DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-22, 16:30   #1831
Yasminelle
Raczkowanie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

A ja poszukuję dobrego ginekologa ( z umową NFZ, choć nie koniecznie ) w Poznaniu. Najlepiej w okolicach Uniwersytetu Przyrodniczego, ul. Piątkowskiej, Strzeszyna Greckiego, itp. Przejrzałam wszystkie wątki, ale nie znalazłam nic konkretnego. Jedna osoba poleciła dr M. Lewandowskiego. A może ktoś zna jakąś dobrą panią ginekolog? Ja byłam u Pani Anny Wilczek-Jääskeläinen na ul.Wołyńskiej 12. Była rzeczowa, uprzejma, odpowiadała na moje wszystkie pytania, dała mi receptę na 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych oraz na antybiotyk przeciwko bakteriom beztlenowym, które atakowały mój układ moczowo-rozrodczy. Za wizytę u niej zapłaciłam 60 zł ( zniżka dla studentek? ). Chcę po prostu zobaczyć jak jest u kogoś innego. Dlatego pytam
Yasminelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 07:21   #1832
innanina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
Lublin. Tylko dr Gustaw Chołubek. Pozdrawiam
Ja jeszcze dodam dr n.med. Barbarę Kułak. Pani Doktor uratowała życie mojej mamie, jest wspaniałym fachowcem, oddaje pracy całe serce. Zycze każdemu
takiego lekarza.
(dr kułak przyjmuje na ul szczerbowskiego to jest boczna
strazackiej.nie pamietam numeru ale podam tel komorkowy bo i tak
teraz sie umawia z p.doktor telefonicznie na godzine.501465554)
innanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:24   #1833
SmuteK
Raczkowanie

Wiem, że może wątek nie jest właściwy, ale czy któraś z Was korzystała z usług Salve w Łodzi? Kolejny raz idę do innego lekarza z powodu braku terminów dla mnie odpowiednich i zastanawiam się, czy wiecie coś na temat dr Wnuka? Bo chyba takie nazwisko pani podała mi w rozmowie telefonicznej. Ostatnio byłam u Pietrzaka, ale niestety przyjmuje jedynie w godzinach porannych
Bardzo była bym wdzięczna za odpowiedź, ponieważ te ciągłe zmiany zaczynają mnie stresować

Maria Pawlikowska - Jasnorzewska
SmuteK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 08:33   #1834
kikunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _karolkaaaa_ Pokaż wiadomość
Witam ! Ja zgłaszam się do was a szczególnie do Pań z Łodzi o pomoc w wyborze Pani ginekolog. Już od dawna wybieram się na pierwszą wizytę i przejrzałam cały wątek i spisałam 3 nazwiska:
L. Walczak
Baś - Budecka
Łukaszyk - Wojciechowska
Celem mojej wizyty jest przepisanie tabletek anty. ale myślę, że czas by zacząć odwiedzać ginekologa. Która z tych Pań polecacie. I czy znacie może jakiś aktualny cennik.
Będę baaardzo wdzięczna za pomoc
Ja ponad pół roku temu u dr.Baś płaciłam 80 zł + cytologia chyba coś kolo 30 zł,ale jeśli wizyta kosztuje juz 90 zł to strasznie dużo!!! Jakie badania z krwi mam zrobić napisała mi po prostu na karteczce (nie dostałam skierowania),więc w przychodni nie chcieli mi zrobić tych badań na NFZ więc kolejne 30 zł do zapłacenia.

moje zdanie jest takie, jeśli nie potrzebujesz tabletek tak już od razu, poszukaj ginekologa na NFZ. Może lepiej poczekać 2-3 miesiące a zaoszczędzić naprawdę spore pieniądze jakie biorą lekarze prywatni za wizyty (co moim zdaniem przechodzi już wszelkie granice).

Moja wizyta u dr.Baś trwała 10 min, nie mogę powiedzieć,że mi nie pomogła bo wszelkie dolegliwości przeszły i póki co nie wróciły, ale myślę że równie dobrego ginekologa można znaleźć na NFZ.

