|  2008-12-02, 14:25 | #1621 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

chyba już o Salsie myślę, stąd musisz łopatologicznie   Cytat: 
   Cytat: 
  Wiem, to niby tylko przyprawy a ile tam Eeee jest   | ||
|     | 
|  2008-12-02, 14:26 | #1622 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cytat: 

__________________ http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif | |
|     | 
|  2008-12-02, 14:26 | #1623 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

__________________ | 
|     | 
|  2008-12-02, 14:29 | #1624 | 
				 | 

A ja najczęściej gotuję bez tych gotowców typu fix i inne. Ostatnio piekłam szynkę i podsmażałam ją z cebulką i czosnkiem. Potem zalałam wodą i dusiłam. Zrobił się aromatyczny sos. Pływały w nim cebulki, i czosnek więc postanowiłam go zmiksować. Zrobił się całkiem gęsty i jaki pyszny. Da się bez fixów, da    
				__________________ http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif | 
|     | 
|  2008-12-02, 14:29 | #1625 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 Ale taki przykład zakupów jakie podałaś, to jest prawie dokładnie to, co ja kupuję powiedzmy co 2-3 dzień (bez gardenów, gorących kubków i konserw) i wychodzi mi dużo więcej niż te 60 zł... A za same warzywa jednorazowo płacę ok 30 zł, kupuję zawsze pomidory (baza do wszystkiego) i trochę różnych owoców na targu. Co jest kurczę?   
				__________________ When I'm good I'm very good. When I'm bad I'm even better...   | |
|     | 
|  2008-12-02, 14:31 | #1626 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  . Musze zacząc to kontrolowac zapisywac...no nie wiem coś zrobic.  Cytat: 
 I to nie dośc ze w jednakowym czasie to w najgorszym czasie czyli jak w portfelu pusto. Cytat: 
 Wczoraj na kartce mialam sos sojowy...kupilam sojowy jasny, sojowy ciemny, sojowo-grzybowy, sojowo-imbirowy..a przy okazji pesto bo moze sie przyda i mleczko kokosowe....a jak mleczko to i ananasa i makaron sojowy i kurkumę..a to i w sumie imbir swierzy by sie przydał i baklazana i .....masakra. Cytat: 
 W malych sklepach wszystko jest zlotówkę drozsze. Zabraklo nam wody mineralnej w niedzielę...2,4 zł w sklepie koło domu, 1,39 zł w Realu  . I tak na wszystkim zdzierają. 
				__________________ | ||||
|     | 
|  2008-12-02, 14:35 | #1627 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
   | |||
|     | 
|  2008-12-02, 14:35 | #1628 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

Dorinka: ale fix konieczny nie jest. Ja miałam mał czasu i nie miałam czasu zając się pieczarkami bardziej. Jakbym je poddusiła dłużej to bym nie dawała fixa, sam się zrobi aromacik.

__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-12-02, 14:37 | #1629 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2008-12-02, 14:38 | #1630 | 
				 | 

a w makro czase jest drożej niż np w tesco  nie wszystko, ale dużo rzeczy wyczaiłąm droższych 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-02, 14:40 | #1631 | |
				 | 

Cytat: 
 Pieczary+cebula na masło+ sol. Puszczają sok. Po chwili smietanka+ pieprz+cury+tymianek. Gotowe. Kasia zgadza się z tym makro..wyczailam to ostanio. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-02, 14:49 | #1632 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-02, 14:51 | #1633 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Hejka. Widze,że dzisiaj nadprodukcja.  Podczytuje,ale coś mam lenia do pisania,nie mogłam wczoraj zasnąć,zbyt pusto w łóżku z poowdu nieobecności tż-ta a teraz co chwile zieam,trzeba kawe wypić.  zaro,to prawda czase fajnie tak zatęsknić.  Co do wydatków żywieniowych,to u nas sporo schodzi bułek i mleka.  Tż bierze bułki do pracy a i mleka dużo schodzi,bo obydwoje lubimy,ale tż mnie pobija.  U nas bywa różnie tak do 100 na tydzień,czasem więcej.Zazwyczaj kupujemy to co nam potrzeba,ale nieraz tż-towi coś schrupać się zachce,a to kupuje sobie energy drinki do pracy itd   | 
|     | 
|  2008-12-02, 14:56 | #1634 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

Cytat: 
 Ja miałam 10 minut wtedy na wszystko. Musiałam jeść i wychodzić, dlatego taką metodą:d; Ale bez fixa też umiem:P 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | |
|     | 
|  2008-12-02, 14:58 | #1635 | ||
				 | 

Cytat: 
  Ale, skoro mówisz, że ten zapycha to już coś wiem. Zużyję go do stópek  Tak robię z każdym niechcianym kremem. Cytat: 
  My w sumie nawet nie kupujemy takich rzeczy. Jakiś sos ciemny mam w szafce, ale to chyba tak awaryjnie, jakby mi sos zbyt cienki wyszedł. Choć z reguły jak mi wyjdzie zbyt cienki to dodaję odrobinę śmietany i jakoś ujdzie. Vegety też nie używam, a już zdecydowanie żadnych sosów do sałatek  Za to używam dużo kostek bulionowych. Jedyna zupa, którą robię bez nich to rosół, grochówa i krupnik. 
				__________________ http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-12-02, 15:00 | #1636 | |
				 | 

Cytat: 
 Takze musze zacząc więcej kasy na ciuchy wydawać...wtedy nie stac nas będzie na zakupy zywieniowe.  Bo ja znowu na ciuchy w ogole kasy nie wydaję. Kupilam parę rzeczy we wrzesniu i pewnie następnym razem kupię coś na lato. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-02, 15:04 | #1637 | ||
				 | 

Cytat: 
 Uwielbiam. A kanapki z pieczarkami, pomidorem i majonezem to juz w ogole poezja.  Cytat: 
  . Najlepszym sosem do salatek jest balsamico+oliwa bez 2 zdań   
				__________________ | ||
|     | 
|  2008-12-02, 15:09 | #1638 | |
				 | 

Cytat: 
    Ostatnio kupilismy pringelsy,dwie puszki i jego ulubione pistacje,bo jak tż powiedział czasem ma się ochote coś schrupać. Jakoś w weekend zrobiliśmy większy zakupy,więc produkty na obiady mamy z głowy do końca tygodnia,jedynie pieczywo się dokupi.Tym bardziej że tż wróci w środe wieczorem,to teraz musze sama robić sobie obiadi jeść i na dzisiaj nie mam pomysłu,choć szafka pełna.  A co do ciuchów,to ja jestem maniaczką,ale bez przesadyzmu,lubie ciuszkowe zakupy.  A potem szafa pęka w szwach i nie wiadomo co ubrać.   | |
|     | 
|  2008-12-02, 15:09 | #1639 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  Ta sama historia, tylko produkty się zmieniają  Chociaż w sumie, nie ma się z czego śmiać, trzeba chyba zacząć się starać nad tym panować. Ale tak lubię gotować... z dobrych rzeczy... Makro to jedyny sklep do którego wchodzimy z konkretną listą i kupujemy tylko i wyłącznie (wow, naprawdę tak jest  ) rzeczy z listy. Wielki sklep, nie znoszę po nim lazić, więc łapiemy tylko to co na karteczce i jak najszybciej do kasy  Ale skoro mówicie że część rzeczy drożej, to postaram się następnym razem przetestować. Właśnie wróciłam z placu. Pomidory, cebule, chili, czosnek. 15 zł, to chyba jest ok. Idę gotować obiad, ściskam wszystkie i poczytam Was później   
				__________________ When I'm good I'm very good. When I'm bad I'm even better...   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-02, 15:12 | #1640 | ||
				 | 

[quote=hania811;9939585]Kurcze no ja wlasnie wiem ze przeginamy. Prowadzimy totalnie konsumpcyjny tryb zycia  . Musze zacząc to kontrolowac zapisywac..nie wiem coś zrobic.  Wczoraj na kartce mialam sos sojowy...kupilam sojowy jasny, sojowy ciemny, sojowo-grzybowy, sojowo-imbirowy..a przy okazji pesto bo moze sie przyda i mleczko kokosowe....a jak mleczko to i ananasa i makaron sojowy i kurkumę..a to i w sumie imbir swierzy by sie przydał i baklazana i .....masakra. Nienawidzę Biedronki. W malych sklepach wszystko jest zlotówkę drozsze. Zabraklo nam wody mineralnej w niedzielę...2,4 zł w sklepie koło domu, 1,39 zł w Realu  . I tak na wszystkim zdzierają.[/quote] Hania ale mnie rozśmieszyłaś wydajesz tyle kasy a zapamiętałaś tę wodę o 1 zł. droższą w niedzielę  Ja Ci ręczę, że mimo że droższe to kupujesz co niezbędne jak sos to jeden nie trzy i suma sumarum wychodzi taniej w mniejszym sklepie typu Alma, Piotr i Paweł, MarcPol -takie sklepy lubię  A Biedronkę lubię też na swój sposób, dużo oszczędzam na chemii i mnie te produkty odpowiadają, naprawdę jak mam kupić wc kostkę za 5 zł, to wolę za 1,50   Cytat: 
  Nie rozumiem z jakiego powodu ludzie tam masowo jeżdzą, bo tam nawet tanio nie jest  Cytat: 
  a tak to wiesz sama gdzie są   | ||
|     | 
|  2008-12-02, 15:15 | #1641 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

[QUOTE=dorinka30;9940028] Cytat: 
 Tekst z SATC  I like my money right where I can see it - hanging in my closet   | |
|     | 
|  2008-12-02, 15:18 | #1642 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-02, 15:21 | #1643 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  zaintrygowałaś mnie, bo nie wiedziałam, że można je jeść surowe.Tak normalnie tylko obierasz? muszę kiedyś spróbować... 
				__________________ razem | |
|     | 
|  2008-12-02, 15:24 | #1644 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-02, 15:25 | #1645 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-02, 15:25 | #1646 | 
				 | 

mój P. tez lubi surowe pieczarki

__________________ | 
|     | 
|  2008-12-02, 15:26 | #1647 | |
				 | 

Cytat: 
  Jakiś czas temu kupiłam,pomysł na kurczaka z pieczarkami z Winiary.Musze zrobić wkoncu,bo mamy piersi z kurczaka w zamrażalce.   Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2008-12-02 o 15:28 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-12-02, 15:39 | #1648 | |||
				 | 

Cytat: 
  tylko dlatego rzucilo mi się to w oczy że pijąc wodę w niedzielę..prosto z butli bo kać...zobaczylam przyklejoną cenę..i się trochę zdziwilam ze tyle Cisowianka kosztuje. No a wczoraj bylismy na zakupach w realu a tam 1,39 zl  . Cytat: 
  Cytat: 
  . 
				__________________ | |||
|     | 
|  2008-12-02, 15:39 | #1649 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Dziewczyny, przestańcie już z tym jedzeniem, bo zaraz padnę z głodu - żołądek mi się przykleja już do kręgosłupa    Cholerka, przez to, że długo pracuję, moje regularne jedzenie i nawyki żywieniowe zostały naruszone  np. teraz wrócę do domu i jeszcze przez ponad 2 godziny nic nie zjem  W ogóle postanowiłam, że muszę zrobić porządek w szafie...ale nienawidzę tego robić  żal mi wywalać   | 
|     | 
|  2008-12-02, 15:43 | #1650 | 
				 | 

Własnie, własnie miałam pisać. Ogladałm 9 Dexa  ...w koncu wrocił  . 
				__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

A jeśli przechodząc obok jakiegos produkty stwierdzimy, że w sumie też się przyda to trafia on do koszyka. Tych bonusów robi się wkońcu wiele..
 A jeśli przechodząc obok jakiegos produkty stwierdzimy, że w sumie też się przyda to trafia on do koszyka. Tych bonusów robi się wkońcu wiele..