Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-01, 09:17   #2221
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

My też planujemy wybrać się na krótki kurs tańca, tylko najpewniej gdzieś w Kielcach. Kilka lat temu chodziliśmy przez pare miesięcy i było naprawde super.
W Andrzejki wybraliśmy się do kina, a potem kupiliśmy pizze i do domku, więc żadnej zabawy też nie było

W sobote Mikołajki, co rok kupujemy sobie z TŻjakiś niewielki prezent, a teraz nie mam żadnego pomysłu Może podzielicie sie pomysłami, co Wy planujecie kupić?
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 09:22   #2222
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Mój mąż dostanie krawat w renifery :P. Bratu kupiłam pen-drive.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 09:59   #2223
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

kasiuni_a my na mikołaja nie kupujemy sobie nic, ale zawsze na gwiazdke. W tym roku to tak na mikołaja idziemy na kolacje, bo 5 grudnia minie 1 rocznica zareczyn, Moze nie tam gdzie mi sie oswiadczył czyli pod parowozem,ale moze do Impresji.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 10:10   #2224
Elsi81
Zakorzenienie

A ja w Andrzejki siedziałam w domu, powiem Wam że nigdy nie obchodziłam Andrzejek.Też na kurs tańca bym się wybrała ale gdzie ja mojego przyszłego zaciągnę do jakiejś szkoły tańca"Marzenie ściętej głowy".A my na pierwszy taniec wybraliśmy Kancelarie "Zabiorę Cię" i widzę że bardzo popularna jest ta piosenka, zobaczę może zmienimy bo podoba mi się tez Farby piosenka "Chcę tu zostać" ale czasu na zastanowienie się jest jeszcze trochę więc coś się wybierze.A jeśli o kamerzystę chodzi to nam z rodziny kamerować będzie mojego chłopaka brat stryjeczny więc ile weźmie to nie wiem.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:07   #2225
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Zastanawiam się teraz nad taką koszulką (pierwsza z nich):

http://allegro.pl/item486055120_czad...rezent_xl.html

Z jednej strony naprawde mi sie podoba i jest zabawna, ale z drugiej to sama nie wiem...

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2008-12-01 o 11:08 Powód: dopisek
Stary 2008-12-01, 11:20   #2226
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Z jednej strony naprawde mi sie podoba i jest zabawna, ale z drugiej to sama nie wiem...

Fajne są te koszulki jeśli Twój facet takie lubi to czemu nie miałabyś mu jej nie kupić.Ja kupię mojemu jakiś sweterek, w Reserved widziałam fajne i tam coś wybiorę.Ja zawsze na gwiazdkę kupuję prezenty.

Stary 2008-12-01, 11:32   #2227
monikinda
Raczkowanie

GG do monikinda
Dot.: kłótnia?

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Monikinda bardzo ładna ta Twoja biżuteria
Dzięki już skończyłam wrzucać foty na bloga. Co do sklepu intern. to nie zamierzam otwierać, bo nie zakładam działalności gospodarczej. Robię na zamówienie, np. często dla krawcowej, która szyła mi suknię, czasem na allegro cos wystawiam
monikinda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 11:39   #2228
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: kłótnia?

kasiuni_a Te koszulki to fajna sprawa. Ja mojemu na urodziny kupiłam tzn. zamowiłam czarna z napisem RECE PRECZ (własnosc Justyny). Koszluka spodobała mu sie, ale raz tylko w niej wyszedł, niewiem czym sie kierowałam by taki napis wymyslec, ale jakos tak wyszło. Aha i na tej stronie mozna dowolony wzór koszulki zaprojektowac i oni zrobia. To ta strona http://www.dejna.pl/
Stary 2008-12-01, 11:40   #2229
karolina403
Raczkowanie

No dziewczyna tak szybko lecicie z tymi postami ze masakra zostawic Was tylko na chwile. Z tego co czytałam dowiedziałam si e ze chyba z dwoma dziewczynami moge spotkac sie na sylwestrze-bardzo miło.

Jesli chodzi o kamerzyste i fotografa to jakas z dziewzcyn juz pisała ceny, ja mam Pana Górczyńskiego i też własnie place 1500 za filmowanie i 400 za plener.

Co do prezentow, ja ze swoim narzeczonym tez zawsze kupowalismy sobie jakis prezent, ale nie mam teraz pojecia co mu kupic, moze jakies pomysły Wam wpadna do glowy.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:46   #2230
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna sprawa, ale mój mąż by absolutnie jej nie włożył - co najwyżej po domu, więc po co mu ją kupować?
Mi podobają się foto- kubki - na następną okazję dostanie taki z naszym ślubnym zdjęciem .

Stary 2008-12-01, 11:51   #2231
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mnie się podobają te kubki, na których pod wpływem ciepła pojawia się zdjęcie, ale mój TŻ nie pija nic gorącego - nie cierpi kawy, a herbate zawsze musi mieć chłodną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 12:09   #2232
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Mnie się podobają te kubki, na których pod wpływem ciepła pojawia się zdjęcie, ale mój TŻ nie pija nic gorącego - nie cierpi kawy, a herbate zawsze musi mieć chłodną
Kasiunia no to identyko jak mój narzeczony, nie wypije goracej herbaty za nic

Monikinda super robisz tą biżuterie, masz talent
Stary 2008-12-01, 12:31   #2233
azakowana
Zakorzenienie

Ja swojemu mężowi kupiłam stolik pod laptopa. Bardzo dużo czasu pracuje przy komputerze więc na pewno mu się przyda (szczególnie w sobotnie [oranki, gdy nie chce się z łóżka zrywać)
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 14:58   #2234
Elsi81
Zakorzenienie

Karolina403 Mnie tez miło choć się nie spodziewałam że tam akurat będziemy Sylwestra spędzać tak w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się ze znajomymi.Mam nadzieję że będzie fajnie.Bo w zeszłym roku byłam w Venus i nie żałuje.Nie wiesz ile dań ciepłych przewidują? Bo u mnie facet rezerwował i wtedy dokładnego menu nie mieli.

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2008-12-01 o 15:01
Stary 2008-12-01, 18:24   #2235
aniaa22
Zakorzenienie

ja mojemu misiowi kupiłam właśnie sweterek w reserved a właściwie to 3 bo akurat jest promocja i wszystkie swetry kosztują 69 zł

w andrzejki siedzieliśmy w domu ze znajomymi ale też było ok.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 18:36   #2236
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Nie wiesz ile dań ciepłych przewidują? .
Własnie nie mam pojecia ale chyba zadzwonie tam jutro i sie dowiem co i jak, aniewiesz moze jaki zespol ma tam grac?

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja mojemu misiowi kupiłam właśnie sweterek w reserved a właściwie to 3 bo akurat jest promocja i wszystkie swetry kosztują 69 zł .
A to dobrze wiedziec, bo ja własnie musze zabrac go na zakupy to by sobie cos wybral. A niewiesz do kiedy jest ta promocja?

Edytowane przez karolina403
Czas edycji: 2008-12-01 o 18:39
Stary 2008-12-01, 18:55   #2237
Elsi81
Zakorzenienie

Karolina403 zespół jak mój facet się dowiedział to tyle ze ten który grał w Łysicy (nie wiem mieli w Łysicy kiedyś jakiś swój zespół?)tyle zdążył zapamiętać bo nazwa jego dziwnie brzmiała więc zapomniał.

Właśnie w Reserved są fajne te swetry więc coś się wybierzeTa promocja już jest ale do kiedy to nie wiadomo, trzeba za dnia się wybrać i kupić bo wiadomo przed świętami największa sprzedaż jest a potem tylko ochłapy zostaną.

Stary 2008-12-01, 21:49   #2238
olajka
Zadomowienie

Dziś bylismy w kancelarii Św. Michała i nie ma terminu masakra.. a zdążył ksiądz nam powiedzieć z którym rozmawialiśmy, że mamy jeszcze dużo czasu na zamówienie godziny ,ale potem spojrzał w ksiegi i było pozamiatane Sam myślał, ze pewnie jest wolne..no cóż.. może ktoś nas z forum ubiegł Dał nam jeszcze taką opcję, że może być sam sakrament małżeństwa bez mszy..o nie! tak to nie chcemy i nie jest dobrze

Jeśli chodzi o prezenty to osobiście nam się nie podobaja takie kubki czy koszulki bo ani to nie jest praktyczne jak dla nas ani pomysłowe.. no ale to rzecz gustu Lepiej kupic coś co naprawde sie przyda i ucieszy np.coś zwiazanego z zainteresowaniami, lub poprostu to co chciałby dostać Wasz misiek Znacie się przecież spory kawałek czasu to mniej więcej widziałyście co by chciał
Kiedyś nawet czytałam gdzieś na necie, opinie chłopaków którzy pisali że nie lubią takich prezentów(kubki z fotkami, koszulki z fotkami, poduszki z fotkami itp.) bo to tylko w kąt odstawią i będzie zbierało kurz. I nie kupuje sie też tego co by się chciało dostać samemu. Ja raczej także zakupię coś praktycznego, może jakiegoś ciuszka, perfumy jakie lubi, jakiś gadżet lub coś do autka. W każdym mężczyźnie jest przecież coś z chłopca
Stolik pod laptopa i sweterek to fajne pomysły i praktyczne

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 23:28   #2239
lis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziś bylismy w kancelarii Św. Michała i nie ma terminu masakra.. a zdążył ksiądz nam powiedzieć z którym rozmawialiśmy, że mamy jeszcze dużo czasu na zamówienie godziny ,ale potem spojrzał w ksiegi i było pozamiatane Sam myślał, ze pewnie jest wolne..no cóż.. może ktoś nas z forum ubiegł Dał nam jeszcze taką opcję, że może być sam sakrament małżeństwa bez mszy..o nie! tak to nie chcemy i nie jest dobrze
Cześć
Ja też mam ślub w Michale, o 17 bez Mszy. Ksiądz powiedział że z Mszą to tylko o 18 a wszystko wcześniej to tylko ceremonia ślubu...ceremonia w sumie trwa około pół godziny, komunię też się przyjmuje, czytania są tylko nie ma przemienienia...czyli tego co czyni Mszę Mszą. Ogólnie ksiądz mnie uspokajał, bo miałam na początku wizję 10 minut pod ołtarzem, "ogłaszam was mężem i żoną" i wynocha. I właśnie już wcześniej słyszałam , że w "sezonie" śluby są w Michale co 30 minut.
Też myślałam na początku o Mszy ale mój TŻ nie jest katolikiem i podobno jest ryzyko że biskup wyrazi zgode na ślub ale ze wskazaniem aby ślub odbył się poza główną Mszą św. (więc profilaktycznie ustaliłam taką godzinę)
No i nic to bo w sumie o 18 to mi się nie uśmiechało. Trochę póżno jak dla mnie no i chyba nie chcę babć i przypadkowych osób na moim ślubie
Pozdrówka
lis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 08:59   #2240
Ajriska
Raczkowanie

olajka kurs tańca super sprawa, ale ja chłopa nie moge do dentysty wyciągnąć a kurs tańca jest 1000 razy gorszy . A o kapeluszu nie myślałam kiedyś myślałam że popędzę do ślubu w niebieskiej sukience albo czerwonej, ale jakoś z wiekiem nabrałam sentymentu do klasyki.

Ja ślub też mam o 17 ale na Piaskach, muszę w styczniu skoczyć na plebanię i sprawdzić czy mi przepisali termin do nowej księgi, byłam w lipcu i ksiądz mnie doskrobał niedbale gdzieś na końcu w notatkach, i jeszcze nie powiedział mi kompletnie nic o tym co powinniśmy załatwić, kiedy przyjść i z jakimi dokumentami po prostu dramat.
Ajriska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 12:05   #2241
ewelka111
Raczkowanie

Dziewczyny ja miałam taką skróconą msze w Michale. Ślub odbył się o 17:00, a o 17:30 miało być Nabożeństwo do Matki Boskiej Fatimskiej (zawsze odbywa się 13 każdego miesiąca), więc nie mogliśmy wybrać sobie czy chcemy całą czy skróconą mszę. Uważam jednak, że chyba dobrze że się tak ułożyło- msza była krótsza ( tylko o 15 minut),było mniej stresu, szybciej złożyliśmy sobie przysięgę, a i goście byli zadowoleni Dziewczyny nie ma co się bać takiej skróconej ceremonii

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-12-02 o 12:06
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:54   #2242
oliwkach1985
Raczkowanie

olajka w ktorym miesiącu macie ślub? bo nam na Ogrodach też ksiądz powiedział żebyśmy pod koniec przyszłego roku przyszli i teraz jak tak Tobie się taka historia przytrafiła to niewiem co mam myśleć i robić. Aha jeszcze powiedzcie mi jakie dokumenty mam złożyć w parafii w której będzie ślub.

my andrzejki spędziliśmy w domu i wcale nie żałuje niewiem jeszcze co będzie z sylwestrem narazie o tym nie myślę.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310217.html
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 14:46   #2243
Elsi81
Zakorzenienie

Już wiem jaki zespół będzie grał na Sylwestrze w Novum TMC tak brzmi jego nazwa ale ja nie wiem jak oni grają pisze że ma być impreza w latynoskich rytmach i muzyka lat 80-90.

Stary 2008-12-02, 15:35   #2244
karolina403
Raczkowanie

NO właśnie tez to przeczytałam ciekawe czy bedzie to fajne- miejmy nadzieje ze tak.
Stary 2008-12-02, 19:19   #2245
Ywanka
Zadomowienie

Jednak do Novum na Sylwestra nie ide - brak miejsc.............
Stary 2008-12-02, 21:51   #2246
angela1983
Przyczajenie

My z narzeczonym wybieramy się na Sylwestra do Leśnych Kątów. Tak się akurat złożyło że będzie grał tam nasz zespół Komfort, który również zamówiliśmy na nasze wesele, więc będziemy mieć mniej więcej rozeznanie co i jak ;-)
angela1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 07:35   #2247
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mam do Was pytanie odnosnie wyboru sali weselnej i zespołu. Czym sie kierowac, na co zwrocic uwage, o co pytac. Czy by wybrac menu to ja dostane to na jakism wydruku by sie zastanowic. Mam z internetu stos pytan odnosnie tych spraw, ale z kartka i długopisem by notowac odp. to tak głupio. A znajac mnie, nie zapamietam wszystkiego.
Stary 2008-12-03, 09:04   #2248
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Odnośnie sali pytałam się o:
1/cenę za osobą
2/ co jest w cenie
3/ ile za poprawiny
4/ co sala zapewnia (dekoracja itp.)
5/ czy jest klima (w lato szczególnie ważne)
6/ czy dają pokój dla nowożeńców i czy jest możliwość wynajęcia pokoi dla gości
7/ czy nie mają limitów, że robią od iluś osób wesela

Gdy ja zamawiałam nie było żadnego przykładowego menu, ustalaliśmy je dopiero tuż przed weselem.

Co do zespołu to przychodzi mi do głowy:
1/ cena,
2/ stałość składu,
3/ ile czasu grają za daną cenę,
4/ ile kosztują dodatkowe godziny,
5/ co grają i czy są w stanie się czegoś nauczyć,
6/ czy mają coś dodatkowego (moi mieli światła i aparat do mgły)
7/ czy grają na "wyjście" (jeśli tego chcesz)
8/ jeśli są spoza Ostrowca czy chcą coś za dojazd
9/ czy wymagają wynajęcia pokoju i porcji jedzenia na weselu
10/ czy piją

Na razie tyle mi do głowy przychodzi....

Stary 2008-12-03, 09:20   #2249
mehja
Zakorzenienie

angela1983 z niecierpliwością będę czekała na relacje z Sylwestra, szczególnie jak zagrał Komfort.

justys1358 zapytaj też ile płaci się za dzieci. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie będzie sporo maluchów.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 09:21   #2250
Ostrowczanka
Zakorzenienie

O, właśnie to mi wyleciało z głowy .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości