Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-01, 20:21   #301
monkar
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

czesc dziewczyny!Widze ze jestesmy w tej samej sytuacjiJa tez mieszkam w UK/londyn/i w przyszłym roku wychodze za mązTroche ciezko tak planowac slub w Polsce,ale damy radePozdrawiam Was i powodzonka
monkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 23:31   #302
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkar Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!Widze ze jestesmy w tej samej sytuacjiJa tez mieszkam w UK/londyn/i w przyszłym roku wychodze za mązTroche ciezko tak planowac slub w Polsce,ale damy radePozdrawiam Was i powodzonka

Witam

To czekamy na jakieś szczegóły twojego wesela Gdzie planujecie , jak przygotowania, jakie inspiracje co do sukni ?

I zapraszamy czesciej do dyskusji każda rada i opinia mile widziana.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 11:13   #303
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monkar Pokaż wiadomość
Witamy, Witamy i czekamy z niecierpliwością na szczegóły kiedy dokładnie planujecie ślub, wesele oczywiście wszystkie pomysły jak ( suknia, bukiet, fryzurka )

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 14:22   #304
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziewczyny tak buszowałam po necie i znalazłam piekne obraczki .Narazie wklejam mojego faworyta !!!!!!! Te mi sie najbardziej podobaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod127_0_m.jpg (13,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2008-12-02 o 14:23
Stary 2008-12-02, 18:56   #305
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak buszowałam po necie i znalazłam piekne obraczki .Narazie wklejam mojego faworyta !!!!!!! Te mi sie najbardziej podobaja
Bardzo piękne obrączki my mamy kilka faworytów, okaże się w praktyce które będą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SW-613Z.jpg (14,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88_1_copy3.22211.435x400.bab8161ac089568b090f19b8f7107cef.jpg (15,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasze.jpg (15,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_3_copy3.17438.435x400.bab8161ac089568b090f19b8f7107cef.jpg (14,2 KB, 8 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-12-03, 15:25   #306
Sysunia_d
Zakorzenienie

też ładne

znalazłam jeszcze coś takiego

Stary 2008-12-03, 17:31   #307
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
też ładne

znalazłam jeszcze coś takiego
Sysunia nie widać ich wklej jeszcze raz prosze

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-12-04, 12:06   #308
Sysunia_d
Zakorzenienie

A szukałaś może jakiś butów ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZO_Z_000_OBR_252.jpg (12,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZO_Z_000_OBR_511.jpg (11,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZO_Z_R01_OBR_85.jpg (13,8 KB, 16 załadowań)

Czas edycji: 2008-12-04 o 12:07
Stary 2008-12-04, 12:34   #309
Sysunia_d
Zakorzenienie

Bo ja szukałam i znalazłam kilka . W sumie zastanawiam sie jakie kupić , bardzo lubie buty odkryte a ze slub mam w lipcu czyli w srodku lata raczej moim typem sa własnie buty ala sanadałki W tamtym roku jak chodziłam za butami z kolezanka to hmmm nic mi sie nie podobało Przepatrzyłam kilka stron w UK i powiem szczerze ze buty maja sliczne. Tak wiec mozna bez problemu zamówic nawet przez internet jedynie co mnie zastanawia to jakby to zrobic zeby takiego buta przymierzyc bo wiadomo musi byc on wygodny zeby nie obtarł i zeby w nim wytrzymac do rana . O to kilka moich typów

http://www.sonjasbrides.com/shoes_page_3.htm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stouch-ups-fantasy.jpg (8,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: gif Natalie%20Dyeables.gif (28,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lupe.jpg (22,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiorelg_2.jpg (10,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg charisma_lg.jpg (8,6 KB, 10 załadowań)

Czas edycji: 2008-12-04 o 12:42
Stary 2008-12-04, 18:07   #310
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ja szukałam i znalazłam kilka . W sumie zastanawiam sie jakie kupić , bardzo lubie buty odkryte a ze slub mam w lipcu czyli w srodku lata raczej moim typem sa własnie buty ala sanadałki W tamtym roku jak chodziłam za butami z kolezanka to hmmm nic mi sie nie podobało Przepatrzyłam kilka stron w UK i powiem szczerze ze buty maja sliczne. Tak wiec mozna bez problemu zamówic nawet przez internet jedynie co mnie zastanawia to jakby to zrobic zeby takiego buta przymierzyc bo wiadomo musi byc on wygodny zeby nie obtarł i zeby w nim wytrzymac do rana . O to kilka moich typów

http://www.sonjasbrides.com/shoes_page_3.htm
dla mnie sandałki odpadają (muszą być pończochy i podwiązka ) a do sandałków jakoś mi to nie pasuje ale te co pokazałaś są urocze ja narazie gdzieś wyszukałam takie, ale znalazłam fajną stronke z butkami w anglii, poszukam i wstawie Sysunia a bukiet?
mam znalazłam, uzupełniam wpis
http://www.rainbowclub.co.uk/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buti.jpg (3,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (34,8 KB, 13 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2008-12-04 o 18:10
Stary 2008-12-04, 20:46   #311
monkar
Raczkowanie

czesc dziewczynkiNasz piękny dzien odbędzie się 12 wrzesnia 2009r.Jak do tej pory znalezlismy sale,zespół,fotografa...Z apisalismy sie także na nauki przedmałżenskie!!!!! Sprawy koscielne ciężko widze!!Co do sukni?Sama nie wiem...Nie zależy mi na sukni.Jak będę w Polsce to popatrze.Za obrączkami też.Ale wiem że muszą byc z białego złota,bo moj pierscioneczek zareczynowy jest z platynyA z tego co widze to obraczki z tego "tworzywa"są straaaasznie drogie.Wogóle to wszystko cholernie drogie...Jeszcze musze znalesc kogos kto mi ozdobi kosciół i salePozdrawiam:cmok :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 11:27   #312
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
dla mnie sandałki odpadają (muszą być pończochy i podwiązka ) a do sandałków jakoś mi to nie pasuje ale te co pokazałaś są urocze ja narazie gdzieś wyszukałam takie, ale znalazłam fajną stronke z butkami w anglii, poszukam i wstawie Sysunia a bukiet?
mam znalazłam, uzupełniam wpis
http://www.rainbowclub.co.uk/

Te butki co pokazałaś też mi sie podobaja tyle , że ja czułenek to nie moge mieć za bardzo. Mam szczupłą stope i przeważnie mi spadają .

Co do podwiązki też pewnie bede miała ale na gołej nodze bo ja w pończochach w lecie to nie dam rady .

Monkar napisała:
Cytat:
czesc dziewczynkiNasz piękny dzien odbędzie się 12 wrzesnia 2009r.Jak do tej pory znalezlismy sale,zespół,fotografa...Z apisalismy sie także na nauki przedmałżenskie!!!!! Sprawy koscielne ciężko widze!!Co do sukni?Sama nie wiem...Nie zależy mi na sukni.Jak będę w Polsce to popatrze.Za obrączkami też.Ale wiem że muszą byc z białego złota,bo moj pierscioneczek zareczynowy jest z platynyA z tego co widze to obraczki z tego "tworzywa"są straaaasznie drogie.Wogóle to wszystko cholernie drogie...Jeszcze musze znalesc kogos kto mi ozdobi kosciół i sale

Cześć

Dlaczego sprawy kościele widzisz ciężko? Pytam bo u nas też to ciężko idzie a kurs prawdopodobnie zrobimy w styczniu weekendowy w PL . Bo nic w tej kwestii nie mamy nawet kościoła i godziny

Ja pierscionek zareczynowy nie mam z platyny ale mam z białego złota , jednak nie przemawiaja do mnie tak do końca obraczki z całego białego złota bo sie nie wyróżniaja Dlatego mój typ jest u góry , choc być moze zostanie tam wstawiona wstawka z białego . Z tym to bedziemy kombinowac jak zaczniemy przymierzać. Narazie to oglądam sciagam na dysk to co mi wpada w oko by bpotem jak pojedziemy do Pl mieć gotowe rzeczy i tylko wiesz bedziemy ogladac konkrety. Bo nie bedzie czasu w PL na siedzeniu i wyszukiwaniu.

