![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
I jedna dziennie dziala tak samo jak dwie dziennie, nawet dla mnie jedna na dwa dni dawala porzadany efekt. Dobrze ze zmieniasz dermatologa bo skutki uboczne sa po tetralusalu lekarze o tym nie mowia ale pozniej kazdy sie przekona na wlasnej skorze;( a widzisz efekty ??
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Ja leczyłam się wiele lat różne antybiotyki (kapsułki, masci, kremy). Najlepiej działała Diane 35 a potem Janine,a le musiałam odstawić już. Mam 28 lat i wrócił trądzik w sierpniu. Jestem na Tetralysalu 2 miesiące tetralysal300 1 tabl, miesiąc tetralysal150 1 kaps. + differin. Jest całkiem nieźle, może nie idealnie, ale da się wyjść do ludzi. Za 2 tyg. kończę i bardzo się boję. Dzisiaj byłam na oczyszczaniu twarzy, zastanawiam się czy iść na mikrodermabrazję iczy w ogóle mogę zażywając ten lek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
tradzik rozowaty, tetralysal i jego skutki uboczne
Od niedawna borykam sie z tradzikiem rozowatym jak to stwierdzila pani dermatolog.Nigdy nie mialam problemow z cera,testowalam na swojej skorze wiele kosmetykow,chodzilam na solarium,az wreszcie moja skora zbuntowala sie.Teraz mam malenkie krostki ,skupione tworza zaognione plamy na mojej brodzie,potwornie boli piecze i swedzi.Od tygodnia biore tetralysal i mam problemy z zoladkiem,tradzik jakby malenko zblad.Mam pytanie, jaka ochrone najlepiej stosowac na zoladek?Do tego stosuje rozex,wiem ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc aby efekty byly widoczne,ale tak na prawde nie widac poprawy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tradzik rozowaty, tetralysal i jego skutki uboczne
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
biegam dla Zabawy
|
Jeżeli chodzi o tetralysal to jedz dużo jogurtów, ale nie godzine przed i godzine po antybiotyku. Możesz też kupić jakies preparaty osłonowe w aptece- np. trillac.
I nigdy nie bierz antybiotyku na "goły" żołądek. Jeżeli problemy są duże i nie przejdą poradź sie koniecznie lekarza, może przepisze ci coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Przyczajenie
|
Dzieki,dzieki a wlasnie tych jogurtow juz mam serdecznie dosyc.Myslicie ,ze ten antybiotyk zacznie dzialac?Bylam pewna,ze poprawa bedzie widoczna wczesniej,tymczasem pojawily sie dolegliwosci zoladkowe,a zaczerwienia i nowe malenkie krostki sa niezmienne.Pozdrawiam ;-))))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal
dziewczyny napiszcie na ile macie przepisany tetralysal?mnie doktor przepisal go na dwa miesiace po jednej tabletce wieczorem.Jak na dzien dzisiejszy niewielkie sa rezultaty,a za to mam problemy zoladkowe i z dnia na dzien narastaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal- działa to coś wogóle?????????
Ja mam to samo po tygodniu buntuje sie moj zoladek,a plamy na brodzie jak byly tak sa .Mam rozex na noc,ale tez nie za wielka rewelacja.Mieszkam w Anglii i nie mam za wiele mozliwosci zmieniac dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam na razie przepisany na dokładnie 2 miesiące i 20 dni. 26 grudnia kończę kurację i już się boję, że będzie nawrót. Póki co jest bardzo dobrze, czasem coś małego wyskoczy.
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
a mozliwe zeby po miesiacu nie bylo efektow zaywania tetracyclinum?
bo nie wiem czy mam dalej brac, bo jest ndal zle, nawet zaryzykowalabym stwierdzenie ze jest gorzej niz wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno...? Może wstępnie tak Ci przepisał, później Ci przedluży...? Kuracja trwa zwykle kilka miesięcy. Moje trwały po minimum pół roku. a co do poprawy ja mialam poprawe widoczną już po tygodniu brania ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli mozna przyjac ze moze poniej efekty beda widoczne? bo nie wiem czy sie dalej truc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Ja bym pobrała jeszcze na Twoim miejscu.
Z czasem efekty coraz lepsze, ja pamietam po dłuższym czasie dopiero przestałam się świecic i skóra się nie przetluszczała ;] zaczęłaś już, tyle się narałaś nie warto przerywać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A świecić też nadal się świece, nawet nie wiedzialam ze ten lek to hamuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam już teriapie
![]() zero krostek .. zostały tylko przebarwienia i blizny które się usunie ![]() jestem bardzo zadowolona z rezultatu . Niestety jak prowadziłam terapie to włosy mogłam myć raz na tydz wogóle sie nie przetłuszczały, a teraz znów trzeba myć co 2 dni
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomocy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
Leczenie tetralysalem jest dlugotrwale (kilka miesiecy). U niektorych osob efekty widac szybciej, a u niektorych pozniej. Co do efektow ubocznych, to zaden lek nie wplywa dobrze na organizm, a zwlaszcza antybiotyk. Jak ja bralam tetre,to dermatolog przepisal mi oslone na zoladek, takze tego typu dolegliwosci nie mialam. Poza tym czytam tu, ze piszecie,ze tetralysal jest na bazie tetracykliny. Troche mylaca jest nazwa tego leku, ale nie zawiera on tetracykliny tylko limecykline,ktora nie wplywa tak negatywnie jak ta pierwsza.
Moja dermatolog przestrzegala mnie przed wyciskaniem krost. No i fakt,jak sie jedna wycisnie, to na drugi dzien pojawiaja sie kolejne,a po wycisnietych zostaja przebarwienia. Teraz z krostami u mnie sie uspokoilo, ale mam sporo przebarwien i bez tapety raczej nie wyjde z domu. Macie jakies sposoby na to? Jak sie pozbyc tych wstretnych przebarwien?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja narazie (tez z powodu braku funduszy) bede sie probowala choc troche ratowac linia kosmetykow do cery tlustej i mieszanej lub tradziwkowej ZIAJA PRO : peeling enzymatyczny bardzo mocny i maska z zielona glinka + mikrodermabrazja (na KWC te kosmetyki sa poelcane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, no wlasnie te zabiegi u dermatologa sa strasznie drogie i zazwyczaj trzeba wykonac cala serie, zeby byly efekty. Kiedys bylam 3 razy na peelingu pirogronowym. Moze i faktycznie przebarwienia zbladly,ale jeden zabieg kosztowal 150 zl,poza tym strasznie mialam podrazniona twarz. No i jak to peeling zluszcza skore,wiec pare dni po zabiegu wygladalam strasznie.musialam sie smarowac taka strasznie tlusta mascia jak wazelina, wiec swiecilam sie na kilometr. Moze tez sprobuje tej Ziaji. Daj znac jakie u Ciebie efekty. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Leczenie tetralysalem jest dlugotrwale. Ja go bralam jakies 4 miesiace, a pierwsze efekty zauwazylam po jakichs trzech tyg. Dermatolog przepisala mi tabletki oslonowe-chyba Nozepa-i bylo ok. Ale jak powiedzialam,ze pobolewa mnie zoladek, to babka kazala mi zrobic badanie na helikobacter pylori. To taka bakteria, ktora moze miec wplyw na zmiany skorne,ale nie tylko, bo wlasnie zoladek czesto boli. Zrobilam badanie w laboratorium (30 zl) i okazalo sie ze mam to dziadostwo. Wtedy dermatolog przepisala mi antybiotyki, zeby sie pozbyc tej bakterii. Moze warto zebys sobie zrobila takie badanko, ale najlepiej skonsultuj sie z lekarzem jesli masz jakies dolegliwosci. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
też mam ten sam problem, ale już to u mnie mija i nie widać prawie nic. też zażywam Tetralysal a do niego 2 razy dziennie Trilac. a ponadto dostałam do smarowania na twarz Pimafucord naprzemiennie z Metronidazolem. i zero słonca i solarium. a wszystko będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, podbudowuję się myśleniem, że teraz dłużej mnie powysypuje, to później już po skończonej kuracji nie będzie miało co ze mnie wyłazić. grunt to pozytywne myślenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo minimalne, w sumie ciężko powiedzieć czy jest to spowodowane zażywaniem Tetralysalu czy znacznie zmniejszonym wyciskaniem pojawiających się pryszczy/zaskórników/krost. U mnie jakiekgokolwiek wpływu Tetralysalu na przetłuszczanie skóry głowy i twarzy brak. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
150mg
![]() I dalej nie wiem czy zostawić to dawkowanie do 22 grudnia czy jednak zmniejszyć (chyba jednak dermatolog miała jakiś powód żeby tak dużą dawkę mi zapisać?)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez pierwszy miesiąc brałam 600 mg dziennie (4 Twoje tabletki), a potem 300 mg dziennie (2 tabletki). Dziś byłam u dermatologa i przepisała mi jeszcze do Tetrasylu 500 mg Metronidazolu. Mam stosować przez 2 tygodnie. Cera bardzo mi się poprawiła. Zeszło mi wszystko z brody i lewego policzka. Ostatnio wyskoczyły mi tylko 2 średniej wielkości gule (nic w porównaniu z tym co miałam) na prawym policzku. Na Twoim miejscu łykałabym według wskazówek lekarza - po 2 dziennie. Oprócz tego chodzę na peelingi glikolowe (50%) raz na tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
No dobrze, to mam nadzieję, że moja wątroba da radę jeszcze 3 tygodnie na takiej dawce
![]() A rezultat nadal ledwo dostrzegalny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.