|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może do poniedziałku poziom hormonów wzroście i bedzie fajnie ![]() ach to czekanie ![]() Jasiulek to staranka ciąg dalszy ![]() ![]()
"... od czasu do czasu smętnie zapytał samego siebie: - Dlaczego? to znowu: Na co i po co??? a czasem znów myślał: O tyle o ile, a niekiedy sam nie wiedział, o czym właściwie rozmyśla" Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-12-04 o 21:25 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za podtrzymanie na duchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Raczkowanie
|
Paulinko, będzie dobrze, musi byc
![]() ![]() Ellen26, dziękuję ![]()
7 cs... ![]() 39/40 -czekamy, kruszynko! ![]() Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2008-12-02 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() adaikaka i jasiulekżyczę powodzeniai żeby mikołaj przyniósł Wam tą malutką fasolkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3188 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja również od dłuższego czasu czytam Wasze wypowiedzi, choć jeszcze nie zdążyłam się uaktywnić. Muszę przyznać, że choć się nie znamy, to bardzo serdecznie Wam kibicuję i codziennie wchodzę tu, żeby sprawdzić, czy są jakieś dobre wieści. Prawdę mówiąc sama nieśmiało i powoli zaczynam mieć nadzieję na miły prezent od Mikołaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Przyczajenie
|
![]()
CZesc dziewczyny
Jestem tu pierwszy raz i mam kilka pytan w poniedzialek zrobilam test i odrazu HCG wyszlo 139,55 lekarz stwierdzil wczesna ciaze bardzo się ciesze, dostalam luteine i za dwa tygodnie mam sie zglosic do doktorka a chodzi mi o to czy to mozliwe ze na poczadku bolaly mnie piersi bardzo i podbrzusze dotego mialam mdlosci teraz jak juz sie dowiedzialam to wszystko troszke sie zmniejszylo czy to mozliwe ze po luteinie czy poprostu ta gdzies w psychice siedzi juz raz stracilam ciaze w piatym tygodniu i poprostu sie boje niewiem co robic pozdrawiam Edytowane przez ariannap Czas edycji: 2008-12-03 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Raczkowanie
|
Adaikaka, zbic gina za takie podejście, nóż w kieszeni się otwiera...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
7 cs... ![]() 39/40 -czekamy, kruszynko! ![]() Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2008-12-03 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Przyczajenie
|
witam...czytam tak to wszystko i wiem,że mi pomożecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Przyczajenie
|
dzięki...ciężko tak czekać;(a baaardzo chcemy już mieć dziecko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby tam u Ciebie w brzuszku już rosła maleńka fasolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Rozeznanie
|
U mnie do zapłodnienia doszło ok 2 tyg po @, a pierwsze objamy miałam w 3 tyg zapłodnieniowym czyli 5 tc. W sumie po Luteinie (ja przyjmuję teraz tabletki dopochwowe) nie mam takich mdłości aniżeli jak ja brałam podjęzykowo (okropny smak:/).
Kiedyś miałam dużo większe objawy ciąży, ale to było urojenie, więc niestety,ale trzeba czekac przynajmnije na dzień @, nie robić nigdy, nigdy testu wcześniej. Może wyjść pozytywny, super radość, a tu nagle przychodzi @, bo doszło do natuaralnego poronienia... Naprawdę, czekajcie do dnia @, a najlepiej przeczekać jeszcze kilka dni ( ja czekałam 6). Pozdrawiam, gratuluję i 3 mam kciuki za staraczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Rozeznanie
|
No właśnie, mnie się tak trafiło..2 razy tylko przy jednej owulce i mam fasolkę, hi
![]() Słuchaj ciała...gdy Ci się chce to najlepszy moment:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślicie, że po 24 h plemniczki będą już silne?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Rozeznanie
|
Myślę, że należy co 48 godzin się przytulać
![]() Wiecie, ja się nie bawiłam w mierzenie temperatury, sprawdzanie kiedy owulka itd....najlepiej jest się nie starać a samo przyjdzie ![]() Szczerze to sama dokładnie nie wiedziałam kiedy w ogóle są dokładnie dni płodne tylko orientacyjne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3204 |
Rozeznanie
|
Nikogo nie nakłaniam by stosować moją "metodę"...
Wszystko dobrze zrobicie, dojdzie do zapłodnienia, a zarodek może się i tak nie zagnieździć... Nie liczy się tylko metoda, ale i też dużo zależy od naszych jejeczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co kaman...
![]() Z ciekawości zbadałam sobie szyjkę... całkiem jej nie dosięgłam bo jest strasznie wysoko, mogę powiedzieć, że jest miękka... raczej otwarta... Bardziej martwi mnie to co zobaczyłam na palcach po badaniu... BAAARDZOOO gęsta, lepka, mleczna wydzielina raczej o delikatnym, normalnym zapachu... Czy to jest normalne podczas owulacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zafasolkowane kobiety
![]() Od kilu dni, inetenyswnie czytam wasze wypowiedzi, ale dopiero dzisiaj postanowiłam sie do Was dołączyć ![]() Jeśli chodzi o moje objawy, któe mam nadzieję- są sugerujacymi ciąże to występuje u mnie od 2 tyg nie ból brzucha, ale takie dziwne napięcie w tej okolicy...poza tym od pewnego czasuy ciągle siusiam- dzisiaj chodzę do toalety co godzinkę....przedwczoraj odważyłam isę zmierzyć temperaturę i wyszła dokładnie taka sama jak dzisiaj- a mianowicie 37,4...na dniach powinnam dostać okres, piersi mnie nie bolą- w zasadzie to nigdy z nimi nie miałam tego problemu, ale zauważam, że sie znacznie powiększyły Reasumując: bardzo chciałabym być w ciąży, domyślam sie, ze to co opisałam wyżej może na to wskazywać, ale boję sie zrobić test- a dokładniej rozczarowania... Z moim narzeczonym w zasadzie stramy sie o dzidziusia od listopada, bardzo bym chciała orzymać od mikołaja wiadomość o ciąży- bylibyśmy w niebo wzięci Napiszcie mi kochane jak to jest z tą temperaturą.... czy powinna ona przed planowanym okresem spadać czxy rosnąć?? Edytowane przez liwlinea Czas edycji: 2008-12-05 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Jeśli do tej pory regularnie mierzyłas tempkę to napewno zauważyłaś, że po owulacji temp. utrzymuje sie wysoko. Jeśli nie doszło do zapłodnienia 1-2 dni przed @ temp. wyraznie spada.
Nawet z właśnych obserwacji to samo potwierdzam. W dwóch nieudanych cyklach 1 dzień przed @ temp. spadła, natomiast jak juz zaszłam w ciąże to temp. była cały czas na wysokim poziomie. Także objawy masz bardzo ładne, trzymam kciuki żeby to była fasolka ![]()
![]() |
#3208 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jak się sprawdza szyjke jak wy to robicie??o co w tym chodzi??przepraszam,ale nigdy tego nie robilam;/
#3209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje objawy ciąży to bol brzucha jak na @, zgaga kotra mnie mecyzla okolo tygodnia przed @ , bolu piersi nie mialam, zadnych zylek do tej pory nie mam uwidocznonych na piersiach ! Cytat:
a wiec tak, wkalda sie palec do macicy, trzeba umyc dokłądnie palec, obciac paznokcie bo pod płytka paznocia wystajacego jest duza ilosc bakteri, no i szukasz takiego "dzyndzla w srodku który jest" i patrzysz czy ten dzyndzel - czyli szyjka jest wysoko zamknieta, czy jest otwarta czy zamknieta . acha ja co prawda tylko dwa cykle obserowalam szyjke - bo w drugim cyklu sie nam udało, ale w pierwsyzm cyklu wydawało mi sie ze ta syzjka jest zawsze taksamo, w drugim cyklu wsyztso było jasne ! ![]() przydatne linki dot szyjki : http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm http://wiki.28dni.pl/wiki:szyjka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2008-12-05 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() szkoda, ze tej temp nie zaczęłam mierzyć wcześniej- bo mozę teraz te objawy wraz z temperaturą byłyby dla mnie czytelniejsze... no cóż pozostaje cierpliwie czekać. Jutro, najpóźniej w poniedziałek powinnam dostać @, jak tak sie nie stanie zrobię test...chciałabym zasnąć i w takim stanie bezokresowym pozostać do poniedziałku ...trzymajcie kciuki dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.