|
|
#451 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ulubione SOUNDTRACKi
Moje ulubione to:
Lost Highway Spawn The Piano Requiem dla snu Romeo i Julia (ta z Di Caprio )
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Oj, ja też
Do tego mam sentyment z dzieciństwa do muzyki z Dirty Dancing
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Requiem for a dream - aż sobie teraz puściłam i chętnie obejrzałabym znów film
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Ja najbardziej lubię słuchać soundtracków z:
- Les Chevaliers Du Ciel - The Milion Dollar Hotel - Breakfast On Pluto - Control - City of Angels - Reqiem For A Dream - Moulin Rouge - E.T - Ostatnie kuszenie Chrystusa - The Godfather - Chariots On Fire - Devil's Advocate |
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Requiem for a dream
nic nie przebije dłuugo |
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Nie będe oryginalna ale cóż...
Dirty Dancing ,klasyk |
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Muzyka Hansa Zimmera
filmy Gladiator, Król artur, Pearl Harbor ( śliczne ścieżki dźwiękowe) Ostatni mohikanin, K-Pax, Piękny umysł, Dirty Dancing 1, Top Gun
|
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tworzy przepiekną muzykę!!!
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie kłam kochanie" ma bardzo dobry soundtrack
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio "Once" i "Into the Wild"
|
|
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: ulubione SOUNDTRACKi
Zdecydowanie wiele razy powtarzany tytuł Requiem dla snu
Scieżka taka że aż w piętach czuje. Idealnie dobrana do tego filmu, po którym nie mogłam sie otrząsnąć. |
|
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyczuję Zimmera zawsze i wszędzie bez patrzenia w napisy. Ma świetny, rozpoznawalny styl. "Próbowałam" zaprzyjaźnić się z innymi kompozytorami, ale tylko on jeden potrafił mnie tak oczarować, że od 7 lat wracam do niego skruszona. Znam rozszerzoną wersję do Gladiatora na pamięć, Pearl Harbor to dla mnie cud, teraz czaruje mnie Mrocznym Rycerzem. Uwielbiam tego człowieka! Bije pokłony dla Jego talentu. Drugim kompozytorem, którego uwielbiam - Stephen Sondheim. Gdyby nie cena biletów na Broadway'u pewnie bym poleciała na jakiś jego musical. Sweeney Todd - och, ach i chcę więcej! Into the Woods - uwielbiam. Brakuje mi słów, dech zapiera. Z pozostałych, hm, na pewno będzie Chicago - uwielbiam broadwayowski styl. Moulin Rouge - za kiczowatość oraz Tango de Roxanne. Lista Schindlera (ukłon dla Wiliamsa) - przejmująca muzyka, idealna dla tego filmu. Do tego żydowski śpiew - przepiękne. House MD - dzięki temu soundtrackowi poznałam kilku świetnych wykonawców, więc muszę dołączyć go do listy. Oprócz tego Grease, Kabaret (och, panie Grey'u!). Chyba teraz sobie nic nie przypomne, ale z pewnością coś pozostało. Edytowane przez lipschitz Czas edycji: 2008-12-07 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#463 |
|
Przyczajenie
|
Odgrzewam wątek
![]() Moje ulubione soundtracki to Chicago, Finding Neverland, Grease , Hair, Requiem for a dream , Pulp Fiction , Killer To tak na szybko co mi się przypomina, no i oczywiście wszystkie disneyowskie piosenki w oryginale A ostatnio miałam fazę na soundtrack z JUNO
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia zdecydowanie. Dla mnie Yann Tiersen jest geniuszem. Ten Soundtrack ma magiczną moc, on mnie potrafi zaczarować.
|
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Moje typy:
klasyka - Dirty Dancing 1 ![]() The Holiday, Piraci z Karaibów, Szybcy i Wściekli 1 i 3 część, i narazie tyle... |
|
|
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm oczywiście Dirty Dancing
![]() Poza tym również 'Amelia', 'Moulin Rouge', 'Chicago', Rekwiem dla snu' i jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Numer jeden ma u mnie "Szkoła uczuć" później "Dirty Dancing" obydwie części,
"Mamma mia"
|
|
|
#468 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie króluje: Miasteczko Twin Peaks , Apartament, Podwójne życie Weroniki
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
ES Posthumus-Nara z serialu Cold Case (Dowody Zbrodni)
Rob Dougan-Clubbed To Death z Matrix
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Marzyciel - Jan A.P. Kaczmarek zdobył Oscara za muzykę
![]() Once Samotność w sieci Wyznania Gejszy - niesamowity John Williams Lista Schindlera - jw. Gladiator Spacer po linie - ach ten Joaquin i Reese ![]() Hania - film kiepski, ale własnie muzyka piękna - znów Jan A.P. Kaczmarek
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Porozmawiaj z nią Almodovara.... to była muzyka.
Szalenie zawsze mnie też wzrusza muzyka z Przyczajonego Tygrysa, Ukrytego smoka. I z polskich seriali z lat 70 tych i 80- tych. Ach, pełno jest tego- bo i sztandarowa Misja (aż do wyjatkowego znudzenia wałkowana) i inne Moricone-jego Romeo i Julia to perełka. I drugi Romeo i ulia- Luhrmanna. I tegoz ostatniego- Roztańczony buntownik. I stareńka Gorączka sobotniej nocy- muzyka, która ustawiła cały ten film.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-06-18 o 20:45 |
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Genialne, ale to był Nino Rota :)
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
- "Dirty Dancing 2" - nogi same chodza
- "Kill Bill" - z obu czesci - "Pulp Fiction" - "Forrest Gump" oraz z serialu "One Tree Hill". musze dorwac rowniez soundtrack z "Hanami. Kwiat wisni"
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Mi ostatnio bardzo przypadł do gustu soundtrack ze "Zmierzchu". Świetne piosenki
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Moulin Rouge
Chicago Władca Pierścieni(cały, absolutnie cały...kocham) Slumdog Millionaire Sweeney Todd Blow(absolutnie...) I am legend The Dark Knight The Departed The Painted Veil(kocham.) Grease Dirty Dancing Ojciec Chrzestny Mamma Mia(świetne przeboje w nowym wydaniu, w mojej opinii niekiedy lepszym niż w oryginalne, patrz. Meryl Streep) |
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacznę od tego, że ja bardzo rzadko, sporadycznie wręcz słyszę muzykę w filmach. Poszczególne sceny, dialogi... - tak, ale muzyka? Często nie jestem w stanie powiedzieć, czy w filmie, który właśnie skończyłam oglądać w ogóle była ilustracja muzyczna (a była). I chociaż muzyki słucham sporo, to jeśli chodzi o kino, to tak mam ;-)) Ostatnio usłyszałam muzykę w filmie Trouble Every Day za sprawą Tindersticks...
A jeśli chodzi o ulubione, to: Na początku był soundtrack do Miasteczka Twin Peaks - jeszcze z kasety. The Hunger - Bauhaus, Delibes (szczególnie w scenie, w której Susan Sarandon i Catherine Deneuve śmiało sobie poczynają ;-)) Muzyka Gato Barbieri do Ostatniego tanga w Paryżu, zwłaszcza w jednej z ostatnich scen - KLIK Zagubiona autostrada i... Rammstein. Genialne to było, nikt się zupełnie nie spodziewał, kiedy Till Lindemann zaintonował Rammstein... - KLIK Poza tym soundtracki do Pulp Fiction, Urodzonych morderców, Trainspotting... Filmy Emira Kusturicy - żywioł... Królowa Margot - szczególnie Ofra Haza i "Elo Hi" - Jej Głos. Przeszywa - KLIK A byłabym i zapomniała... Lubię muzę do amerykańskich filmów z lat 70. Np. taki Lalo Schifrin i Brudny Harry <love>, temat z Ulic San Francisco, itd. Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2009-06-23 o 20:18 |
|
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
Upiór w operze
Sweeney Todd Chicago i Mamma Mia tez lubie, a co ;-P ![]() zabawne z wszystkimi tymi musicalami wiaza sie w jakis sposob bardzo mile wspomnienia z mojego życia
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
A sama musicale zazwyczaj łączą się z pozytywnymi emocjami, przynajmniej tak jest w moim przypadku.
A propo sountracków...po wczorajszym seansie..."Charlie i fabryka czekolady" dołącza do moich ulubionych. |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty Dancing
Piraci z Karaibów Requiem dla snu Amelia Ojciec Chrzestny Władca Pierścienia Charlie i fabryka czekolady |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

)

tworzy przepiekną muzykę!!!