|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Dziekujemy za miłe słowa
Co do naszej-klasy, bardzo chętnie ale na PW magflieg, ten kombinezonik na napisane 3-6m, łapki wystają, bo to miękki polarek i w miare cienki... ale kupilismy małemu taki grubszy, i w tamtym rzeczywiście łapki w połowie rękawów, a kaptur jak na dwulatka... ![]() ...A wiec mówisz, że juz Cię ktoś na n-k wyśledził? ...gosiaizbyszek, trzecie zdjęcie śliczne ... jaki zalotny usmieszek
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-02 o 21:41 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
dziewczyny oglądacie m jak miłość?
Ale końcówka!!! Normalnie jestem w szoku, czego to oni nie wymyślą w tych serialach, każdy z każdym... A już szczytem dla mnie jest moda na sukces! No co tam się dzieję, to szok! Ale nie myślcie, że ja tam regularnie oglądam, tż mi nie pozwala Ale jak już jestem u rodziców to zawsze obejrzę, bo moja mama uzalezniona
|
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
Anuhaaaaa ja czasem oglądam m jak miłość, a co się dzisiaj stało, kto z kim??
)) a od mody na sukces to moja mama też uzależniona, jak przegapi odcinek to jest chora a swoją drogą to niezłą wyobraźnię muszą mieć Ci scenarzyści, żeby takie rzeczy wymyślać )
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
EEE kruca, zapomnialam o M jak Milosc. A co sie stao
?
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro powtórkaa teraz ide poczytać coś nie online tylko jakieś papierowe przyjemności...apropo co poczytujecie? macie coś fajnego ostatnio? Wikotrynko Taaa komuś powiadam się już to udało ...Mata Hari
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Tomek ten og Gośki pocałował Martę
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór mamuśki.
Piwojestfuj witaj i gratuluję dorodnego synka. moja córcia po urodzeniu ważyła ciut więcej niż połowa Twojego synalka ![]() Wiktorynka i Gosiaizbyszek fajnych macie chłopaków. w sumie chciałam pierwszego synka, ale jak się dowiedziałam, że będzie córcia to straaasznie się ucieszyłam a teraz nie zamieniłabym Hani na żadnego chłopaka!!! ![]() hmm z tego co piszecie to Hania to wyjątek w takim razie. nie protestuje wcale przy ubieraniu (ani body, czapki, kobinezonu ani żadnej innej częście garderoby). wychodząc ostatnio od rodziców ubierałam ją jak spała i nawet oka nie otworzyła. moja mama była w szoku bo ja z bratem przy ubieraniu to podobno strasznie się darliśmy ![]() Anuhaaa dobrze, że już po wizycie może jesteś chociaż troszkę spokojniesza... co do seriali to Moda na Sukces bije wszelkie rekordy!!! kto jest w stanie zliczyć ile już razy Brook była z Ridgem (chyba tak to się pisze). pozatym przecież tam praktycznie nie ma facetaz którym by nie spała masakra chociaż przyznaję się bez bicia, że czasai to obejrzę ![]() jak załatwiacie zaproszenia na naszej klasie? mam komuś na PW wysłać swoje imię i nazwisko?? i z innej beczki. czytałyście ostatnio jakąś dobrą książkę? jeżeli chodzi o tematykę to jestem otwarta na każdą propozycję byleby nie był to sentymentalne romansidło... hehe Magflieg myślimy o tym samym
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
No pięknie, zbyt sielankowo było, musieli coś zamieszać
) muszę jutro obejrzeć powtórkę )dobra, lecę się prysznicować i w kimono bo jutro rano wybieram się na przegląd do ginki, tż już za mną łazi z łapami a 6 tygodni minęło... ![]() Iwa, polecam "Świat kobiet mafii" Clare Longrigg, "Przegrane życie Ewy Braun" Angela Lambert, a z lżejszej lektury to "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See (o życiu kobiet w dawnych Chinach), ostatnio czytałam też "Wykolejony" James Siegel
16.10.2008r. - Adaś 05.04.2012r. - Piotruś ![]() Edytowane przez gosiaizbyszek Czas edycji: 2008-12-02 o 21:49 |
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
taaa, tylko talia nie ta
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Dawaj dane na PW
![]() A co do ksiazki to dawno juz nic dobrego nie czytalam, a ksiazki uwielbiam poprostu. "Niegrzeczna dziewczynka" to moja ostatnia pozycja godna uwagi. |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
piwojestfuj, witaj z maleństwem
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa dawaj namiary na pw to cię wyśledzę
|
|
|
|
#3223 |
|
Przyczajenie
|
U mnie to właśnie tż m jak miłość ogląda (ja w tym czasie na wizażu siedzę) ale nie chciał mi powiedzieć jak się dzisiaj skończyło.
![]() My byliśmy dzisiaj zamówić chrzest, przynajmniej to już z głowy. Chrzcić będziemy w święta bo to i tak zamieszanie i tak to za jednym razem wszystko. A jeszcze pokażę Wam moją Dominiczkę |
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
a może linka do swojego profilu?
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajowa ![]() a jaki ruch dziś na wizażu
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Ruch jak nie wiem.
Gosiaizbyszek, to zdjecie na nk gdzie Adas ma taka fajowa minke wymiata
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
apkr, Dominiczka jest śliczna a jakie ma włoski. Super
![]() My też chrzcimy w święta. Co do czytania, to ostatnio nie miałm okazji, ale w końcówce ciąży przeczytałam "W dżungli życia" Beaty Pawlikowskiej (polecam) i tak zupełnie rozrywkowo "Pokojówka na Manhattanie", takie średnie. Z rzeczy poważnych wreszcie przeczytałam całość Wywiadu-rzeki z prof. Bartoszewskim. Tez polecam, choć teraz to przeczytałabym coś wesołego i antydepresyjnego, bo mnie jakies dziwne humory dopadają. |
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Iwa to dostala szwungu
ze zdjeciami. SzalonaMeza przystojniaka nareszcie mozna poogladac w calej okazalosci :P Edytowane przez JagnaK Czas edycji: 2008-12-02 o 22:09 |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
eee no troszkę ich jest, ale nie aż tak przecież
![]() ja idę już spać kobitki, jakaś niewyspana jestem. odezwę się jutro.. dobrej nocki ![]() JagnaK dobrze, że tylko pooglądać ![]() i dziękuję w jego imieniu, ale jemu tego nie powiem !!!
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2008-12-02 o 22:13 |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
apkr śliczna niuńka!
Wikorynko przejrzałam twoje fotki, sliczne! A tż widzę lubi sobie fajkę popalić. Iwa ile fotek! Ale już jutro sobie poprzegladam bo lecę spać. Piotrek jak co wieczór zrobił mi kawał. Puszczał takie bąki, ze myślałam że to kupsko poszło, otwieram pieluchę, a tu czysto i w tym momencie fontanna siuśków i młody cały do przebrania
|
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Ufff przebrnelam przez wiekszosc zdjec na nk, niezle lachony jestescie
i dzieci macie przekochane Dobra na dzis koniec, sie poudzielalam za wszystkie czasy ![]() Dobranoc Jakby jeszcze ktoras optowala na zaproszenie na nk to prosze na PW
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że nie odnosę się do Waszych postów ale mam tylko chwilę( mamy jeden komputer a to narzędzie pracy mojego męża).
My też chrzcimy w drugi dzień świąt, na szczęście mój tata zaproponował, że pokryje koszty przyjęcia w restauracji. Dziś Emilka miała szczepionkę na rota- u nas to maleńka dawka była i też jej nie smakowało. A Emilka woli zdecydowanie prawą pierś niż lewą, a je zawsze z obu. Dziś była ważona dobiła już do 5 kg, drobniutka jest ale to po mężu. Goniu barzdo się cieszę, że jesteście w domku oby wszystko było już dobrze. A ksiązki to moja pasja... Polecam: John Burnham Schwartz Droga do przebaczenia, Cień wiatru C. Zafon, Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki Vergas Llosa, Grzesznica Petra Hammestahr, Samotność w sieci Janusz Wiśniewski, Córka Boga Lewis Perdue, Zanim Cię znajdę, Regulamin tłoczni win John Irving,Bez pożegnania Harlan Coben , Obiecaj mi Harlan Coben i wiele wiele innych i moja ukochana Sto lat samotności Gabriel Marquez
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mogę to ja też poprosze jakieś namiary na naszą klasę
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
ja też chcę Was wszystkie na naszej klasie-dawajcie mi namiary koniecznie!
a z lektury do poduszki polecam Zielony Trabant,dwóch polskich pisarek-bomba,jak lubicie lekkie komedie typowo kobiece ![]() Wiktorynko-Ignaś bombowy! i jaki duży i dłuuugi z niego chłoptaś
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
anuhaaaaaaaaaa, dziekuję (az sie zarumieniłam)
... a męzuś fajke popalał, miała byc zamiast papierochów ... jakis czas tak było, pozniej palił jedno i drugie ... ciągle obiecuje, że rzuci palenie... ja ostatnio sie wkurzyłam, dorawłam papierosy i tyton do fajki i zalałam płynem do mycia naczyń ... wredna baba ze mnie, ale przynajmniej mi troche ulżyło... teraz nie wiem czy pali czy nie, bo jak wraca do domu to juz nawet na korytarzu nie pali... może w koncu rzuci... ![]() Jutro zabiorę do przeglądania nk, teraz zmykam spać... może sie uda troche snu złapac ![]() Dorotka@ - dziekuje w imieniu Ignaśka
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-02 o 22:41 |
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy ! cudnie było
Karola śpiąca niesamowicie i marudzi teraz , ale raz nie zawsze ![]() na macie jeszcze nie leżała, bo..nie było kiedy ![]() jutro zdam relację Co do naszej klasy - ja też chcę a może taką listę zrobić jak z numerami i na pw, jakby ktoś chciał?gosiaizbyszek, super fotki wiktorynko, Ignaś słodziak ale fajne zdjęcie z wiktorem ![]() Cytat:
![]() a co obrażania... hmm..skąd ja to znam ![]() piwojestfuj, witaj ![]() no proszę... dobrze, że o 15tej powtórka ![]() śliczna ![]() co do książek - polecam kalicińską "dom nad rozlewiskiem" - całą trylogię, książki jonathana carrolla, a z lekkich, łatwych i przyjemnych - "nianiek". zmykam utulić małą płaczkę
|
|
#3237 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() :dzie kuje ziekujemy. Kto by pomyslał - jedna kupa a taka sensacja. Cytat:
i przesyłamy dobre fluidy. Cytat:
Cytat:
Ale ona ma duzo włosów Sliczna. Adas i Ignas fajne chłopaki. ![]() Piwojestfuj fajnie ze sie w koncu odezwałas. Gratuluje "mega" synka. JagnaK wysyłam ci moje dane do nk. Mam nadzieje ze u ciebie znajde reszte naszj paczki.
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za tytuły książek...ja dzisiaj do biblioteki zmykam to coś sobie wybiere ![]() Powiedzcie mi jak wytłumaczyć trzymiesięcznemu dziecku że nie ma sobie wkładać palców do gardła A dzisiaj zakłady bukmacherskie na wizażu FINAŁ YCD ![]() JA nie mam pojecia kogo obstawiac oprócz Anuhyyy tżta
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
hello mamuśki!!!
co do lektur: cień wiatru czytałam i bardzo mi się podobało, podobnie jak Kwiat śniegu - polecam Wiśniewskiego też czytałam, ale już mniej mnie zachwycił ![]() resztę sobie zapisałam zobaczymy co dostanę u nas w bibliotece... a teraz Uwaga Uwaga: moja córcia, która dziś kończy 5 tydzień przespała dziś w nocy 8 godzin!!!!! od 19 do 3 czyli jakby pojadła o 22 to do 6 rano obyło by się bez pobudek!!! no w szoku jestem. pytałam wczoraj pediatry o to dłuższe spanie i mówiła żeby nie wybudzać i ma spać tyle ile chce super oby tak częścieja teraz mała leży i gapi się w kremową poduszkę w czarne kwiatki i coś tam do niej gada, w szoku jestem jak szybko takie dziecko rośnie i zmienia się intelektualnie. a czy możliw, że w tym wieku to ona już się świadomie uśmiecha? do mnie i do męża od wczoraj wieczorem jak robimy głupie miny lub ją całujemy to śmieje się od ucha do ucha, więc to może już nie tylko jakiś przypadek
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Iwa gratuluje Hani przespanej nocki
![]() u nas w sumie też od jakiegoś czasu nie jest źle bo zasypia na dobre ok.22 i iśpi do 4.00 potem szybko wypija jeden cyc i śpi do 7.00 więc nie narzekam ![]() CO do lekturek to jeśli podobał wam sie kod Leonarda da VInci to dorzucam jeszcze od siebie Szyfr Szekspira właśnie czytam podobne... A wogóle najwięcej ostatnio czytam "Muminki", "Paddingtona" i tym podobne ale ANgie na dobranoc![]() A EMi ma nową umiejętność musze sie pochwalić chwyta w łapkę grzechotkę i nią grucha
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

...

a jak chcę go wsadzić w kombinezon to prostuje wszystkie kończyny i trzeba się z nim siłować, on wtedy oczywiście wrzeszczy i uspokaja się dopiero w wózku, czy foteliku.

i przesyłamy dobre fluidy.
Sliczna.