Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 21:28   #3211
Wiktorynka
Zadomowienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Dziekujemy za miłe słowa

Co do naszej-klasy, bardzo chętnie ale na PW

magflieg, ten kombinezonik na napisane 3-6m, łapki wystają, bo to miękki polarek i w miare cienki... ale kupilismy małemu taki grubszy, i w tamtym rzeczywiście łapki w połowie rękawów, a kaptur jak na dwulatka...
...A wiec mówisz, że juz Cię ktoś na n-k wyśledził? ...

gosiaizbyszek, trzecie zdjęcie śliczne ... jaki zalotny usmieszek

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-12-02 o 21:41
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:32   #3212
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

dziewczyny oglądacie m jak miłość? Ale końcówka!!! Normalnie jestem w szoku, czego to oni nie wymyślą w tych serialach, każdy z każdym... A już szczytem dla mnie jest moda na sukces! No co tam się dzieję, to szok! Ale nie myślcie, że ja tam regularnie oglądam, tż mi nie pozwala Ale jak już jestem u rodziców to zawsze obejrzę, bo moja mama uzalezniona
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:37   #3213
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Anuhaaaaa ja czasem oglądam m jak miłość, a co się dzisiaj stało, kto z kim?? )) a od mody na sukces to moja mama też uzależniona, jak przegapi odcinek to jest chora a swoją drogą to niezłą wyobraźnię muszą mieć Ci scenarzyści, żeby takie rzeczy wymyślać )

gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:39   #3214
JagnaK
Zadomowienie

EEE kruca, zapomnialam o M jak Milosc. A co sie stao ?
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:41   #3215
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny oglądacie m jak miłość? Ale końcówka!!! Normalnie jestem w szoku, czego to oni nie wymyślą w tych serialach, każdy z każdym... A już szczytem dla mnie jest moda na sukces! No co tam się dzieję, to szok! Ale nie myślcie, że ja tam regularnie oglądam, tż mi nie pozwala Ale jak już jestem u rodziców to zawsze obejrzę, bo moja mama uzalezniona
nie oglądałam bo tż mi sie wpakował z negocjatorem jutro powtórka

a teraz ide poczytać coś nie online tylko jakieś papierowe przyjemności...apropo co poczytujecie? macie coś fajnego ostatnio?

Wikotrynko Taaa komuś powiadam się już to udało...Mata Hari

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:43   #3216
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Tomek ten og Gośki pocałował Martę
Stary 2008-12-02, 21:45   #3217
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dobry wieczór mamuśki.

Piwojestfuj witaj i gratuluję dorodnego synka. moja córcia po urodzeniu ważyła ciut więcej niż połowa Twojego synalka

Wiktorynka i Gosiaizbyszek fajnych macie chłopaków. w sumie chciałam pierwszego synka, ale jak się dowiedziałam, że będzie córcia to straaasznie się ucieszyłam a teraz nie zamieniłabym Hani na żadnego chłopaka!!!

hmm z tego co piszecie to Hania to wyjątek w takim razie. nie protestuje wcale przy ubieraniu (ani body, czapki, kobinezonu ani żadnej innej częście garderoby). wychodząc ostatnio od rodziców ubierałam ją jak spała i nawet oka nie otworzyła. moja mama była w szoku bo ja z bratem przy ubieraniu to podobno strasznie się darliśmy

Anuhaaa dobrze, że już po wizycie może jesteś chociaż troszkę spokojniesza...

co do seriali to Moda na Sukces bije wszelkie rekordy!!! kto jest w stanie zliczyć ile już razy Brook była z Ridgem (chyba tak to się pisze). pozatym przecież tam praktycznie nie ma facetaz którym by nie spała masakra chociaż przyznaję się bez bicia, że czasai to obejrzę

jak załatwiacie zaproszenia na naszej klasie? mam komuś na PW wysłać swoje imię i nazwisko??

i z innej beczki. czytałyście ostatnio jakąś dobrą książkę? jeżeli chodzi o tematykę to jestem otwarta na każdą propozycję byleby nie był to sentymentalne romansidło...

hehe Magflieg myślimy o tym samym

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:46   #3218
gosiaizbyszek
Raczkowanie

No pięknie, zbyt sielankowo było, musieli coś zamieszać) muszę jutro obejrzeć powtórkę)
dobra, lecę się prysznicować i w kimono bo jutro rano wybieram się na przegląd do ginki, tż już za mną łazi z łapami a 6 tygodni minęło...

Iwa, polecam "Świat kobiet mafii" Clare Longrigg, "Przegrane życie Ewy Braun" Angela Lambert, a z lżejszej lektury to "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See (o życiu kobiet w dawnych Chinach), ostatnio czytałam też "Wykolejony" James Siegel

Edytowane przez gosiaizbyszek
Czas edycji: 2008-12-02 o 21:49
gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:47   #3219
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
Wikotrynko Taaa komuś powiadam się już to udało...Mata Hari
taaa, tylko talia nie ta
Stary 2008-12-02, 21:48   #3220
JagnaK
Zadomowienie

Dawaj dane na PW

A co do ksiazki to dawno juz nic dobrego nie czytalam, a ksiazki uwielbiam poprostu. "Niegrzeczna dziewczynka" to moja ostatnia pozycja godna uwagi.
Stary 2008-12-02, 21:49   #3221
anah
Zakorzenienie

piwojestfuj, witaj z maleństwem

Cytat:
Anah Piotrek jest uczulony na czapkę a jak chcę go wsadzić w kombinezon to prostuje wszystkie kończyny i trzeba się z nim siłować, on wtedy oczywiście wrzeszczy i uspokaja się dopiero w wózku, czy foteliku.
u nas to samo, z tym, że nie uspokaja sie, tylko trzeba kołysac fotelikiem albo szybko wyjechać z mieszkania wózkiem
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:49   #3222
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Iwa dawaj namiary na pw to cię wyśledzę
Stary 2008-12-02, 21:49   #3223
apkr
Przyczajenie

U mnie to właśnie tż m jak miłość ogląda (ja w tym czasie na wizażu siedzę) ale nie chciał mi powiedzieć jak się dzisiaj skończyło.

My byliśmy dzisiaj zamówić chrzest, przynajmniej to już z głowy. Chrzcić będziemy w święta bo to i tak zamieszanie i tak to za jednym razem wszystko.

A jeszcze pokażę Wam moją Dominiczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5039.jpg (98,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5046.jpg (51,3 KB, 29 załadowań)
apkr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:52   #3224
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
jak załatwiacie zaproszenia na naszej klasie? mam komuś na PW wysłać swoje imię i nazwisko??
a może linka do swojego profilu?
Stary 2008-12-02, 21:52   #3225
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez apkr Pokaż wiadomość
U mnie to właśnie tż m jak miłość ogląda (ja w tym czasie na wizażu siedzę) ale nie chciał mi powiedzieć jak się dzisiaj skończyło.

My byliśmy dzisiaj zamówić chrzest, przynajmniej to już z głowy. Chrzcić będziemy w święta bo to i tak zamieszanie i tak to za jednym razem wszystko.

ale fajowa

a jaki ruch dziś na wizażu

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-02, 21:55   #3226
JagnaK
Zadomowienie

Ruch jak nie wiem.

Gosiaizbyszek, to zdjecie na nk gdzie Adas ma taka fajowa minke wymiata
Stary 2008-12-02, 21:57   #3227
anah
Zakorzenienie

apkr, Dominiczka jest śliczna a jakie ma włoski. Super
My też chrzcimy w święta.

Co do czytania, to ostatnio nie miałm okazji, ale w końcówce ciąży przeczytałam "W dżungli życia" Beaty Pawlikowskiej (polecam) i tak zupełnie rozrywkowo "Pokojówka na Manhattanie", takie średnie. Z rzeczy poważnych wreszcie przeczytałam całość Wywiadu-rzeki z prof. Bartoszewskim. Tez polecam, choć teraz to przeczytałabym coś wesołego i antydepresyjnego, bo mnie jakies dziwne humory dopadają.
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 22:03   #3228
JagnaK
Zadomowienie

Iwa to dostala szwungu ze zdjeciami. Szalona

Meza przystojniaka nareszcie mozna poogladac w calej okazalosci :P

Edytowane przez JagnaK
Czas edycji: 2008-12-02 o 22:09
Stary 2008-12-02, 22:08   #3229
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

eee no troszkę ich jest, ale nie aż tak przecież

ja idę już spać kobitki,
jakaś niewyspana jestem. odezwę się jutro..

dobrej nocki

JagnaK dobrze, że tylko pooglądać
i dziękuję w jego imieniu, ale jemu tego nie powiem !!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2008-12-02 o 22:13
Stary 2008-12-02, 22:20   #3230
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

apkr śliczna niuńka!

Wikorynko przejrzałam twoje fotki, sliczne! A tż widzę lubi sobie fajkę popalić.

Iwa ile fotek! Ale już jutro sobie poprzegladam bo lecę spać.

Piotrek jak co wieczór zrobił mi kawał. Puszczał takie bąki, ze myślałam że to kupsko poszło, otwieram pieluchę, a tu czysto i w tym momencie fontanna siuśków i młody cały do przebrania
Stary 2008-12-02, 22:22   #3231
JagnaK
Zadomowienie

Ufff przebrnelam przez wiekszosc zdjec na nk, niezle lachony jestescie i dzieci macie przekochane

Dobra na dzis koniec, sie poudzielalam za wszystkie czasy

Dobranoc
Jakby jeszcze ktoras optowala na zaproszenie na nk to prosze na PW
Stary 2008-12-02, 22:23   #3232
agawiecka
Raczkowanie

Przepraszam, że nie odnosę się do Waszych postów ale mam tylko chwilę( mamy jeden komputer a to narzędzie pracy mojego męża).
My też chrzcimy w drugi dzień świąt, na szczęście mój tata zaproponował, że pokryje koszty przyjęcia w restauracji.
Dziś Emilka miała szczepionkę na rota- u nas to maleńka dawka była i też jej nie smakowało. A Emilka woli zdecydowanie prawą pierś niż lewą, a je zawsze z obu. Dziś była ważona dobiła już do 5 kg, drobniutka jest ale to po mężu.
Goniu barzdo się cieszę, że jesteście w domku oby wszystko było już dobrze. A ksiązki to moja pasja... Polecam:
John Burnham Schwartz Droga do przebaczenia, Cień wiatru C. Zafon, Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki Vergas Llosa, Grzesznica Petra Hammestahr, Samotność w sieci Janusz Wiśniewski, Córka Boga Lewis Perdue, Zanim Cię znajdę, Regulamin tłoczni win John Irving,Bez pożegnania
Harlan Coben , Obiecaj mi Harlan Coben i wiele wiele innych i moja ukochana Sto lat samotności Gabriel Marquez
Stary 2008-12-02, 22:24   #3233
agawiecka
Raczkowanie

Jeśli mogę to ja też poprosze jakieś namiary na naszą klasę
Stary 2008-12-02, 22:35   #3234
Dorotka@
Zadomowienie

ja też chcę Was wszystkie na naszej klasie-dawajcie mi namiary koniecznie!

a z lektury do poduszki polecam Zielony Trabant,dwóch polskich pisarek-bomba,jak lubicie lekkie komedie typowo kobiece

Wiktorynko-Ignaś bombowy! i jaki duży i dłuuugi z niego chłoptaś
Stary 2008-12-02, 22:36   #3235
Wiktorynka
Zadomowienie

anuhaaaaaaaaaa, dziekuję (az sie zarumieniłam)
... a męzuś fajke popalał, miała byc zamiast papierochów ... jakis czas tak było, pozniej palił jedno i drugie ... ciągle obiecuje, że rzuci palenie... ja ostatnio sie wkurzyłam, dorawłam papierosy i tyton do fajki i zalałam płynem do mycia naczyń ... wredna baba ze mnie, ale przynajmniej mi troche ulżyło... teraz nie wiem czy pali czy nie, bo jak wraca do domu to juz nawet na korytarzu nie pali... może w koncu rzuci...

Jutro zabiorę do przeglądania nk, teraz zmykam spać... może sie uda troche snu złapac

Dorotka@ - dziekuje w imieniu Ignaśka

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-12-02 o 22:41
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 23:32   #3236
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

wróciliśmy ! cudnie było Karola śpiąca niesamowicie i marudzi teraz , ale raz nie zawsze
na macie jeszcze nie leżała, bo..nie było kiedy
jutro zdam relację

Co do naszej klasy - ja też chcę hihih a może taką listę zrobić jak z numerami i na pw, jakby ktoś chciał?

gosiaizbyszek, super fotki mina z karuzelką bezcenna D]

wiktorynko, Ignaś słodziak ale fajne zdjęcie z wiktorem

Cytat:
Podobno dzieci wolą lewą pierś, bo słyszą bicie serca mamy

Mieliśmy kryzys przy kapieli. Tż chciał zdjąć małemu plaster po szczepieniu i chyba tak go to zabolało, że strasznie się rozdarł i nie mógł się uspokoić. owinęliśmy go szybko w koc i do cyca. Jak tylko zobaczył tżta to wpadał w ryk. Nigdy nie widziałam mojego dziecka w takim stanie. Oczywiście jedząc nasikał w kocyk, kupkę na szczęście zrobił już w pieluszkę. bidulek mój... podejrzewam, że poprostu nóżka go boli po szczepieiu, bo ma trochę opuchniętą i dlatego tak zareagował na niezbyt delikatne ściągnięcie plasterka a tż ma strasznego doła przez to... na szczęście Piotrka po jakiejś godzinie pamięć już zawiodła i znów lubi tatusia
Moja Karola też lubi lewą pierś i w związku z tym prawa ma mało mleka

a co obrażania... hmm..skąd ja to znam

piwojestfuj, witaj

Cytat:
Tomek ten og Gośki pocałował Martę
no proszę... dobrze, że o 15tej powtórka

Cytat:
śliczna

co do książek - polecam kalicińską "dom nad rozlewiskiem" - całą trylogię, książki jonathana carrolla, a z lekkich, łatwych i przyjemnych - "nianiek".

zmykam utulić małą płaczkę
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 05:41   #3237
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość
Amaretta, gratulacje z okazji wspaniałej kupy Oby tak częściej.
Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Amaretta, grauluję kupy
:dzie kujeziekujemy. Kto by pomyslał - jedna kupa a taka sensacja.
Cytat:
Napisane przez gosiaizbyszek Pokaż wiadomość
jestem za!! to teraz niech Misia zmobilizuje Adasia bo jutro rano minie 2 dni od ostatniej kupy, przydałaby się świeżutka)
To trzymamy kciuki za Adasiowa kupe. i przesyłamy dobre fluidy.

Cytat:
Anah Piotrek jest uczulony na czapkę a jak chcę go wsadzić w kombinezon to prostuje wszystkie kończyny i trzeba się z nim siłować, on wtedy oczywiście wrzeszczy i uspokaja się dopiero w wózku, czy foteliku.
Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość
u nas to samo, z tym, że nie uspokaja sie, tylko trzeba kołysac fotelikiem albo szybko wyjechać z mieszkania wózkiem
u nas to samo. Darcie zaczyna sie przy czapce, z kombinezonem sa problemy - bo wierci sie niemiłosiernie i dopiero intensywne trzepanie wózkiem lub kołysanie fotelikiem, ale takie porzadne w powietrzu, pomaga. Na szczescie w samochodzie zasypia albo patrzy w szybe bo my duzo jezdzimy - ostatnio codziennie na rehabilitacje a to godz w jedna strone.

Cytat:
Ale ona ma duzo włosów Sliczna.

Adas i Ignas fajne chłopaki. Widze Wiktorynka ze masz wspaniała nianke dla Ignasia.

Piwojestfuj fajnie ze sie w koncu odezwałas. Gratuluje "mega" synka.

JagnaK wysyłam ci moje dane do nk. Mam nadzieje ze u ciebie znajde reszte naszj paczki.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 08:18   #3238
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Dzień dobry
Dzięki za tytuły książek...ja dzisiaj do biblioteki zmykam to coś sobie wybiere

Powiedzcie mi jak wytłumaczyć trzymiesięcznemu dziecku że nie ma sobie wkładać palców do gardła

A dzisiaj zakłady bukmacherskie na wizażu FINAŁ YCD
JA nie mam pojecia kogo obstawiac oprócz Anuhyyy tżta

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-12-03, 08:38   #3239
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hello mamuśki!!!

co do lektur:
cień wiatru czytałam i bardzo mi się podobało, podobnie jak Kwiat śniegu - polecam
Wiśniewskiego też czytałam, ale już mniej mnie zachwycił

resztę sobie zapisałam zobaczymy co dostanę u nas w bibliotece...

a teraz Uwaga Uwaga:
moja córcia, która dziś kończy 5 tydzień przespała dziś w nocy 8 godzin!!!!!
od 19 do 3 czyli jakby pojadła o 22 to do 6 rano obyło by się bez pobudek!!! no w szoku jestem.
pytałam wczoraj pediatry o to dłuższe spanie i mówiła żeby nie wybudzać i ma spać tyle ile chce super oby tak częściej

a teraz mała leży i gapi się w kremową poduszkę w czarne kwiatki i coś tam do niej gada, w szoku jestem jak szybko takie dziecko rośnie i zmienia się intelektualnie.
a czy możliw, że w tym wieku to ona już się świadomie uśmiecha? do mnie i do męża od wczoraj wieczorem jak robimy głupie miny lub ją całujemy to śmieje się od ucha do ucha, więc to może już nie tylko jakiś przypadek

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-03, 08:43   #3240
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Iwa gratuluje Hani przespanej nocki
u nas w sumie też od jakiegoś czasu nie jest źle bo zasypia na dobre ok.22 i iśpi do 4.00 potem szybko wypija jeden cyc i śpi do 7.00 więc nie narzekam

CO do lekturek to jeśli podobał wam sie kod Leonarda da VInci to dorzucam jeszcze od siebie Szyfr Szekspira właśnie czytam podobne...
A wogóle najwięcej ostatnio czytam "Muminki", "Paddingtona" i tym podobne ale ANgie na dobranoc

A EMi ma nową umiejętność musze sie pochwalić chwyta w łapkę grzechotkę i nią grucha

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości