rodzice powiedzieli że chcą list smsowy heh więc taki bedziet![]() Chociaż w domu obdarowujemy się prezentami pod choinkę też, wtedy taki fajny klimat jest Znikam się ogarnąć, później na spacerek z TŻ choć czuje że na zewnątrz zimno brrr
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak robisz lustrzanka i masz ustawienia auto to nie zawsze zdj wychodzi tak fajnie jak przy ręcznych ustawieniach, więc nie uwierzę w kompakty robiące cuda![]() My zdecydowlaiśmy się na lustrznkę, nie po to, żeby cykac fotki na auto, tylko żeby sie tego nauczyć i wiedzieć co sie robi. A najbardziej nas zmotywowało to, że fotki z kompaktu za cholere nie oddają rzeczywistego obrazu. Cytat:
![]() My i tak zawsze mamy plecak, więc noszenie aparatu niem nic nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Juz wszystkie mozliwe firmy maja kolekcje 2009?
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-30 o 10:58 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka Ty masohistko ![]() Ja wrocilam wlasnie z baseniku... i idę zdrzemnac sie bo mi konczyny opadają ze zmeczenia
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aparat polecił znajomy profesjonalny fotograf.Oczywiście nie równa się sprzętowi którego on używa. Ale jako nie-profesjonaliści nie używalibyśmy wszystkich funkcji lustrzanki, a to co on polecił to jest na poziomie tych prostszych lustrzanek . Tzn. to nie kompakt. A hybryda - cyfrówka z opcjami lustrzanki. Bystrzak jestem, pisałam że sony a to panasonic: O: http://foto.recenzja.pl/Panasonic_Lu...FZ50-rec-1439/ i cytat, że porównywalny do prostych lustrzanek "można go porównać do nie jednego lustra z dolnej półki chociażby Nikon d40,a zajmuje mniej miejsca bo bez dodatkowych obiektywów." Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-30 o 11:08 |
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

a ja w piatki 13-ego nie wierzę bo 13 to raczej nasza szczęśliwa liczba

a za mną szereg innych osób biorących ślub.. po kolei podchodziliśmy tylko błogosławieńastwo i już po slubie.. masakra..aż się przestraszyyłam jak się obudziałam

) Wtedy zaczęłam napierać na jego komórkę, to się zdziwił, że się o niego martwię
Nie lubię takich sytuacji 

wstałam o 10:00 i to dlatego, że zadzwonił budzik