![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od 3 lat mam implanty piersi.Macie pytania? Chętnie odpowiem:)
23 lata.
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
thabaka, tak z ciekawości podrążę jeszcze temat Twojego rozmiaru biustonosza po operacji - piszesz że jest to 80B - taki stanik wg tabelki jest na osobę mającą ok. 85-90 cm pod biustem i 94-96 cm w biuście - mówiąc inaczej, na masywnie zbudowaną babkę z mikrym biuścikiem
może podaj swoje wymiary po operacji, bo jakoś mi się wierzyc nie chce w to 80B |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
czyżby Mawis starała sie Thabace udowodnić, że jednak nie zna się na rozmiarówce staników ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
cóż, 95% kobiet ma źle dobrany rozmiar biustonosza, stąd może ta popularność operacji poprawiających to co się samemu zniszczyło
miski A i B są dla kobiet o wyglądzie faceta, wiec jak ktoś twierdzi że po operacji za ciężkie pieniądze ma taki właśnie rozmiar to ja merci wolę swoje nędzne 75D, odziewane w zamierzchłych czasach przez znające temat panie sklepowe właśnie w 80B ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
mawis watek nie dotyczy rozmiarówki piersi czy miseczek tylko zycia z NOWYMI po operacji.
Założ nowy watek jezeli bardzo Cie "cisnie" percepcja rozmiarówki ![]() Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;9897445]cóż, 95% kobiet ma źle dobrany rozmiar biustonosza, stąd może ta popularność operacji poprawiających to co się samemu zniszczyło
miski A i B są dla kobiet o wyglądzie faceta, wiec jak ktoś twierdzi że po operacji za ciężkie pieniądze ma taki właśnie rozmiar to ja merci wolę swoje nędzne 75D, odziewane w zamierzchłych czasach przez znające temat panie sklepowe właśnie w 80B ![]() Wiesz...ja tez przed zabiegiem nic nie mialam a teraz mam 75B lub C...przy dobrych wiatrach (ostatnio zakupiony!! ![]() A pozatym jezeli ktoras nie miala zupelnie biustu,a po zabiegu ma A lub B to sie pewnie z tego cieszy!Pewnie nie znasz tego strasznego uczucia jakim jest BRAK BIUSTU.....Zreszta gdyby uzyskala C lub D to wygladalaby przynajmniej niesmacznie....Zreszta kazdy decuduje za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się bardzo że Cię znalazłam, bo juz zaczęłam się o Ciebie martwić że coś nie tak. A tu proszę wszystko świetnie i nawet pielęgniarce się podobało ![]() To nastawia mnie bardzo optymistycznie- mój termin za 3 tygodnie. Dobrze że mam czym innym zajętą głowę (bo może już czas zacząć panikować ![]() A te plasterki co masz je sobie zmieniać to są jakieś specjalne? I pytasz jeszcze o maść- nie dostałaś recepty i dokładnych zaleceń ![]() Buziaki , cieszę się razem z Tobą że wszystko dobrze. Pa,pa ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez arleta_akb Czas edycji: 2008-12-15 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
1) Czy ciecie wokołootoczkowe jest bezpieczne? Ja jestem już po jednej ciaży ale jeszcze za jakieś 4 lata może będe chciała jedno dziecko. Czy takie ciecie nie spowoduje tego ze nie bedę mogła karmić piersią? Czytałam trochę o tym i nie wiem- na konsultacji powiedziała mi ze nie ma takiego zagrożenia, ale z tego co czytałam zagrozenie jest duze. Średnica moich brodawek jest mała - 4 cm A moze zrobić cięcie pod piersia - bezpieczniejsze ale podobno blizna nigdy nie znika.... czy jest duża? 2) Zwolnienie lekarskie - czy akceptowane jest takie zwolnienie? 3) Czy wkłaki 285 cc i 310 cc o dużo powiększą biust? Teraz jeda moja piers to malutkie B/dużeA a druga duże A , pod biustem 75. Zastanawiam się nad wieksza wkładką, ale boję sie efektu piłek... 4) Jak długo dochodziłyście do siebie? ![]() 5) Czy jak się przebudziłyście to bardzo bolały Was piersi? Termin mam na 20 stycznia i bardzo się boję już teraz i jeszcze mam różne watpliwości.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
stanik, stanikiem-przy dobrze dobranym piersi moga wygladac naprawde super, ale co zrobić po jego zdjęciu??? jak nie ma, to nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
wątek dotyczy implantów piersi i pytań, takie też zadałam, więc nie widzę potrzeby zadawania nowego ciśnienie mi podnosi jak ktoś chce robić za eksperta nie mając podstawowej wiedzy na temat ustalania rozmiaru biustonosza a noszony biustonosz ma KLUCZOWĄ rolę w kwestii kondycji biustu i jego wyglądu i rozmiaru heblowanie się za małym stanikiem latami skutkuje tragiczną kondycją piersi, na szczęście jest to odwracalne,ale nie za pomocą bazarkowych puszapków ![]() i wiem co mówię bo moja przyjaciółka gromadząca latami kasę na operację za pomocą właśnie dobrego stanika w 3 miesiące odzyskała 6 cm w biuście ![]() a to co napisała vichy to już zupełnie mnie rozwaliło - w prawidłowo dobranym staniku 70D lub 75D to jest malutki biuścik koleżanko i do niesmaczności to mu bardzo daleko jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o priv gdyż nie zamierzam dalej uczestniczyć w tym wątku |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Witaj dudusia
![]() 1. Nie polecam tego ciecia, zwlaszcza ze jest duze ryzyko przeciecia kanalików mlekowych a chcesz karmic wiec raczej odpada (z tego co sie dowiedzialam od lekarza)...najlepiej pod piersia, blizny sa i owszem...ale kto zaglada pod piersi ![]() 2. Nie mam pojecia czy dostaniesz zw.lek. bo to jednak prywata ale musisz zapytac moze cos sie zmienilo; 3. Przy tych rozmiarach co podalas to bedzie przeskok o conajmniej 2 rozmiary .. tak mi sie wydaje ... biorac pod uwage rozmiar wyjsciowy i ten podany w liczbach ... jezeli planujesz jeszcze ciaze wiec piersi tez sie powieksza i wtedy moze byc gigant i nie wiem czy to Twoja skora wytrzyma i Ty ... ale ciezko cos mowic "na oko" ... lekarz powinien dopasowac Ci odpowiednie ... z tego co lekarz mi mowil - kobietom które karmily woli stosowac implanty w kształcie łezki (anatomiczny) ... wtedy nie ma strachu ze beda zbyt przypominaly pileczki; 4. Kazdy ma inna percepcje bolu i gojenia ... ja potrzebowalam na wstepny luksus ok.6 tygodni; 5. Po przebudzeniu czulam tylko jakby ktos mnie skrepowal i siadl mi na piersi ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko!!! Trzymam kciuki i nie boj sie - efekty sa warte tych poswiecen ![]() U kogo masz zabieg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam sie na dr Jurek SFERA. Dzieki za poradę -bardzo mi pomogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
ponowię swoje pytanie: czy znacie jakąś panią, która po wszczepieniu implantów karmiła piersią?? wiem, ze nie powinn to stanowic problemu, ale bardzo jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce, co dzieje sie z biustem czy nie skutkuje to jakimiś nieprzyjemnosciami, zmianą kształtu, jędrności (czy dziecku nie odbija sie silikonem
![]() ![]() Edytowane przez elizabeth_jane Czas edycji: 2008-11-30 o 19:26 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przepraszam za cisze z mojej strony, ale ostatnio jestem strasznie zabiegana i tylko (jesli w ogole) zdarzalo mi sie tu wpadac to na chwilke doslownie. U mnie faktycznie wszystko uklada sie coraz lepiej, śpię juz nawet na boku ![]() Jesli mowa o plasterkach to nie bede sobie ich zmieniac, nakleiła mi je pani pielegniarka i powiedziala ze po 3 dniach mam je odkleic i juz nic tam nie przyklejac. Smarowac strupki oliwka (taka zwyczajna), a kiedy one juz odpadna to wtedy masc (nazwe mam gdzies zapisana, dostalam jej probke od doktora razem z gwarancja na implanty) jakas nazwa na Veraderm, Vermaderm czy jakos tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam goraco ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
mam pytanie. Czy ktoras z Was miala cos podobnego do braku czucia pod spodem piersi? ja mam wrazenie ze slabo odczuwam dotyk w tych miejscach. Co o tym sadzicie?
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie ogólnie mozna czuc nieco dyskmofort w calych i czesciach piersi ... po za tym daj sobie Slonce troche czasu ... pod spodem tez zaszly duze zmiany - ponacinano wszystkie warstwy skóry ... piersi sa obrzmiale wiec mozna miec uczucie - braku czucia ![]() No i ten szałowy rozmiar Twoich piersi teraz jest nieco wiekszy od poprzednich wiec skóra musi od stanu naciagniecia wejsc w etap skóry rozciagnietej stosownie do rozmiaru...mysle ze wlasnie to powoduje ten brak czucia, który z czasem minie ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to jestem panikara wiec trzeba brac na mnie poprawke ![]() ![]() Pozdrawiam, buziaki ![]() ![]() Dzieki wielkie
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Arlrta dziekuje za słowa wsparcia.
![]() PS. Jutro ide na konsultacje do innego lekarza tak dla porównania i upewnienia się w pewnych kwestiach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo mądra decyzja z ta konfrontacja z innym lekarzem. Będziesz bogatsza o dodatkową wiedze jak również spokojniejsza o ew.ryzyko czy powikłania. Sciskam mocno i trzymam kciuki za powodzenie! Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że wydaje mi sie ten implant dosyć mały ale może się myle - pisze na podstawie różnych zdjęć przed i po powiększeniach. Jutro o 16.45 druga konsultacja. Właśnie siedze i spisuje swoje wątpliwści zeby niczego nie pominąć.
![]() POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Buziaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też byłam na konsultacji u dwóch lekarzy-to naprawdę duuużo daje.Pytań i wątpliwości dalej mam wiele (a operacja za 3 tygodnie), dlatego podobnie jak Ty spisałam je sobie żeby czegoś nie pominąć na najbliższej konsultacji. I koniecznie wez ze sobą zdjęcia-te które Ci się podobają i te "nie dla Ciebie". Gdybym była tak przygotowana do pierwszej konsultacji pewnie byłabym już po zabiegu . Pytać, pytać , jeszcze raz pytać i dopiero decydować! ![]() W moim przypadku wiedza z pierwszej konsultacji była bardzo pomocna. Przynajmniej jeśli chodzi o rodzaj i wielkość implantów-dzięki temu wiedziałam że mogą być większe od proponowanych przez drugiego lekarza. Zyczę powodzenia i odezwij się jutro po ![]()
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2008-12-01 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Kochana Patrycjo to szykuje się szampański Sylwester
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze niedawno pisałaś że operacja przed Tobą, że termin za dwa tygodnie , że już dziś...a teraz proszę - już dawno po,już planujesz Sylwestra ![]() ![]()
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2008-12-02 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
hej
![]() ale trafilam na Was.. ja na 20 kwietnia mam termin u dr Kasprzyka.. mysle o co najmniej 300ml a ile wyjdzie z pomiarow zobaczymy, teraz mam 82cm w biuscie i 75 pod wiec miska male B albo duze A wychodzi wiec... NIC! ale jeszcze jakies 130 dni i bede biusciasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Jestem po drugiej konsultacji i jestem jeszcze bardziej głupia. Lekarz zaproponował mi 365 cc na obie piersi (poprzednia 285 na jedna i 310 na drugą). Nie wiem juz co wybrac. I jeszcze żeby było śmieszniej to oboje stwierdzili ze wyjdzie mi duże C/małe D... i bądź mądry! Ten drugi powiedział że nie ma potrzeby dawać różnych implantów bo różźnica wielkości naturalnych piersi jest niewielka.
Patrycjo 123456789 czy o dużo powiększył Ci się biust? Czy wszyscy dookoła zauważyli zmianę? Pytam sie bo miałaś poobnej wielkości wkładke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawdę spora różnica między proponowanymi wielkosciami ![]() Dobrze pamiętam że Ty tez masz mieć anatomiczne? To tak ja ja. Jakiej firmy?
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2008-12-02 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.