![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Mam pytanie do osób, które ukończyły staż. Chodzi o sprawozdanie, które trzeba oddać do Urzędu Pracy. Trzeba napisać o zdobytych umiejętnościach itd. Czy mogę przepisać to, co jest w programie stażu , tak słowo w słowo czy trzeba to jakoś przerobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli nie przez UP, to ja bym przepisała ![]() Wiem, że u nas stażystki przepisują często zakres obowiązków osób, z którymi były w pokoju, oczywiście nie wszystko, bo nie do wszystkiego były upoważnione. Ale to tak między nami, bo prawda jest taka, że powinnaś tam wpisać to czym naprawdę zajmowałaś się na stażu i umiejętności jakie tam zdobyłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Najprościej więc "przepisać" zakres obowiązków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie które od jakiegoś czasu spędza mi sen z powiek, a mianowicie przyjęłam na 8 miesięczny staż dziewczynę ( nie chodziło mi o tanią siłę roboczą dlatego umówiłam sie z nim że oprócz stypendium będę jej płaciła )Niestety zobowiązałam się w umowie zatrudnić tą osobę na 12 miesięcy na pełen etat po zakonczeniu stażu. Jednak moja obecna sytuacja nie pozwala mi na to, nie chce zamykac działalność ale jeśli urząd pracy zmusi mnie do zatrudnienia na takich warunkach to chyba będę musiała. Co moge zrobić? i jakie konsekwencje ewentualnie poniose jeśli nie wywiąże się z tego?
#2406 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Przyczajenie
|
Brałem już urlop w sierpniu, ale chce wziąść też w grudniu, a więc czy mogę wg. moich obliczeń, liczyć na 6 dni wolnego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Jełsi tyle masz, to nie powinieneś mieć problemów - "pracodawca" (choć w przypadku stazystów pracodawcą jest UP, a nie szef/insytucja w której ma się staż) nie może odmówić wolnego (wynika to z KP)
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co się zadziało, że przystałaś na takie warunki,a teraz nie możesz im sprostać. Na pewno nie mozna brnąć w to dalej. Powinnaś udać się na rozmowę do urzędu... ps. a urząd pracy "nie zmusza", oczekuje jedynie wywiązania się z umowy, którą zawarł z przedsiębiorcą ![]() Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2008-11-19 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
mam takie pytanie, staralam dowiedziec sie w urzedzie jak to jest ale z pania w okienku nie dalo sie dogadac
![]() otoz: wiadomo, ze gdy jest sie na stazu to nie mozna byc zatrudnionym w innym miejscu na umowe o prace, bo urzad nie bedzie placil za stazale gdybym znalazla prace na umowe- zlecenie to czy moglabym tak pracowac? w sumie urzad teoretycznie nie mialby nic do teg bo umowa- zlecenie to nie to samo co umowa o prace...
![]() |
#2411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2412 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jest ktoś z was na stażu interwencyjnym??? właśnie z końcem listopada kończy mi się staż i "pracodawca" - wiem że UP jest pracodawcą dlatego pisze w cudzysłowie - zaproponwał mi od 1 grudnia staż interwencyjny. szukałam troche w necie informacji. wiem że bede troche wiecej kasy dostwac, ale czy coś się z mojej sytuacji zmieni? czy jest ktoś kto jest/był na tym stażu i z praktyki mółby powiedzeć czy sie to różni?
Dodam tylko że bede czaly czas na tym samym stanowisku, ponieważ pani która przede mna była jest na macieżyńskim, a potem na urlopie bezpłątnym.
#2413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chocby w ramach zlecenia. Co miesiąc składasz przecież oświadczenie o dochodach ![]() Daj znać.... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zadomowienie
|
Ata77, dziekuje kochana
![]()
![]() |
#2415 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez agent15 ![]() Brałem już urlop w sierpniu, ale chce wziąść też w grudniu, a więc czy mogę wg. moich obliczeń, liczyć na 6 dni wolnego ? Jełsi tyle masz, to nie powinieneś mieć problemów - "pracodawca" (choć w przypadku stazystów pracodawcą jest UP, a nie szef/insytucja w której ma się staż) nie może odmówić wolnego (wynika to z KP) Właśnie w tym problem, że nie wiem ile mam i czy w ogóle mogę jeszcze go wziąść ![]() Edytowane przez agent15 Czas edycji: 2008-11-21 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Paul's girl
|
za każdy miesiąc na stażu przysługują 2 dni wolnego pełnopłatnego. poza tym można wziąć urlop bezpłatny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie: w tym tyghodniu kończy mi się 4-miesięczny staż w jednej firmie, ale od grudnia znalazłam sobie staż w innej firmie. w związku z tym, jak jest z wolnym ?? czy to jest tak jakbym zaczynała od nowa, czyli dopiero po 30 dniach mi to wolne przysługuje, czy też te dni wolne które mi zostały, zostaną mi przepisane ??
#2419 |
Zakorzenienie
|
nie zostana Ci przepisane, radze wykorzystac wszytskie a w nowej firmie bedziesz miala dopiero po 30dniach 2 dni wolnego
![]()
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2422 |
Raczkowanie
|
Jutro idę do szpitala. Dziś dzwoniłam do PUP i babka powiedziała mi, że jutro muszę dostarczyć im żaswiadczenie, że jestem w szpitalu, a potem, jak wyjdę ze szpitala jeszcze l4.
Czy ja muszę to zaświadczenie dostarczyc im jutro czy mam na to 3 dni ? Bo już nie wiem, a nie mam kogo wyslać z tym zaświadczeniem ![]()
#2423 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]()
#2424 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze odwrotnie, do nas stażysci przynoszą kopie L4 a do urzedu oryginal
#2425 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Paul's girl
|
a u mnie jest tak, że L4 podpina się pod listę obecności zdawaną co miesiąc w kadrach a oni już sami załatwiaja sprawę z UP.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Zadomowienie
|
ja też daję kadrowej a ona juz rozlicza siez pup.
#2429 |
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie otóż skończyłam staż i osoba, która nie jest moim formalnym opiekunem wystawiła mi opinię, z którą się nie zgadzam. Czy w takiej sytuacji można coś zrobić??? Ponieważ w tej opinii są wypisane takie rzeczy, które są nieprawdziwe.
Po drugie czy mogę coś zrobić gdy pracodawca nie wywiązywał się z umowy??? Czyli kilka punktów nie było przestrzeganych???? Czy mogę podjąć jakieś kroki prawne???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Rozeznanie
|
hej
wczoraj stojac na promocji (jestem hostessa, klasa maturalna)podeszla do mnie pani z pewnej firmy, w kazdym razie zaprponowala mi prace jako pomoc przedstawiciela handlowego...Ok..ide we wtorek zobaczyc na czym to dokladnie pomoga, ale nie w tym rzecz Zaczela mi mowic o tym, ze np. w czasie wakacji bede mogla zorbic staz i ze firma da mi kase za staz, niezapisujac mnie w tym wypadku w urzedzie etc (srednio sie znam) no i oprocz tego, ze kasy bym dostala za staz to jeszcze za normalna prace (do uzgodnienia). Gdy rozmawialam z koleznka ona tez mowila cos o stazu po skzole sredniej... Ale nie wydaje mi sie by mozna bylo robic staz przed studiami co?:| zglupialam juz...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.