![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezenty dla babci
hmm..
ja w tym roku dziadkom zamierzam dać po jakimś małym indywidualnym prezencie + dla nich obojga koc elekryczny. takie wspólne prezenty to może masażer do stóp? jakiś nowy dywanik do przedpokoju? ładny zestaw ręczników + mydełka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
jak tak czytalam te pierwsze komentarze to szoku doznalam.
kosmetyki, biżuteria... o matko... jakos nie widze mojej babci [ponad 80 lat] w użytkowaniu takich prerzentow, bo to zwykle zmarnowanie pieniedzy a i prezent nietrafiony. Z reszta wszystkie babcie jakie znam moje czy nie moje nie korzystaja z takich rzeczy. Takie prezenty to mamie kupuje. I tu moje pytanie co kupic babci ktorej juz dawno nie interesuja kosmetyki, bizuteria, apaszki, szale, wazony, pierdoły dla domu. A zeby to zarazem bylo po prostu przydatne dla niej samej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
mikrofalówkę??
![]() ![]() ja to mam gorszy problem ![]() kosmetyków babcia nie używa ani perfum, biżuterie mogłabym zrobić, ale babcia też nie często ją wkłada... a gorszy problem to jest z dziadkiem...co można dziadkowi kupic...on to chyba jesczez nie miał prezentu z którego by się naprawdę ucieszył...poza chyba słodkościami...ale on znów jest cukrzykiem więc nie chciałabym jeszcze mu dokładać tymbardziej, że święta są więc każdy się nawpycha słodkości ![]() ma ktoś pomysł?? ![]() P.S. a dla samotnych babć to jesczez mi przyszło do głowy, że można taki fajoski ciepły koc kupić ![]() ![]() ![]() bądź cieplutka podomka ![]() ![]() Edytowane przez AlexandraCat Czas edycji: 2008-12-02 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Moje propozycje:
-ciepły pled -ładna broszka -album na zdjęcia -ładna ozdobna filiżanka z talerzykiem -ciepłe kapcie -Biovital lub inny preparat witaminowy dla osób starszych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dziadkowi kupiła jakąś grę logiczną, w ostateczności ładne szachy, jak nie ma
![]() Ale to tylko dla tych bardziej matematycznych oraz lubiących łamigłówki dziadków ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
np. jaką grę??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam dwa trafione idealnie prezenty. Pierwszym była filiżanka do herbaty. Babcia popołudniami rozsiadała się czytać gazetę i robiła sobie herbatkę z dzikiej róży. Drugi to haftowana chusteczka. Zapakowana w piękne pudełeczko. Cieszyła się przeogromnie. Bo to kościół, szpital a ona "myk i wyciągam takie cudeńko, a sąsiadki nie mogą wzroku oderwać" hihihi to słowa babci.
Tylko przy chusteczce trzeba wziąć od obdarowanego choćby grosik. Panuje przesąd, że jeśli się nie weźmie pieniążka, będzie się kłócić z solenizantem. Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2008-12-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
-ciepłe rajstopy
-farba do włosów w ulubionym kolorze -witaminy -beret,czapka i szal,rękawiczki -kosmetyki -torba na zakupy
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
wszystko zalezy od typu babci, bo teraz coraz nowoczesniejsze sie trafiaja
![]() ja bym polecała kubek z zaparzaczem (chodzi mi o ceramiczny kubek z jakby sitkiem i przykrywka) do roznych ziółek i herbatek smakowych- mozna dokupic paczke fajnej herbaty ![]() kalendarz scienny religijny - ze wszystkimi swietami koscielnymi, ksiazeczke z koledami, pastorałkami z duzymi literami etiu na okulary - jesli babcia ma 'złachane' nowa szopke pod choinke ciepłą chuste lub szal radio - pewnie uwielbia radio maryja ![]() ![]() ramke ze zdjeciami wszystkich wnuków własnorecznie zrobione drzewo genealogiczne obraz religijny lub jakis inny nowa torebke 'do kosciola' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia standardowo perfumy - cokolwiek wybiore - pasuje (?)
A teraz dokupilam tani, prostu telefon komorkowy z dlugim czasem trzymania baterii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
moja babcia chyba w tym roku otrzyma cieply szlafrok-podomkę i moze jakas ladna filiznake.. jakos nie mam pomyslu na oryginalniejszy prezent, Mysle, ze z tego sie ucieszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
moja babcia dostanie pewnie coś z ciuchów odemnie
![]() ![]() A do tego wpadłam na pomysł dokupienia jeszcze kwitnącej herbaty ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem nowa. Macie naprawde wspaniale prezenty - np te husteczki hatowane albo 2 filizanki i zestaw ulubionech herbatek - skorzystam. JA na razie nie mialam pomyslu i kupilam zestaw 8 olejkow eterycznych do kapieli ladnie zapakowanych - melisa, lawenda itp ale teraz mysle ze moze te oleji dam mamie do prezentu, kupilam jej szlafrok z kapciami i do tegote olejki a babci wlasnie takie filizanki i herbata. - DZIEKUJE ZA SUPER POMYSL! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
to co wymieniałyście to TŻ babcia już dostała od niego albo nie praktyczny prezent dla niej a co sądzicie o zestawie herbatek bo robią niektóre firmy wszytskie smaki swoich herbat w dużych pudełkach??
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
A na Dzień Babci co planujecie dać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Tak przeczytałam wszystko i ja np rok temu dałam babci ksiażkę z przepisami na dobre ciasta.
Chyba ejszcze nigdy tak sie nie cieszyła. Poztaym już od roku przynajmniej 2 razy w tygodniu piecze jakieś ciasta;d Mam pytanko, bo może w tym roku kupie koc elektryczny, i włąśnie gdzie szukac go?
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
u nas w mieście sesja zdjęciowa u fotografa kosztuje 100zł. w cene wliczone jest 5 zdjęć. wpadłam na pomysł, by zrobić sobie taką sesję całą rodziną i w dużym formacie dać babci na prezent. Mama jest zdania, że zdjęcie powinno być mojego wykonani [ciut interesuje się fotografią]. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli babcia prezent dostanie na urodziny, na dzień Babci troche za późno o tym pomyślałam.. Wydaje mi się, że prezent dobry a Babcię na pewno zadowoli
![]() tegoroczny Dzień Babci pod hasłem ' Babciu mamy nowy zegarek! Koniec spóźniania Kochana ' ![]() Edytowane przez Ol3nKa Czas edycji: 2009-01-19 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia lubi praktyczne prezenty, a ponieważ herbat ma tyle, że prawie wypadają z szafki
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
To jest świetny pomysł z tym kolażem, mi się bardzo podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia w tamtym roku dostała ode mnie album na zdjecia a w tym kupię jej ramkę na zdjęcia, tylko nie wiem czy 1 starczy bo moja babcia ma hopla na punkcie swojego prawnuczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
fotel bujany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Z moich dotychczasowych prezentów:
-Kalendarz poświęcony papieżowi, - Ramka ze zdjęciem mojej i siostry rodziny razem -Scrable (uwielbia je) -Kalendarz własnoręcznie robiony ze zdjęciami jej pierwszego prawnuka (Kupiłam w Chibo taki z pustymi stronami) -a na jakieś mniejsze okazje to biorę dużą pakę lodów albo torbę cukierków czekoladowych, bo bardzo lubi Babcia ma 80 lat ![]()
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
dla babci:
- sole do kąpieli w ładnym dzbanuszku (sole pięknie pachną a dzbanuszek przyda się zawsze ![]() - perfumy Chanel No.5 (nie od Chanela- jednak za drogo :P - ale odpowiedniki zapachowe- broń boże nie podróbki!!! np z FMperfumeria.pl sprawdzone ![]() - masażer ![]() - prezenty kupione na wyjeździe a dane na okazje (np. kawa z Włoch, wachlarz z Hiszpanii, ogromna muszla z nad morza) - zdjęcia wszystkich pociech w ogromnej wspólnej ramce!!!! ![]() Edytowane przez pepsi_frozen Czas edycji: 2009-08-22 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Masażer to bardzo dobry prezent
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja swojej najczęściej kupuje Vita Buerlecithina (środek witaminowy, wzmacniający).
Ostatnio kupiłam właśnie litrowy środek witaminowy jak wyżej i do tego fajna misę na owoce. Zdarzały się też nieraz czekoladki, ptasie mleczko i czerwone wino na poprawę krążenia i serce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Z racji tego, że moja babcia strasznie pali papierosy i nie mogę znieść u niej tego zapachu, na urodziny kupiłam jej:
kadzidełka z podstawką i świeczki neutralizujące zapach nikotyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
dlaczego perfumy Chanel No5 dla babci? Ja ich używam a mam ponad 20 lat i mój facet je uwielbia a wręcz szaleje za nimi. Bo Chanel No5 zostawia po sobie zapach. Ciebie nie ma już a zapach wciąż czuć i właśnie to uwodzi najbardziej a nie jak je powąchacie od razu z korka. Faktycznie są wtedy za świerze. Ja użuwam je w czarnym i oryginalnym korku. Wąchałam w Polsce Chanel No5 a mam zagraniczną ich wersję i stwierdzam jedno, perfumy Chanel No5 w Polsce pachną bardzo źle a te kupione za granicą zupełnie inaczej. Pięknie. Mówię oczywiście o oryginałach, nie podróbkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Moja babcia niestety poprzestała na "perfumach" Być może...Paryż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
ojej dla każdej niby babci można coś znaleźć, tylko nie dla mojej.
moja babcia nowoczesna jest, ma laptopa, komórkę, nową lodówkę i mikrofalówkę.... interesuje się jak żadko która babcia praktycznie tylko polityką, i nadal pracuje. w jej małym mieszkanku nie ma miejsca na coś nowego bo już drzwiami wejściowymi wypada(to samo się tyczy ubrań) ![]() ![]() ![]() a w gruncie rzeczy wcale mi nie do śmiechu, dziewczyny ratujcie i poradźcie coś!!!!
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Dla babci piękna biżuteria. Z doświadczenia wiem, że babcie preferują duże wisiorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.