|
|
#811 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Przyłączam się do Waszego grona =) Kilka dni temu lekarz przepisał mi właśnie Yasminelle (są to moje pierwsze pigułki anty.). Teraz czekam na @, która jak zwykle się spóźnia ... Narazie dostałam receptę na dwa opakowania, które już wykupiłam. Ginekolgo powiedział, że po tych dwóch opakowaniach wyjdzie już czy te pigułki mi pasują czy nie, ale gdyby działo się coś złęgo, to mam do niego dzownic... Przyznam, że bardzo martwię się o skutki uboczne...=/ nie pogniewałabym się gdyby powiększył mi się biust, ale najbardziej to się chyba boję tycia... Moja figura juz teraż nie przypomina figury modelki i wiem, ze powinnam schudnąć ze 3kg chociaż, a nie tyć gdy lekarz przepisał mi te pigułki to się cieszyłam, bo słyszałam, ze mają mniejszą ilość hormonów i są dobre dla młodych dziewczyn, no i, ze nie powodują zatrzymywania wody w ograniźmie, ale tak sobei podczytuje ten wątek i jego część pierwszą, no i mam coraz większe obawy, ale nie zrezygnuje z nich, bo wydałąm na te dwa opakowanie prawie 90zl , zobaczymy jak będzie po tych dwóch opakowaniach... ale znająć moje "szczęście" to...wolę nie myśleć...
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko kwestia organizmu. przyznam ze przy 1 opakowaniu Y mialam wieksze łaknienie ale umialam je opanowac. dzis jestem przy 3 opakowaniu a moja waga ani nie drgneła.
jak ktos ma sklonnosci trzeba umiec sie opanowac.
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie zgadzam sie z kamila2006 to zalezy od organizmu. ja jestem po 1 opakowaniu jutro zaczynam 2 i nie wiem co to skutki uboczne
wiec uszy do gory pozytywne nastawienie to polowa sukcesu
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pratycznie też nie odczuwam skutków ubocznych, a apetyt mi się wprost zmniejszył
|
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Oto i jestem...cześc dziewczęta
Mam do Was pytanko: czy może któś z Was ma skłonnosci do depresji i migren i bierze yasminelle?Pytam,bo ja akurat mam, a dostałam receptę i nie wiem czy powinnam zaryzykowac...Byłabym wdzięczna za kazde info zwrotne...Potem kilka tabletek Yasmine, ale tylko kilka-odstawiłam jak pewnego razu zaczęłam zwracac po przyjęciu pigułki, nie mogłam nic jeśc i wróciła mi deprecha... Wiec teraz nie jestem pewna czy powinnam zaczynac...Tak więc pomóżcie,bo niedługo okres i powinnam zacząc... W ogóle to chciałabym ze względu na bolesne miesiączki,nawracający trądzik i iby lekarz mówi,że pomoże na migreny i deprechę...mam w to wierzyc? Jak to z Wami było? Pozdra |
|
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, w ciągu 3 miesięcy - 10kg), po tym przyktrym doświadczeniu wiem, że nie mogę doprowadzić się do atkiego stanu znowu... Myślę, że nie mam też skłonnościu do tycia, ponieważ moi rodzice są szczupli, w rodzinie też nie ma przypadków nadmiernej tuszy... Hm, podniosła mnie na duchu ta wypowiedż i wypowiedź Hilda1988 =) może onejdzie się bez kilogramów dodatkowych =) no to czekam na "ciotkę"
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzis juz tego nie ma wrecz czasami nie chce mi sie jesc :P zycze aby w twoim przypadku nie bylo atakow glodu
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mnie dopadnie jakiś apetyt to będę korzystac z Twoich sposobów =) (dobrze, że szkolny bufet jest zaopatrzony w jabłka i wodę smakową, bo czystej nie lubię )
|
|
#820 |
|
BAN stały
|
Czy stosując te tabletki moge brać bez problemu valerin mite? Po Yasminelle wpadam normalnie w szał... Z natury jestem nerwusem, ale od kiedy stosuje Y.. Prowadzę cały czas wojnę z rodziną i TŻ, z chwilowymi przerwami. Muszę brać coś na uspokojonie.
Edytowane przez memlia Czas edycji: 2008-11-29 o 21:36 Powód: literówka |
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) - bez wpływu na tabletki. Proponuję to co Marwari - zmień tabletki.
|
|
|
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
czesz dziewczyny
....mam pytanie...yasminelle to tabletki jednofazowe, czyli jesli zostalo mi z poprzedniego opakowania to moge je dokonczyc teraz, chociaz dni sie nie pokrywaja, prawda? dni tygodnia sa tam tylko dla ulatwienia, a tabletki maja taki sam sklad czyli moge brac kiedy jaka chce?
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie tabletki mają taki sam skład |
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy zrobilam cos glupiego dziwnego i nie wiem sama dlaczego.
musicie mi pomoc. wczoraj o 20 wzielam tab i poszlam na impreze syto zakrapianą o 1 w nocy (5h po wzieciu tab) wzielo mnie na wymioty. i od razu wzielam dodatkową tab nie chcialam ryzykowac czy sie wchłoneła czy nie na wszelki wypadek wzielam. o 3 znow wymioty i wzielam znow tab. teraz moje pytania / watpliwosci: - czy zostala zachowana skutecznosc? - czy nagromadzenie hormonow moze miec jakis negatywny skutek? - w tym opakowaniu wyjdzie ze zamiast 21 tab wezme 19 :| i czym mam z zapasowalego opakowania dobrac czy po 19 dniach zrobic przerwe? najbardziej nurtuje mnie 1 pytanie stosunki odbywały sie takze tej nocy ![]() logika mi mowi ze juz ta 1 tab sie wchloneła i cala ta reszta nie byla potrzebna ale nie wiem. co wy o tym sadzicie?
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagromadzenie hormonow nie powinno ci zaszkodzic, zreszta ulotka dopuszcza w szczegolnych przypadkach wziecie 2 tabletek pod rzad. po 19 dniach mozesz zrobic przerwe.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny wiedzialam ze w tym wątku mozna liczyc szybko na pomoc. obliczylam i na pewno to nieprzyjemne zjawisko bylo 5h od wziecia tab albo i nawet pozniej. wiec spoko jest dzieki wielkie
![]() no i na przyszlosc mam naucze
|
#829 |
|
Przyczajenie
|
Hej , zazywam yasminelle od roku i mam dwa pytania.
1.Ustalilam ze bede zawsze zazywac tabletke o godzinie 17. I teraz mam pytanie czy ochrona przed ciążą mogła byc mniejsza jesli przez ostatni miesiac zazywalam ją jednego dnia o 18, innego o 19,czasem nawet o 20 a kolejnego znow o 17 ? 2. Natomiast drugie moje pytanie łaczy sie wlasciwie z pierwszym. otoz mialam podczas tego wspomnianego miesiaca taka sytuacje ze wymiotowalam caly dzien( jakas grypa zoladkowa) dlatego tez nie zazylam o 17 tabletki,czekalam az przestane wymiotowac. Dopiero o godzinie 1 w nocy poczulam sie lepiej i odrazu zazylam tabletke . boje sie ze zazylam ja za pozno,ale czytalam ze jesli nie minie 12 godzin to wszystko jest ok. ale skonczylam teraz blioster i juz 4 dzien mija a wciaz nie mam okresu. Wiec juz sama nie wiem, pomozcie ! |
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zmieściłaś się w 12stu godzinach więc jest ok. to DOPIERO 4 dzień, masz jeszcze trzy, spokojnie |
|
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie Y. Z tego co zauwazylam to mam obolale piersi ale tez nieco wieksze. Na poczatku opakowania towarzyszyly mi zmiany nastrojow i latwo popadalam w zlość... a tak poza tym to tabletki sa ok, zobacze przy dalszych opakowaniach...
|
#832 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Panie! ;-)
Po 6-ciu miesiacach brania Y mój lekarz stwierdzil, ze jest grupa kobiet które po prostu nie akceptuja antykoncepcji hormonalnej - typowe objawy jak w ulotce: dretwienie nog, migrenowe bole glowy, grzybica pochwy. Zaproponował mi załozenie spirali dla kobiet ktore jeszcze nie rodzily tak wiec musze sie z Wami drogie Panie pozegnac i pewnie juz tu nie wroce bo juz nigdy nie bede brala Y ![]() Pozdawiam!!! |
|
|
|
#833 |
|
Przyczajenie
|
czesc
przegladam od dluzszego czasu ten watep, Yasminelle zaczelam brac 2,5 tyg temu i od tamtej pory, bez dnia przerwy mam okres... przeczytalam ulotke i wiem ze plamienia moga wystepowac przez cale opakowanie, ale jednak w moim przypadku ilosc krwi jaka ze mnie 'wylatuje' nie rozni sie kompletnie od tej okresowej... na poczatku sie tym kompletnie nie przejmowalam, biorąc to jako jeden ze skutkow ubocznych, ale teraz zaczelo mnie to martwic... jesli ktoras miala podobny problem, to czy wie czy skutecznosc tabletek jest w takim wypadku zachowana?
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 |
|
Rozeznanie
|
hej dolaczam sie do was
![]() i zaczynam pytaniem czy wie ktoras gdzie tanio/najtaniej kupic je na slasku-katowice ew sosnowiec? i jak dlugo jest wazna recepta? bo chcialam wykupic narazie jedno opakowanie bo ciut drogie sa;/co do wyzszych wypowiedzi o strachu przed tyciem to wydaje mi sie ze Yasminelle z taka mala dawka hormonow raczej nie dodadza kg jak diana czy cos takiego... conajmniej kolezanka zyje choc narzeka ze biust nie urosl^^
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
1. w przypadku leków refundowanych receptę trzeba zrealizować w ciągu 30 dni. yasminelle nie nie należy do nich, a ja nigdy nie miałam problemu, żeby je nabyć po upływie mies od wizyty.
2. przytycie/nieprzytycie jest kwestią indywidualną
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za informacje
![]() znalazlam je tutaj http://superapteka.pl/product_info.p...f20e69188b0cea ale sa tylko w warszawie na odbiorze osobistym jesli dobrze zrozumialam. zna ktoras stronke sieciowke? zeby na slasku(kat np.) tez szlo dostac w korzystnej cenie
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aptece internetowej na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠ znajdziesz sporo aptek z katowic i sosnowca cena Y 34 zł zrob zamowienie na odbior osobisty w aptece wtedy nie trzeba placic za dostawe
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
no tak doz, wpadlo mi tu w oko na watku, przegladam caly temat ale jeszcze sie tam nie zalogowalam->wiec nie wyswietlilo mi listy, dzieki i sorry za powtarzanie sie^^
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Yasminellki,
w czwartek idę do mojej lekarki. Od 3 tygodni tak strasznie cierpną mi dłonie, że tragedia. W nocy budzi mnie ból I od końca zeszłego tygodnia boli mnie już też w dzień... ehhh. Chcę wykluczyć, że to przez tabletki, choć obawiam sie, że może tak sie dziać przez nie. Ale też od dosć długiego czasu mam mnóstwo zmartwień, stresów i nerwów w ogóle. Może też dlatego tak cierpię. No zobaczymy, w czwartek skonsultuje sie z moją gin.
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

... Narazie dostałam receptę na dwa opakowania, które już wykupiłam. Ginekolgo powiedział, że po tych dwóch opakowaniach wyjdzie już czy te pigułki mi pasują czy nie, ale gdyby działo się coś złęgo, to mam do niego dzownic... Przyznam, że bardzo martwię się o skutki uboczne...=/ nie pogniewałabym się gdyby powiększył mi się biust, ale najbardziej to się chyba boję tycia... Moja figura juz teraż nie przypomina figury modelki i wiem, ze powinnam schudnąć ze 3kg chociaż, a nie tyć
jak ktos ma sklonnosci trzeba umiec sie opanowac.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czy wie ktoras gdzie tanio/najtaniej kupic je na slasku-katowice ew sosnowiec? i jak dlugo jest wazna recepta? bo chcialam wykupic narazie jedno opakowanie bo ciut drogie sa;/