|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Aha, to moze zamiast do dermatologa powinnam isc do endokrynologa?
Cytat:
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-12-01 o 23:14 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i multicytowania |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
ja zauważyłam ogromną poprawę. włosy są milsze w dotyku, bardziej miękkie i lepiej się układają..
kurcze, ale się przestraszyłam tym reportażem! ;o ja od miesiąca stosuję właściwie maseczki własnej roboty, gdyż na żadne profesjonalne powyżej 50dych np. mnie nie stać teraz^ jezuu, aż się boję cokolwiek znowu kombinować!
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałaś, że wypadają Tobie włosy. Powodów może być wiele (min. hormony). Jeżeli rady dermatologa nie dają efektu, to może faktycznie warto zrobić badania (nadmiar androgenów powoduje wypadanie włosów).
Może to być również efekt złej diety, stresu czy poddawaniu włosów częstym zabiegom u fryzjera. Zwróć uwagę czy włosy wypadają z cebulką czy bez. Bo może być też tak, że one nie wypadają tylko się łamią...a wtedy trzeba pomyśleć w jaki sposób wzmocnić strukturę włosa. |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Musze niestety potwiedzic ze nerwy maja ogromny wplyw na wlosy.. Od kilku dni zyje w ogromnym stresie i momentalnie odbilo sie to na mojej twarzy i wlosach
Staly sie matowe, oklapniete i smetne, mimo ze dbam o nie tak jak wczesniej. Dlatego dziewczyny jesli sie da to wiecej luzu i usmiechu, bo to naprawde wiele moze zdzialac |
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedys to sie moglo zaczac od farbowania . Farbowalam za mlodu, sama w domu i moze od tego. Ale nie uzywalam kiepskich farb-najczesciej Garnier. Wlosy mialam b.zniszczone, suche ble ! Pozniej nie farbowalam, mialam naturalne ale zaczelam prostowac ! W miedzy czasie duzo przyjmowalam tabletek przeciwbolowych-oj dluugo.. Pozniej pofarbowalam , ale szamponem wiec nie sa wcale zniszczone i teraz ich od ponad miesiaca nie prostuje i sa ladniejsze . Ale wciaz ich mam malo.. A teraz zwracam uwage na wloosy bardzo i zal mi kazdego dlatego widze, jak mi leca.. Dodam tez ze zawsze odkad pamietam mialam jakis lupiez
Edytowane przez ewakuacja Czas edycji: 2008-12-01 o 19:17 |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam u fryzjera i po prostu czuję wielką ulgę
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
życzę wytrwałości. zrezygnowanie z prostownicy to nie lada wyczyn i wymaga cierpliwości
dziewczyny, czy któraś z was zamawiała w hurtowni uradka.pl?
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myslicie, ze jeszcze mi odrosna ?
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, że odrosną! przecież od tego są..
może najpierw zainwestuj w tanie, domowe sposoby na odbudowanie? potem trochę odrosną, ty je zetniesz i tak po trochu po trochu, a na twojej głowie zostaną same zdrowe włosy! ja tak zrobiłam, a uwierz mi, że moje kłaki nie miały ze mną zbyt lekkiego życia.
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz nawet zainwestowalam w kuracje Loreal Aminexil za ponad 200 zl, myslalam o mezoterapii.. Ale poczekam jak sie beda zachowywac po idrzuceniu prostownicy
MOze to tez jej wina
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
no to na pewno.
ja i tak jestem zdania, że najlepszy sposób to po prostu ściąć zniszczoną część włosa gorzej, jak ktoś ma popalone od nasady.. ;/
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam zniszczonych wlosow. Z natury mam nieco suche i takie puszyste dosc, ale nie sa zniszczone. Moze leciutko na koncach. Ale obcinanie ich chyba nic nie da.
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie, najlepiej to co jakis czas chodzic do fryzjera i podcinac zniszczone koncowki. mialam strasznie zniszczone wlosy po farbowaniach- z natury mam ciemne wlosy i mnie taka glupia mysl dopadla zeby je rozjasnic. tak meczylam swoje wlosy przez rok-byly gdzies do ramion. potem znow je przyciemnilam-dokladnie w czerwcy.... farba zaczela schodzic, zrobil sie odcien zielonkawy i poszlam do fryzjera zeby skrocic ta meke-swoja i wlosow i radykalnie scielam zniszczone konce. fakt, fryzurka byla krotka ale teraz jak odrastaja to blyszczace i zdrowe i teraz wiecej dbam o nie
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz jestem mega zadowolona, bo sprawiają wrażenie zdrowych.muszę tylko zacząć wspomagać je od środka..^ ![]() edit:przeczytałam właśnie porady z wątku dla PP. więc tak: piję codziennie pokrzywę przez trzy miesiące, w tym czasie biorę np. witaminę B, ale nie mogę zażywać Vitapilu ;> robię miesiąc przerwy i czy w tym czasie mogę pić np. drożdże? czy jeden miesiąc to zdecydowanie za mało, żeby coś podziałało?
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2008-12-02 o 14:17 |
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
oj, po wizycie u fryzjera końcówki są boskie
![]() nie wiem jak to się dzieje, ale choćbym nie wiadomo jak dbała o końcówki to one i tak się rozdwoją! wy też tak macie?!