A co do bukietu narazie wpadło mi coś takiego choć nie wiem czy ten bukiet nie jest bardziej jesienny. Mam jeszcze inne typy ale musze je sciagnac na dysk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 446c528f6df2d100.jpg (48,9 KB, 19 załadowań)

Stary 2008-12-05, 19:06   #313
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Te butki co pokazałaś też mi sie podobaja tyle , że ja czułenek to nie moge mieć za bardzo. Mam szczupłą stope i przeważnie mi spadają .

Co do podwiązki też pewnie bede miała ale na gołej nodze bo ja w pończochach w lecie to nie dam rady .

Monkar napisała:

Cześć

Dlaczego sprawy kościele widzisz ciężko? Pytam bo u nas też to ciężko idzie a kurs prawdopodobnie zrobimy w styczniu weekendowy w PL . Bo nic w tej kwestii nie mamy nawet kościoła i godziny

Ja pierscionek zareczynowy nie mam z platyny ale mam z białego złota , jednak nie przemawiaja do mnie tak do końca obraczki z całego białego złota bo sie nie wyróżniaja Dlatego mój typ jest u góry , choc być moze zostanie tam wstawiona wstawka z białego . Z tym to bedziemy kombinowac jak zaczniemy przymierzać. Narazie to oglądam sciagam na dysk to co mi wpada w oko by bpotem jak pojedziemy do Pl mieć gotowe rzeczy i tylko wiesz bedziemy ogladac konkrety. Bo nie bedzie czasu w PL na siedzeniu i wyszukiwaniu.

A co do bukietu narazie wpadło mi coś takiego choć nie wiem czy ten bukiet nie jest bardziej jesienny. Mam jeszcze inne typy ale musze je sciagnac na dysk
Sysunia strasznie ciekawy ten bukiecik takie żywe kolorki fajny ja mam upatrzony w sumie jeden typ co do nauk, my też planujemy zrobić weekendowe, bedziemy miec w sumie tylko jeden weekend i do tego w nim nauki, ale cóż czego się nie robi dla dobra sprawy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moh2.jpg (21,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00000252.jpg (25,1 KB, 24 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2008-12-05 o 19:08
Stary 2008-12-07, 12:18   #314
MyTigersAngel
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!

Ja jak wszystko się ułoży po naszej myśli to 04.04.09 biorę ślub (na razie skromny, cywilny ale jednak ).
I tu moje pytanie - poszukuje jakiejś dobrej i nie za drogiej kwiaciarni w okolicach ruczaj lub USC (ew. centrum) - bukiecik drobny w tym stylu co w załączniku z eustomy lub/i frezji - i fryzjera, w tych samych okolicach, który nie zedrze ze mnie fortuny za zrobienie mi loczków a'la Katie Melua na krótkich włosach

Pewnie będę jeszcze pytać o namiary jakiejś kosmetyczki na (najlepiej bezbolesne) oczyszczanie skóry z wągrów i jakiejś na manicure/tipsy żelowe

Pozdrawiam wszystkie Krakowskie Panny Młode

Edytowane przez MyTigersAngel
Czas edycji: 2010-07-20 o 20:03
MyTigersAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 13:04   #315
monkar
Raczkowanie

jesli chodzi o kosciół to jak do tej pory zapisalismy sie do parafii w uk,bo ponoc w Polsce juz nie nalezymy do zadnejI miedzy lutym a marcem mamy zapisac sie na nauki...Tylko musimy uczeszczac na niedzielne msze zeby dowiedziec sie dokładnie kiedy one beda.Taki wiesz..."Myk"ksiedza na zwiekszenie ilosci wiernychw kosciele.No ale my nie jestesmy w stanie co niedziele na msze.Mam tylko ten dzien wolny a moj narzeczony odsypia nocki.Takze nie wiem jak to bedzieAle...Ja nawet bierzmowania nie mam.To jest najlepszeI tez sie zapisalam.HeheA wogole to mi sie juz nie chce nic myslec o tym slubie.Tyle kasy potrzebujemy.A sami płacimy za wszystko
Stary 2008-12-08, 20:59   #316
Sysunia_d
Zakorzenienie

ewurka , angel - piekne te wasze

angel napisała
Cytat:
I tu moje pytanie - poszukuje jakiejś dobrej i nie za drogiej kwiaciarni
Na wielickiej 76 jest bardzo polecana kwiaciarnia . Pani Agata robi piekne bukiety slubne. Moze sie tam przejedz i dopytaj jak by to wygladało cenowo itp

http://www.zumi.pl/580406,Kwiaciarni...kow,firma.html

Stary 2008-12-09, 10:38   #317
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:

angel napisała

Na wielickiej 76 jest bardzo polecana kwiaciarnia . Pani Agata robi piekne bukiety slubne. Moze sie tam przejedz i dopytaj jak by to wygladało cenowo itp

słyszałam o tej kwiaciarni, moja koleżanka robiła tam bukiecik na szyje, taką kolie i ja chyba też się na to skusze zobaczymy jeszcze

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-12-09, 17:17   #318
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:

angel napisała

Dzięki Adres sobie zachowam

Czy taki bukiet ślubny trzeba odebrać w dniu ślubu czy można dzień wcześniej?

Czas edycji: 2010-07-26 o 19:03
Stary 2008-12-10, 14:51   #319
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MyTigersAngel Pokaż wiadomość
Dzięki A coś bardziej w okolicach ruczaju? Bo wielicka to jednak ciut od mnie daleko i nie po drodze... Choć adres sobie zachowam

Czy taki bukiet ślubny trzeba odebrać w dniu ślubu czy można dzień wcześniej?
myśle, że w dniu ślubu będzie najlepiej, poprosisz kogoś z bliskich to podjedzie po kwatuszki będą świeże i powinny dłużej zachować żywotność
Wiem, że Ruczaj ma jakąś kwiaciarnie, tam jest spore blokowisko więc, powinna być jakaś fajna może zapytaj koleżanek, sąsiadek

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 15:01   #320
lain
Zakorzenienie

z tego co wiem to jak sie zamawia bukiet u pani Agaty to w obrebie Krakowa jest darmowy dowoz do domu a wiem, bo juz wiele o pani Agacie slyszalam, widzialam na targach i to wlasnie jej mam zamiar powierzyc przygotowanie mojego bukietu

tu strona www: http://www.rozmaitoscikwiatowe.pl/

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-12-10 o 15:09
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 15:22   #321
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
z tego co wiem to jak sie zamawia bukiet u pani Agaty to w obrebie Krakowa jest darmowy dowoz do domu a wiem, bo juz wiele o pani Agacie slyszalam, widzialam na targach i to wlasnie jej mam zamiar powierzyc przygotowanie mojego bukietu

tu strona www: http://www.rozmaitoscikwiatowe.pl/
ciekawą ma oferte pani Agata i jest blisko mojego miejsca zamieszkania musze tam zaglądnąć Dzięki za stronke

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-12-10, 15:24   #322
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ciekawą ma oferte pani Agata i jest blisko mojego miejsca zamieszkania musze tam zaglądnąć Dzięki za stronke
ja tez wlasnie niedaleko mieszkam. net to fajna rzecz, bo ta kwiaciarnia z zewnatrz jest tak niepozorna, ze pewno sama nie wpadlabym na pomysl zeby tam zamawiac kwiaty na slub
Stary 2008-12-10, 20:05   #323
Sysunia_d
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc na stronie Pani Agata nie ma za rewelacyjnej oferty - mało który bukiet mi sie podoba - sory za określenie ale jakies takie wiejskie te bukiety. Jednak widziałam zrobione bukiety przez nia w bardzo orginalnej formie poprostu Piekne Moja siostra robiła u niej 5 lat temu i takie cudo jej wyczarowała ze wow.

Ja też napewno odwiedze ta kwiaciarnie.

Co do makijarzu to narazie nie wiem gdzie bede robić moja siostra robiła w duglasie chyba tak to sie pisze a szwagierke malowała beti. Sama nie wiem co zrobić bo nie wiadomo czy w lipcu beti bedzie w PL.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 22:08   #324
lain
Zakorzenienie

ja pani Agaty nie wybralam ze wzgledu na jej strone (ta znalazlam pozniej ) tylko ze wzgledu na wiele dobry opinii. a pomysl na bukiet mam zamiar przyniesc swoj
Stary 2008-12-11, 16:49   #325
ewurka
Wtajemniczenie

Sysunia, dlaczego wiejskie??? chyba nie widziałaś typowo wiejskich bukietów co do makijażu, nie mam pojęcia, kiedyś miałam okazje mieć profesjonalny makijaż, na pokazie fryzjerskim, jednak nie wzięłam namiarów...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2008-12-11, 16:57   #326
lain
Zakorzenienie

a u jakiego fryzjera bedziecie sie czesac??
bo ja w tym temacie mam najwieksze obawy... nie mam zadnego sprawdzonego fryzjera i to jeszcze takiego ktory bylby dobry w kokach
Stary 2008-12-12, 15:32   #327
ewurka
Wtajemniczenie

hmmm fryzurka kurcze, musimy się nieżle nastarać aby wzbudzić zachwyt!!! ale ja nie mam nic przeciwko myślę, że pokaże zdjęcie mojej Basi (jestem jej stałą klientką) i jakoś sobie poradzimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7700572.jpg (15,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9106946.jpg (24,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 93.jpg (30,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1139600.jpg (26,1 KB, 32 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 18:03   #328
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ewurka jesli masz długie włosy to tylko ci zazdroszcze :d bo na dłuższych włosach mozna różne cuda wyczarować, a te fryzurki które zaprezentowałaś wyżej sa ekstra !!

Ja mam włosy cos takie jak na pierwszym zdjęciu ale moze uda mi sie coś wyczarować to takiej długości jak na drugim. Ta druga mi sie podoba i ta 3 też tylko ja nie moge mieć takiej grzywy. Tylko ze takie fryzurki nie sa jakieś oszołamiajace . Moze zrobie sobie coś awangardowego zobaczymy co fryzjer powie.

W pl mam siostre fryzjerke ona napewno bedzie mi robić balejaż a co do siecia i uczesania to jeszcze nie wiem czy sie jej oddam czy komuś innemu.

Na tego typu włosy to nie znalazłam jeszcze nic fajnego na slub
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury856.jpg (3,8 KB, 187 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sarah_Harding3%255B1%255D.jpg (90,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4734263.jpg (25,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1963296.jpg (22,9 KB, 8 załadowań)

Czas edycji: 2008-12-12 o 18:06
Stary 2008-12-12, 19:01   #329
MyTigersAngel
Raczkowanie

Co do fryzurki to ja mam też krótkie włosy, ale przed ślubem ciut zapuszczę i chciałabym mieć na główce loczki w stylu Katie Melua. Będę przejdę się przed ślubem po fryzjerach na ruczaju i zobaczę, któremu najlepiej wyjdzie taka fryzura.

A ja mam pytanie o tipsy... Jeśli uda mi się zapuścić własne pazurki to wiem gdzie sobie zrobię manicure, ale jak się nie uda to myślę o krótkich żelowych tipsach - tylko że ceny mnie przerażają... 130-140zł to dla mnie za dużo na paznokcie. Tym bardziej, ze później nie planuję ich uzupełniać tylko się ich pozbyć :P
Znacie salon w Krakowie, gdzie mogę zrobić tipsy taniej? I tu lokalizacja nie ważna :P
Chodzi mi o pazurki coś w tym stylu

Czas edycji: 2010-07-20 o 20:03
Stary 2008-12-12, 19:35   #330
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc

tak popatrzylam na stronke pani Agaty i piekny bukiet jest w bukietach slubnych na drugiej stronie. 4ty w pierwszym rzedzie.

co do fryzurki to ja wciaz zapuszczam wlosy. narazie mam do ramion ale nie zamiezam ich bcinac do slubu. jedyne to moze koncowki..

MyTigersAngel a patrzylas w pazurkowych galeriach.. dziewczyny tam potrafia robic cuda na pazurkach wiec moze zlapiesz kontakt z ktoras na wizazu i zrobisz sobie w domu a nie w salonie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości