MASAŻ, KTÓRY............ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-04-24, 09:58   #1
katarzynkaK
Raczkowanie

MASAŻ, KTÓRY............

Masuję swoją pupkę i uda takim przyrządem do masażu z wypustkami (pod prysznicem). Mam pytanie : dlaczego tak cholernie boli? Zwłaszcza na udach z tyłu..... [img]icons/icon22.gif[/img] Nie przyciskam zbyt mocno, a jednak boli.. [img]icons/icon38.gif[/img]
katarzynkaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-04-25, 08:16   #2
katarzynkaK
Raczkowanie

Re: MASAŻ, KTÓRY............

No może nie tak delikatnie, ale gdy zciskam fałd skórny w tym miejscu (na tylnej części ud) to tak trochę szczypie [img]icons/icon30.gif[/img] Gdy stoję to skóra jest gładka. Czy regularne masaże sprawią, że mój problem zniknie?
Stary 2002-04-25, 08:37   #3
obsesja
Raczkowanie

Oj boli boli bo musi bolec Dwa razy w tygodniu chodze na masaz do masazysty. Na poczatku przezywalam spraszne meki-zastoje limfatyczne w kilku miejscach byly dosc duze wiec zlikwidowanie ich masazem misialo bolec. Na pocieche moge dodac, ze po zlikwidowaniu blokad i zastojow bolec juz nie bedzie, skora stanie sie gladka i masaz bedzie juz tylko przyjemnoscia
obsesja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-04-25, 08:51   #4
katarzynkaK
Raczkowanie

[img]icons/icon36.gif[/img] Dzięki za słowa otuchy i [img]icons/icon40.gif[/img]
Stary 2002-04-26, 15:25   #5
guest
Zakorzenienie

A czy mogłabyś powiedzieć, ile płacisz za taki masaż? I gdzie chodzisz (nien wiem, czy jesteś z Warszawy i czy ta informacja na coś mi się przyda). Od paru tygodni noszę się z zamiarem wybrania się do profesjonalnego masazysty, ale jakoś ciągle nie mam, hmm, odwagi (powiedzmy) - przede wszystkim nie wiem, czego sie spodziewać, z jakimi kosztami się liczyć, ile sansów trzeba wziąć, by zauważyć jakieś pozytywne efekty (interesuje mnie masaż antycellulitowy).
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedz
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-04-26, 15:55   #6
obsesja
Raczkowanie

Moje rady odnosnie konkretnego masazysty na nic Ci sie nie zdadza gdyz nie jestem z Warszawy Moge jednak 'uswiadomic' Cie w sprawie ilosci potrzebnych zabiegow. Otoz juz po 2-3 masazach (nogi+posladki) kremem XXL z atw efekty byly widoczne golym okiem-skora sie ujedrnila i wygladzila. Najlepiej jest stosowac masaz 2-3 razy w tygodniu, wowczas efekty beda widoczne szybciej. Po 3 masazach obwod kazdej z mych nog zmiejszyl sie o 1 cm.[img]icons/icon7.gif[/img]A co do ceny- w Katowicach place 20 zl( 45 minut) + cena kremu upiekszajcegoW Warszawie cena bedzie zapewne troche wyzsza.
Polecam, bo warto i pozdrawiam))
Stary 2002-04-26, 16:00   #7
obsesja
Raczkowanie

I jeszcze jedno- oczywiscie po poczatkowej fazie zabiegow, kiedy nogi zostana juz doprowadzone do zadowalajacego stanu, stosowanie masazu 2-3 razy w tygodniu nie jest konieczne. Wowczas wystarczy 1 raz w tygodniu dla podtrzymania efektu))
Korzystne jest takze jednoczesne uprawianie intensywnych cwiczen koncentrujacych sie na nogach. Moge polecic osobom z Katowic swietny klub oferujacy wlasnei takie cwiczenia))

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2002-04-27, 21:11   #8
guest
Zakorzenienie

Podaj adres, jestem bardzo zainteresowana; czy tam też bierzesz masaże ? Z gory dziękuję i pozdrawiam
Stary 2002-04-28, 18:50   #9
guest
Zakorzenienie

Aktualnie chadzam na callanetics i ABT ( na cwiczenia na nogi i brzuch) do dwoch klubow, ktore znajduja sie w obrebie osiedla Paderewskiego, w Katowicach. Cwiczenia, ktore polecalam odbywaja sie w klubie Antylopa (numeru tel. nie pamietam, ale sprawdze). Na masaz natomiat chodze do gabinetu takze na osiedlu Paderewskiego. Jestem w posiadaniu jedynie numeru kom. do masazystki wiec jest jestes zainteresowana to przesle ci go mailem. obsesja@sergio.com.pl
pozdrawiam
Stary 2002-06-08, 10:34   #10
guest
Zakorzenienie

Jeżeli można się wtrącić ...
...
się chciałbym polecić [img]icons/icon7.gif[/img]

http://www.masaze.pl

PS. Ceny jedne z niższych w stolicy
PS. A ten masaż naprawdę czasami tylko jest bolesny przy bradzo zaawansowanym cellulicie
Stary 2010-07-16, 12:18   #11
Wenuska
Raczkowanie

Dot.: MASAŻ, KTÓRY............

Ja też zdałam się na specjalistów, nie za bardzo ufam tym przyrządom. Chodzę już od dużego czasu do powerhousa na siłownie i od jakiegoś czasu dołączyłam jeszcze masaż. Początki były tragiczne, ale przyszedł taki moment na siłowni, że bez masażu nie dała bym rady.
Wenuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 22:35   #12
noli
Przyczajenie

Dot.: MASAŻ, KTÓRY............

Jeśli ktoś chce pozbyc się problemu cellulitisu i prowadzić skuteczną profilaktykę anty to polecam wybrać się do dobrego dietetyka oraz masaż wpływajacy na krążenie i zastój limfy (osobiście preferuję masaż Ma uri - cudowny, z olejkami, o wszechstronnym działaniu, świetne poprawiajacy krążenie i rozbijący zastoje). W Warszawie moge polecić genialny gabinet masażu na Powiślu - tel. 502 627 651
noli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości