Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-01, 12:37   #1441
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

No widzisz! Czyli wam ewidentnie potrzeba prywatności..bo jak inaczej budować intymność w związku..
Na przytulanki pewnie też rzadko są warunki?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:39   #1442
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
No widzisz! Czyli wam ewidentnie potrzeba prywatności..bo jak inaczej budować intymność w związku..
Na przytulanki pewnie też rzadko są warunki?
tzn ja mam swój pokój TZ nie więc u mnie wieczorek sobie leżakujemy ale to wiadomo mama z żarełkiem przyjdzie, brat cos o grach pomarudzi

nie mówię juz o sytuacjach bardzo intymnych bo tutaj to jest okropnie w ciągu miesiąca 0

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:40   #1443
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
to nie tak....ja od poczatku mam wrazenie, ze on tego slubu nie chcial, a zareczyny byly po to zebym juz mu nie marudzila
oj moze glupia jestem, niewazne

taaaak jestem mega niecierpliwa

wiem, ze mam wiele szczescia ale czasem po prostu zazdroszcze moim kolezankom, ktore wyszly za maz, urodzily dzieci..........a ja? cale zycie na kocia lape?
Oj, przestań z tym że masz wrażenie że nie chciał....Jakby naprawdę nie chciał to za przeproszeniem miałby gdzieś to, że Ty chcesz chociażby zaręczyny Ja wiem swoje, jak fecet nie chce w ogóle to go nie zmusisz, nawet do zaręczyn....Chciał, moim zdaniem chce ślubu także ale nie w tej chwili, a skoro nie w tej chwili to nie będzie teraz o tym myślał
Ważne że znalazłaś to czego szukałaś, a ja wiem że ślub i tak u was będzie, szybciej niż myślisz Pamiętasz, jak Ci kiedyś obiecałam, ze będziesz narzeczoną i co myliłam się ?

Dla mnie ślub niewiele zmienił, ale dla mojego Tża wiele Wiecie co mi powiedział ? Że się dowartościował dzięki ślubowi ze mną Dla mnie to szokujące wyzwanie, jak na faceta pozbawionego kompleksów w ogóle W każdym razie cieszę się, że dla niego to takie ważne i że czuje się lepiej po ślubie niż przed ....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:41   #1444
Madlen__18
Zakorzenienie

Nie rozumiem zdania na szaro: znaczy, że w ogóle nie ma warunków by się kochać?
Nigdy nie jest tak, że rodzeństwa nie ma, a rodzice wyszli?
Kurdę, cieżko.

M
Stary 2008-12-01, 12:41   #1445
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
ja nie mam nawet sali.

A co u Was zmieni ślub?

nie miałam na myśłi tego, ze jest to wydarzenie niewazne - bo tak nie jest, przysięga jest dla mnie bardzo wazna, ale nastepnego dnia budzisz się w szarej rzeczywistości i co? Coś nowego?
Wiem, wiem L_V Zmieni się to, że będziemy w końcu tworzyć prawdziwą rodzinę. Ja traktuję TŻa już teraz jak moją rodzinę ale on uważa, że tak "można" dopiero po ślubie. Będziemy razem spędzać świetabędziemy wspólnie uzgadniać wydatki (bo póki co każdy robi co mu się tylko podoba ze swoja kasą) ale przede wszystkim poczuję cos takiego czego nie umiem opisać miałam tak po zaręczynach. Mimo, ze mieszkaliśmy razem przed zaręczynami to potem czułam się taka ważna dla TŻa, taka bliska. Poczułam, że naprawde mysli o przyszłości ze mną na poważnie. Ciężko to opisać

Tak na szybko tyle przyszło mi do głowy
Stary 2008-12-01, 12:43   #1446
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem zdania na szaro: znaczy, że w ogóle nie ma warunków by się kochać?
Nigdy nie jest tak, że rodzeństwa nie ma, a rodzice wyszli?
Kurdę, cieżko.
u mnie jest tak: tata pracuje na 1 zmiane do 17:00 a mam idzie na popołudniowa zamianę więc u mnie się nie da
a u TZ siostra cały dzień siedzi nawet jej juz mówiłam idź sobie do koleżanki na film albo coś, to ona nie

Stary 2008-12-01, 12:44   #1447
ANITKA79
Zadomowienie

Svinecko kurka wodna, bo normalnie sie tam wybiore do Ciebie i Cie sprowadze do pionu Glupolku kochany, co ty za czarny scenariusz sobie w tej slicznej glowce ukladasz????? Tz cie kocha i to wszystko widac..Widac dziewczyno po jego czynach: pracuje jak wol, o mieszkanko sie postaral, Tobie spelnia zachcianki, o malego sie troszczy a z fasolki cieszy sie jak wariat :d Dziewczyno masz faceta ktory za Toba szaleje i na slub tez przyjdzie pora....

Twin: dzis bede robic brzuszki lososia z Twojego przepisu

Czy Hania gdzies wyjechala? Bo nie ma jej na wizazu Nie za czesto tu bywam wiec moze o czyms nie wiem...

Madlen uwazam ze wyjazd we dwoje to swietny pomysl

Edit:

Co do hormonow to cos wiem na ten temat.. Ja ostatnio przed okresem bylam strasznie rozdrazniona do tego nawal obowiazkow i wybuchlam do Tzta az mi samej sie glupio zrobilo i potem mu wyjasnilam swoje zachowanie...to tylko powiedzial ok ok...biore zatem poprawke moja nerwowa Pani
I juz bylo ok
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:47   #1448
Madlen__18
Zakorzenienie

Kaska: no to faktycznie..hm..

A ja właśnie dosałam @ i tak mnie boli brzuch, że aż mi słabo i nie mam siły sprzątać w domu, a jest syf..

M
Stary 2008-12-01, 12:50   #1449
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska: no to faktycznie..hm..

A ja właśnie dosałam @ i tak mnie boli brzuch, że aż mi słabo i nie mam siły sprzątać w domu, a jest syf..
Ty chociaż masz mae mieszkanko to szybko pójdzie bo jak ja mam u siebie sprzątać 4 pokoje to mnie trzepie, tylko u nas codziennie odkurzanie mycie podług, ścieranie kurzu

Stary 2008-12-01, 12:50   #1450
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Wiem, wiem L_V Zmieni się to, że będziemy w końcu tworzyć prawdziwą rodzinę. Ja traktuję TŻa już teraz jak moją rodzinę ale on uważa, że tak "można" dopiero po ślubie. Będziemy razem spędzać świetabędziemy wspólnie uzgadniać wydatki (bo póki co każdy robi co mu się tylko podoba ze swoja kasą) ale przede wszystkim poczuję cos takiego czego nie umiem opisać miałam tak po zaręczynach. Mimo, ze mieszkaliśmy razem przed zaręczynami to potem czułam się taka ważna dla TŻa, taka bliska. Poczułam, że naprawde mysli o przyszłości ze mną na poważnie. Ciężko to opisać

Tak na szybko tyle przyszło mi do głowy
Twin pewna jesteś, że to się tak zmieni....dla mnie to dziwne, że Wy mieszkając razem nie prowadzicie wspólnie tzw"gospodarstwa domowego" , myślisz że to tak łatwo zmienić u męęczyzny ? Pstryk, jesteś moim mężem teraz kasa wspólna, czy wydatki wspólne Ja uważam, ze jak się mieszka razem to powinno się traktowac w tych kwestiach jak małżeństwo, jestem przeczulona na tym punkcie....(może dlatego że u nas było ciężko w tym temacie i wiele nerwów mnie to kosztowało)
I te Święta, też mnie ciekawią....znam pary, które przez lata tak spędzały je osobno i po ślubie też, bo tak się przyzwyczaili , ale liczę że u was tak nie będzie
Stary 2008-12-01, 12:54   #1451
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Twin: dzis bede robic brzuszki lososia z Twojego przepisu
Hmm, czyli czeka Cie pyszne jedzonko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 12:56   #1452
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Twin pewna jesteś, że to się tak zmieni....dla mnie to dziwne, że Wy mieszkając razem nie prowadzicie wspólnie tzw"gospodarstwa domowego" , myślisz że to tak łatwo zmienić u męęczyzny ? Pstryk, jesteś moim mężem teraz kasa wspólna, czy wydatki wspólne Ja uważam, ze jak się mieszka razem to powinno się traktowac w tych kwestiach jak małżeństwo, jestem przeczulona na tym punkcie....(może dlatego że u nas było ciężko w tym temacie i wiele nerwów mnie to kosztowało)
I te Święta, też mnie ciekawią....znam pary, które przez lata tak spędzały je osobno i po ślubie też, bo tak się przyzwyczaili , ale liczę że u was tak nie będzie

DO-kła-dnie. My mieszkamy razem, ale żyjemy jak małzenstwo. Wydatki są wspólne.

Ze swietami u nas bedzie porblem. W tym roku znowu oddzielnie. Moi rodzice obraziliby sie na mnie gdybym nei przyjechała, u niego identycznie. nie wiem jak to bedzie po slubie. Powinno być ze raz tu, raz tam, ale zawsze jedna strna bedzie obrazona.
A szczerze mowiąc, to ja nie mam ochoty nigdzie jechac na te swieta, w ogóle to wisi mi ten cały swiąteczny harmider.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:00   #1453
Mango08
Rozeznanie

Wkońcu chwilka na nadrobienie

Zara witaj na wątku fajnie, że Cię zmotywowałam do ujawnienia się Wogóle postanowiłam sprawdzić od której części Was podczytuje i okazało się, że od połowy II... To już zalatuje uzależnieniem Dlatego potwierdzam, że wątek jest super, pomimo tego, że byłam tylko biernym uczestnikiem

Czeremchowa gratuluje Pierścionek śliczny Ja też nie mogłam się przyzwyczaić do słowa narzeczony, ogólnie cały czas miałam rogala na buzi A motylki takie jak na początku znajomości.

Miśkowa wszystkiego najlepszego!!!
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:01   #1454
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
miskowa,wszystkiego najlepszego.
dziękuję

Cytat:

Ze swietami u nas bedzie porblem. W tym roku znowu oddzielnie. Moi rodzice obraziliby sie na mnie gdybym nei przyjechała, u niego identycznie. nie wiem jak to bedzie po slubie. Powinno być ze raz tu, raz tam, ale zawsze jedna strna bedzie obrazona.
A szczerze mowiąc, to ja nie mam ochoty nigdzie jechac na te swieta, w ogóle to wisi mi ten cały swiąteczny harmider.
Mam to samo w tym roku, mieliśmy wyjechać na święta (tzn. ja z rodzicami, bo Tż jedzie do swoich rodziców), ale jednak nigdzie nie jedziemy i już mi się nie chce jak sobie pomyślę, że znowu będzie tak jak zawsze, czyli nudno. Nie mogę już teraz patrzeć na choinki i mikołaje a tu jeszcze prawie miesiąc...
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:04   #1455
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

U nas dokładnie tak samo. Nie jesteśmy jeszcze malżeństwem,ale mieszkamy razem i nie wyobrażam sobie nawet po slubie spędzać święta oddzielnie.Mamy również wspólne wydatki.
W tym roku będzie tak,że spędzimy je sami,ja i tż z dala od rodziny,nie dlatego że nie chcemy ale tak wyszło poprostu.To nasze drugie wspólne święta,ale zupełnie inne bo sam na sam,takze czekają mnie i nie tylko niezłe roboty w kuchni,będziemy rządzić.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 13:04   #1456
kaska87
Zakorzenienie

ja nie rozumiem jak rodzice się moga obrazić o to, że raz spędza sie świeta z rodzicami a raz z teściami jak dzieci...

Stary 2008-12-01, 13:04   #1457
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, tak powinno być, inaczej ja sobie nie wyobrażam życia wspólnie, przed ślubem czy bez ślubu, obojętne

No te Święta to przerąbany temat.....najlepiej się zdystansować, postawić i tyle, pierwszy raz jest najtrudniej Albo wybrać czas na wizyty i znaleźć czas dla siebie, my tak robiliśmy bo ibnaczej wracaliśmy tak wypluci, że życ się nie chciało ....Daleko macie rodziców jednych od drugich ?

Coraz więcej moich znajomych spędza Święta po swojemu, aż jestem, w szoku w tym roku z nami włącznie wyłamały sie 3 pary ze Świętowania u rodziców
Stary 2008-12-01, 13:05   #1458
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Dorinko nie kracz pewna nie jestem, bo niczego nie można być pewnym... póki co rozmawiamy o tym jak będzie i nie było jeszcze tematu, w którym byśmy się nie zgadzali. Poza tym nie widzę teraz powodu dlaczego TŻ miałby wydawać pieniądze, które zarobi na moje kosmetyki czy ciuchy. Obecnie nie zarabiam (rodzice mnie utrzymuja jeszcze) i nie mogę się odwdzięczyć TŻowi tym samym. Mam jakąś 1/5 na miesiac tego co On...
Co do świąt to wiem, że po slubie nie będzie takiej opcji, ze oddzielnie.

L_V my mamy rodziców w tym samym mieście, ale ja mam 2 wigilie u babć i wiem, że będą jakieś fochy, ale od przyszłego roku będzie zawsze wigilia u teściów i u 1 babci a w nastepnym roku u drugiej. Będą musiały to zaakceptować. A Wy nie moglibyście u siebie zrobić i wtedy obydwie rodzinki byłyby zadowolone.
Stary 2008-12-01, 13:07   #1459
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Wkońcu chwilka na nadrobienie

Zara witaj na wątku fajnie, że Cię zmotywowałam do ujawnienia się Wogóle postanowiłam sprawdzić od której części Was podczytuje i okazało się, że od połowy II... To już zalatuje uzależnieniem Dlatego potwierdzam, że wątek jest super, pomimo tego, że byłam tylko biernym uczestnikiem

Miśkowa wszystkiego najlepszego!!!
dziękuję za życzenia

czytasz od połowy II części? czyli znasz tu wszystkich na wylot?
Stary 2008-12-01, 13:12   #1460
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie rozumiem jak rodzice się moga obrazić o to, że raz spędza sie świeta z rodzicami a raz z teściami jak dzieci...
Oj Kasiu- moga. Moja mama rzuca tekst: "To ty nie masz swojej rodziny, do obcych jedziesz?" I już mi się odechciewa dalszej polemiki.

W tym roku w domu będe 24 i 25, a 26 uciekam do teściów.

Cytat:
No te Święta to przerąbany temat.....najlepiej się zdystansować, postawić i tyle, pierwszy raz jest najtrudniej Albo wybrać czas na wizyty i znaleźć czas dla siebie, my tak robiliśmy bo ibnaczej wracaliśmy tak wypluci, że życ się nie chciało ....Daleko macie rodziców jednych od drugich ?
Moi mieszkają 260km od warszawy, a TZa pod warszawą.

Cytat:
L_V my mamy rodziców w tym samym mieście, ale ja mam 2 wigilie u babć i wiem, że będą jakieś fochy, ale od przyszłego roku będzie zawsze wigilia u teściów i u 1 babci a w nastepnym roku u drugiej. Będą musiały to zaakceptować. A Wy nie moglibyście u siebie zrobić i wtedy obydwie rodzinki byłyby zadowolone.
Nie, bo nei mamy swojego lokum. nie mielibyśmy gdzie tych ludiz posadzić, przenocowac itd. Poza tym, TZt w wigilie pracuje a ja niewyobrażam sobie, że miałabym zachrzaniac od rana w kuchni sama. Noł, senkju.
Stary 2008-12-01, 13:16   #1461
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia

czytasz od połowy II części? czyli znasz tu wszystkich na wylot?
Sama się zdziwiłam. Postanowiłam sprawdzić, która to była część, a że w pierwszym poście jest zawsze link do poprzedniej części nie było to trudne.

Można powiedzeć, że znam Was całkiem nieźle. Przez ponad rok śledziłam Wasze losy niemal codziennie. CO więcej wczuwałam się we wszystkie sytuacje, tak jakbyście były moimi koleżankami

Kilka razy chciałam się ujawnić, ale teoretycznie jestem przeciwna znajomościom przez internet... Jednak jak widać pomalutku się przełąmuje... Proszę jaki macie wpływ
Stary 2008-12-01, 13:17   #1462
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo nei mamy swojego lokum. nie mielibyśmy gdzie tych ludiz posadzić, przenocowac itd. Poza tym, TZt w wigilie pracuje a ja niewyobrażam sobie, że miałabym zachrzaniac od rana w kuchni sama. Noł, senkju.

Rozumiem
Stary 2008-12-01, 13:18   #1463
Poemi
Zakorzenienie

Nie chcę iść do pracy . Buuuuu. Idę żeby usłyszeć, że mnie zwalniają
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:21   #1464
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Nie chcę iść do pracy . Buuuuu. Idę żeby usłyszeć, że mnie zwalniają
Powodzenia. Trzymaj się i nie daj się.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:23   #1465
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się zdziwiłam. Postanowiłam sprawdzić, która to była część, a że w pierwszym poście jest zawsze link do poprzedniej części nie było to trudne.

Można powiedzeć, że znam Was całkiem nieźle. Przez ponad rok śledziłam Wasze losy niemal codziennie. CO więcej wczuwałam się we wszystkie sytuacje, tak jakbyście były moimi koleżankami

Kilka razy chciałam się ujawnić, ale teoretycznie jestem przeciwna znajomościom przez internet... Jednak jak widać pomalutku się przełąmuje... Proszę jaki macie wpływ
no to nieźle faktycznie, ten wątek wciąga jak brazylijska telenowela, prawda?
Kiedyś nawet rozmawiałyśmy o znajomościach przez internet, tylko te tutaj są lepsze, bo nie mają na celu ani spotkania ani nic konkretnego, tylko przyjemne spędzenie czasu i rozmowy w miłym towarzystwie. A jeśli ktoś się osobiście spotka i zaprzyjaźni, to tylko miły efekt uboczny tego, co się tutaj dzieje
Stary 2008-12-01, 13:28   #1466
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko nie kracz pewna nie jestem, bo niczego nie można być pewnym... póki co rozmawiamy o tym jak będzie i nie było jeszcze tematu, w którym byśmy się nie zgadzali. Poza tym nie widzę teraz powodu dlaczego TŻ miałby wydawać pieniądze, które zarobi na moje kosmetyki czy ciuchy. Obecnie nie zarabiam (rodzice mnie utrzymuja jeszcze) i nie mogę się odwdzięczyć TŻowi tym samym. Mam jakąś 1/5 na miesiac tego co On...
Co do świąt to wiem, że po slubie nie będzie takiej opcji, ze oddzielnie.
Twin nie chcę krakać, naprawdę Ale dla mnie to istotny temat, który czasem wydaje się że rozwiąże, wyklaruje się sam
Poza tym Twin naprawdę nie chcę być czepialska ale muszę jeszcze coś napisać, nie bij Twin czy mi się źle wydaje, że Ty masz swoje mieszkanie a Tżet mieszka w nim z Tobą i co przepraszam to mało mu się odwdzięczasz ? Chciałabym wiedzieć, czy on się poczuwa do czegoś w związku z tym ?

I to nie tak, że myślę że ma Ci kupowac full ciuchów czy kosmetyków, ale życie, wspólne życie- jak to wygląda ? Kto i jak robi zakupy do domu ? Czy to wydatki wspólne, czy każdy sobie ?
Myślicie sobie, śmieszne problemy....wcale nie, znam małżeństwo, które stara sie przetrzymać jedno drugiego, kto nie wytrzyma to robi zakupy do domu Po prostu tak było zawsze, po ślubie jest tak samo Każdy chce zaoszczędzić swoją kasę, a wspólnej brak i ustaeleń też brak

Cytat:
Oj Kasiu- moga. Moja mama rzuca tekst: "To ty nie masz swojej rodziny, do obcych jedziesz?" I już mi się odechciewa dalszej polemiki.

W tym roku w domu będe 24 i 25, a 26 uciekam do teściów.

Moi mieszkają 260km od warszawy, a TZa pod warszawą.
.
No to racja, pogodzić się nie da, dobrze wymyśliłaś ten plan

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-01 o 13:29
Stary 2008-12-01, 13:29   #1467
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Kiedyś nawet rozmawiałyśmy o znajomościach przez internet, tylko te tutaj są lepsze, bo nie mają na celu ani spotkania ani nic konkretnego, tylko przyjemne spędzenie czasu i rozmowy w miłym towarzystwie. A jeśli ktoś się osobiście spotka i zaprzyjaźni, to tylko miły efekt uboczny tego, co się tutaj dzieje

<hahaha> dokładnie.
Poruszane są tutaj wszelkie życiowe problemy. Poczynając od kuchni na rozklapiosze kończąc. Wątek jest naprawdę bardzo fajny. Można się wygadać, pożalić, poradzić, a dodatkowo zawrzeć jakieś nowe znajomości.
Stary 2008-12-01, 13:32   #1468
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
<hahaha> dokładnie.
Poruszane są tutaj wszelkie życiowe problemy. Poczynając od kuchni na rozklapiosze kończąc. Wątek jest naprawdę bardzo fajny. Można się wygadać, pożalić, poradzić, a dodatkowo zawrzeć jakieś nowe znajomości.
Hehehe, jak telenowela - nie da sie ukryć
Stary 2008-12-01, 13:36   #1469
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Poczynając od kuchni na rozklapiosze kończąc. Wątek jest naprawdę bardzo fajny. .
fajne porównanie, ale tak jest

Stary 2008-12-01, 13:36   #1470
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin nie chcę krakać, naprawdę Ale dla mnie to istotny temat, który czasem wydaje się że rozwiąże, wyklaruje się sam
Poza tym Twin naprawdę nie chcę być czepialska ale muszę jeszcze coś napisać, nie bij Twin czy mi się źle wydaje, że Ty masz swoje mieszkanie a Tżet mieszka w nim z Tobą i co przepraszam to mało mu się odwdzięczasz ? Chciałabym wiedzieć, czy on się poczuwa do czegoś w związku z tym ?

I to nie tak, że myślę że ma Ci kupowac full ciuchów czy kosmetyków, ale życie, wspólne życie- jak to wygląda ? Kto i jak robi zakupy do domu ? Czy to wydatki wspólne, czy każdy sobie ?
Myślicie sobie, śmieszne problemy....wcale nie, znam małżeństwo, które stara sie przetrzymać jedno drugiego, kto nie wytrzyma to robi zakupy do domu Po prostu tak było zawsze, po ślubie jest tak samo Każdy chce zaoszczędzić swoją kasę, a wspólnej brak i ustaeleń też brak
Owszem mam mieszkanie a TŻ płaci prawie cały czynsz. Jeśli chodzi o zakupy do domu to dzielimy się po połowie kosztami a raz robię je ja raz On, czasem razem.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości