Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 16:47   #3181
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Pauliiinka20 Pokaż wiadomość
W końcu mam wyniki Choć pielęgniarka kazała powtórzyć w poniedziałek bo to za wcześnie Mam 1,0 Hcg, kurcze a piersi jak bolą tak bolały, tylko że teraz to już kłują może ja jakaś chora jestem, jutro będzie 5-ty dzień jak bolą
Paulinko, jeszcze nie wszystko stracone, może rzeczywiście jest póki co za wcześnie Daj sobie jeszcze jakiś tydzień, wtedy już będzie wiadomo na pewno co i jak, a ja trzymam mocno kciuki, żeby było na bąbelka

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:50   #3182
Ellen26
Raczkowanie

Cytat:
W końcu mam wyniki Choć pielęgniarka kazała powtórzyć w poniedziałek bo to za wcześnie Mam 1,0 Hcg, kurcze a piersi jak bolą tak bolały, tylko że teraz to już kłują może ja jakaś chora jestem, jutro będzie 5-ty dzień jak bolą
może rzeczywiście jest za wcześnie, w sumie najlepiej zaczekać do @ , aczkolwiek człowiek to by od razu chciał wiedzieć trzeba być cierpliwym, oby ten ból nie był jakimś stanem zapalnym
może do poniedziałku poziom hormonów wzroście i bedzie fajnie
ach to czekanie

Jasiulek to staranka ciąg dalszy , dobrze że to nie żadne choróbsko
a czasem znów myślał: O tyle o ile,
a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyśla"

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-12-04 o 21:25 Powód: post pod postem
Ellen26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:58   #3183
Pauliiinka20
Przyczajenie

Dziękuję Wam za podtrzymanie na duchu Cóż, nie mam wyjścia...muszę czekać;/ Ach oby ten tydzień szybko zleciał)
Pauliiinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 17:18   #3184
jasiulek
Raczkowanie

Paulinko, będzie dobrze, musi byc Troszkę cierpliwości, tak jak i nam tutaj wszystkim jej trzeba

Ellen26, dziękuję

7 cs...

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2008-12-02 o 19:00
Stary 2008-12-03, 08:51   #3185
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzień dobry słoneczka
Byłam w poniedziałek u gina... Żadnych badań mi nie zrobi, powiedział, żebym przyszła między 10 a 20 stycznia bo wtedy będzie miał dużo pieniędzy i gruntownie mnie przebada... Tylko oglądnął i wyuciskał na maxa... I powiedział, że wszystko jest oki. Jedynie lewy jajnik trochę powiększony ale to może być sprawka zbliżającej się owulacji.
Tak więc działamy z nadzieją że się uda... Co los przyniesie czas pokaże...

A na domiar złego tak mnie dzisiaj łupnęło w kręgosłupie, że ledwo chodzę nie mówiąc o innych czynnościach... ehhh

Jasiulek To można powiedzieć, że masz szczęście... Owulacja bez poprzedzającej @... Jak nic trzymam Mamy sznasę zaciążować razem ciekawy zbieg okoliczności... Coś musi w tym być
Stary 2008-12-03, 10:25   #3186
Pauliiinka20
Przyczajenie

Witam Dzisiaj rano byłam u ginekologa i powiedział że te objawy co mam mogą być prawdopodobne dla ciąźy...zapisał mi jakiś lek ale troszkę się boję go brać;/ Wszystko okaże się 15 lub 16 bo wtedy mam szansę na wiarygodny wynik w teście ciążowym, a jak na razie wrazie co starania ciąg dalszy bo to czekanie jest stresujące

adaikaka
i jasiulekżyczę powodzeniai żeby mikołaj przyniósł Wam tą malutką fasolkę buziaki dziewczyny
Pauliiinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 10:35   #3187
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Witam Dzisiaj rano byłam u ginekologa i powiedział że te objawy co mam mogą być prawdopodobne dla ciąźy...zapisał mi jakiś lek ale troszkę się boję go brać;/ Wszystko okaże się 15 lub 16 bo wtedy mam szansę na wiarygodny wynik w teście ciążowym, a jak na razie wrazie co starania ciąg dalszy bo to czekanie jest stresujące

adaikaka i jasiulekżyczę powodzeniai żeby mikołaj przyniósł Wam tą malutką fasolkę buziaki dziewczyny
Nie dziękuję I trzymam mocno To czekamy do 16

