|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak dbacie o włosy?
Po tym jak wiele włosów straciłam w ciągu jednego miesiąca po okropnej farbie L'oreala
stosuje szampon Joanna rzepa do wlosow slabych ze sklonnoscia do wypadania,szampon dermena do wlsoow wypadajacych odzywke pantene do wlosow cienkich i slabych i odzywke do psikania Gliss kur do wlosow zniszczonych
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie siedzę z maseczką z olejku rycynowego, miodu i nafty
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ciągle wrażenie,że za mało dbam o włosy... Myje co drugi dzień (przetłuszczają mi się),nie mam ulubionego szampony,próbuje różnych. Po myciu obowiązkowo odżywka,do włosów suchych i zniszczonych (zapobiegawczo). Raz-dwa razy w tygodniu Wax. Nie używam suszarki,od bardzo dawna. Stosuje spray ułatiwający rozczersywanie,rozczesuje i czekam aż same wyschną. Dość często używam prostownicy,lubie mieć wyprostowane włosy,wygladają wtedy na bardziej lśniące, gładkie. Mam bardzo dobrą prostownice,także raz przejade i są prościutkie.
Od jakiegoś czasu biore też tabletki na włosych, skóre i paznokcie. Od ponad już roku nie farbuje włosów,często podcinam końcówki,dlatego są w raczej dobrej kondycji Generalnie jestem zadowolona,mam już swój naturalny kolor,teraz tylko zapuszczam ![]() No i po przeczytaniu tego wątku (i komentarzy na KWC) postanowiłam zakupić odżywke Kallos, Serical, Crema al latte
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie żeby włosy nie niszczyły się od p[rostowania, trzebaby je niesamowicie dobrze pielęgnować, cuda robić, jak jedna z Wizażanek stwerdziła, że prostownica jest zaraz za rozjaśnianiem jesli chodzi o szkodzenie
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
powinnaś w ogóle zaprzestać prostowania, najlepiej to ściąć większość włosów.
wiem, że to brzmi dramatycznie, ale niekiedy to jedyne rozsądne wyjście^
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przepadam z strukturą moich włosów Tak jak już pisałam,regularnie podcinam końcówki,odżywiam je i moge śmiało powiedzieć że od kiedy nie farbuje (już ponad rok) moje włosy są w naprawdę dobrej kondycji
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chyba to prawda z tym, że jest to najgorsze zaraz po rozjaśnianiu.Może zainwestuj jeszcze w jakieś oleje?
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam już różnych specyfików,które miały zapobiegać szkodliwemu działaniu prostownic,ale po nich jeszcze szybciej przetłuszczały mi się włosy A masz jakiś produkt który polecasz? Taki sprawdzony?
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ale struktura włosa to człon martwy. jeżeli on jest fest zniszczony, to małe szanse, że się uratuje.
jak już to powinnaś zadbać o te, które rosną- czyli wcierać coś w głowę i od wewnątrz poprzez jakieś tabletki^
|
|
|
#160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prócz tego polecam coś termoochronnego-ja używam jedwabiu, ale raczej z tego powodu, że wyprostowane na niego trzymaja się dłuuugo i nie musze ich poprawiać. Teraz używam szamponu intense repair z Nivei, olejku Queen Helene(do kupienia w pasażu Tesco, przynajmniej tego w Cz-wie), maski kokosowej i znowu zaczęłam jajko Natomiast struktura najbardziej spodobała mi sie po rigenolu. Zdezydowanie Cytat:
||
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
no tak. tylko je wzmacniać.
ja ostatnio ścięłam włosy, tzn. troszeczkę te rozdwojone końcówki i wyglądają one o niebo lepiej! ;o zaczęłam dbać ogólnie o końcówki.. czy któraś z was używała kosmetyków KALLOSA?
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcierasz coś w końcówki czy jak?
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
witam!
moje dbanie o włosy wyglada tak ze oprocz tego ze dbam o ich kondycje to dbam tez o to by nie wypadały -włsoy myje codzinnie -uzywam szamponu farmed firmy Farmona -lub ziaja z serii planica z rzepa do włosów przetłuszczajacych sie -biore vitapil -biore cynk -biore drovit -pije sok z pokrzywy -pije sok z łopianu -pije sok z brzozy -delikatnie czesze -nie farbuje -nie prostuje -scinam co 2 miesiace I TAK WYPADAJA |
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcieram w końcówki właśnie ten olejek po myciu, zawiera keratynę
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcieram, wcieram. serum z Joanny, ale poza tym to olejek rycynowe i różne maseczki- na całej długości włosa
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
spoko spoko. jest wątek o kosmetykach KALLOSA i tam podają stronki na allegro, ale ja nie mam konta tam ;p
potem podrzucę adres, teraz muszę śmigać ;d
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
jaką znacie najlepsza odzywke nawilzajaca wloski?ktora nie przetłuszcza skory głowy??
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
jeśli odzywkę nakłada się tak jak powinno - czyli od połowy długości - to żadna nie przetłuszcza.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma jednej jedynej dla wszystkich rodzajów włosów. zajrzyj na KWC, popatrz sobie recenzje.. zresztą- musisz próbować, to najlepszy sposób, żeby znaleźć najodpowiedniejszą dla siebie.
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam wlosy przetluszczajace sie i tez szukalam idealu ![]() najlepsza dla mnie byla odzywka z herbal essenses, czy jakos tak. w fioletowym opakowaniu. wlosy byly nawilzone i takie lekkie i tak ladnie pachnialy.... a teraz uzywam balsamu seboradin. juz niecaly tydzien i jest ok, tylko ze nie ladnego zapachu ...
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że odżywki bez spłukiwania obciążają włosy.. no i zwróć uwagę też na silikony- one mogą zapychać i natłuszczać niepotrzebnie włosy^
|
|
|
#174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje dbanie o włosy: * dzień w dzień lotion Seboradin * piję herbatkę pokrzywową * zawsze po myciu odżywka * często OMO * raz na jakiś czas Kallos mleczny * tak samo WAX * maska z nafty, olejku rycynowego,żółtka, cytryny + witamina A i E * myję co dwa,ostatnio nawet co 3 dni * delikatny szampon bez SLS To by było póki co wszystko.
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
to może ja jeszcze dopiszę:
od razu mówię, że stawiam na TANIĄ i domową pielęgnację. więc tak: szampon dla dzieci Hipp po każdym myciu emulsja Gloria na włosy. - myję włosy co za 2 dni, na drugi dzień związuję je w kitkę - dwa razy w tygodniu maska Pollena-Malwa studio Gloria - tak często jak tylko się da godzinne kompresy przed myciem z olejku rycynowego i innych składników (np. z jajkiem, z miodem, z naftą..) - na końcówki serum Joanny (z tej serii Babuni) - na skórę psikam wodę brzozową teraz zamierzam jeszcze pić pokrzywę i brać witaminę B, kupię może jeszcze żel Paloma i będę go używała przed myciem jako kompres z olejkiem rycynowym, a po będę wcierała w skórę głowy
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
to jest taki sposób, że nakładasz na całą długość włosów odżywkę, myjesz szamponem tylko (!) skórę głowy, spłukujesz i ew. jeszcze raz nakładasz odżywkę.
dobrze mówię? jeżeli nie, to przepraszam.
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
mam kręcone delikatne włosy, jeszcze farbowane na blond
kiedyś w kółko coś przy nich robiłam, teraz musiałam ograniczyć się do minimum (studia i zero czasu), na szczęście wypracowałam minimum przy którym wyglądają dobrze... szampon IF Naphera + balsam IF Naphera + lotion IF Petrole z azulenem + balsam Nivea Brilliant Blonde bez spłukiwania wewnętrznie skrzyp polny z witaminami + 2-3 zielone herbaty dziennie (nie wiem, czy pomaga, ale na pewno nie szkodzi )
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Znam takie niesamowite, wprost świetne urządzenie!
Wyszukiwarka i na 99% pytań znajdziesz odpowiedź. Cytat:
A da się tak? ![]() Generalnie silikony to nie jest takie zuo i na stos z nimi. Jednym służą, drugim nie. Jednak trzeba zauważyć, że po pewnym czasie mogą(podkreślam, mogą, nie muszą) obciążyć włosy, nadmiernie przetłuszczać, et cetera, et cetera. Jednak są osoby, które jak najbardziej lubią silikony i żyją z nimi przez całe swoje życie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Nie przepadam z strukturą moich włosów 

jeżeli nie, to przepraszam.