![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serge Lutens
Zajrzalam tu, pod LUTENSOszyld LUTENSOwyszynku
![]() Otoz to, po wielu probach postanowilam sie jednak nie poddawac. Problem z zapachami Lutensa mam jeden, mianowicie, nie jestem w stanie zyc w towarzystwie tak zachlannego zapachu. Czuje sie zawlaszczona, ubezwlasnowolniona, niemal nie-liczaca sie, bo przeciez we mnie, ponade mna i obok mnie jest ten zapach. Nie-swoja jestem w tak nachalnej kompanii. Przeraza mnie lepkosc, ociezalosc, intensywnosc i lenistwo ( ;-) ) zamkniete w tych, skadinad pieknych butelkach. Powolne pelzanie po skorze, zaciskanie coraz wezszych petli swobody wokol nosiciela, stopniowe podduszanie, prowadzace az do calkowitego obezwladnienia. Dosc mam prob w ciemno ( z racji ograniczonego dostepu do tych zapchow ) prosilabym o wskazanie mi czegos co przypuszczalnie mogloby zmienic moje zdanie o Lutensie. Czego szukam? ( pozwole sobie na wypisanie kilku slow wytrychow, moze ktorejs z Was uda sie otorzyc moje drzwi zniechecenia ) kolonskosci, wytrawnosci, szypru, pudru, dystansu, wywazenia, kobiecosci, francji elegancji, mrozu, nocy ( z tym, ze zamiast z Szecherezada wolalabym ja spedzic z Rudolfem Valentino, ewentualnie moze byc Jacques Brel ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cechy takie jak kolońskość, puder, dystans, wyważenie, kobiecość, Francja-elegancja czy mróz to dla mnie określenia, które zwiastują zapachowego fuja. ![]() ![]() Z Lutensów zimny jest Gris Clair. Brrr... Ale ogólnie masz chyba rację, że nie jest to firma specjalizująca się w zapachach w Twoim stylu. Co w sumie wcale nie jest żadną tragedią. ![]()
![]() |
![]() |
#783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Valentino ni Brela to ja w tych Lutensach, które znam nie odnajduję... Kolońsko-wytrawne są Gris Clair i Vetiver Oriental. Skoro lubisz Terrę? Zamszowa zdystansowana elegancja to Daim Blond. Pudrowo-kobiece i eleganckie jest Clair de Musc. Dużo w nim jednak piżma. Francuska noc jest w jaśminowym A La Nuit. Chłodne ni zdystansowane to one jednak nie są. Prócz Gris Clair. Przyjemnych testów, Nasturcjo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
Zajrzałam do was niesmiało bowiem ostatnimi czasy stałam się przeszcześliwa posiadaczką róży Lutka
![]() ![]() pozdrawiam wszystkie Lutkofilki ![]()
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób które zamawiały lutensa bezpośrednio z salon shiseido. Długo się czeka na przesyłkę? Chcę z wyprzedzeniem zakupić prezent świąteczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Pii razy oko - 1,5 tygodnia? Ale w okresie przedświątecznym może być nieco dłużej...
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Powoli zakochuję się w zapachach Lutensa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Piers do przodu
|
Soso
![]() ![]()
![]() |
#790 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
Do tego dochodzą dwie próbki gratis, zazwyczaj w stylu nawiązującym do pięciu jakie zamawiasz... czyli 7 próbek za 30zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Soso Czas edycji: 2008-11-06 o 14:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Teraz w Douglasie w Galerii Bałtyckiej mają całą 19-tkę Lutensa.Piękne,na razie 4 zapachy wywąchane,trudno by mi się było zdecydować gdybym chciała jakiś zakupić
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
A ja cały czas chodzę napalona na Pana Lutensa..........
![]() ![]() Testowałam tylko Ambre Sultan i niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
grozi wypollizowaniem
|
Podobno woskowe próbki z książeczki dają tylko przyblizony obraz zapachu, nie przewidzisz na ich podstawie jak rozwinie się "płynny" zapach na Twojej skórze. Naprawdę lepszą opcją jest zamówienie próbek z Quality.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
Wiem, ale najpierw chcę spróbować z książeczki jako coś w rodzaju "wstępnej selekcji". Jeżeli cokolwiek mnie zaintryguje, wtedy zamówię próbki z Quality.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
grozi wypollizowaniem
|
Możesz napisać jaki typ zapachu Cię interesuje,to wizażanki zrobią wstępną selekcję. W sumie tych zapachów tak dużo nie ma...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
Dzięki Kijanko, ale wczoraj w nocy już odnalazłam właśnie Twojego starego posta i prośbę wysłałam. Ale dobrą duszą jesteś z pewnością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
BAN stały
|
![]()
Na luck są dostępne Un Bois Sepia, Bois de Violette i jeszcze jakiś 3-ci. Wiecie czy ta edycja będzie dostępna u Nas w PL???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
Uprzejmie donoszę kolektywowi, iż dzięki Kijance
![]() Tydzień później czyli dziś dzierżę w dłoniach nie sierp i młot, ale rzeczoną książeczkę i testuję. Żaden zapach nie wzbudził we mnie zachwytu, ale podobały mi się: Gacie Chana (chyba najbardziej ![]() Ale niespodzianka! Lutosławy znalazły wielbiciela w osobie mojego Ukochanego, który zaciekawiony moimi opowieściami, wwąchał się w próbki i popadł w zachwyt. A nos ma mniej wyrobiony ode mnie!!! I gdzie tu sprawiedliwość? Szerzej będę opisywać w wątku "ostatnio testowałam". Dziękuję wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Przyczajenie
|
Pytałem wcześniej o czas przesyłki bezpośrednio z Palais Royal.
Paczka dotarła w 4 dni (robocze). Dołączyli dwie próbki - Douce Amere i Majeste la Rose. Wszytko odbyło się sprawnie i szybko. W paczce odręcznie napisane podziękowanie. Jeśli ktoś z Was chce zamawiać dzwońce to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#807 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
spróbowałam obudzić wrześniowy klub z zimowego snu, może się uda
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=205 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#810 |
Przyczajenie
|
Ze względu na kiepską dostępność Lutensów na polskim rynku testowałem niewiele. Na szczęście ostatnio można je spotkać w Douglasie.
Z tych co testowałem i zdołałem zapamiętać: Daim Blond (ciekawe, delikatne, zamszowe ale nie dla mnie) Serge Noir (o tak!, zapach jak widzę kontrowersyjny ale mi się bardzo podoba. Ciemny, niejednoznaczny i intrygujący.) Douce Amere (do szybkiego zapomnienia) Majeste la Rose (nawet ciekawy ale dla miłośniczek/miłośników kwiatów a konkretnie róż. Znaczy się nie dla mnie) Ambre Sultan (interesujący, bardziej kobiecy niż unisex jak dla mnie) Miel de Bois (miodny, niekonwencjonalny) Rousse (cynamon i jeszcze raz cynamon). Chergui mają to do siebie, że jeśli się je pozna to większość innych zapachów wydaje się produktami banalnymi i przeciętnymi. Znam tylko jeszcze jedne perfumy które są tak wyjątkowe - Gucci PH. Co do reszty Lutensów to w miarę możliwości mam zamiar poznać i inne. Odkąd w pobliskim Douglasie stoi cała bateria eksportowych Lutensów będzie to mam nadzieję wykonalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.