Ja zdecydowałam się na dr.Estemberg ze szpitala Barlickiego...może też rozważ
kikunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 10:37   #1835
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kikunia23 Pokaż wiadomość
Ja ponad pół roku temu u dr.Baś płaciłam 80 zł + cytologia chyba coś kolo 30 zł,ale jeśli wizyta kosztuje juz 90 zł to strasznie dużo!!! Jakie badania z krwi mam zrobić napisała mi po prostu na karteczce (nie dostałam skierowania),więc w przychodni nie chcieli mi zrobić tych badań na NFZ więc kolejne 30 zł do zapłacenia.

moje zdanie jest takie, jeśli nie potrzebujesz tabletek tak już od razu, poszukaj ginekologa na NFZ. Może lepiej poczekać 2-3 miesiące a zaoszczędzić naprawdę spore pieniądze jakie biorą lekarze prywatni za wizyty (co moim zdaniem przechodzi już wszelkie granice).

Moja wizyta u dr.Baś trwała 10 min, nie mogę powiedzieć,że mi nie pomogła bo wszelkie dolegliwości przeszły i póki co nie wróciły, ale myślę że równie dobrego ginekologa można znaleźć na NFZ.

Ja zdecydowałam się na dr.Estemberg ze szpitala Barlickiego...może też rozważ
Ci ludzie studiują i specjalizują się tyle lat, że naprawdę dziwne by było jakby brali grosze za wizyty. Ja w małym mieście płacę 50-60, normalne, że w Łodzi będzie drożej (ale tez i wybór lekarzy większy i można iść do kogo się chce a nie do kogo się musi).

Realia są takie, że trudno znaleźć kogoś godnego polecenia, kto będzie przyjmował publicznie. Po recepty na tabletki chodzę do jednej pani na nfz, nie zgodziła się na zrobienie mi cytologii ('bezpłatnie robimy starszym od Ciebie, prywatnie sobie zrób'), tabletki dostaję bez żadnych badań ('po co badania? co bierzesz? zadzwoń jak będziesz potrzebować do pielęgniarki i przyjdź po paru dniach odebrać receptę'). Jeśli pasuje Ci (albo komukolwiek innemu) takie podejście to można chodzić na NFZ (swoją drogą nie mam koleżanki, której lekarz przyjmujący w przychodni zrobiłby badania przed przepisaniem tabletek, zupełnie mnie to rozbraja); ja jestem mądra po fakcie i z poważnymi sprawami i na badania chodzę prywatnie, pierwsze przepisanie tabletek to poważna sprawa. Aha, nie dałabym się też mojej pani doktor w przychodni zbadać, popełniłam ten błąd raz gdy naprawdę nie mogłam jechać do swojego gina, nigdy więcej. Z braku małego wziernika ('wszystkie małe są brudne, wezmę wiekszy') zbadała mnie takim dużym, a ja nie dość że miałam dużą infekcję to do tego nadżerkę i zawsze się denerwuję potwornie jak myślę że coś będzie bolesne i cała spinam, muszę mówić jak bolało?

Jak ktoś znajdzie w publicznych przychodniach ginekologa, przy którym będzie czuł, że wszystko jest robione profesjonalnie i komfortowo - gratuluje. Ja już wiem, że za komfort lepiej zapłacić
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 18:39   #1836
kikunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
Ci ludzie studiują i specjalizują się tyle lat, że naprawdę dziwne by było jakby brali grosze za wizyty. Ja w małym mieście płacę 50-60, normalne, że w Łodzi będzie drożej (ale tez i wybór lekarzy większy i można iść do kogo się chce a nie do kogo się musi).

Realia są takie, że trudno znaleźć kogoś godnego polecenia, kto będzie przyjmował publicznie. Po recepty na tabletki chodzę do jednej pani na nfz, nie zgodziła się na zrobienie mi cytologii ('bezpłatnie robimy starszym od Ciebie, prywatnie sobie zrób'), tabletki dostaję bez żadnych badań ('po co badania? co bierzesz? zadzwoń jak będziesz potrzebować do pielęgniarki i przyjdź po paru dniach odebrać receptę'). Jeśli pasuje Ci (albo komukolwiek innemu) takie podejście to można chodzić na NFZ (swoją drogą nie mam koleżanki, której lekarz przyjmujący w przychodni zrobiłby badania przed przepisaniem tabletek, zupełnie mnie to rozbraja); ja jestem mądra po fakcie i z poważnymi sprawami i na badania chodzę prywatnie, pierwsze przepisanie tabletek to poważna sprawa. Aha, nie dałabym się też mojej pani doktor w przychodni zbadać, popełniłam ten błąd raz gdy naprawdę nie mogłam jechać do swojego gina, nigdy więcej. Z braku małego wziernika ('wszystkie małe są brudne, wezmę wiekszy') zbadała mnie takim dużym, a ja nie dość że miałam dużą infekcję to do tego nadżerkę i zawsze się denerwuję potwornie jak myślę że coś będzie bolesne i cała spinam, muszę mówić jak bolało?

Jak ktoś znajdzie w publicznych przychodniach ginekologa, przy którym będzie czuł, że wszystko jest robione profesjonalnie i komfortowo - gratuluje. Ja już wiem, że za komfort lepiej zapłacić
To,że studiują i specjalizują się tyle lat wcale nie tłumaczy tego,że wizyta musi kosztować aż tyle pieniędzy. Sama studiuję bardzo ciężki kierunek po którym nie mam prawa wykonywania zawodu, tylko czeka mnie jeszcze długa droga do uzyskania uprawnień,ale to wcale nie oznacza że mam wykorzystywać sytuację osób będących naprawdę w potrzebie. A faktem jest,że do lekarza prywatnego idą bardzo często młode dziewczyny,często po tabletki, a na szukanie dobrego lekarza na NFZ się nie decydują no bo jak uzyskać numer ubezpieczenia czy jakieś inne dokumenty które są czasami wymagane.

Zwróć uwagę na to,że ci sami lekarze przyjmują na NFZ jak i prywatnie...i nie ma co ukrywać, że często ci sami lekarze prywatnie przyjmą pacjenta świetnie, a na NFZ zbędą. Ale osobiście i o tych co przyjmują prywatnie słyszałam wiele złych opinii.

są wyjątki od reguły i to wcale nie oznacza,że na NFZ przyjmują sami najgorsi. Może przykład średnio na temat ale potwierdzający,że jednak warto trochę włożyć wysiłku i poszukać dobrego lekarza na NFZ,a nie tylko zdawać się na opinię,że tylko prywatnie świetnie przyjmują...przez ładnych parę lat, chodziłam prywatnie do alergologa...wizyta początkowo w normalnej cenie, potem coraz wyższe coraz gorszy stosunek do pacjenta...zaczęłam szukać poradni na NFZ...trafiłam do świetnego lekarza (dodam,że jest profesorem na UM w Łodzi, i specjalistą w swojej dziedzinie) przyjmuje na NFZ,wcale mnie nie zbył,rozpoczął leczenie,jestem pod fachową opieką,nikt nie robi sobie żadnych żartów i podchodzi poważnie do sprawy, bo ich jeden błąd może mieć bardzo złe skutki dla mnie....

Owszem,każdy sam decyduje do jakiego lekarza pójdzie. Ja niestety z paru ostatnich miesięcy mam właśnie gorsze zdanie o tych prywatnych, a bardzo dobre zdanie wyrobiłam sobie właśnie o lekarzach na NFZ....wszystko zależy od chęci....jeśli ktoś chce iść po prostej linii oporu nie szuka...ale uwierz mi, i na NFZ można znaleźć lekarza, pielęgniarkę czy hospicjum gdzie każda z osób tam pracujących podejdzie do Ciebie z wielkim sercem i profesjonalizmem...wystar czy poszukać.
kikunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:20   #1837
_karolkaaaa_
Raczkowanie

GG do _karolkaaaa_

Hejka a polecacie może Panią Doktor L. Walczak. Może ktoś wie gdzie przyjmuję. Dzwoniłam do gabinetu Pani Łukaszyk - Wojciechowskiej ale niestety pierwsze terminy kiedy można się zapisać to 6 stycznia.
Byłabym baaardzo wdzięczna za szybką odpowiedź

Ja np byłam w paru przychodniach i niestety moja przychodnia nie ma podpisane z NFZ w tych miejscach i muszę wybrać opcję droższą...
A może któraś z was była u Pani Doktor Anny Sobczuk ma swój gabinet na ulicy łagiewnickiej

Edytowane przez _karolkaaaa_
Czas edycji: 2008-11-25 o 22:12
_karolkaaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 14:23   #1838
SmuteK
Raczkowanie

Nikt nic nie wie o dr Wnuk szkoda, bo już zaczynam chodzić po ścianach od ciągłych zmian lekarzy

Maria Pawlikowska - Jasnorzewska
SmuteK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 22:30   #1839
maszkotka
Przyczajenie

GG do maszkotka

KRAKÓW:

Polecana juz na tym forum wielokrotnie-
dr.Katarzyna Kisielewska, ul. Urzędnicza 41 nr tel 0126333427

Od jakiegos miesiaca zbierałam sie do odwiedzenia ginekologa. Dodam ze miała to byc moja pierwsza wizyta:p Najpierw miala to byc pani doktor z ul. stolarskiej w Krakowie, ale im nowsze pojawiały sie wypowiedzi wizażanek, tym mniej pozytywne one byly. W koncu znalazlam namiar na dr Kisielewska. Zbieralam sie jakis tydzien zeby zadzwonic, ale jakos sie balam uczynic ten ruch. Wyszlam dzisiaj jednak z pracy i sie przelamalam i zadzwonilam, okazalo sie ze zwolnil sie termin na dzisiaj wieczorem wiec sie zgodzilam. Stwierdziłam ze albo dzisiaj albo nigdy ;D Potem jeszcze sie martwilam ta wizyta. Sporo sie naczytalam ze nie jest to mile badanie wiec poludzku sie balam. Mailam nawet zamiar zrezygnowac, ale sie przelamala. Poszlam, bylam za wczesnie i czekalam jakies 20 min. W poczekalni bardzo mila relaksujaca atmosfera, tak jak juz ktos wspominal mozaika i dziwny zapach kadzidelek. Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne. Pani w rejestracji zmierzyla mi cisnienie na dobry poczatek
Weszlam do gabinetu i tak... pani doktor bardzo mila, najpierw zrobila wywiad, co mnie sprowadza, od kiedy miesiaczkuje jak dlugo etc, Potem zbadala mi piersi a potem kazala sie rozebrac od dolu i wejsc na fotel, najpierw zrobila mi cytologie, ktorej nawet nie poczulam. podczas robienia cytologii i pozniejszego badania opowoadalam jej jak trafilam do niej i w ogole o moich poszukiwaniach dobrego ginekologa. Potem jeszcze przeszlam na lezanke i pani doktor zrobila mi jakies krotkie badanie taka sonda czy czyms takim. Wygladalo jak chudy penis. Nic nie bolalo!!! No i bylo po wszystkim. Zlecila mi wykonanie jeszcze kilku badan i powrot do niej

Badanie trwalo chwile i bylo bezbolesne. Wszystkim mlodym dziewczynom ktore boja sie isc ten pierwszy raz do ginekologa polecam pania dr. Kisielewska. Nie ma powodu sie bac. To nie jest bolesne!! Nawet nie mozna powiedziec ze jest niemile!!

Zdaje sobie sprawe ze sa rozni ginekolodzy... Ja postaralam sie aby isc do ginekologa ktory jest polecany, a nie do takiego ktory mnie odstraszy na najblizsze lata. Teraz juz sie nie bede bala bo wiem ze nie ma czego) Chce tylko serdecznie podziekowac wszystkim wizazanka ktore polecili dr. Kisielewska. Mialy zdecydowanie racje!!
maszkotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 11:00   #1840
Vcelka
Wtajemniczenie

Ja również dołączam się do zachwytów odnośnie dr Agnieszki Hoffman.
Jest tak miłą osobą, że po wejściu do gabinetu od razu zapomniałam o strachu. Jest bardzo delikatna - nic nie czułam przy badaniu. Na wszystkie moje pytania odpowiadała bardzo szczegółowo i doradzała w różnych kwestiach - rozmawiało się jak z przyjaciółką - bez skrępowania, mimo że to obca osoba. Mimo iż musiałam czekać ponad godzinkę na wizytę ( byłam prywatnie ) to i tak warto. Wyszłam uśmiechnięta i w końcu znalazłam swojego ginekologa Wszystkim szczerze polecam!!!
Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 17:02   #1841
_karolkaaaa_
Raczkowanie

GG do _karolkaaaa_

Hej ! Ja po pierwszej wizycie u ginekologa i powiem wam że było spoko
Byłam u Pani Doktor Anny Sobczuk ! Baaardzo miła odpowiedziała na wszystkie moje pytania wyczerpująco Badanie przeprowadzone też było dobrze. Nic nie czułam i mówiła po kolei co robi !
Naprawdę Gorąco ją polecam !!
_karolkaaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 23:39   #1842
mmarti
Raczkowanie

polecam odwiedzić tą tronkę: http://www.ginweb.pl/ dla mnie dobry ginekolog nie musi byc dobry dla kogos to w sumie niby tak jak z fryzjerem
mmarti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:57   #1843
liz4rd
Przyczajenie

GG do liz4rd

a z Limu w Wawie nikt nie zna dobrego gina??
liz4rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 00:55   #1844
mmarti
Raczkowanie

dobrych znam ale nie z Limu
mmarti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 19:03   #1845
kalamka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez małyaniołek Pokaż wiadomość
Żyrardów (między Warszawą a Skierniewicami)

Dr Halina Zajac- ginekolog/endokrynolog- wizyta 60zł
ul.Wysockiego (na przeciwko postoju taksówek)
Bardzo miła, kompetentna, pomocna, odpowiedzialna Pani ginekolog. Niestety często są do niej duże kolejki, ale można przecież poczekać. Bardzo dużo osób do niej chodzi i są z niej tak samo zadowoleni jak ja. Polecam z całego serca.

Odwołując się do mojej poprzedniczki, co prawda wypowiedź sprzed 2 lat ale Pani dr nadal przyjmuje pacjentów "masowo". Pani Dr. Haliny Zając nie polecam, może się to nie najlepiej skończyć. Ja skończyłam z olbrzymim guzem piersi, którego Pani dr nie wykryła-a ja dopiero teraz zaczęłam myśleć-jak można przez kilka lat nawet nie zaproponować pacjentce badania usg piersi a badać ją ręką. W dodatku będąc tak doświadczonym lekarzem nie wykryć ponad 3 cm guza. Pani dr, owszem, jest osobą miłą, sympatyczną ale przecież nie tylko o to chodzi. Jest flegmatyczna-1 osobę trzyma w gabinecie przez godzinę podczas gdy inni lekarze te same badania, a i z lepszą skutecznością zrobią w 15 min. Idąc na wizytę można sobie czekać i 5 godzin i wejść np o 24.00. W takim razie nie wiem do czego służą zapisy.
kalamka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-29, 19:04   #1846
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kalamka Pokaż wiadomość
Odwołując się do mojej poprzedniczki, co prawda wypowiedź sprzed 2 lat ale Pani dr nadal przyjmuje pacjentów "masowo". Pani Dr. Haliny Zając nie polecam, może się to nie najlepiej skończyć. Ja skończyłam z olbrzymim guzem piersi, którego Pani dr nie wykryła-a ja dopiero teraz zaczęłam myśleć-jak można przez kilka lat nawet nie zaproponować pacjentce badania usg piersi a badać ją ręką. W dodatku będąc tak doświadczonym lekarzem nie wykryć ponad 3 cm guza. Pani dr, owszem, jest osobą miłą, sympatyczną ale przecież nie tylko o to chodzi. Jest flegmatyczna-1 osobę trzyma w gabinecie przez godzinę podczas gdy inni lekarze te same badania, a i z lepszą skutecznością zrobią w 15 min. Idąc na wizytę można sobie czekać i 5 godzin i wejść np o 24.00. W takim razie nie wiem do czego służą zapisy.
to jest wątek o DOBRYCH ginach,
o złych jest poniżej...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 17:00   #1847
Izzy101
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CherieK Pokaż wiadomość
Adrianna Wacławik- Warszawa
Bardzo polecana przez moją przyjaciółkę wybieram się do niej w piątek więc dam znać
właśnie, jakie macie doświadczenia z dr Wacławik? jaka jest dla dziewczyn przychodzących do ginekologa po raz pierwszy?
ile kosztuje wizyta?
Izzy101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 19:49   #1848
Rosche-Cherie
Raczkowanie

GG do Rosche-Cherie

Ja wlasnie mam pytanie, po przeniesieniu sie do Warszawy, caly czas dostawalam recepty od lekarza z Poznania, ale teraz szukam jakiejs niewielkiej przychodni 'sprywatyzowanej', nie chodzi mi o jakies kosmiczne abonamenty, tylko refundusz ze zdrowotnego, czy ubezpieczeniaDo takiej przychodni wlasnie chodzilam w poznniu i mam do takich placowek najwieksze zaufanie.. Czy znacie w Warszawie jakas taka przychodnie? Pamietam ze w zwyklej 'rejonowej', zmeczone babska byly tak niemile, ze az boje sie trafic do jakiejs sadystycznej lekarki podobnego pokroju:/ A przyznam szczerze, ze za wziecie jednej recepty wolalabym nie wydawac 120zl..
Bede wdzieczna za podpowiedzi!
Rosche-Cherie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 09:21   #1849
mabo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez solbi Pokaż wiadomość
Katowice - dr Piechuta - Kośmider
MED 5
ul. Zadole
Katowice
tel. 32 252 10 00

sympatyczna, rzeczowa... pierwsza wizyta rozpoczyna sie dlugim wywiadem (zaden lekarz nie pytal mnie o tyle rzczy!) ...chetnie odpowiada na pytania, sama tez wiele wyjasnia... regularnie - bez upominania sie - wykonuje wszystkie konieczne badania...

aaaa zapomnialam dodac ze w MED 5 przyjmuje prywatnie, "panstwowo" - w szpitalu przy ul. Raciborskiej
Mam pytanie odnośnie wizyty prywatnej u w.w pani dr
otóż z jakiego rzędu wydatkiem należy się liczyć?
mabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 10:44   #1850
ineczka7
Zadomowienie

Przepraszam jeśli to OT, ale bardzo chciałam odpowiedzieć jakby jednak coś było nie tak to skasuję posta
Cytat:
Napisane przez kikunia23 Pokaż wiadomość
To,że studiują i specjalizują się tyle lat wcale nie tłumaczy tego,że wizyta musi kosztować aż tyle pieniędzy. Sama studiuję bardzo ciężki kierunek po którym nie mam prawa wykonywania zawodu, tylko czeka mnie jeszcze długa droga do uzyskania uprawnień,ale to wcale nie oznacza że mam wykorzystywać sytuację osób będących naprawdę w potrzebie. A faktem jest,że do lekarza prywatnego idą bardzo często młode dziewczyny,często po tabletki, a na szukanie dobrego lekarza na NFZ się nie decydują no bo jak uzyskać numer ubezpieczenia czy jakieś inne dokumenty które są czasami wymagane.

Zwróć uwagę na to,że ci sami lekarze przyjmują na NFZ jak i prywatnie...i nie ma co ukrywać, że często ci sami lekarze prywatnie przyjmą pacjenta świetnie, a na NFZ zbędą. Ale osobiście i o tych co przyjmują prywatnie słyszałam wiele złych opinii.

Owszem,każdy sam decyduje do jakiego lekarza pójdzie. Ja niestety z paru ostatnich miesięcy mam właśnie gorsze zdanie o tych prywatnych, a bardzo dobre zdanie wyrobiłam sobie właśnie o lekarzach na NFZ....wszystko zależy od chęci....jeśli ktoś chce iść po prostej linii oporu nie szuka...ale uwierz mi, i na NFZ można znaleźć lekarza, pielęgniarkę czy hospicjum gdzie każda z osób tam pracujących podejdzie do Ciebie z wielkim sercem i profesjonalizmem...wystar czy poszukać.
Ale ja się zupełnie z Tobą zgadzam i nie traktuję tego wszystkiego co napisałam, jako stan z którym należy się pogodzić. Mnie to wkurza, wyprowadza z równowagi i doprowadza do totalnej bezsilności, ale tak właśnie jest - nie zapłacisz za wizytę prywatną - mało który (żaden?) ginekolog nie potraktuje Cię jak człowieka. Nie wiem jak z innymi specjalizacjami, sama mam na NFZ fajnego ortopedę, fakt że się czeka w 30 osobowych kolejkach, ale lekarz jest ok. Chciałabym znaleźć na necie dużo jednoznacznie pozytywnych opinii o którymkolwiek ginie przyjmującym na nfz.

I wiem, że nie tylko oni studiują, nie tylko oni muszą się całe życie dokształcać, ale cen wizyt prywatnych nie zmienimy, wiedzą że są niezbędni (bo są) i umieją o swoje zawalczyć.

a teraz chwila prawdy, dzwonię do mojej pani gin i dowiem się, czy jak umówię się na wizytę (na NFZ, ta gin o której pisałam ) to dostanę skierowanie na badanie krwi(chcę wiedzieć czy nie mam zaburzeń hormonalnych, jak wygląda wątroba po paru latach brania tabletek) i wymaz z pochwy (badanie pod kątem bakterii i grzybów, bo ciągle mi wracają infekcje, teraz mniej, ale jednak). Bo sobie inteligentnie zawaliłam popołudnia w które przyjmuje mój gin prywatny zajęciami, a przed świętami zarobku nie odpuszczę
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 09:35   #1851
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja również dołączam się do zachwytów odnośnie dr Agnieszki Hoffman.
Jest tak miłą osobą, że po wejściu do gabinetu od razu zapomniałam o strachu. Jest bardzo delikatna - nic nie czułam przy badaniu. Na wszystkie moje pytania odpowiadała bardzo szczegółowo i doradzała w różnych kwestiach - rozmawiało się jak z przyjaciółką - bez skrępowania, mimo że to obca osoba. Mimo iż musiałam czekać ponad godzinkę na wizytę ( byłam prywatnie ) to i tak warto. Wyszłam uśmiechnięta i w końcu znalazłam swojego ginekologa Wszystkim szczerze polecam!!!

Cześć, pytanie - czy dr Hoffman nadal przyjmuje w przychodni na Kłopotowskiego?

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:03   #1852
sziszunia
Przyczajenie

Witam Wizazanki

Jestem z Krakowa. I naprawde szukam dobrego ginekologa, bylam u wielu z nawracajaca grzybica i zadennie pomogl. Ktory z podanych przez Was lekarzy dobrze walczy z infekcjami??Czy ktorej z Was pomogl ktorys w tej sprawie??Blagam pomozcie!!!
sziszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:21   #1853
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Cześć, pytanie - czy dr Hoffman nadal przyjmuje w przychodni na Kłopotowskiego?
w lipcu przyjmowała i z tego co wiem nadal przyjmuje

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:38   #1854
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izzy101 Pokaż wiadomość
właśnie, jakie macie doświadczenia z dr Wacławik? jaka jest dla dziewczyn przychodzących do ginekologa po raz pierwszy?
ile kosztuje wizyta?
Ja byłam u Pani Adianny 2 dni temu i własnie pierwszy raz Pozornie wydaje się chłodna i niedostepna ale to przemija baardzo szybko po prostu jak skupia sie na wpisywaniu danych jest taka nieobecna Wizyta była miła troche porozmawialysmy, specjalnie dla mnie szukala wszystkich ulotek jakie by mi sie przydaly do poczytania bo o to zagadałam biegala tu i tam i kiedy usiadla na krzesle skwitowala to ciężkim- ale się zmachałam a moze kilka razy 2 metry przeszła tam i z powrotem generalnie bardzo sympatyczna wizyta 60 zł za cytologie zaplacilam 20 zł czyli razem 80 plus 3 recepty na tabletki łącznie 5 opakowań
Jedyny "minus" to może to, ze lepiej przychodzić pozniej niż za wczesnie bo dr Wacławik otwiera sama gabinet o wyznaczonych godzinach a tak trzeba czekac na dworze

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:42   #1855
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rosche-Cherie Pokaż wiadomość
Ja wlasnie mam pytanie, po przeniesieniu sie do Warszawy, caly czas dostawalam recepty od lekarza z Poznania, ale teraz szukam jakiejs niewielkiej przychodni 'sprywatyzowanej', nie chodzi mi o jakies kosmiczne abonamenty, tylko refundusz ze zdrowotnego, czy ubezpieczeniaDo takiej przychodni wlasnie chodzilam w poznniu i mam do takich placowek najwieksze zaufanie.. Czy znacie w Warszawie jakas taka przychodnie? Pamietam ze w zwyklej 'rejonowej', zmeczone babska byly tak niemile, ze az boje sie trafic do jakiejs sadystycznej lekarki podobnego pokroju:/ A przyznam szczerze, ze za wziecie jednej recepty wolalabym nie wydawac 120zl..
Bede wdzieczna za podpowiedzi!
oo jak ładnie sie nazywasz szczególnie drugi człon nazwy no tak więc ja nie znam, poniewaz bylam pierwszy niedawno jak wyzej pisalam ale... jak widzisz za wizyte zaplacilam 60 zł i dostalam recepty na 5 miesięcy to raczej niewielki wydatek

Stary 2008-12-03, 19:51   #1856
myssti
Raczkowanie

Kalisz

Polecam miła sympatyczna pania ginekolog, naprawde atmosfera bardzo miła i dba o pacjentkę...

Dr Dorota Rabiega
Rajskowska
Kalisz
myssti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 20:35   #1857
Izzy101
Przyczajenie

właśnie dzisiaj byłam u dr. Wacławik i tak jak napisała CherieK - naprawdę świetna babeczka
choć na początku miałam ogromny stres (tutaj cytat: "ależ z Ciebie kłębek nerwów, spokojnie, ja nie gryzę" ) to już po badaniu, gdy z powrotem usiadłam przy biurku czułam się jak nowo narodzona
sympatyczna, otwarta, można spokojnie porozmawiać i co najważniejsze nie śpieszy się.
sam gabinet jak i poczekalnia, również dość przytulne
Izzy101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 09:56   #1858
hejho
Raczkowanie

WROCŁAW- (pytanie) dr Mosińska

O pani dr nie ma żadnej informacji w internecie. Nie mam dobrych
wspomnień z kobietami -lekarzami, a przychodnia na Żelaznej (Proximum) pasuje mi najbardziej ze względu na odległość od domu. Dr Mosińska jest tam jedynym ginekologiem.

Proszę o opinie o tej lekarce lub polecenie kogoś sprawdzonego w
tych okolicach Grabiszyńskiej. Dzięki!
hejho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 10:18   #1859
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
Napisane przez nuitarii Pokaż wiadomość
KRAKÓW

Z czystym sumieniem mogę polecić Monikę Knapik-Rybkę.
Jej strona internetowa: http://www.knapik-rybka.org.pl/gabinet/glowna.html

BARDZO miła, delikatna, konkretna osoba
Już nigdy nie zmienię ginekologa!
KRAKÓW

Nie wiem czy to na temat, ale ja ją odradzam.
Przez nią a raczej jej nieuwagę wylądowałam w szpitalu i groziły mi poważne powikłania łącznie z operacją - mimo regularnych wizyt nie zareagowała na ciągle pojawiające się cysty / torbiele.
Jak dla mnie mało konkretna, nigdy nic dokładnie nie wyjaśniła, bardziej przytakiwała, żeby się pozbyć.

Moja przyjaciółka też do niej chodziła gdy nie była jeszcze pełnoletnia (ponieważ dr.Knapik jest również ginekologiem "dziecięcym")
Odczucia ma podobne. W sumie zawsze wszystko niby było w porządku i po 3 minutach wizyta się kończyła.

Wcześniej jeszcze zauważyłam pytanie dotyczące dr. Sękary-Setkowicz.
Polecam ja z czystym sumieniem. Wyleczyła moją mamę i siostrę , jak i również mnie (po niedopatrzeniacgh dr. Knapik-Rybki - brr na samą myśl ąz mi słabo)
Dr. Sękara kiedys przyjmowała w Niepublicznym zakładzie Gemmelli, aktualnie przyjmuje w Pro-Feminae i już we wtorek na nowo się do niej wybieram. Są to wizyty bezpłatne refundowane przez NFZ.
Przyjmuje na : Galla, Bałtyckiej i w Zabierzowie.

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2008-12-04 o 11:26
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 21:42   #1860
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izzy101 Pokaż wiadomość
właśnie dzisiaj byłam u dr. Wacławik i tak jak napisała CherieK - naprawdę świetna babeczka
choć na początku miałam ogromny stres (tutaj cytat: "ależ z Ciebie kłębek nerwów, spokojnie, ja nie gryzę" ) to już po badaniu, gdy z powrotem usiadłam przy biurku czułam się jak nowo narodzona
sympatyczna, otwarta, można spokojnie porozmawiać i co najważniejsze nie śpieszy się.
sam gabinet jak i poczekalnia, również dość przytulne
noo widzisz hehe nie byla strasznie
a jesli chodzi o pospiech to rzeczywiscie, ma czas, placisz jej i wyslucha do koooncaaaa a nawet dluzej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości