|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Cytat:
gorszych dni, lepszych kolezanek, atrakcyjniejszych sasiadek, nic-nie-rozumiejacego meza ? Malo mezczyzn frustracje z zewnatrz przynosi do pracy my baby jestesmy z innej gliny, przenosimy wszystko i na wszystkich ![]() a serio, chyba mezczyzna ktory trafia do takiej pracy, wie dokladnie dlaczego sie o nia staral i zwyczajnie lubi swiat zapachow i ( co potwierdzily rowniez moje obserwacje ) zna sie na nich. nawiazujac do wypowiedzi Polly: Moj znajomy, starszy czlowiek, nie nawykly do grzebania w zapachach i wcale zapachow nie ciekawy. Od lat uzywa jednego i nie komplikuje sobie zycia szukaniem nastepcy. Konczy sie jeden, idzie do perfumerii i kupuje nastepny. Filozofia prosta i praktyczna. Wszedl do pasazowej Sephory, poprosil o ta swoja buteleczke i maszeruje do kasy. Pani na to - ale to kosztuje 200 zlotych. - To wezme dwie - pada spokojna, stoicka odpowiedz. |
|
|
|
|
|
#2132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jakie to proste. Ale my bezmyślne istoty jesteśmy. No cholera, śniadania nie jadłam do teraz, to mi kąski we łbie. Cosik bym przekąsiła już, ale szkoda czasu, jak się robi pięć rzeczy na raz. Cytat:
Cytat:
Bo jak dla nas to wyjaśnia się samo przez się. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2133 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Ja mam ostatnio wrażenie że coś się cywilizuje w temacie,nawet panie chcą mi pomóc, a nie sądzę żebym jakoś "wyporządniała" ostatnio. |
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Kropko proszę zachować poprawność polityczną i zamiast słowa przeze mnie
w Twoim poście zaznaczonego używać od dziś sformułowania "inteligentne inaczej". Mamusia Ci to mówi. czas na małe conieco
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-24 o 14:59 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi też dali dużo próbek, tyle że ostatnio obsługiwała mnie kobitka
|
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ,nie znosze ochroniarzy w drogeriach.już niech będą te pani ekspendientki,które,,dora dzają',ale niedawno chcialam powąchać parę buteleczek bo szukam perfum na święta i przez wzrok ochroniarzy tylko się przyglądałam.Wydaje mi się,ze sobie myślą-co za glupia dziecina i tak nic nie kupi
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozkaz.
|
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam sposób na ochroniarzy ... swego czasu jak za mna łazili ... ja zaczynałam chodzic za nimi...
zadalam kilka głupich pytań w stylu : " nie wie Pan czy ten krem jest pod oczy?? " i uciekali ze az smiac sie chce ... wypróbujcie Dziewczyny , teraz mam spokój
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja pamiętam swoją wizytę w Sephorze w Poznaniu - jakieś dwa lata temu, bodajże w Starym Browarze. Tak się spodobałem Panu konsultantowi, że oprócz maślanych oczu jakie do mnie robił , dostałem, aż trzy próbki - odlewki pełniutkie a moja ówczesna dziewczyna tylko jedną - 3/4 fiolki, chociaż wtedy to ona płaciła za zakupy .
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o facetów konsultantów - nie trafiłem jeszcze nigdy na takowych. I rzeczywiście nie musi być wcale tak, że jak facet to od razu milszy dla kobiet i odwrotnie.
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja swoje 5 groszy dorzucę
![]() Nie robię w ogóle zakupów w Sephorach. W żadnej, ale to w żadnej warszawskiej perf. nie natrafiłam na kompetentną obsługę. Wcześniej robiłam tam zakupy, bo zawsze 10 proc. zniżki się uzbierało. potem przestałam te ich punkty zbierać. Powodem było to, że zawsze jak chciałam coś kupić, podkład, bronzer, czy cokolwiek, wychodziłam z produktem, który mogłam wyrzucić do kosza. Te dziewczyny po prostu na niczym się nie znają. przykład: szukam nowego kryjącego podkładu. wiadomo, non stop jakieś nowości, chcę zmienić stary podkład, postanawiam poradzić się. I co? wychodzę z podkładem DB creme Chanel, który absolutnie nie nadaje się do mojej skóry, bo tworzy teatralną maskę. to był tak zły podkład, że od razu musiałam kupić nowy. potem idę po bronzer, wiem już który chcę, ale nie ma. nieszkodzi. jeżeli nie ma, to znajdzie się lepszy, coprawda w innym odcieniu, ale pani nadal przekonuje, że świetny jest. innymi słowy, nie ma tego, co chcesz, wcisną Ci jakikolwiek inny produkt, odcień, etc. Nie zależy im, żebyś była zadowolona. i po kilku takich wpadkach, zrezygnowałam z ich usług. poza tym w niektórych sephorach poza GM jest tak, że istotnie ochroniarz łazi za Tobą i patrzy na ręce, to masakra jest, chociaż mam 30 lat - prawie, dobrze ubrana etc, to doprawdy takie zachowanie mnie krępuje. nie potrafię wtedy nic dobrać. Za to uwielbiam Douglasa w GM. Absolutnie rewelacyjna obsługa. zawsze, jak chciałam kupić coś nowego, byłam mega zadowolona z ich rad. jest tam takie stanowisko z lusterkiem i po prostu testuję z dziewczyną wszystko. i wiecie, co? im naprawdę zależy, żeby nam dobrać fajny odcień, fajny produkt. i cieszą się razem z nami podczas testowania i odradzają, jak ja już sama wiem, że to paskudztwo. bo już się wyedukowałam przez te prawie 30 lat i sama sobie potrafię doradzić. ale lubię ich towarzystwo, zawsze fajnie mieć kogoś, kto doradzi, bo zakup cieszy bardziej. aha, i warto ponarzekać, jak to nigdzie nie dają fajnych próbek. po prostu wory miniaturek. nie ukrywam, że wtedy mało nie umarłam ze szczęścia, nic mnie tak nie cieszy, jak próbki, nawet najdroższy krem. nie kupuję tam, gdzie ich nie dają, czyli w sephorze. albo rzucą jakiś krem loreal do kremu HR, który kupisz. śmieszne wręcz. A tak naprawdę to robię teraz zakupy w mojej małej perf., gdzie mam 12 proc. zniżki zawsze i mówię, że bez próbek nie kupuję i zawsze mam wór. uwielbiam to! tylko zniżek brak.
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
w moim douglasie próbek nie dają
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
no ten krakowski jakiś upośledzony obsługowo na równi z sephorą
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
W Katowickim Douglasie (SCC) również. Chyba, że ostatnio coś się zmieniło ?
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie po wizytach w Douglasach:
Galeria Mokotów - zakup zapachu, balsamu i kremy zostawione ponad 500 zł dostałam 2 próbki balsamu (ichniejszego jakiegoś), Złote Tarasy - zakup zapachu i balsamu wydane ponad 300 złotych dostałam 1 próbkę kremu L'occocine, Chmielna - zakupy kolorówki za około 150 zł nie dostałam nic Galeria Targówek - zakup kremu i toniku Clinigue zostawiłam wydane ok 400 zł nie dostałam nic Z zakupów w Sephorze nawet jak kupowałam 1 pędzelek nie wyszłam bez próbki w ręce. Przy zakupach za ponad 300 zawsze jestem obsypywana ich spora ilością. A i w Sephorze nawet bez zakupów dostaje próbki jak poproszą. W douglasie nawet przy zakupach jak poprosze to slysze przewaznie ze akurat nic nie mają. O daniu probki bez zakupów to mozna conajwyżej pomarzyć. To gdzie co dają wiec nie jest zależne od sieci sklepu a od tego na kogo sie w nim trafi.
|
|
#2149 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Zgadzam się z Eenax, wszystko zależy na kogo się trafi.
W CH Skorosze panie z Douglasa są przemiłe (może dlatego że mało tam ludzi ). Praktycznie codziennie brałam od nich próbki podkładów i testowałam do momentu w którym znalazłam ten jedyny ![]() Do zakupów za 50(!) zł dostałam dwie próbki wysokopółkowych kremów i próbkę perfum. W Sephorze w Arkadii do perfum za 320 zł ( ) dostałam 1 próbkę,a kiedy powiedziałam że znam już ten krem i chętnie przetestuję inny, usłyszałam: "Dałam wszystko co miałam"
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, ja naprawdę nie ufam już pracownicom Sephor, Douglasów, Marionnaud i innym. Odkąd dowiedziałam się od bliskiej koleżanki, że z kolei jej koleżanka obdarowuje ją dosłownie mini-reklamówką wypchaną próbkami co miesiąc (które mają iść do klientów, a dziewczyny rozdzielają je między sobą), to przestałam twierdzić, że to mit i spiskowa teoria dziejów wymyślona przez sfrustrowane i chciwe klientki Pisałam chyba o tym, w tym wątku, kilka stron temu.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-25 o 14:07 |
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
a mnie wczoraj w..kurzyło brak testerów
![]() A kiedy chciałam prysnąć perfumę [nie tester] ochroniarz zwrócił mi uwagę,żeby `nie pryskać` .. No halo ? ! To jak ja mam kupić jakąś perfumę, skoro nie ma testerów i nie wiem jak pachnie? Wrr.. oczywiście to nie przy wszytskich, bo były testery..ale akurat przy tej perfumie,która mnie interesowała nie było. Na pytanie gdzie są testery.. Ochroniarz powiedział : Nie ma. Właściwie mogłam iść do sprzedawczyni którejś i zapytać, bo ochroniarz to tam jest od pilnowania, alee.. wkurzyłam się i wyszłam.
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Zupełnie nie rozumiem Twojego oburzenia, czy chciałabyś kupić potem takie "przetestowane" perfumy? A że testeru czasem braknie w perfumerii? Trudno, zdarza się ...
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Ochroniarz powiedział zgodnie ze stanem faktycznym i ciężko zaprzeczyć jego słowom ;]. Nie podejrzewałabym go, żeby miał w ogóle pojęcie czy są testery i gdzie, poza tym co go to obchodzi - w końcu nie od tego jest...
|
|
#2155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapytam tak - chciałabyś potem kupić takie psikane perfumy? Zapłaciłabyś za pełny, nietykany produkt, a dostałabyś taki bez kilku psików, bo ktoś chciał powąchać. Podejrzewam, że wtedy też pisałabyś "no, halo, to ja płacę za nowy produkt, a dostaje używany?"
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wchodze do Douglasa , zrobilam doslownie... 4 kroki , podbiega Pani i z usmiechem na twarzy pyta czy moze mi w czyms pomóc ...
no ja oczywiscie rozumiem ze to jest ich praca, ale ludzie dajcie odetchnać , prosze nie na samym wejsciu, bo to juz przegiecie wchodzac nie jest powiedziane ze mam juz z góry uparzony dany produkt ,podczas mojej 10 min wizyty nie moglam sie opedzic od ochroniarzy w liczbie 4 sztuk i Pan ekpedientek... wyszlam zmeczona i zdezorientowana
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, no dajcie tym konsultantkom pożyć. To ich praca. Gdyby nie podbiegła do Ciebie, to uwierz, że miałaby nieprzyjemności z szefostwem. Poza tym była uśmiechnięta, więc nie było tak źle - gorzej, gdyby podeszła z miną męczennicy. Ja tam zawsze odpowiadam konsultantom uśmiechem na uśmiech. To nie boli, a i życie się milsze robi, gdy ludzie się do nas uśmiechają.
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem taką konsultantką i uwierzcie mi, że sama czuję sie jak idiotka dybiąc na klientkę/ta i dopadając go zanim moja szefowa zauwazy, ze ktoś błąka sie po sklepie bez obsługi, ale takze zanim ta biedna klientka zdąży sie w ogóle rozejrzec . Taka praca, niewdzięczna trochę ale i przyjemna...Za to ochrona przeprzystojna i niejedna klientka życzyłaby sobie, zeby taki za nia trochę połaził Chociażby po sklepie
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i Lush jestem tego doskonałym przykładem, nie mogę wejść i niczego spokojnie obejrzeć w tym sklepie (a mam wrażenie że sporo fajnych rzeczy tam jest), jedyne na co się odważam to WBIEG, CHWYT ZA (odżywkę) VEGANESE DO KASY I WYPAD? O ile moja bytność nie przekracza 10 s jest szansa że będę musiała opędzić się tylko od jednego konsultanta który w dodatku zamiast do sedna to zaczyna od pytań w stylu jak ja się dzisiaj miewam? Naprawdę, Lush jest okropny pod tym względem, w dodatku obsługa niezdrowo podekscytowana jakby coś im dawali w mleku rano. To samo w Beneficie, w którym z tej raci (niezdrowego podekscytowania załogi) z zasady i nigdy nic nie kupię. A co do ochroniarzy, nie narzekam - o ile zechce mi się przywdziać płaszcza odpowiedniego i skórzany obcas nie łażą. To w Pl, a w Irl w ogóle się nie interesuję (bramka może wyć do upojenia, nikt się nie ruszy).
|
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok dziewczyny
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

No jakie to proste. Ale my bezmyślne istoty jesteśmy.
Cosik bym przekąsiła już, ale szkoda czasu, jak się robi pięć rzeczy na raz.
Bo jak dla nas to wyjaśnia się samo przez się. 
czas na małe conieco

, dostałem, aż trzy próbki - odlewki pełniutkie a moja ówczesna dziewczyna tylko jedną - 3/4 fiolki, chociaż wtedy to ona płaciła za zakupy 

przykład: szukam nowego kryjącego podkładu. wiadomo, non stop jakieś nowości, chcę zmienić stary podkład, postanawiam poradzić się. I co? wychodzę z podkładem DB creme Chanel, który absolutnie nie nadaje się do mojej skóry, bo tworzy teatralną maskę. to był tak zły podkład, że od razu musiałam kupić nowy. potem idę po bronzer, wiem już który chcę, ale nie ma. nieszkodzi. jeżeli nie ma, to znajdzie się lepszy, coprawda w innym odcieniu, ale pani nadal przekonuje, że świetny jest. innymi słowy, nie ma tego, co chcesz, wcisną Ci jakikolwiek inny produkt, odcień, etc. Nie zależy im, żebyś była zadowolona. i po kilku takich wpadkach, zrezygnowałam z ich usług. poza tym w niektórych sephorach poza GM jest tak, że istotnie ochroniarz łazi za Tobą i patrzy na ręce, to masakra jest, chociaż mam 30 lat - prawie, dobrze ubrana etc, to doprawdy takie zachowanie mnie krępuje. nie potrafię wtedy nic dobrać.
tylko zniżek brak.