Scent Bar VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 18:23   #3361
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Mniam, ja zjadłam górę ruskich pierogów, a teraz chodzą za mną jeszcze gołąbki
Jaki ziąb
Vesenko - zakupiłaś jakiś podkład?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:30   #3362
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Zuziuniu a czemu nas opuszczasz???

o ludzie ale bym zjadla pizze z wielka iloscia sera i pieczarek... albo golabki...albo cos pysznego innego...a w lodowce pustki...
Ale trafiłaś Mam się przyznać? Ok. Właśnie wcinam gołąbki.
Tak to jest jak się je serek waniliowy na obiad. I tak człowiek zgłodnieje, i tak
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:32   #3363
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam, ja zjadłam górę ruskich pierogów, a teraz chodzą za mną jeszcze gołąbki
Jaki ziąb
mniam uwielbiam ruskie pierogi
a jak sie komus nudzi to polecam lekture opinii na temat zapachow Bi-es na KWC...bardzo wciagajaca...pomyslec ze czlowiek placi kilka setek za buteleczke perfum a Bi-es takie cuda oferuje za 18 zl

wiecie co nie myslalam ze taka to takie dziwactwa wyprawia z nosem...mialam w planach zakup L de Lolita na www.perfumeria.pl- takie mile ceny maja i dzieki Bogu ze pstryknelam sobie na nadgarstek jeszcze raz dzis podczas bytnosci w perfumerii, bo doszlam do wniosku ze nie bede w stanie zniesc tej waniliowej slodyczy...a jeszcze pare miesiecy temu mi sie te perfumy tak podobaly...klasyczna lolitka tez mi ostatnio twarz wykrzywia...buuuuu a maz sie smieje ze mnie i wykorzystuje sytuacje- ostatnio mi zaproponowal wyprawe do perfumerii po jakis nowy zapach- kurde takiego hojnego udaje jak wie ze nic wachac nie moge

Melkmeisje- serek waniliowy dobra rzecz, alo fakt ze malo sycaca...no nic trzeba bedzie sie udac chyba do kuchni i cos wygrzebac z glebii lodowki...w miedzyczasie delektuje sie programami kulinarnymi w TV, ale jakies paskudne kraby robia...to nawet wizualnie si enie podniece

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2008-12-02 o 18:35
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:38   #3364
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
.to nawet wizualnie si enie podniece

hahah.

ja poszlam na totalna latwizne dzis - mrozona pizza.

ale jestem padnieta na koncowie roku na poczatku tygodnia.

POMOCY -

co lubia 8letnie dziewczynki? Takie bardzo zywe, ksiezniczkowate?
Sa jakies trendy?

Nie wiem co malej od mojego kupic a chcialabym jej drobny upominek na swieta zrobic.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Edytowane przez hecate
Czas edycji: 2008-12-02 o 18:39
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:38   #3365
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
maz sie smieje ze mnie i wykorzystuje sytuacje- ostatnio mi zaproponowal wyprawe do perfumerii po jakis nowy zapach- kurde takiego hojnego udaje jak wie ze nic wachac nie moge
Ależ Glam - wykorzystuj sytuację i kupuj w ciemno - w najgorszym razie za rok będziesz mogła wąchać i używać perfum ile wlezie.

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:41   #3366
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Vesenko - zakupiłaś jakiś podkład?
Myślałam,że już się chwaliłam...Jednak mój kolega Alzheimer ma się nieźle Zakupiłam, wypróbowałam i jestem zadowolona Kupiłam Lasting Performance Max Factor (dzięki Yolu . Ładnie się trzyma, nie spływa, nic się nie świeci , nie wałkuje i przede wszystkim jest jasny (chociaż po przypudrowaniu złośliwiec troszkę ciemnieje ) Przykrył nawet mega wulkan, który wyskoczył mi na skroni Kurcze, w wieku pryszczowym miałam buzię jak tyłek niemowlaka, a po przekroczeniu magocznej trzydziestki mnie zapryszcza Aha, i w SuperPharm dostałam do niego gratis puder Creme Puff (straszny śmierdzielek, ale ładnie matuje). Znaczy jako gratis do podkładu, a nie do mega pryszcza
Madziczko
, czy ten City Matt Lirene występuje w jasnych odcieniach? Bardzo spodobało mi się wykończenie jaki daje, ale do wyboru były tylko odcienie, w których śmiało mogłabym wygrać konkurs na najbardziej opaloną Indiankę Tego podkładu, o którym pisała Princeska nie udało mi się przetestować

