|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: [Prace domowe]: Napiszcie raz a dobrze ten regulamin.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A paluszki całe, wyszukiwarka Cię nie pożarła?
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, gdybyś poszukała nie podbiłabyś licznika zamkniętych wątków przez Złosia
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedziela, za oknem słońca nie ma, czymś w końcu trzeba sobie ten nastrój poprawić. Czym innym jak nie zakrwawionym tasaczkiem. Zło, ja to podejrzewam, że tą nową zasadę to wymyśliłeś podstępnie wierząc, że nikt tego nie odkryje. Wiedziałeś, że ktoś się zbuntuje i będzie można zbbaaaannnoowwać! |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
odrobienie / sprawdzenie / przejrzenie / rzucenie okiem / zastanowienie się swojej pracy domowej? |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Przejrzałaś w mig moje niecne zamiary!
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76078 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77058 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81153
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(und das ist leider kein Witz) Zaszczujecie użytkowników jak tak dalej będą wyglądały rozmowy mod-użytkownik. miłej niedzieli
|
|
|
#44 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Proszę zakończmy ten temat bo robi się nieprzyjemnie. Seemore nie zrobiła niczego złego prosząc o pomoc. My, admini wyjaśniliśmy swój punkt widzenia. I po prostu prosimy o uszanowanie decyzji.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież jeśli bym wiedziała, żę tak nie wolno to bym nie prosiła o pomoc, po prostu do tej pory było ok więc czemu nie. Teraz już zapamiętam, nie musicie się tak unosić jakby chodziło nie wiem o co.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
pogadajmy sobie jeszcze.... nie ma to jak sympatyczna rozmowa w niedzielny poranek
|
|
#48 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja wszystko rozumiem, rozumiem wyjaśnienia Złośliwca, rozumiem, że to Wy tutaj ustalacie zasady, ale czy to, co miało miejsce wczoraj, jest najlepszym sposobem wprowadzania nowych zasad?
Jednego dnie coś jest ok, następnego nagle się okazuje, że już nie. Skąd użytkownicy mają wiedzieć co wolno, a co jest zabronione? Wróżki zapytać? ![]() Zaczynam mieć wrażenie, ze regulamin na gwałt potrzebuje uaktualnienia, wpisania do niego tego wszystkiego, co jest zakazane, ale niezawarte w nim... Bo teraz panuje straszny bałagan, a jak ktoś zrobi coś zabronionego, może się (słusznie!) powołać na regulamin, w którym nic o tym nie ma. Seemore przecież nie napisała, że koniecznie chce pytać właśnie na wizażu, prosić o sprawdzenie tekstu itp. Napisała, że gdyby wiedziała, że nie wolno, to by nie pytała. I to jest główny problem, mam wrazenie. GDYBY WIEDZIAŁA. A skąd miała wiedzieć? Napisała tu, moim zdaniem słusznie, żeby skonstruować regulamin raz a dobrze, a nie zmieniać go nagle i bez urzedzenia. Nie ma racji?? Dodam, że nie podobało mi się prowadzenie tu dyskusji mod-użytkownik. W tej kwestii popieram Pal. |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę że taka decyzja została podjęta - wątki z pracą domową to dla mnie zaśmiecanie forum, a pojawia sie ich coraz więcej - takim samym zaśmiecaniem jest dla mnie prośba o sprawdzenie, które rosną w wielkim tempie. Na kosmetycznym ostatnio się tego też sporo pojawiło, "prośba o linki", co jak argumentowała użytkowniczka wcale nie jest odwalaniem za nią roboty. Tak jakby moja wyszukiwarka Google działała lepiej niż jej...
Stanowczo jestem za zamykaniem/usuwaniem wątków z pracą domową w jakiejkolwiek formie.
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po zamknięciu należałoby zostawić dopisek, że sprawdzanie/odrabianie prac jest na wizażu zabronione" i po kłopocie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Podpisuję się pod postem Smoczycy. Dla mnie sprawdzanie pracy jest równoznaczne z jej odrabianiem.
Takie wątki zaśmiecają forum i niepotrzebnie powodują właśnie takie spory o regulamin .
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Jeluś, masz rację
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie to sprawdzenie czegoś a odrobienie pracy domowej to praktycznie to samo
na początku mojego istnienia na wizażu też chyba ze dwa razy poprosiłam wizażanki o pomoc,ale z tego co pamiętam nie chodziło o odrobienie pracy domowej tylko o wytłumaczenie jak cos się robi i juz nie raz kontaktowaliśmy się między sobą aby coś sprawdzić czy wytłumaczyć.Wystarczy trochę chęci,seemore
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
to i ja w ramach przerwy się wtrącę
![]() Cytat:
Racja Lexi. Łatwo napisać coś (łamiąc tym samym zasady) - nie będąc jednocześnie świadomym tych zasad. Bo tak jak piszesz, coś co jeszcze "przed chwilą" nie budziło zastrzeżeń, dzisiaj jest zabronione. I tu zgadzam się, to nie był brak woli, czy złe chęci, tylko nieświadomość. Z drugiej strony nie dziwne, że zasady się zmieniają.. inaczej wygląda forum, jego układ, zasady, teraz, a inaczej było 2 lata temu, kiedy liczba użytkowników była pewnie o połowę mniejsza (w związku z tym mniej problemów ) Dlatego IMO nie ma takiej opcji jak "napisać regulamin raz a dobrze". Bo to, że regulamin był napisany 2 lata temu raz a dobrze, nie znaczy, że w tych warunkach będzie się nadal sprawdzał. Należy wprowadzać zmiany, zależne od stanu istniejącego. Pewne zachowania jakiś czas temu nie budziły zdziwienia/oburzenia (zwał jak zwał) dopóki nie zaczęły być nagminne. Pamiętam jak głosowanie na kogoś w internetowym konkursie, wysyłanie mp3, czy pomoc w pracy domowej nikogo nie raziła. Teraz rozrosło się na taką skalę, że powinno być uwzględnione w regulaminie - nawiązuję tu do propozycji Svenji - z innego wątku. Uzupełnić regulamin o nowe punkty, żeby nie było w przyszłości nieporozumień. wracam do projektu
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Bardzo mi się nie podoba wprowadzanie takich zmian nagle, bez jakiegoś zawiadomienia, bez wpisania tego do reulaminu. To oczywiste (no, dla mnie ), że regulamin MUSI się zmieniać. To po prostu konieczne, szzególnie w tak dużym portalu. Chodzi tylko o metodę wprowadzania tych zmian.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

A paluszki całe, wyszukiwarka Cię nie pożarła?

na początku mojego istnienia na wizażu też chyba ze dwa razy poprosiłam wizażanki o pomoc,ale z tego co pamiętam nie chodziło o odrobienie pracy domowej tylko o wytłumaczenie jak cos się robi