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 11:41   #3188
nina_k
Raczkowanie

Witam
ja również od dłuższego czasu czytam Wasze wypowiedzi, choć jeszcze nie zdążyłam się uaktywnić. Muszę przyznać, że choć się nie znamy, to bardzo serdecznie Wam kibicuję i codziennie wchodzę tu, żeby sprawdzić, czy są jakieś dobre wieści. Prawdę mówiąc sama nieśmiało i powoli zaczynam mieć nadzieję na miły prezent od Mikołaja Oby spełnił nasze oczekiwania
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 12:00   #3189
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
Witam
ja również od dłuższego czasu czytam Wasze wypowiedzi, choć jeszcze nie zdążyłam się uaktywnić. Muszę przyznać, że choć się nie znamy, to bardzo serdecznie Wam kibicuję i codziennie wchodzę tu, żeby sprawdzić, czy są jakieś dobre wieści. Prawdę mówiąc sama nieśmiało i powoli zaczynam mieć nadzieję na miły prezent od Mikołaja Oby spełnił nasze oczekiwania
witaj Nina Zapraszamy do nas Ja jak sie nam uda to akurat będę miała prezent pod choinkę w postaci testu z dwoma tłustymi kreseczkami
Stary 2008-12-03, 12:26   #3190
ariannap
Przyczajenie

Question Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

CZesc dziewczyny

Jestem tu pierwszy raz i mam kilka pytan w poniedzialek zrobilam test i odrazu HCG wyszlo 139,55 lekarz stwierdzil wczesna ciaze bardzo się ciesze, dostalam luteine i za dwa tygodnie mam sie zglosic do doktorka a chodzi mi o to czy to mozliwe ze na poczadku bolaly mnie piersi bardzo i podbrzusze dotego mialam mdlosci teraz jak juz sie dowiedzialam to wszystko troszke sie zmniejszylo czy to mozliwe ze po luteinie czy poprostu ta gdzies w psychice siedzi juz raz stracilam ciaze w piatym tygodniu i poprostu sie boje niewiem co robic pozdrawiam

Edytowane przez ariannap
Czas edycji: 2008-12-03 o 12:29
ariannap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 12:39   #3191
jasiulek
Raczkowanie

Adaikaka, zbic gina za takie podejście, nóż w kieszeni się otwiera... Już nawet ciezko dobrze trafic na porządnego lekarza... Mój co prawda jest świetny, ale za 15 minutową wizytę zdarł ze mnie 120 zł! Ale wszystko zrobię, żeby było dobrze Dziewuszki, dalej mocno trzymam kciuki za pozytywne wyniczki

7 cs...

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2008-12-03 o 12:41
Stary 2008-12-03, 12:43   #3192
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ariannap Pokaż wiadomość
CZesc dziewczyny

Jestem tu pierwszy raz i mam kilka pytan w poniedzialek zrobilam test i odrazu HCG wyszlo 139,55 lekarz stwierdzil wczesna ciaze bardzo się ciesze, dostalam luteine i za dwa tygodnie mam sie zglosic do doktorka a chodzi mi o to czy to mozliwe ze na poczadku bolaly mnie piersi bardzo i podbrzusze dotego mialam mdlosci teraz jak juz sie dowiedzialam to wszystko troszke sie zmniejszylo czy to mozliwe ze po luteinie czy poprostu ta gdzies w psychice siedzi juz raz stracilam ciaze w piatym tygodniu i poprostu sie boje niewiem co robic pozdrawiam
Proponuję zapytać na tym wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...290970&page=58
Stary 2008-12-03, 13:14   #3193
ratunku1985
Przyczajenie

witam...czytam tak to wszystko i wiem,że mi pomożecie mam dziwne objawy...boli mnie brzuch,żołądek, pali cały przełyk...rzuciłam palenie,jestem senna...czy możłiwe abym tydzień po zapłodnieniu miała takie objwy ciży???
ratunku1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:09   #3194
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ratunku1985 Pokaż wiadomość
witam...czytam tak to wszystko i wiem,że mi pomożecie mam dziwne objawy...boli mnie brzuch,żołądek, pali cały przełyk...rzuciłam palenie,jestem senna...czy możłiwe abym tydzień po zapłodnieniu miała takie objwy ciży???
Obawiam się, że to jest jeszcze za wcześnie na objawy... Ale kazdy organizm jest inny Wiem, że łatwo jest to pisać ale musisz czekać do @... Jak nie przyjdzie to zrób test... Nas już tyle razy objawy robiły w bambuko, że na nich nie polegamy w ogóle...
Stary 2008-12-03, 14:18   #3195
ratunku1985
Przyczajenie

dzięki...ciężko tak czekać;(a baaardzo chcemy już mieć dziecko...
ratunku1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:21   #3196
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ratunku1985 Pokaż wiadomość
dzięki...ciężko tak czekać;(a baaardzo chcemy już mieć dziecko...

Doskonale Cię rozumiem Ja też nienawidzę czekać... Teraz jesteśmy podczas starania więc przede mną jeszcze 3 tyg czekania na ewentualne dobre wieści...

Trzymam mocno kciuki, żeby tam u Ciebie w brzuszku już rosła maleńka fasolka
Stary 2008-12-03, 14:48   #3197
jusali
Rozeznanie

U mnie do zapłodnienia doszło ok 2 tyg po @, a pierwsze objamy miałam w 3 tyg zapłodnieniowym czyli 5 tc. W sumie po Luteinie (ja przyjmuję teraz tabletki dopochwowe) nie mam takich mdłości aniżeli jak ja brałam podjęzykowo (okropny smak:/).
Kiedyś miałam dużo większe objawy ciąży, ale to było urojenie, więc niestety,ale trzeba czekac przynajmnije na dzień @, nie robić nigdy, nigdy testu wcześniej.
Może wyjść pozytywny, super radość, a tu nagle przychodzi @, bo doszło do natuaralnego poronienia... Naprawdę, czekajcie do dnia @, a najlepiej przeczekać jeszcze kilka dni ( ja czekałam 6).
Pozdrawiam, gratuluję i 3 mam kciuki za staraczki
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 15:01   #3198
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
U mnie do zapłodnienia doszło ok 2 tyg po @, a pierwsze objamy miałam w 3 tyg zapłodnieniowym czyli 5 tc. W sumie po Luteinie (ja przyjmuję teraz tabletki dopochwowe) nie mam takich mdłości aniżeli jak ja brałam podjęzykowo (okropny smak:/).
Kiedyś miałam dużo większe objawy ciąży, ale to było urojenie, więc niestety,ale trzeba czekac przynajmnije na dzień @, nie robić nigdy, nigdy testu wcześniej.
Może wyjść pozytywny, super radość, a tu nagle przychodzi @, bo doszło do natuaralnego poronienia... Naprawdę, czekajcie do dnia @, a najlepiej przeczekać jeszcze kilka dni ( ja czekałam 6).
Pozdrawiam, gratuluję i 3 mam kciuki za staraczki
Jusali piszesz ok 2 tyg po @ dzisiaj jest mój 14 dzień
Stary 2008-12-03, 17:35   #3199
jusali
Rozeznanie

No właśnie, mnie się tak trafiło..2 razy tylko przy jednej owulce i mam fasolkę, hi
Słuchaj ciała...gdy Ci się chce to najlepszy moment:P
Stary 2008-12-03, 17:46   #3200
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
No właśnie, mnie się tak trafiło..2 razy tylko przy jednej owulce i mam fasolkę, hi
Słuchaj ciała...gdy Ci się chce to najlepszy moment:P
Chce mi się od wczoraj i to ciągle ... bardzo
Myślicie, że po 24 h plemniczki będą już silne??
Stary 2008-12-03, 18:38   #3201
nina_k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Jusali piszesz ok 2 tyg po @ dzisiaj jest mój 14 dzień
Mój będzie jutro, ale mój mąż wraca dopiero w piątek wieczorem. Obawiam się, że może być za późno..
nina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 22:17   #3202
jusali
Rozeznanie

Myślę, że należy co 48 godzin się przytulać Wtedy jest najlepiej. Plemniczki jeszcze porafią przeżyć w ciele kobiety, więc może któryś będzie na tyle silny...
Wiecie, ja się nie bawiłam w mierzenie temperatury, sprawdzanie kiedy owulka itd....najlepiej jest się nie starać a samo przyjdzie
Szczerze to sama dokładnie nie wiedziałam kiedy w ogóle są dokładnie dni płodne tylko orientacyjne
Stary 2008-12-04, 20:42   #3203
Ellen26
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że należy co 48 godzin się przytulać Wtedy jest najlepiej. Plemniczki jeszcze porafią przeżyć w ciele kobiety, więc może któryś będzie na tyle silny...
Wiecie, ja się nie bawiłam w mierzenie temperatury, sprawdzanie kiedy owulka itd....najlepiej jest się nie starać a samo przyjdzie
Szczerze to sama dokładnie nie wiedziałam kiedy w ogóle są dokładnie dni płodne tylko orientacyjne
Jusali staram sie stosować Twoją metodę
a czasem znów myślał: O tyle o ile,
a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyśla"

Ellen26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 21:18   #3204
jusali
Rozeznanie

Nikogo nie nakłaniam by stosować moją "metodę"...
Wszystko dobrze zrobicie, dojdzie do zapłodnienia, a zarodek może się i tak nie zagnieździć...
Nie liczy się tylko metoda, ale i też dużo zależy od naszych jejeczek no i rzecz jasna plemniczków, hi
Stary 2008-12-05, 00:22   #3205
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Nie wiem o co kaman...
Z ciekawości zbadałam sobie szyjkę... całkiem jej nie dosięgłam bo jest strasznie wysoko, mogę powiedzieć, że jest miękka... raczej otwarta... Bardziej martwi mnie to co zobaczyłam na palcach po badaniu... BAAARDZOOO gęsta, lepka, mleczna wydzielina raczej o delikatnym, normalnym zapachu... Czy to jest normalne podczas owulacji Wogóle nie rozumiem mojego organizmu...
Stary 2008-12-05, 11:19   #3206
liwlinea
Raczkowanie

Witam wszystkie zafasolkowane kobiety oraz te które ze zeniecierpliwieniem na ten stan czekają ...
Od kilu dni, inetenyswnie czytam wasze wypowiedzi, ale dopiero dzisiaj postanowiłam sie do Was dołączyć
Jeśli chodzi o moje objawy, któe mam nadzieję- są sugerujacymi ciąże to występuje u mnie od 2 tyg nie ból brzucha, ale takie dziwne napięcie w tej okolicy...poza tym od pewnego czasuy ciągle siusiam- dzisiaj chodzę do toalety co godzinkę....przedwczoraj odważyłam isę zmierzyć temperaturę i wyszła dokładnie taka sama jak dzisiaj- a mianowicie 37,4...na dniach powinnam dostać okres, piersi mnie nie bolą- w zasadzie to nigdy z nimi nie miałam tego problemu, ale zauważam, że sie znacznie powiększyły
Reasumując: bardzo chciałabym być w ciąży, domyślam sie, ze to co opisałam wyżej może na to wskazywać, ale boję sie zrobić test- a dokładniej rozczarowania...
Z moim narzeczonym w zasadzie stramy sie o dzidziusia od listopada, bardzo bym chciała orzymać od mikołaja wiadomość o ciąży- bylibyśmy w niebo wzięci
Napiszcie mi kochane jak to jest z tą temperaturą.... czy powinna ona przed planowanym okresem spadać czxy rosnąć??

Edytowane przez liwlinea
Czas edycji: 2008-12-05 o 11:21
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 11:57   #3207
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jeśli do tej pory regularnie mierzyłas tempkę to napewno zauważyłaś, że po owulacji temp. utrzymuje sie wysoko. Jeśli nie doszło do zapłodnienia 1-2 dni przed @ temp. wyraznie spada.
Nawet z właśnych obserwacji to samo potwierdzam. W dwóch nieudanych cyklach 1 dzień przed @ temp. spadła, natomiast jak juz zaszłam w ciąże to temp. była cały czas na wysokim poziomie.

Także objawy masz bardzo ładne, trzymam kciuki żeby to była fasolka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 12:35   #3208
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jak się sprawdza szyjke jak wy to robicie??o co w tym chodzi??przepraszam,ale nigdy tego nie robilam;/
Stary 2008-12-05, 12:48   #3209
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zafasolkowane kobiety oraz te które ze zeniecierpliwieniem na ten stan czekają ...
Od kilu dni, inetenyswnie czytam wasze wypowiedzi, ale dopiero dzisiaj postanowiłam sie do Was dołączyć
Jeśli chodzi o moje objawy, któe mam nadzieję- są sugerujacymi ciąże to występuje u mnie od 2 tyg nie ból brzucha, ale takie dziwne napięcie w tej okolicy...poza tym od pewnego czasuy ciągle siusiam- dzisiaj chodzę do toalety co godzinkę....przedwczoraj odważyłam isę zmierzyć temperaturę i wyszła dokładnie taka sama jak dzisiaj- a mianowicie 37,4...na dniach powinnam dostać okres, piersi mnie nie bolą- w zasadzie to nigdy z nimi nie miałam tego problemu, ale zauważam, że sie znacznie powiększyły
Reasumując: bardzo chciałabym być w ciąży, domyślam sie, ze to co opisałam wyżej może na to wskazywać, ale boję sie zrobić test- a dokładniej rozczarowania...
Z moim narzeczonym w zasadzie stramy sie o dzidziusia od listopada, bardzo bym chciała orzymać od mikołaja wiadomość o ciąży- bylibyśmy w niebo wzięci
Napiszcie mi kochane jak to jest z tą temperaturą.... czy powinna ona przed planowanym okresem spadać czxy rosnąć??
Witam, z tempka bywa róznie, mi zawsze tempka spadala w drugim dni @, w dniach kiedy @ nie przyszla i pare dni pozniej tempke mialam niska wrecz normlna 36 z groszami, dopiero pare dni po spodziewanej @ tempke mialam równo 37,0
moje objawy ciąży to bol brzucha jak na @, zgaga kotra mnie mecyzla okolo tygodnia przed @ , bolu piersi nie mialam, zadnych zylek do tej pory nie mam uwidocznonych na piersiach !

Cytat:
Napisane przez kocia1981 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jak się sprawdza szyjke jak wy to robicie??o co w tym chodzi??przepraszam,ale nigdy tego nie robilam;/

a wiec tak, wkalda sie palec do macicy, trzeba umyc dokłądnie palec, obciac paznokcie bo pod płytka paznocia wystajacego jest duza ilosc bakteri, no i szukasz takiego "dzyndzla w srodku który jest" i patrzysz czy ten dzyndzel - czyli szyjka jest wysoko zamknieta, czy jest otwarta czy zamknieta .
acha ja co prawda tylko dwa cykle obserowalam szyjke - bo w drugim cyklu sie nam udało, ale w pierwsyzm cyklu wydawało mi sie ze ta syzjka jest zawsze taksamo, w drugim cyklu wsyztso było jasne !

przydatne linki dot szyjki :

http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm

http://wiki.28dni.pl/wiki:szyjka

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2008-12-05 o 12:50
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 14:25   #3210
liwlinea
Raczkowanie

dziękuję ślicznie dziwczyny za odpowiedź)
szkoda, ze tej temp nie zaczęłam mierzyć wcześniej- bo mozę teraz te objawy wraz z temperaturą byłyby dla mnie czytelniejsze... no cóż pozostaje cierpliwie czekać. Jutro, najpóźniej w poniedziałek powinnam dostać @, jak tak sie nie stanie zrobię test...chciałabym zasnąć i w takim stanie bezokresowym pozostać do poniedziałku ...trzymajcie kciuki dziewczyny ) a ja za Was również będę
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości