|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)
Cytat:
![]() EDIT: Qrcze, hihi i mi zdjęli punkty za ostrzeżenie...
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2008-12-02 o 22:16 Powód: żeby nie było dubla |
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To może jeszcze Wasze plany świąteczne się zmienią.. Cytat:
![]() Zauważyłam, że zdjęli punkty Tobie (u Hihi nie widziałam) Dzień dobry ![]() ![]()
Edytowane przez betig1975 Czas edycji: 2008-12-03 o 09:00 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Zresztą w ogóle nie mam pomysłu na świąteczne prezentyWitam w klubie, u mnie to samo. Cytat:
Dokładnie, też się nad tym zastanawiam, a trzeba zjeść i tu i tu
|
||
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi się nie chce pracować
Poszłabym do łóżka
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem za, dzisiaj tak buro za oknem, super by się spało, a tu roboty tyyyllllleeee....
|
|
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak jak u mnie - i szaro i roboty duuużo. Ale powoli sie popycha prackę do przodu
(a w tzw. międzyczasie się zagląda na wizaż )
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione dzień dobry wszystkim
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzieś Strawberka zaginęła nam po egzaminie na prawo jazdy...
Odezwij się, co u Ciebie??
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć czarownice
ja ostatnio chorowita jestem i jakoś weny nie mam, żeby po wizażu buszować ![]() za to pracy mam taki nawał, że tylko się pochlastać ![]() i jak tu człowiek ma spokojnie pochorować
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2502 |
|
Moderatorka z pazurem
|
dzien dobry w samo poludnie
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
głowa boli od tygodnia, pewnie to zatoki, chociaż czapkę noszę grzecznie, to i tak mnie dopadło
![]() przeziębiłam się do tego ![]() a dziś od rana bolą mnie jeszcze jajniki ![]() jakoś to muszę przetrzymać
|
|
|
|
#2504 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Oj biedactwo
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Roses!
Byłaś z tym u lekarza? Nie chcę straszyć, ale skoro zaczynają Cię boleć jajniki, to może być początek zapalenia przydatków. Czytałam o tym niedawno, że można mieć to zapalenie od zapalenia zatok.
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie byłam ![]() ostatnio takie bóle miewam po odstawieniu tabsów, jak nie przestaną boleć, to pobiegnę do ginki |
||
|
|
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Choroba taka wredna jest, że nie wybiera. Zawsze jak ma sie nawał obowiązków to jeszcze jakaś cholera się przyplącze.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego wygooglałam 4 strony, na których wyraźnie napisane jest, iż oliwa jest do smażenia jak najbardziej ok. Wbrew powszechnym poglądom oliwa z oliwek idealnie nadaje się do smażenia. Rozgrzana oliwa – w porównaniu z innymi tłuszczami – dzięki dużej zawartości antyutleniaczy oraz kwasu oleinowego jest bardzo stabilna oraz dłużej zachowuje swoje wartości odżywcze. Temperatura dymienia oliwy (moment, w którym pod wpływem temperatury produkt zaczyna się degradować i wyzwalać substancje rakotwórcze) wynosi 210° i jest dużo wyższa od rekomendowanej temperatury smażenia (180°). Tłuszcze, takie jak olej rzepakowy czy masło rozpadają się w niższych temperaturach wytwarzając szkodliwe dla zdrowia związki. Dodatkowo smażone w oliwie produkty tworzą chrupiącą otoczkę, która uniemożliwia nadmierne wchłanianie oliwy oraz polepsza smak smażonych potraw. Dzięki temu jedzenie zawiera mniej tłuszczu, a co za tym idzie - mniej kalorii i jest bardziej lekkostrawne. Oliwa z oliwek zwiększa swoją objętość po podgrzaniu, więc – w porównaniu z innymi tłuszczami – do smażenia używa się jej mniej. Oliwa używana do smażenia powinna być zawsze dobrze rozgrzana; jeśli jest chłodna zostanie wchłonięta w poddawany smażeniu pokarm. http://www.oliwazoliwek.pl/dp/cms/co...mid15&mi=mid15 http://ekosfera.istore.pl/pl,product...byodo,eko.html rtu specjalna oliwa do smażenia http://www.byckobieta.pl/2,765,2,oli...tosowanie.html http://www.osesek.pl/oleje-oliwy/oliwa-z-oliwek.html
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Hihi! Jak się czujesz? jak noga?
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj możesz się wygadać. A my wysłuchamy i przytulimy. Będzie dobrze. |
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
W przeważającej części to ta pogoda tak dołuje. U mnie np teraz zrobiło się tak jakoś dziwnie czerwono, powiedziałabym nawet, że tak trochę strasznie...i jak tu być radosną i roześmianą???
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jajników, to mi w 4 miesiącu po odstawieniu tabsów zaczęły mocniej dokuczać w czasie owulki. hihi się pojawiła na chwilę i już mnie zganiła ![]() Dzięki za naukę. Ja też nie pamiętam, skąd miałam te informacje o oliwie i oleju. Ale na pewno Pascal w jednym z programów powiedział, żeby używać oleju z pestek winogron do smażenia.
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
ha ha jak fajnie na wątku o czarownicach mowa o bolących jajnikach ha ha ha
))))Nie żebym się wyśmiewała tylko tak fajnie to się czyta bo ja na tym wątku jestem tutaj pierwszy raz i nikogo nie znam a wy prowadzicie ze sobą na codzień już różne rozmowy więc was to nie dziwi i nie śmieszy,nieważne.Chciałam się z wami wszystkimi przywitać i zwrucić troszeczkę wątek ku czarom a więc czy próbowałyście wywołać kiedyś ducha lub stosowałycie jakieś czary w praktyce?Lub czytałyście jakieś książki o czarach.Ja znam taki czar piszę się na kartce SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS I pokazuje się to chłopakowi któremu chcemy żeby się w nas zauroczył.Może to bajka ale kiedyś moja siostra była nad możem i napisała to na piasku takiemu chłopakowi i potem chodzili ze sobą oczywiście ona nie mówiła mu co to znaczy tylko,że to jest taki magiczny kwadrat który można przeczytać w każdą stronę i jest po łacinie.Piszcie o swoich czarach pozdrawiam |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla wrednych ludzi potrafimy być jędzowate. I dlatego nasze ploty o wszystkim i o niczym są tak nazwane.
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jak tam dzisiaj? U mnie jak do tej pory ok. Dziś ciężki dzień znowu, materac muszę zamówić, kompletnie sie na tym nie znam. Wczoraj poczytałam coś tam o wypełnieniu kokosowym i kieszeniowych sprężynach, ale to wszystko. Możecie mi cos doradzić dziewczyny ![]() Cytat:
ja to znam tylko:- hator hator - z serialu "7 życzeń" - alohomora, lumos i okular reparo - Z harrego pottera - jakieś takie dziwaczne czary z Władcy pierścieni czarodziejski pierścień (czarowanie bez słów) z "Janki" ))To tyle, chociaż tak w sumie to i tak dużo
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Z czarami to ja nie mam nic wspólnego i nie chcę mieć. Tak samo z wywoływaniem duchów. Malinka dobrze napisałaś Gosia - nie pomogę Ci wybrać materaca, bo się na tym nie znam. Może znajdziesz w necie jakieś opinie. My z mężem po prostu poszliśmy do sklepu z materacami i tam wybraliśmy - sprężynowy, dwustronny (strona letnia i zimowa). I jesteśmy zadowoleni, jest bardzo wygodny. Po wszelkich wersalkach, kanapach, sofach to chyba każdy materac jest wygodny miłego dnia
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej stronie piszą, że najlepiej wybrać sprężynę kieszeniową obłożoną lateksem: http://www.bed-from-net.com/opytmalna.html
|
|
|
#2520 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

mam nadzieje ze niedlugo wroci...czarownica jedna