|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
no jasne
w tym roku juz nawet obeszlismy, bo nie moglismy sie doczekac prezentow ja dostalam od Mikolaja perfumy, a TZ zegarek ![]() Cytat:
a jadac do nich dzwoniliscie, ze jestescie zainteresowani takim terminem? czy tak poprostu przyjechaliscie i sie okazalo na miejscu?mam nadzieje, ze moj termin jeszcze wolny, bo cos srednio mi sie chce szukac innych kamerzystow. to akurat idzie mi najslabiej ![]() Cytat:
![]() my kupimy pewno gdzie w okolicach maja czyli jakos tak 2-2,5 miesiaca wczesniej. Cytat:
Cytat:
my chcemy zwykle klasyczne obraczki z bialego zlota. zastanawiamys ie tylko jeszcze nad ich gruboscia takie http://www.wec.com.pl/Biale-zloto/Ob...lu--p1127.html albo takie http://www.wec.com.pl/Biale-zloto/Ob...lu--p1126.html Cytat:
![]() choc mysle, ze wczoraj na desce sporo udalo sie spalic w ciagu 5 godzin jezdzenia. szkoda tylko, ze kalorie uzupelnilam grzancem na stoku, a potem w drodze powrotnej podjechalismy na Statoil i zjedlismy z TZem po hot dogu ![]() Cytat:
choc ja az tak wystawnej bizuterii nie lubie
|
||||||
|
|
|
#4592 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I nici z niespodzianki, a ja chyba bede musiała czekać do mikołajek na prezent. Cytat:
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 10:11 |
||
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym nosiła biżuterię to też bym taki chciała PAsowałby do mojej bransoletki MOja koleżanka ma takie z dużą ilościa cyrkonii i bardzo ładnie wygląda. Cytat:
więc ciężko im zlokalizować kogos po imieniu i mniej więcej przez datę![]() Ja nie chcę obrączki z brylantem, nie podoba mi się. Gdyby jeszcze był od wewnątrz, żeby nie było widać, tak jak w tych z rubinami w środku to ok, ale tak, żeby było widac to nie chcę. W ogóle zastanówcie się lepiej czy na pewno chcecie z białego złota obrączki - raz to wygląda jak te takie srebrne obrączki noszone przez nastolatków, kompletnie nie wygląda jak obrączka - ale to jest kwestia gustu. Jest jest jeszcze kwestia techniczna - białe złoto to jest żółte złoto pokryte rodem, który się ściera czy coś a obrączka ma wytrzymac całe życie, więc trzeba brać pod uwage renowację obrączek JAkoś tak mi tłumaczono przewagę platyny nad białym złotem.A mi o dziwo odchudzanie idzie lepiej zimą |
||
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy. czerwiec w sumie bardziej oblegany niz lipiec ![]() Cytat:
![]() a czy beda wygladaly jak pseudoobraczki nastolatkow... co mi tam obraczki sa dla nas i najwazniejsze, ze my wiemy co one dla nas znacza ![]() moj pierscionek zareczynowy z bialego zlota jak na razie ma sie super. razem z pierscionkiem jubiler dal specjalne szmatki do polerowania tego zlota. nie wiem jak to dziala, ale jak ostatnio po 2,5 roku od zareczyn wypolerowalam pierscionek to szmatka robila sie czarna jak od smaru ![]() no ale to chyba tak ma dzialac
|
||
|
|
|
#4595 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Latem cały czas jakies grille, wypady nad jezioro ogniska i te tłuste kiełbaski ![]() Zimą tego nie ma więc chudnę. Chociaż mi tam chudnać nie trzeba bo 56 kg przy 171cm wzrostu to tak w sam raz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam pierścionek z białego złota, szmatki żadnej nie mam, ale ma się dobrze![]() Cytat:
![]() A co do powiększania - moi rodzice wyrośli ze swoich obrączek, chodzą bez i nawet nie wiedzą gdzie one się podziały
|
||
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
moj ojciec to w ogole jakos niedlugo po slubie zgubil swoja obraczke
a mama ze wzgledu na miejsce pracy (szpital) obraczki nie nosi, bo musialaby ciagle sciagac przed praca, zakladac po i chyba jej sie nie chce ![]() ja sama nie wiem czy sie przekonam do noszenia non stop obraczki ![]() ostatnio probuje sie nauczyc nosic pierscionek. nawet mi to wychodzi, choc i tak swobodniej sie czuje bez niczego na palcach. ale mam siniaka na pupie po wczorajszym dniu wlasnie go odkrylam...i chyba nawet wiem kiedy go sobie zafundowalam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-12-01 o 11:04 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wtedy już noszęCytat:
i tez nie wiem kiedy go zafundowałam, ale ja to ogólnie ciamajda jestem i zawsze musze się gdzieś walnać, najczęciej jednak zaliczam paluchem w próg podłogi a potem skacze na jednej nodze i wszyscy się smieją bo powtarza się to codziennie
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 11:10 |
||
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkladam do pudeleczka, a potem niekoniecznie pamietam zeby znow ubrac
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam salę, jedna nam się spodobała, ale jest trochę za wielka. Dziś natomiast dowiedziałam się o innej, w takim jakbo dworku starym
Jadę w środę zobaczyć, więc trzymajcie kciuki ![]() W styczniu natomiast umawiamy się na przesłuchanie Dj ![]() W końcu coś się ruszyło, no i Tż zaczyna chyba rozumieć, ze wcale tak dużo czasu nie mamy! Co do noszenia pierścionka, to się przyzwyczaiłam i żadko go ściągam (jak piekę ciasto np ) A obrączki raczej zlote będą, bo Tż złoto mi kupuje, więc bedzie pasowało
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-01 o 11:12 |
|
|
|
#4601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Dj-ów jakoś nie jestem ich zwolennikiem, na weselach. My być może wynajmiemy Dj-a na poprawiny, ten z nazego miesteczka bierze 500zł za poprawiny i gra od 14-22. chyba że się rozkręci imprezka wtedy moze dłuzej. Ostatnio sobie upatrzyłam salę ale jest oddalona od mojego kościoła jakieś 35 km, musielibyśmy wynająć autobus albo kierowców żeby gości zawieźli, ale sala piekna i przepyszne jedzenie. Musimy pomyślec jak to rozwiązać, ale to po nowym roku. wtedy już przycisnę mojego TŻ i nie będzie miał wyboru.... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 |
|
Przyczajenie
|
My planujemy z moim ukochanym ślub na lato 2010 i chcemy aby było to przyjęcie naprawdę wyjątkowe, gdzieś z okolicznym pałacyku albo zameczku, na dość sporą liczbę gości ok 100- 120. Nie za bardzo wiem za co się zabrać. A ponieważ jestem osobą dość wybredną i mamy z moim Narzeczusiem dość niekonwencjonalne pomysły na nasze życie, na ślub itp myślałam nawet o zatrudnieniu takiej konsultantki ślubnej, która wszystko załatwi za nas i spełni każde nasze marzenie. Przynajmniej piszą, że tak robią... co o tym sądzicie? któraż w Was korzystała z pomocy konsultantki przy organizacji wesela? kosztowne takie przedsięwzięcie? Proszę pomóżcie!
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wynajęła tak czy tak.. czy miałabym 5 km czy 35.... a mam 20 z miasta do sali... więc nie ma co Musisz być miłościwa bo na to, ze ktoś przyjedzie na Twoje wesele swoim samochodem, albo wynajmie taxi ... nie ma co liczyć Ludize jak idą na wesele chcąsię bawić a nie zastanawiać jak wrócą do domu Poza tym wynajęcie busa to nie jest jakiś straszliwy koszt w porównaniu z kosztem całego wesele..Tak na oko z 500-700 zł....WIęc nie oglądaj się na km tylko zamawiaj salę |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o konsultantki do ślubów, myślę że to super sprawa ale tylko dla ludzi z dużym budżetem. Taka organizatorka załatwia wszystko i myślę że zrobi to profesjonalnie. Zajmie sie pewno wszystkim, od listy gości po noclegi dla nich , zadba o dekorację i aranżację ślubu. Mnie niestety na to nie stać, ale ja sama mam duszę organizatorki wiec dla mnie to nie problem.... |
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spora liczbe to ma onaella ;DCytat:
ja tam sobie wole sama wszystko zalatwiac z reszta uslugi takiej konsultantki tez kosztuja. ja wole te pieniazki wydac na podroz poslubna albo na wklad do kredytu
|
||
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam o weselach na 180 -200 osób także.....Moje wesele też będzie na jakeś 100 moze 110 osób... No co do konsultantki ślubnej to powiem tak: jak nie masz co zrobić z kasą no to sobie wynajmij... Jeśli uważasz się za osobę niezaradną, która nie potrafi poszperać w internecie czy wręcz w książce telefonicznej i nie potrafi zadzwonić ... zatrudnij konsultantkę Jesli planujesz wynajęcie sali, za którą się płaci za wynajem a nie od osoby.....zatrudnij konsultantkę Jeśli jesteś wyjątkowo zapracowaną osobą która czasu aby po tyłku się poskrobać nie ma.. zatrudnij konsultantkę Jeśli odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań brzmi: NIe ... daj spokój i załątwiaj sama... na pewno taniej CIę to wyniesie... a przynajmniej będziesz miała kompletną kontrolę nad tym co robisz |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() A ja bym nwet nie chciała takiej organizatorki, bo dla mnie to cała przyjemnośc w tym szukaniu, jeżdzeniu i załatwianiu nawet przywieszki czy winietki będe robiała sama a nie kupowała juz nie chodzi pieniądze ale ja to lubie i mnie cieszy ale to juz jak kto woli![]() Zabierams ie za czytanie książki która wczoraj zakupiłam, juz sie nie moge doczekac światowy bestseller- hmmm zarazsie okaże
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo poduszek to i tak w łóżku mam 6 i zaczyna dla mnie miejsca juz brakowac![]() Bjakbeata twój tż powiedział ci tak że do konca grudnia nie chce słyszec o ślubie?????????????? hmmmm.... mojemu by to nie uszło na sucho z resztą jak ja przestałam nadawać o ślubie to chyba mu sie zatęskniło bo ostatnio to on gada a nie ja![]() Tjul ja planuje wesele na 180 osób i nawet nie wpadłam na pomysł konsultantki! wiem że z pomocą bliskich uda mi się zorganizowac wesele z marzen pewnie kupe kasy to kosztuje a przeciez można ją wydać na fajne atrakcje na weselu zamiast na pensje jakiejs babki...tylko jak chcesz w wakacje to radziłabym ci przedzwonic do sali którą namierzysz bo np na mojej sali juz terminy są zarezerwowane na cale lato 2010... jesli chodzi o sale czy orkiestre to czas goni...
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
a mam jeszcze do Was pytanko odnośnie dekoracji sali, Ja bym bardzo chciała sale udekorowaną tylko materiałem i kwiatami, żadnych balonów serpentynek itp.
I marzą mi się pokrowce na krzesła ze złota kokardą taką długą z szrafami do ziemi, nie wiecie czy gdzieś w woj. warminsko-mazurskim jest mozliwośc wypożyczenia takich pokrowców? i jaka jest cena takiej usługi? Cytat:
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 11:40 |
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie będę zdejmowała mojej obrączki jeśli:
nie kupię z brylancikiem.. co mi chodzi po głowie... nie będę chodziła na basen.... nie będę się balsamować - w sensie kremowo pielęgnacyjnym :P Moja obrączka - jak i pierścionek zaręczynowy będą poza tymi sytuacjami zawsze ze mną Inna sprawa, że to zależy od jakości wyrobu Zamierzam kupić sobie zmywarkę.. więc przy zmywaniu raczej mi nie zniszczeje... Pranie ręczne .. ok ... może się ześlizgnąc... Pozostałe czynności dnia powszedniego raczej nie powinny zagrażać mojej obrączce, więc po co ją zdejmować
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozstaję się z moim cudownym pierścieniem! jak siedzę na zajęciach to jak na niego spoglądam to od razu odlatuję w marzenia i miło mi leci czas hehehe kurde jutro mam kolokwium i musze się uczyc buuu.... 15% kosztów wesela mówisz pochłania ta konsultantka... to jak mi wyjdzie ok 50 tysięcy to 7500zł!!!! za 7,5 tysiaka to ja sobie samochód po weselu kupie!!! oj nie to stanowczo inwestycja nie dla mnie...
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie rzeczy najważniejsze do załątwienia od zaraz to: sala, foto, video, i audio (orkiestra bądź dj)
Pozostałe sprawy spokojnie załątwisz na pół roku przed weselem.... oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia wyboru, decyzji i dostepnosci sukni slubnej... ale jak dla mnie tak na prawdę na uszycie i dostarczenie sukni starczy pół roku.... z decyzją o wyboerze odpowiedniej to fakt jest problem... ale to u każdej z nas
|
|
|
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myślałam ze zamkniemy się w 35 tys.... wesele byłoby na około 100-120 osób. |
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zależności od regionu.. podejrzewam ceny jakoś tak się różnią.. ale jak znajdziesz salę która dziś gwarantuje CI 120 zł od osoby w 2010 roku (i gwarantuje porządną jakość usługi) jesteś szczęściarą za fotografa ja daje 700 zł ale inne dziewczyny mają oferty sięgające nawet 2,5 tyś za kamerzyste 1,5 - 3,5 tyś orkiestra 3,5 tys/ d,j 1,5-2 tort 75 zł za kg - na 100 osób wywiedziały się dziewczyny 11 kg.. czyli za tort 700 zł na oko ![]() reszta kosztów zamyka się w kwocie do 500 za każdą z nich... także sama widzisz skąd sięto wszystko bierze
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 11:55 |
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przelicz sobie 120 osób razy te minimum 160zł od osoby to juz ci prawie 20 tysiecy wyjdzie... a cala reszta do tego dodac
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zespół licząc nawet 4 tys to i tak daje 22tys plus suknia i garnitur jakieś 6tys to wychodzi 28tys, dekoracja slai o kościoła jakiś 1000zł i limuzyna 1000zł plus kamerzysta 2500zł wychodzi jakieś 33tys, plus jakieś napoje i alkohol inny od wódki daje właśnie jakieś 35 tys przynajmniej tak sobie liczyłam choć ja za suknię bede płacić około 2000zł |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zaproszenia a tort a napoje ... ciast....a kwiaty dla Ciebie (chyba ze to ten tysiac na dekor kosciola??) półtora litra od głowy.. to masz chyba z nas najwiecej.. z każdej pierdoły o góry masz jakieś 200- 500 zł no i ten tort..... choć sumie na początku u nas też liczyslimy 35 tys ale jakos sie to rozlało bo i fotograf, kosmetyczka no i okolo 1,5 - 2 tys za najwazniejsze - obraczki Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 11:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

w tym roku juz nawet obeszlismy, bo nie moglismy sie doczekac prezentow 
a jadac do nich dzwoniliscie, ze jestescie zainteresowani takim terminem? czy tak poprostu przyjechaliscie i sie okazalo na miejscu?

a nie chcę wyglądać jak 17-stki, które noszą te tandetne obrączki i zgrywają mężusia i żońcie? co myślicie?

więc ciężko im zlokalizować kogos po imieniu i mniej więcej przez datę