|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
ja miałam zamiar zacząć pisać pracę na ustny w ferie, ale chyba nici z tego bo nasze babsko z polskiego każe nam przynosić do niej co mamy we wstępie, rozwinięciu, zakończeniu itp itd.. z jednej strony fajnie bo wezmę się za to wcześniej, ale z drugiej nie wiem czy znajdę czas, wkurza mnie troche nasza polonistka, no ale cóż jakoś trzeba to przeżyć
![]() zaczęłam dziś czytać "Granicę" i takie sobie to jest jak na razie.. te, które czytały.. podobało Wam się? |
|
|
|
#2072 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja już czytałam. Nie podobała mi się jakoś specjalnie... Gdy już się wciągałam, to nagle cś w akcji, narracji czy Bóg wie czym mnie wytrącało z rytmu. Moze dlatego ze meczylam granice po tramwajach ;p
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu kolejny dzień za nami... To już grudzień, a ja w tym roku dalej nie umiem się przystosować do nauki. Póki co, na jutro tylko trzy zadanka z matmy. Byłam dzisiaj zamówić nowe okulary, mają być we wtorek.
Ciągle nam nie oddali matur. |
|
|
|
#2074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podobni, na wakacjach, jak wracałam do domu kilkanaście godzin w autokarze to przeczytałam prawie całą ![]() Cytat:
Jeśli tak, może po prostu przedstawić mu całą sytuację, pogadać? Albo "dostarczyć" dla niego jakąś inną koleżankę xDstrasznie mi się nie podobała No, ale co kto lubi Cytat:
Ja nie mogę sie dowiedzieć, ile będę mieć z polskiego ... Choć może lepiej ,żebym nie wiedziała ![]()
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co uczę się z historii na karkówkę. matko jak ja nie lubię tego przedmiotu |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam 10 godzin
lekcji.Co do ksiazek P.Coelho to podobalo mi sie "Weronika postanawia umrzec" "Alchemik" "Pielgrzym" i "Jedenascie minut"(Jedenascie minut najbardziej) Czytalam tez "Poradnik wojownika swiatla"
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w połowie Granicy i według mnie to nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
Jutro mam tylko 4 lekcje i prosto ze szkoły jadę pociągiem do Poznania odebrać mojego kochanego labradorka, którego kupiłam przez internet. Już się nie mogę doczekać.
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Dziś wróciłam do domu o....17! Czyli jak powiedział mój kolega wyszłam z domu gdy byłoo ciemno i wróciłam gdy było ciemno.
![]() Kombinatoryki nie było: "Przepraszam. Ale wiecie co ja wcale nie zapomniałam, że miał być sprawdzian- nawet sobie go przygotowowałam! Tylko go zapomniałam....i zadań z matury na fakultet zresztą też" Tak więc jak dobrze pojdzie to będzie we wtorek czyli w n-tym terminie Przed chwilką skończyłam pisac wypracowanie z angielskiego.... napisałam tylko jedno a miały być 3 no ale trudno. Pozatym musze się pochwalić: dostałam, choć nie wiem jak to się stało, maxa ze sprawdzianu z niemieckiego ![]() i 5 z WOKu ale przepisanie ze ściągi ze zminimalizowaną wersją wikipedii raczej trudne nie było ![]() Co do matur to wiem już, że z drugiej części z angielskiego czyli listening i reading mi poszło tak sobie niestety 19/27 ale za to jestem dumna bo na samym listeningu straciłam tylko 3 punktu.... a tak bardzo się tego bałam![]() Wyniki z majcy poznam w przyszły czwartek! Dziś świętuję cały dzień i odbieram telefony i smsy z życzeniami. Nawet pozwoliłam sobie zjeść wielką prezentową czekoladę (pewnie będę jeszcze tego żałowac )A co do wspomnianych klasowych mikołajek to nie było źle- dostałą wkrętki perełki z Kruka od koleżanki Cytat:
![]() Dziewczyny mam dobrą wiadomość w sprawie prawa jazdy Moja siostra rozmawiała ze swoją koleżanką, która pracuje w wydziale komunikacji czy czymś takim i podobno nie prędko wprowadzą nowe testy i zasady zdawania, bo nie ma jeszcze gotowej ustawy i projektu zmiany przepisów i szkoły nie są na to gotowe.... ![]() Ufff ale wypracowanie....
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-12-04 o 19:11 |
|
|
|
|
#2080 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
zawsze podkreślał wybrane losowo słowo żeby było ze sprawdzał i dawał 5 XD
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O dziwo mam 5... przez dwa lata nie ważne co napisałam zawsze miałam +4. A sam MyHair i tak się dokształca jak czasem zdecyduje się na przeczytanie jakiejś pracy zanim ją oceni....choć to sie baaaardzo rzadko zdarza ![]() Raz trzeba było napisac jakieś rzeźby/ pomniki a ja znałam tylko marka Aurelisza na koniu, więc resztę sobie wymyśliłam. Nasz wykształcony nauczyciel napisał mi, że posąg M. A na koniu nie istnieje. Reszta oczywiście była dobrze haha xD
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-12-04 o 19:21 |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
matko ja miałam WOK w pierwszej klasie i Bogu dziękuję.. bo teraz bym psychicznie i fizycznie nie wyrobiła z tą jędzą od WOKu
![]() uczę się od 1h historii i umiem aż 6 dat nie ma co robię ściągę, a potem się pouczę tego.. w razie czego jak zapomnę to się ściągnie
|
|
|
|
#2083 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
? Jedynie w pierwszej ławce trudno usnąć, bo strach oberwać, gdy gestykuluje XD A odpowiedzi to była bajka - moja klasa szła po najmniejszej linii oporu, czyli "aaa wiesz,ale nie wiesz, że wiesz! nic nie wiesz! siadaj, dostateczny!" XD (ps. zawsze miałam czwórkę z odpo, za "poczucie humoru" XD)
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Hejjjj dziewczyny.
Na nic nie mam czasu. Właśnie zrobiłam sobie przerwę w liczeniu zadań z fizy (jutro spr ;/). Nie wiem, czy zdąże chociaż przeczytać z podręcznika, a tu jeszcze powinnam napisać prackę na jutrzejsze korki z polskiego. Masakra Ehhh... coraz bliżej świąt a ja nie wiem co rodzicom kupić... Co Wy kupujecie?
|
|
#2085 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
ja:Rzymianie czerpali ze sztuki greckiej, jednakowoż wprowadzili nowe elementy, np pomniki konne w rzeźbie. Na przyklad pomnik konny marka aureliusza, który przetrwal do dzis. -skoro jestes taka mądra (przyp. zawsze wypowiadalam sie okrąglymi zdaniami, zeby pośmiac sie z jego reakcji, bo inni mowili np "..eee...eee?") to powiedz dlaczego ten pomnik przetrwał? ja:dlaczego przetrwał? przetrwał.. bo nie został zniszczony ![]() - siadaj, dobry, za poczucie humoru...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Upiekłam pierniczki ale nie takie z foremek...porobiłam tam jakieś renifery, choinki itp...polukrowałam i ładnie zapakowałam. I każdy dostał taką przesłodką paczuszkę... Troche pracy było ale efekt końcowy i zadowolenie bezcenne
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Im bardziej oczywistezeczy się piszę na kartkówce tym większe prawdopodobieństwo, ze się przyczepi....gdyż jego wiedza jest bardzo ograniczona haha ![]() Ostatnio kazał mi odpowiadać z surrealizmu....wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że ten temat lekcji miałbyć dopiero za 2 tygodnie no i był , Ale i tak najlepsze są wycieczki z MyHairem. Z niego to dopiero stary pijak i imprezowicz. Upije nawet księdza i Beti, która ma żelazne i staropanieńskie zasady
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-12-04 o 19:35 |
|
|
|
|
#2088 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mówisz o Rudym czy Księciu Mikołaju <3?
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Mikołaju..Rudy by się nie dał...
Nasza wychowawczyni po % od MyHaira wkręcała żarówkę wchodząc na połamane krzeszło. (żarówke którą zresztą zwędziła z korytarza) kolezanka- Pani profesor ale może zgasić światło? wychowawczyni- ależ nie iwonko.... podaj mi tylko szmatę bo mnie parzy ![]() Renia ja mam WOK 3 lata!
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-12-04 o 19:50 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Książę Mikołaj xD xD xD On był zawsze równy chłop
Szkoda, ze jest na tym kulu, a my sami
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasy Mikołaja nie wrócą... A lista jego błyskotliwych tekstów jest dość długa
|
|
|
#2092 |
|
maszyna, nie człowiek
|
na biało ;p
Czcigodni, czcigodny przedmówca Do mnie Rudy zawsze podchodzi na korytarzu i zaczyna śpiewać: "To ja Marysia sie nazywam, przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam" WTF? A raz podszedł do mnie (mielismy lekcje we wnece) i kazal mi cos powtarzac... W miare szybko sie zorientowalam ze chodzi mu o to ze klega trzymal moja dlon, a on mnie chcial wkrecic w slowa przysiegi malzenskiej. A na koniec dodal "szkoda, ze nie mam przy sobie stuły" No naprawdę, bardzo smieszne. XD Bogu dzięki miałam refleks.A najlepsze było jak była rpaktykantka jakas i pyta się: "ktoś chce *costam* na ochotnika?". Rudy siedział z tyłu, a kolega z pierwszej ławki do praktykantki: "może ten czarny z tyłu". Ona: "który?" Kolega: "No ten czarny, z białym pod szyją" XDDDD Ach. Zapomniałam. Ja tu tak piszę, a Rudy czasem do mnei podchodzi i mówi, ze czytał kiedyś w internecie, ze ja niby cośtam czy coś innego. No dajcie mi spokój z tym nawiedzonym księdzem XD
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie współczuję i to bardzo
coś tam umiem na tą historię.. idę się kąpać, prostować włosy i spać.. dobranoc jutro nie wiem czy tu zawitam bo najpierw do szkoły, jak wrócę to tylko chwilę będę w domu i jadę do Krakowa na mecz
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a bedziesz z nim wracać też pociągiem?jak ja bym chciała mieć jeszcze WOK ![]() dobra koniec wizażowania, ide się uczyc dalej xD |
||
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam WOK tylko w pierwszej klasie. Ale facet był w porządku i do tego przystojny
. Na lekcjach nic nie robiliśmy tylko z gadałyśmy z nim (oczywiście dziewczyny). Oceny wystawił na podstawie prowadzenia zeszytu
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam luzik totalny teraz, jutro 2 lekcje
ale dziś dostałam 0 (zero) z fizyki za to, ze nawet nie przystąpiłam do klasówkireszty przedmiotów nie ma jeszcze spr. |
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, będę wracać pociągiem, ale on (a raczej ona) ma dopiero dwa i pół miesiąca, więc myślę, że nie będzie problemu. A w autobusie do domu mam zamiar jakoś ją przemycić
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
hehe problemu ze szczeniakiem nie powinno być
ale musisz się zaopatrzyć w jakiś papier żeby w razie czego mieć czym wytrzeć jej nie pohamowane oddanie siusiu xD ![]() Powodzenia!
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Łikend!
Jutro nie idę do szkoły, bo muszę jechać na wyniki konkursu na esej o Herbercie (herbacie W ogóle poszłam do sekretariatu po delagację, a babka wypisują do mnie: "A przez jakie ha się pisze Herbert?"
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

, ale stytuacja miedzy nami jest dosc skomplikowana i teraz nei wiem co robic bo troche lipa jak juz z tamtym pierwszym sie umówiłam. dziewczyny doradzcie cos?
lekcji.