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
oo, o tym jeszcze nie słyszałam
jak często muszę to stosować? raz na tydzień wystarczy? teraz zauważyłam, że wcale nie jest tak źle. rozdwojone mam tylko te końcówki z przodu, bo prostowałam tę część kilka razy^^
|
|
#201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana mam włosy sięgające do 10cm poniżej zapięcia biustonosza. Za każdym razem kiedy umyję je, nakładam naturalny jedwab, po czym suszę suszarką (głową w dół-unoszę je sobie w ten sposób od nasady ) następnie, każdorazowo prostuję!! wiem, że to wręcz zabójstwo ale w inny sposób ich nie ogarnę!! Powiem szczerze, że wcale nie mam rozdwojonych końcówek!! Co więcej ostatni raz u fryzjera byłam w kwietniu!! W między czasie podcinałam włosy sama w domu 2x tak o 1-2cm max!! Mój problem polega na tym, że nawet po wyjściu od fryzjera moje końcówki puszą się jak szalone!!!!![]() ![]() Tak ok 10-15cm od końca moich włosów wyglądają jak natapirowane!!! Masakra!!! Rozczytuję się tu na forum jak mogłabym temu zaradzić...i nie znajduję dla siebie rozwiązania...A przecież kiedyś muszę je przestać traktować prostownicą...Używałam przeróżnych odżywek, maseczek, olejków z serii SPA i nic!!!! Dalej się puszą!! a Placenta & Midolio działa na mnie słabiej niż jakakolwiek odżywka regenerująca czy nawilżająca... Obecnie na zmianę z jedwabiem używam ce ce conditioner-ten zestaw moje włosy przyjmują jako tako...:/ ale i tak muszę wyprostować-puszenia nic innego nie zwalczy... I co ja mam dalej robić?? Co nakładać??![]() Aha, a propos prostowania NIGDY, PRZENIGDY nie prostujcie jednego pasma kilka razy pod rząd!!! Jeśli już to tylko raz a porządnie!! Łuski nie zdążą bowiem zamknąć się przed ponownym nagrzaniem!! Chyba wszyscy to wiedzą no ale tak na w razie co...napisałam:P Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-12-02 o 23:35 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Lidziorek, ja żadnym ekspertem nie jestem, ale mam naturnalnie suche i puszące się włosy. Cóż, takie geny. Używałam już drogich fryzjerskich maseczek i balsamów i nie przynosiły pożądanych efektów. Teraz przed myciem nakładam jakiś olej na włosy, a po myciu- balsam do spłukiwania (Gliss Kur z jedwabiem), trochę odżywki w sprayu (Gliss Kur pomarańczowy), a następnie olej na końcówki (kokosowy lub z ogórecznika). I te nieszczęsne końcówki, które puszą mi się jak szalone olejuję nawet kilka razy dziennie, kiedy tylko czuję, że są suche. I teraz naprawdę podoba mi się to, jak wyglądają.
Musisz postawić na właściwą kolejność: najpierw odstawienie prostownicy, a później walka z puszącymi się koncówkami, a nie na odwrót. Ja przez ponad rok codziennie prostowałam włosy i koncówki wyglądały już tragicznie bez prostowania. Później zaczęły mi się kruszyć. Podcięłam włosy, odstawiłam prostownicę i zaczęłam suszyć na dużej okrągłej szczotce z Sephory i włosy wyglądały o niebo lepiej. Parę miesięcy temu odstawiłam suszarkę, ciągle smaruję włosy jakimiś olejami, a jak włosy się puszą nie robię z tego tragedii. Czasami nawet jak są puszyste to fajnie wyglądają. Ale teraz są puszyste bo taka ich uroda a nie dlatego, że są zniszczone. Końcówki pozostawiają nadal nieco do życzenia, ale nie mam serca ich obciąć. Życzę Ci powodzenia w ujarzmieniu niesfornych końcówek i proszę, odstaw prostownicę! |
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Tak odstawiajcie prostownice ! Ja o dziwo lepiej wygladam bez wyprostowanych, a 2 lata bylam przekonana , ze lepiej w prostych.. Wlosy sa ladniejsze po odlozeniu miesiac temu tego ustrojstwa.Chcialam nawet wyrzucic, ale pomyslalam, ze raz kiedys wyprostuje na jakas wiekla okazje
Ale nie jestem pewna.. W koncu jak mi sie kreca , to moze pojde wlasnie w ta strone
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
weegirl, gdzie kupiłaś olejek kokosowy?!
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Sklepy ze zdrową żywnością, zielarskie, www.mazidla.com , www.thanatos.com.pl i wszelkie inne sklepy, gdzie są oleje.
Ale oczywiście o tym już było, a wyszukiwarka wręcz błaga o użycie ...
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
http://uradka.pl/product_info.php/cP...oducts_id/5078 - słuchajcie, czy któraś z was słyszała cokolwiek o tej masce/używała jej? pisałam już na wątku o Kallosie, ale nie mogę doczekać się odpowiedzi^
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze jeden link podam (żeby nie było): http://www.ecospa.pl/
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale pytanie było powtarzane wiele razy i niepotrzebnie powielono je kolejny raz.
Takim sposobem wątek staje się mniej przejrzysty.
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
ja olejek kokosowy równiez stosuje (przed myciem) i polecam. Taki zimnotłoczony Procz tego wszelakie oleje do wcierania przed myciem - pozniej nie musze stosowac odżywki i mam gladkie
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho?
![]() Ja ostatnio ciągle, co parę dni, mam kryzys włosowy - on się tak pojawia i znika, pojawia i znika, i tak w kółko (Za to przestały w końcu wypadać - podczas mycia leci mi tylko kilka włosów, na pewno nie więcej niż 10. Odetchnęłam - moje kudełki zdecydowanie nie lubią przesilenia jesiennego ) Co zrobić z cienkimi, niezbyt gęstymi włosami? Ciąć czy nie ciąć? Cieniować czy nie cieniować? Opinie w tym temacie są sprzeczne, zgłupiałam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

i poszlam do fryzjera zeby skrocic ta meke-swoja i wlosow
, spróbuj może lini, o której tutaj juz sporo pisałysmy