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-12-02 o 18:49
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:47   #3367
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam,że już się chwaliłam...Jednak mój kolega Alzheimer ma się nieźle Zakupiłam, wypróbowałam i jestem zadowolona Kupiłam Lasting Performance Max Factor. Ładnie się trzyma, nie spływa, nie świeci , nie wałkuje i przede wszystkim jest jasny (chociaż po przypudrowaniu złośliwiec troszkę ciemnieje ) Aha, i w SuperPharm dostałam do niego gratis puder Creme Puff (straszny śmierdzielek, ale ładnie matuje
moze to nie Alzheimer tylko jak to moja mama mi rzucila ostatnio SKS- pamietacie zajecia SKSow w szkole podstawowej??? a mama wytlumaczyla starosc, k...(tu sie lekko zakrztusila), starosc

Creme puff smierdzielek? ja kiedys mialam i uwielbialam ten zapach...taki pudrowy
dla dziewczynek- ksiezniczkowate gadzeciki typu piornik, notesik i inne szkolne gadzeciki- bo 8latka to juz do szkoly pomyka...sa takie serie z ksiezniczkami roznymi Disneya, ewentualnie cofnac sie o 3-4 stronki i przeczytac o kosmetykach dla dziewczynek...zele pod prysznic, smarowidla rozne itd

Czas edycji: 2008-12-02 o 19:05
Stary 2008-12-02, 18:53   #3368
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
dla dziewczynek- ksiezniczkowate gadzeciki typu piornik, notesik i inne szkolne gadzeciki- bo 8latka to juz do szkoly pomyka...sa takie serie z ksiezniczkami roznymi Disneya, ewentualnie cofnac sie o 3-4 stronki i przeczytac o kosmetykach dla dziewczynek...zele pod prysznic, smarowidla rozne itd
no chyba z Crystal to bardziej w te strone...

myslalam o jakis perfumach dla dzieci - widzialam hello kitty albo Barbie. Plus jakies ladnie opakowane 'kosmetyki'.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:56   #3369
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madziczko, czy ten City Matt Lirene występuje w jasnych odcieniach? Bardzo spodobało mi się wykończenie jaki daje, ale do wyboru były tylko odcienie, w których śmiało mogłabym wygrać konkurs na najbardziej opaloną Indiankę Tego podkładu, o którym pisała Princeska nie udało mi się przetestować
Vesenko - niestety mają tylko te 4 odcienie Najjaśniejszy z nich jest 204 naturalny. Na mojej buzi daje efekt wypoczętej i ocieplonej cery. Nie ukrywam,że w tej gamie też brakuje mi jeszcze jaśniejszego odcienia A wykończenie jest genialne - to naprawdę pierwszy podkład, który znam, a którego nie muszę przypudrowywać ( trochę na nosie, ale to po prosty przyzwyczajenie). Naprawdę szkoda, że nie mają odcienia "bladolicego".

Frank Zappa

Stary 2008-12-02, 18:58   #3370
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Madziczko, czy ten City Matt Lirene występuje w jasnych odcieniach? Bardzo spodobało mi się wykończenie jaki daje, ale do wyboru były tylko odcienie, w których śmiało mogłabym wygrać konkurs na najbardziej opaloną Indiankę Tego podkładu, o którym pisała Princeska nie udało mi się przetestować
Natural, o którym pisała Madziczka, jest najjaśniejszym odcieniem. Dla mnie jest jednak za ciemny Więc jeśli jesteś raczej jasnolica, to chyba z Lirene żaden Ci nie podpasuje
Ja używam aktualnie Miracle Touch MF, w odcieniu Creamy Ivory (niedostępny w Polsce, zaopatruję się na allegro) i jest idealny
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 19:05   #3371
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Wychodzi na to, że wcale bladolica nie jestem Ostatnio to zauważyłam. Zawsze rzucałam się na najjaśniejsze odcienie z dostępnej palety, a potem np. w świetle dziennym zauważyłam, że w niektórych przypadkach wyglądałam, jak w białej masce. Tak samo, gdy na zlocie miziałam się minerałami od Sałaty. Przykleiłam się do jasnych odcieni, a okazały się na mnie prawie białe. Od niedawna próbuję wypośrodkować i testować podkłady np. w kolorze beży,a nie te z napisem "Porcelainn" np

Frank Zappa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 19:08   #3372
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
no chyba z Crystal to bardziej w te strone...

myslalam o jakis perfumach dla dzieci - widzialam hello kitty albo Barbie. Plus jakies ladnie opakowane 'kosmetyki'.
nie wspomnialas ze masz na mysli kosmetyki- dlatego zaproponowalam cos innego...ja tez mam zlecenie- kupic plecak z High School Musical dla corki znajomej... no a co do zapachow i innych kosmetykow dzieciecych to juz chyba sporo na ten temat zostalo napisane powyzej...

Alez zimno u mnie dzis, wlaczylam ogrzewanie, rozpalilam w kominku i nadal siedze zagrzebana w kocu...

widzisz Madziku wielu zyje w blednym przekonaniu co do siebie samych...ale lepiej w kwestii porcelanowosci cery niz innych rzeczy

Czas edycji: 2008-12-02 o 19:10
Stary 2008-12-02, 19:25   #3373
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi na to, że wcale bladolica nie jestem Ostatnio to zauważyłam. Zawsze rzucałam się na najjaśniejsze odcienie z dostępnej palety, a potem np. w świetle dziennym zauważyłam, że w niektórych przypadkach wyglądałam, jak w białej masce. Tak samo, gdy na zlocie miziałam się minerałami od Sałaty. Przykleiłam się do jasnych odcieni, a okazały się na mnie prawie białe. Od niedawna próbuję wypośrodkować i testować podkłady np. w kolorze beży,a nie te z napisem "Porcelainn" np
JA i tak nie mam idealnego odcienia. Kupiłam 105 Soft Beige, najjaśniejszy beż jaki był dostępny w trzech sklepach jakie zwiedziłam Teraz zapoluję na Allegro na 101 Na szczęście nie odcina się za bardzo od szyi Ale takie są skutki stosowania filtra 50+.

Jak już jesteśmy przy kosmetykach, próbował ktoś nowej serii Eco Care Bielendy? Eko to ona jest raczej tylko z nazwy, ale kupiłam krem miód i bursztyn i pachnie całkiem przyjemnie...ciekawe jak się go będzie używało?

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-12-02 o 19:31
Stary 2008-12-02, 19:48   #3374
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Vesenko - próbowałam kiedyś ten Soft Beige 105 z MF. Dla mnie był nie tyle za ciemny, co za żółty Jak się nadarzy okazja potestuję te jaśniejsze odcienie

Frank Zappa

Stary 2008-12-02, 20:13   #3375
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Vesenko, podpytaj może m.in. Racheli, ona też zalicza się do bladolicych i jest już obeznana chyba ze wszystkimi jasnymi podkładami jakie sa dostępne na naszym rynku

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 20:18   #3376
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko - próbowałam kiedyś ten Soft Beige 105 z MF. Dla mnie był nie tyle za ciemny, co za żółty Jak się nadarzy okazja potestuję te jaśniejsze odcienie
hmmm...ja zawsze wybieram żółtawe, bo z moimi naczynkami w różowawych wyglądam jak prosiaczek... chociaż faktycznie mógłby być jaśniejszy. Jak już kupię ten 101, to pewnie będę mieszać szukając idealnej kombinacji

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Vesenko, podpytaj może m.in. Racheli, ona też zalicza się do bladolicych i jest już obeznana chyba ze wszystkimi jasnymi podkładami jakie sa dostępne na naszym rynku
Dziękuję za podsunięcie pomysłu Na razie pokombinuję z tym MF, ale za niedługo skrobnę do Racheli, bo kto ma wiedzieć, jeśli nie ona?

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-12-02 o 20:27
Stary 2008-12-02, 20:38   #3377
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
hmmm...ja zawsze wybieram żółtawe, bo z moimi naczynkami w różowawych wyglądam jak prosiaczek... chociaż faktycznie mógłby być jaśniejszy. Jak już kupię ten 101, to pewnie będę mieszać szukając idealnej kombinacji
Vesenko - u mnie też odpadają różowe odcienie, bo raz - naczynka, a dwa - mam ciepły, żółtawy odcień cery, więc róż w tym momencie to rozwiązanie absurdalne Z tym Soft Beige problem jest taki, że on dodatkowo podbija ten mój żółtawuy odcień i wyglądam jak osoba chora na żółtaczkę

A czy istnieje na rynku jakiś podkład w musie, który nie wysusza skóry? Używałam kiedyś z Maybelline, ale to były czasy gdy moja cera się przetłuszczała, a pryszcz pryszczem poganiał

Frank Zappa

Stary 2008-12-02, 20:46   #3378
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko - u mnie też odpadają różowe odcienie, bo raz - naczynka, a dwa - mam ciepły, żółtawy odcień cery, więc róż w tym momencie to rozwiązanie absurdalne Z tym Soft Beige problem jest taki, że on dodatkowo podbija ten mój żółtawuy odcień i wyglądam jak osoba chora na żółtaczkę

A czy istnieje na rynku jakiś podkład w musie, który nie wysusza skóry? Używałam kiedyś z Maybelline, ale to były czasy gdy moja cera się przetłuszczała, a pryszcz pryszczem poganiał
U mnie ciemnieje i faktycznie robi się żółtawy na kremie garniera do suchej skóry, ale tylko jeśli go przypudruję. Na mniej treściwym kremie nie ciemnieje, nie wiem czy jest jakaś reguła
A co do musów u mnie wszystkie podkreślały skórki

Stary 2008-12-02, 20:49   #3379
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Musy to moja ulubiona konsystencja podkładów Tylko, że właśnie boję się podkreślania skórek. Pozatym Maybelline, który miałam, podkreślał mi pory i chcoćbym nie wiem jak ostrożnie go nałożyła, było widać, że mam go na twarzy.

Może jednak jest jakiś ideał? Poszperam w KWC

Frank Zappa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 20:52   #3380
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Madzik, a stosujesz jakies bazy pod makijaż? W moim przypadku baza pod podkład niweluje widoczność porów twarzy, a intensywne nawilżanie i odżywianie twarzy zniwelowało tez problem odznaczających sie skórek

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-12-02, 21:02   #3381
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

POMOCY -

co lubia 8letnie dziewczynki? Takie bardzo zywe, ksiezniczkowate?
Sa jakies trendy?

Nie wiem co malej od mojego kupic a chcialabym jej drobny upominek na swieta zrobic.
Parę stron wcześniej dziewczyny podały mi kilka fajnych kosmetykowych propozycji dla 9-latki. Warto przeczytać

Idąc dziewczyny za Waszymi radami obskoczyłam dzisiaj SP, Sephorę, a na końcu Smyka i to tam udało mi się kupić to, co chciałam
Zakupiłam bajerancką paletkę owocowych błyszczyków w różnych kolorach i pachnący, błyszczący żel pod prysznic . Jedno i drugie z dziecięcej serii Diddlowej
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:03   #3382
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madzik, a stosujesz jakies bazy pod makijaż? W moim przypadku baza pod podkład niweluje widoczność porów twarzy, a intensywne nawilżanie i odżywianie twarzy zniwelowało tez problem odznaczających sie skórek
Tzn, wtedy przy musie z Maybelline nie stosowałam bazy. Natomiast stosowałam kremy nawilżające z "poślizgiem", żeby ten mus właśnie lepiej się rozsmarowywał.

Masz na myśli bazy tzw."silikonowe" - bezbarwne, bez żadnych rozświetlających drobinek?

Frank Zappa

Stary 2008-12-02, 21:04   #3383
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Parę stron wcześniej dziewczyny podały mi kilka fajnych kosmetykowych propozycji dla 9-latki. Warto przeczytać

Idąc dziewczyny za Waszymi radami obskoczyłam dzisiaj SP, Sephorę, a na końcu Smyka i to tam udało mi się kupić to, co chciałam
Zakupiłam bajerancką paletkę owocowych błyszczyków w różnych kolorach i pachnący, błyszczący żel pod prysznic . Jedno i drugie z dziecięcej serii Diddlowej
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc
Irenko, wspaniała kobieto Myślę, że dziewczynka bardzo się ucieszy
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:07   #3384
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Tzn, wtedy przy musie z Maybelline nie stosowałam bazy. Natomiast stosowałam kremy nawilżające z "poślizgiem", żeby ten mus właśnie lepiej się rozsmarowywał.

Masz na myśli bazy tzw."silikonowe" - bezbarwne, bez żadnych rozświetlających drobinek?
Tak, takie bazy, które nałożone na twarz same dają lekki efekt wygładzenia Ja mam taka z Lumene, podobnie jak baze pod makijaż oczu i bardzo sobie te dwie bazy chwalę. Kiedy mi się skończą, pewnie wypróbuję baze pod makijaż Dax Cosmetics i bazę pod cienie Art Deco - na razie ciesze się Lumene

Stary 2008-12-02, 21:11   #3385
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Takich baz używa moja mama. Miała już z Sephory, Dermiki ( z tej była bardzo zadowolona - w różowej tubce, ale bardzo wydajna,) i z firmy Soraya. Chyba będę musiała pomyśleć o takowej. No i bajecznie długo trzyma się na nich makijaż ( wiem, bo raz czy dwa podkradłam).

Frank Zappa

Stary 2008-12-02, 21:12   #3386
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Irenko, wspaniała kobieto Myślę, że dziewczynka bardzo się ucieszy
Mam nadzieję Do tego mam długie kolczyki z kryształków Swarovskiego, będą pod kolor Idę to zaraz popakować.
Normalnie poczułam świątecznego ducha

Cytat:
Tak, takie bazy, które nałożone na twarz same dają lekki efekt wygładzenia Ja mam taka z Lumene, podobnie jak baze pod makijaż oczu i bardzo sobie te dwie bazy chwalę. Kiedy mi się skończą, pewnie wypróbuję baze pod makijaż Dax Cosmetics i bazę pod cienie Art Deco - na razie ciesze się Lumene
Aggie ja używam bazy Daxa,Tereska mi jej dała spróbować i się zakochałam
Zakupiłam ostatnio w SP, była na promocji.
Ma świetny dozownik, rewelacyjnie się rozprowadza, podkład super się po niej ślizga, no rewela

Stary 2008-12-02, 21:25   #3387
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ma świetny dozownik, rewelacyjnie się rozprowadza, podkład super się po niej ślizga, no rewela
Oooo chyba mam gdzieś próbkę... Dziękuję za opinię, koniecznie poszukam tej próbki i wypróbuję

Stary 2008-12-02, 21:30   #3388
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo chyba mam gdzieś próbkę... Dziękuję za opinię, koniecznie poszukam tej próbki i wypróbuję
Jak nie znajdziesz mogę wysłać

Stary 2008-12-02, 21:32   #3389
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:

Irenko, o której bazie mówisz bom ciekawa tej http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15670 ?
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:33   #3390
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Jak nie znajdziesz mogę wysłać
Kochana jesteś ale już znalazłam, robiła jako zakładka do ksiązki

Kagan, to ta baza:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9767

bo wkleiłaś link do podkładu.

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2008-12-02 o 21:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości