|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Śliczna córeczka kolejna laska nam tu rośnie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje nowej umiejętności ja swojemu małemu też wklaam grzechotki do rączki ale on nie jest jeszcze tym zainteresowany
|
||
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Dziyn dybry
Reszta dziewczyn dodana do nk ![]() A co do YCD stawiam na Wiole no i oczywiscie TZ anuhy My w nocy 2 pobudki o 12 i o 3 pozniej rano o 6 wzielam ja juz do siebie zeby nie wstawac co minute. Wlasnie mala mnie opierdziala fuuuuuj |
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
piwojwsrfuj witaj, kochana ale klocuszka z siebie wycisnęłaś - brawo
. Skąd taki nick?, bo ja uwielbiam piwo - niestety teraz jestem na odwyku z racji karmienia Macieja ![]() ależ śliczna dziewczynka. Włoski ma boskie, nic tylko kitki czesać iwa, zazdraszczam Ci takich przerw w nocy anuhaaaaa to dobrze, że są leki dla matek karmiących z "problemami" tarczycy. Piterek rośnie, rośnie - kocha mamine "bimbałki" ![]() U nas zapowiada się słoneczny dzień, super. Maciuś miał katarek, na szczęście już jest dobrze - pochodzimy sobie ochhch...
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
heloł laski!
zaliczyłam poranek w laboratorium, gdzie 1/3 to babcie w beretach, 1/3 ciężarne i 1/3 to zwykli niczemu winni ludzie:rollyes: możecie sobie wyobrazic jak było - 20 osób czeka na pobranie i co chwila ktoś myśli, że ma prawo się wbić bez kolejki. był np pan z synkiem, takim dałabym mu 2 lata z hakiem, i synek do taty: "tato, tato, chce mi się siusiu!" a tata spokojnie: "przecież masz pampersa" Nie ma to jak wygoda dla rodzica... swoją droga dzieciak przy pobieraniu tak się wydarł, że chyba cały szpital go słyszał, a te pielęgniary chyba z 10min go ganiały po gabinecie, żeby mu tą krew pobrać. Ale dostał lizaka i wyszedł z rogalem na buzi![]() dziewczyny, ale mam stresa! tak się boję tego dzisiejszego Piotrkowego zabiegu trzymajcie mocno kciuki, żeby mały za bardzo nie płakał i żeby zabieg się udał, bo nie chcę go męczyć nastepnym![]() a tak wogóle to Piotr dziś kończy 13 tygodni, no i w sumie 3 miesiące!!! Mam nadzieję, że ta 13 będzie dla niego szczęśliwa ![]() Rozkręcam imprezę!!!! ![]() ja chyba też stawiam na Wiolę, mogłaby w końcu babka wygrać
|
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() GoniaJ - ciesze sie ogromnie, ze juz coraz lepiej z Twoim maym skarbkiem. Wielkie buziaki dla niego i zyczenia zdrowka piwojestfuj - witaj ![]() Apkr - Dominisia slodziutka Wiktorynka - Ignas z Wiktorem... SUPER!!! ![]() gosiaizbyszek - malutka jest przesliczna!!! Izzi - zycze Ci duzo wytrwalosci, moze jeszcze troszke i Niunia zacznie wiecej czasu przesypiac...? Bede mocno trzymala za to kciuki ![]() Dziewczyny a moze rzeczywiscie by sie ktoras zajela taka lista NK jak bylo z telefonami, tak by bylo duzo prosciej... ![]() A moja Lily juz prawie zdrowa, wczoraj ostatni raz byl u niej kineterapeuta. A ja musze Wam sie do czegos przyznac... Wczoraj bylam w klinice na "operacji plastycznej"! Ale nie poprawialam sobie ani nosa ani nic z tych rzeczy mialam robiona plastyke Kasi...! bo przy porodzie peklam w bardzo "nietypowym" miejscu - nie dalo sie tego zrobic od razu po porodzie a po wygojeniu wygladalo to tak jakby mnie pogryzl pies - doslownie... Wstydzilam sie o tym mowic ,bo sama nigdy o czyms takim nie slyszalam a jak powiedzialam swojej najlepszej przyjaciolce to ona tez zrobila ... No ale teraz Kasie mam jak zloto - jak to powiedzial moj maz![]() Operacja trwala bardzo krotko i bylam znieczulona od pasa w dol - narkoze tak jak przy porodzie podawali w okolice kregosupa i po siedmiu godzinach moglam juz wrocic do domku. Najwazniejsze, ze juz jestem po i ze prawie nic nie boli Ale teraz znowu czeka mnie miesieczny "połóg" zanim to sie wszystko dobrze zagoi...Pozdrawiam Anuhaaaaaaa - gratulacje dla Piotrusia, niech rosnie duuuzy i zdrowy!!! Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-12-03 o 10:29 |
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiscie ze trzymamy za Piterka
![]() Tak piszesz o tym dwulatku z pampersem, moja szwagierka jak chciala oduczyc corke od siusiania do pieluchy, i np zalozyla jej pieluszke bo np mialy jechac gdzies autobusem lub poprostu w miejsce gdzie nie za bardzo mialoby sie dziecko wysiusiac, to i tak musiala brac ze soba wszedzie nocnik, bo mala wogole sie nie wysika ani do normalnej toalety, ani na trawke, ani do pieluchy. Wyobrazacie to sobie? W autobusie z nocnikiem? Jakos nie mialam okazji sie jej spytac co robila z tymi siuskami potem |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
Lija to teraz jestes funkiel nowka nie smigana
![]() Ja po porodzie to jakby jeszcze ciasniejsza sie zrobilam, naprawde to jest podejzane bo myslalam ze to na odwrot dziala. a co do listy to ja na ochotnika moge ja zrobic |
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
anuhaaaa trzymam kciuki za Piterka - oby jak najmniej bolało
Lija i bardzo dobrze, że sobie zrobiłaś tą plastykę. Powinnyśmy się czuć komfortowo po porodzie. U mnie nie wygląda to najgorzej, choć pewnie co nieco bym poprawiła. Nie mam pojęcia ile taki zabieg w Polsce kosztuje. Dziewczyny pomału tropię Was na NK
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Lija ale nie masz się czego wstydzić! Jakby to nie był taki ogromny koszt, to sama bym się nie zastanawiała, bo moja też wygląda nie najlepiej i tż jej nawet nie widział, bo po prostu się wstydzę
![]() Goga Piotrrek ładnie rośnie, ale Maciej to zostawił konkurencję daleko w tyle |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
to laski wysyłajcie dane do Jagny
![]() Jagna jak już bedziesz mieć listę to proszę o przesłanie.. Lija nasze samopoczucie jest bezcenne, więc bardzo dobrze, że zrobiłaś sobie ta plastykę a miesiac celibatu minie szybciutko
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Operacja kosztowala prawie 1000 Euro ale tutaj to wszystko pokrylo ubezpieczenie ![]() JagnaK - to ja juz do Ciebie wysylam swoje namiary na NK |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Wyslalam liste do Liji i Iwy, jesli ktoras chce to dawac znac.
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki JagnaK za liste, ale teraz bede miala roboty!!!
A dziecko z glodu juz miska obgryza...![]() Lece do mojego skarba
Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-12-03 o 11:04 |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Jagna
![]() a moja córcia padła i śpi. zobaczymy jak długo ![]() jak pojadła o 7 rano tak nie spała, gapiła się na poduszkę, później pokazałam jej apaszkę w turkusowe esy floresy i baaardzo jej się spodobała ![]() zjadła po 10 i położyłam ją do łóżeczka, zawiązałam apaszkę, ale nawet nie miała siły jej oglądać
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Lecimy do szpitala mamuśki
Odezwę się później!
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia, trzymam kciuki
|
#3257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz już z górki ![]() Cytat:
no i przede wszystkim sto lat, sto lat dla Piotrusia Lija28, gdybym rodziła sn i miała taką możliwość, też bym sobie poprawila co nieco a co tam , fajnie po raz któryś być dziewicą ![]() Jagna, w takim razie wysyłam Ci swój namiar magflieg, gratulujemy nowych umiejętności a my też się chwalimy - od wczoraj (właściwie przedwczoraj wieczorem, ale zastanawiałam się, czy to nie przypadek ) Karola uśmiecha się całą buźką kiedy się do niej mówi
Proszę o głosy: KLIK https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-273465 1 % DLA NASZEJ KAROLINKI !!! ![]() Edytowane przez nabuko Czas edycji: 2008-12-03 o 11:13 |
|||
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() : kciuki:![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bravo dla Karolinki - niech sie usmiecha tak caly czas do mamusi!!! ![]() Anuhaaaa - trzymam kciuki
Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-12-03 o 11:38 |
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lija, jejku, to dopiero musiało boleć najważniejsze, że Ci pomogli
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie było mnie 2 dni i ledwo mogę nadrobic zaległości - tak produkujecie. Przeczytałasm ale wybaczcie że się nie ustosunkuję. Tylko serdecznie przywitam Gonię - super że już jesteś!
Widzę że nie tylko ja wzięłam się za czytanie - watek zrobił się literacki . U mnie na tapecie klasyka - Anna Karenina. Tak się zaczytałam że przez 2 dni nie właczałam telewizora i kompa - stąd moja absencja.Moja Kalinka ma skierowanie do gastrologa - od miesiąca chyba robi pieniste kupy - poza tym nic jej nie jest, pediatra stwierdziła że wygląda jak okaz zdrowia, ładnie przybiera na wadze... tylko te kupy - i czasem są na dodatek śluzowate. Kazała mi nie pić mineralnej - ponoć często jest to zwykła kranówa i wiele dzieci ma potem kłopoty ![]() Mam pyt. odnosnie szczepień - czy po drugiej dawce dzieci zachowują się tak samo jjak po pierwszej? Bo moja mała spała cały dzień - kolejna seria wypada w sylwestra i sie zastanawiam czy możemy zrobić sobie imprezkę... no bo jakby mala znów tak ładnie spała....
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Izuxyz Kareninę czytałam ze 2,3 lata temu i jak zaczęłam tak nie mogłam się oderwać. jeździłam do pracy autobusem i nawet noszenie grybego tomiska nie stało mi na przeszkodzie
![]() mam nadzieję, że z tymi kupkami to okaże się, że to nic poważnego...
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
a i jeszcze fotki mojej niuni
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
heh na tym drugi zjdęciu to jakbym moją Hanię widziała
![]() Kalinka śliczna
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Kalinka śliczna chociaż co się dziwić skoro po mamusi urodę odziedziczyła
|
|
|
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
Wiktorynka, Gosiaizbyszek, Izuxyz, Apkr dzidziusie śliczne !!!ja tak lubię patrzeć na maluszki
nic, tylko wycałować ![]() Lija to miałaś przejścia Piwojestfuj witamy ![]() zmykam bo mały płacze. jest głodny.a na szczepieniu zachowywał się wzorowo
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obie jesteście śliczne! anuhaaaaaaaaaa, Sto lat dla Piotrka, i tzymam kciuki za dzsiejszy zabieg ![]() nabuko, gratuluje pierwszego uśmiechu
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-03 o 13:57 |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ... a ja znów nie dam rady nadrobić postów bo tylko 2 godziny dzisiaj spaliśmy w nocy
![]() Jestem umówiona na jutro na prywatną wizytę pediatry może on coś poradzi na ten krótki sen naszej Polki... bo to jest przecież niemożliwością żeby 3 miesięczne dziecko spało po 6-7 godzin na dobę (dokładnie ją wczoraj podsumowałam łącznie z 20 minutowymi drzemkami) Zaczęłam ją też kłaść częściej na brzuchu i z nią ,,ćwiczyć" i faktycznie są efekty, potrafi już całkiem nieźle trzymać swoją małą dyńkę (foto w załączeniu)Będę tu do Was wpadać ale jeśli się nie poprawi ta moja dziecina to raczej będą to wizyty niestety sporadyczne nad czym strasznie ubolewam ![]() Buziaczki i trzymajcie się cieplutko!
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamulki!
Izuxyz Kalina śliczna, z resztą mamusia również! Izzi Pola super trzyma dyńkę! Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, przydały się bardzo! A tak naprawdę, to było strasznie... najpierw się naczekaliśmy prawie godzinę, bo mieli jakiś niezapowiedziany zabieg. W końcu jak już doktorka przyszła, to zabrali nam małego i nie mogliśmy z nim pójść. Płakał strasznie, ja stałam przed oddziałem i płakałam razem z nim. Po jakiś 10min nam go przynieśli, wyglądał jakby go normalnie Gołota pobił. Oczka całe czerwone i opuchnięte. Już nawet nie miał siły płakać, tylko pojękiwał. Najgorsze, że nie udało się udrożnić tych kanalików i za dwa tygodnie mamy kolejny zabieg - tym razem sondowanie. Nawet nie wiem na czym to polega, muszę się jeszcze dopytać. Lecę do laboratorium po wyniki i do endokrynologa. Obym już chociaż tam nie złapała doła. |
|
|
|
#3270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak na serio to ogromne gratulacje. Cytat:
za bezbolesny zabieg.To ja tez poprosze. Juz Was dziewczyny poogladałam (cała godzine) ale jeszcze sporo przede mna. Iwa poszalała ze zdjeciami. Powodzenia. ![]() Cytat:
Cytat:
Ale za to jak juz slicznie główke podnosi. Widac ze Kalinka odziedziczyła urode po Mamusi. I jaka silna.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

super oby tak częściej

trzymajcie mocno kciuki, żeby mały za bardzo nie płakał i żeby zabieg się udał, bo nie chcę go męczyć nastepnym

... No ale teraz Kasie mam jak zloto - jak to powiedzial moj maz

Ale za to jak juz slicznie główke podnosi.