prosba, apel dot. targowiska - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-03, 10:00   #61
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.
Dot.: prosba, apel dot. targowiska

To i ja pomarudzę.

Irytuje mnie z lekka opieszałość niektórych Wizażanek w wystawianiu przekupek - mało tego, brak informacji, czy moja przesyłka w ogóle dotarła i czy wszystko z nią jest ok. Nie wiem jak na to reagować.

Nie wspomnę już o czekaniu z wystawieniem przekupki do momentu aż ja wystawię pierwsza, chyba na zasadzie ewentualnego 'odwetu' Ja wystawiam przekupkę zaraz po tym, jak dostanę przesyłkę i sprawdzę, czy zawartość odpowiada umowie - to jest moim zdaniem jedyne uczciwe podejście do sprawy

Pozdrawiam
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 10:32   #62
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
To i ja pomarudzę.

Irytuje mnie z lekka opieszałość niektórych Wizażanek w wystawianiu przekupek - mało tego, brak informacji, czy moja przesyłka w ogóle dotarła i czy wszystko z nią jest ok. Nie wiem jak na to reagować.

Nie wspomnę już o czekaniu z wystawieniem przekupki do momentu aż ja wystawię pierwsza, chyba na zasadzie ewentualnego 'odwetu' Ja wystawiam przekupkę zaraz po tym, jak dostanę przesyłkę i sprawdzę, czy zawartość odpowiada umowie - to jest moim zdaniem jedyne uczciwe podejście do sprawy

Pozdrawiam
podpisuje sie czterema lapkami!!!
tez to zauwazylam (niechetne wystawianie przekupek i czekanie na "moja") i juz o tym pisalam...

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 11:13   #63
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
nie spotkałam się jeszcze z obrażaniem, ale w ostatnim miesiącu nastąpiła taka sytuacja:
'pertaktowałam' z wizażanką na temat wymiany, napisałam że jak jej odpowiada taka wymiana to możemy przejść na PW, w odpowiedzi dostałam krótkie 'ok' więc wysłałam na priv adres
a po dwóch dniach wizażanka napisała że jednak ten kosmetyk wymieni z kimś innym...

szkoda że takie postępowania mają miejsce
Sleepy, co do obrażania, to jeszcze wszystko przed Tobą, mamy tu jedną księżniczkę
Natomiast jak najbardziej zgodzę się, że ustaleń trzeba dotrzymywać. Po prostu innnym razem nie można traktować takiej osoby poważnie. Poza tym, co to biuro adresowe? w końcu w jakiś sposób chcesz chronić swój adres i swoją prywatność. Jejku, ale tu się rozpisałyśmy z tym narzekaniem
no, ale co, przecież jakieś zasady targowania muszą być

najlepsze będzie po Świętach, wszyscy wystawią niechciane perfumy

ps. dobrze, że mój TŻ nie patrzy krzywym okiem na te wszystkie wymianki, mówię mu tylko, że wymieniam perfumy a zresztą! mam teraz 3 ekstra atomki z alienem, euphorią i lolitą, a chcemy kupić jakieś nowe perfumki. I niech mi ktoś powie, że to nierozsądne, tak sobie potestować
natomiast bez kitu, coraz ważniejsze jest dla mnie to, z kim się wymieniam.
jak dostaję paczkę zapakowaną miód, malina, to aż miło
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 11:56   #64
Małgosia791
spin doctor

Przekupka: 164 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
nie spotkałam się jeszcze z obrażaniem, ale w ostatnim miesiącu nastąpiła taka sytuacja:
'pertaktowałam' z wizażanką na temat wymiany, napisałam że jak jej odpowiada taka wymiana to możemy przejść na PW, w odpowiedzi dostałam krótkie 'ok' więc wysłałam na priv adres
a po dwóch dniach wizażanka napisała że jednak ten kosmetyk wymieni z kimś innym...

szkoda że takie postępowania mają miejsce
No właśnie, mnie też zdarzyła się sytuacja, że dogadałam z wizazanką wymianę w wątku, zresztą to ona mi proponowała wymianę i napisała, że czeka na pw. Wysłałam jej dane adresowe, a ona na drugi dzień pisze, że jednak wymienia się z kimś innym. Jestem wyrozumiała i tolerancyjna, rozumiem, że ktoś może się wycofać tylko, że niekoniecznie ja chcę podawać obcym ludziom swoje dane

Aha i jeszcze tak na marginesie-na kopercie jest pieczątka kiedy paczka została wysłana i jeśli ktoś mi pisze, że wysłał, ja czekam i myślę, że to wina poczty, chodzę na pocztę dopytuję i robię z siebie idiotę, a okazuje się, że paczka wysłana została tydzień później(a wystarczyło napisać, że ktoś nie może z różnych powodów wysłać w terminie),

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2008-12-03 o 12:02
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 12:36   #65
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze tak na marginesie-na kopercie jest pieczątka kiedy paczka została wysłana i jeśli ktoś mi pisze, że wysłał, ja czekam i myślę, że to wina poczty, chodzę na pocztę dopytuję i robię z siebie idiotę, a okazuje się, że paczka wysłana została tydzień później(a wystarczyło napisać, że ktoś nie może z różnych powodów wysłać w terminie),
Dokładnie . Dosteje zapyatnie na PW, czy paczka juz doszła, a paczka nawet niewysłana O czym oczywiście świadczy stempel na kopercie .
Ja miałam jescze taka sytuacje, którą za chiny ludowe nie potrafie zrozumiec . Ale może ktos wie , w czym rzecz i mnie uświadomi.
Otóż za każdym razem jak sie wymieniam , prosze dziewczyne, żeby mi napisała, jak moja paczke dostanie ( ja tak robie )
Był przypadek, ze czekam i czekam......
W końcu pisze PW, czy paczka dotarła, bo się martwię. Dostaje odpowiedź, że nie A tym czasem, przypadkiem trafiam na Perfumach na wypowiedź tej Wizażanki, że własnie jest skropiona perfumami X ( moje perfumy ), które własnie przyleciały do niej z wymianki . Wypowiedź ta była zamieszczona dzień wcześniej, niz ja wysłałam PW.Może ktoś mi wytłumaczy , po co to krętactwo? bo ja tu żadnej logiki nie widze
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 12:53   #66
sleepy
Zakorzenienie

Przekupka: 57 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Może ktoś mi wytłumaczy , po co to krętactwo? bo ja tu żadnej logiki nie widze
ja tez nie widzę logicznego wytłumaczenia
i nie potrafię zrozumieć dlaczego zdarzaja się takie kłamstwa...
Stary 2008-12-03, 19:01   #67
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
ja tez nie widzę logicznego wytłumaczenia
i nie potrafię zrozumieć dlaczego zdarzaja się takie kłamstwa...
dodam, ze do tej pory nie dostałam potwierdzenia, że moja paczka do niej doszła, nie mówiąc o Przekupce . Ale jak przeczytałam, ze juz perfum "niedostanych" używa namiętnie to dałam spokój i przestałam drążyć temat
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 08:09   #68
paula78
Zakorzenienie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.

Jka mnie wkurzaja dziewczyny ,ktore zakladaja watki a potem do nich nie zaglądaja :-/ widze ,ze sie loguje i cisza przez tydzien grrrr:-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 14:07   #69
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Jeżeli otrzymujecie na PW propozycje dopłaty do wymianki lub prośbe o dopłate do własnych kosmetyków, natychmiast prosze mi zgłaszać na PW! Jedno z najwiekszych przestępstw na targowisku! :P
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 22:40   #70
paprak
Wtajemniczenie

Przekupka: 58 pkt / 100% pozyt.
GG do paprak

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jka mnie wkurzaja dziewczyny ,ktore zakladaja watki a potem do nich nie zaglądaja :-/ widze ,ze sie loguje i cisza przez tydzien grrrr:-/
To jestem w stanie zrozumiec bo ktos moze byc zapracowany ale kompletnie nie rozumiem jak mozna odpowiadac na pytania jednej osoby w watku a reszte wpisow ignorowac. Przeciez mozna sie chyba wysilic i odpisac: "dziekuje, nic mnie nie zainteresowalo w twoim watku"
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 23:18   #71
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Apeluje: Dziewczyny nie istnieje pojęcie wątku tymczasowo nieaktualnego. Wszystkie tego typu wątki będą zamykaneoraz traktowane jako powielony wątek wraz z punktami karnymi. Wątek jest albo aktualny, albo nie.

Edytowane przez virtual_reality
Czas edycji: 2008-12-14 o 23:27
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 20:36   #72
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 88 pkt / 100% pozyt.

Oj dziewczynki jakie wy macie straszne problemy... Ja "odpisz u mnie" traktuje jako coś wygodnego. Wyobraźcie sobie sytuacje że zapytałam 10 osób o to czy się wymienią i określiłam za co. I co mam sobie na kartce wypisywać kogo o co prosiłam? czy dodawać te wszystkie strony do ulubionych? To jest po prostu wygodne. Nawet jak mi ktoś napisze "nic", to na pewno nie po to aby podbić mi wątek, bo mogę to zrobić sama pisząc "fhergbluer" albo po prostu "up" A do przekupek zawsze wstawiam stronkę od siebie. W końcu jak ktoś będzie mocno zainteresowany to wejdzie przez odnośniki na stronę tej drugiej osoby i sprawdzi co chce. Już na prawdę nie ma innych problemów??

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 21:39   #73
izka11
Rozeznanie

Przekupka: 21 pkt / 96% pozyt.

No i niektórzy nie wiedzą za co wystawia się przekupki. Ja dostałam negatywa za to , ze dorzuciłam coś gratis i podobno za opóźnioną przesyłkę: proszę dziewczynę o adres w sobotę i piszę, że w poniedziałek wyślę, adres od niej dostaję w poniedziałek wieczorem , wysyłam we wtorek, a dostaję negatywa, bo przesyłka nie o czasie wysłana
a co do "odpisywania w moim wątku" jestem za jak najbardziej, a i jestem ZA jeśli w ogóle chodzi o odpisanie, bo jak nic się nie podoba to wystarczy odpisać: "nic" i po sprawie, bo w innej sytuacji trzeba przewalać wątki i szukać, bo może gdzieś odpisane.
izka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 13:56   #74
dagwoj
Zadomowienie

Przekupka: 18 pkt / 100% pozyt.

Bardzo proszę o usuwanie nieaktualnych numerów GG z wizażu. Napisałam do jednej z wizażanek na GG bo niestety nie odpisuje mi na PW a taki numer znalazłam przy jej kontakcie, a po drugiej stronie ktoś odpisał "chyba pomyłka" ...
dagwoj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 22:51   #75
tranqil babe
Wtajemniczenie

Przekupka: 20 pkt / 100% pozyt.

dziewczyny witam
Mam pytanie odnośnie targowiska, nie ma wątku odpowiedniego a nie chce smiecic i zakladac nowego wiec moze tu mi odpowiecie? To pytanie do modów raczej.
Otoz wymieniam sie rzecą z mojego watku wymiankowego z wizazanka ktora oddaje mi rzecz z wymiankowego minerlanego, ktory nie jest na targowisku i tym samym nie jesy objety zasadami targowiska, chyba.
Czy w takim wypadku moge dostac przekupke czy nie?
Jezeli nie, mysle ze warto by pomyslec nad objeciem zasadami targowiska wymianek biochemicznych i minerlanych Duzo tam sie wymienia i wizazanki byc moze chcialyby aby te wymianki tez byly objete regulaminem, co niesie za soba większe bezpieczenstwo wymianek chociazby

tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 20:58   #76
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Idiaminka Pokaż wiadomość
Tak , ale wiesz o co chodzi - w nadziei ,że własnie mnie szczęsliwie przypadnie przywilej otrzymania danego kosmetyku / na którym mi dośc mocno zależy / trzymam swoje co lepsze skarby i odmawiam innym Wizażankom . A nie lubię takich sytuacji.

A można po prostu napisac " mam Cię w nosie " i ja wtedy mam jasną sytuacje .
Zabieram swoje zabawki i ide do innego wątku szukac szczęścia
Dokładnie - kilka dni temu zadebiutowałam na targowisku. Miła wizażanka zaiteresowała się kosmetykiem, po targach, prosiła od dzień wstrzymania. Oczywiście zgodziłam się, bo wymiana także dla mnie atrakcyjna. Minęła doba, pani nie odzywa sie. Przypominam się na wątku - zero reakcji. Przypominam się poprzez PW - cisza. Do dziś cisza. A w międzyczasie zwodziłam kilka innych wizażanek, które były chętne od razu (kosmetyk atrakcyjny). Nick charakterystyczny. Raczej zapamiętam, egistyczne i lekcewazące podejście
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 17:46   #77
Ghost19
BAN stały

Przekupka: 46 pkt / 100% pozyt.

Niestety zauważyłam, że olewanie jest tu nagminne...co doprowadza mnie do białej gorączki, bo jest to szczyt chamstwa, lenistwa i jak dla mnie powinno się takim osobom wlepiać punkty. Brak poszanowania drugiej strony Oczywiście istnieją okoliczności kiedy ktoś nie może np odpisać, ale jak widzę jak jedna z drugą logują się co dzień i co dzień podpisują się pod innymi wątkami wymiankowymi to aż mnie skręca
Ghost19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 17:52   #78
justysd
Zadomowienie

Przekupka: 47 pkt / 100% pozyt.
GG do justysd

Cytat:
Napisane przez Ghost19 Pokaż wiadomość
Niestety zauważyłam, że olewanie jest tu nagminne...co doprowadza mnie do białej gorączki, bo jest to szczyt chamstwa, lenistwa i jak dla mnie powinno się takim osobom wlepiać punkty. Brak poszanowania drugiej strony Oczywiście istnieją okoliczności kiedy ktoś nie może np odpisać, ale jak widzę jak jedna z drugą logują się co dzień i co dzień podpisują się pod innymi wątkami wymiankowymi to aż mnie skręca
Święta racja Cierpliwość trzeba mieć anielską na panującą ignorancję
justysd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości