![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
No ja też żadnego rozebranego zdjęcia Ali nie zamieściłam. Ale w gelrii mam w sumie ponad 80 fotek , większość Ali
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
ależ tu pustki , wstawać lenie !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis bede chwilowo bo kuba znowu w domu...Maial w nocy goraczke i majaczyl tzn. plakal przez sen ,krzyczal a ja nie moglam go dobudzic no i oczywiscie mama mi go wziela bo ona zawsze wie lepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
hejka ja już wstałam!! ostatnio spie jak mis i nic mnie już nie obudzi...heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
To dobrze ja za to padam z nog...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
a jak tam przygotowania do świąt? macie już prezenty dla bliskich? bo ja jeszcze nie wiem co mam kupić!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Co ty ja sie z mama zastanawiam jak zrobic skromnie i tradycyjnie zeby po Swietach tez bylo za co zyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie jestem samotną mamą, ale czasem Was poczytuję. Ja za to wychowuję z Tż-tem "samotne" dziecko. Jest to syn mojego Tż-ta z pierwszego małżeństwa. Mamusia wyjechała do Londynu i czasem dawała o sobie znac w postaci przesyłanej kasy dla dziecka. W tej chwili kontakt się urwał. Ani ona do nas nie dzwoni, ani my z nią nie mozemy się skontaktować. I tu moje pytanie. Chcemy założyć sprawę o alimenty. Wiem, ze po wyroku komornik zacznie swoje "dochodzenie" i trochę to potrwa. Czy możecie mi wyjaśnić jak to wszystko wygląda, ile się czeka i jakie są procedury dotyczace tego wszystkiego? Jeśli gdzieś to wszystko opisane poprosze o linka. Dziękuję serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
to jest roznie
po pierwsze skaldacie pozew o alimenty w sadzie rodzinnym-na sparwe czeka sie roznie w zaleznosci od miasta. Jesli juz zapadnie wyrok to po trzech tygodniach sie uprawomocni. Aby zlozyc sprawe do komornika musi minac co najmniej 3 miesiace kiedy matka mimo zasadzonych alimentow nie placi na dziecko. Komornik najpierw kontaktuje sie z dluznikiem potem szuka go poprzez urzad miasta , skarbowke itp. Jesli dluznik preacuje to komornik zajmuje mu wynagordzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
Funieczka witamy , pamiętam juz kiedyś tu pisałas
![]() osz ja ślepota ..przecież piszesz ze wyjechała do londynu sorki ![]() Edytowane przez Wiolek27 Czas edycji: 2008-12-04 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Mukaa chyba ma sprawe w Anglii wiec wie jak to wyglad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
ale mimo to Mukka jest w temacie spraw UK
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
A swoją drogą jak można zostawić swoje dziecko
![]() Ja bym nie potrafiła.
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie tak zasatnawialam my tu najezdzamy na pseudotatusiow a partnerowi Funieczki to sie chyba medal nalezy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
czesc laski
![]() juz dawno mnie tu nie bylo, ale caly czas o Was pamietam, tylko tak jakos malo czasu... Funieczka najpierw zlozenie wniosku do sadu o ustalenie alimentow ( ja bym odrazu tez wnioskowala o miejsce pobytu dziecka- tzn ze ma byc przy ojcu no i ograniczenie wladzy rozicielskiej), no i wydanie wyroku zaocznego jelsi matka sie niewstawi na rozprawe. jak juz sie wyrok uprawomocni, i matka nie bedzie placic...to skladacie do komornika wniosek o wszczecie egzekcuji, jesli egzekucji bedzie czesciowo skuteczna lub calkowicie bezskuteczna, macie wtedy prawa do ubiegania sie o swiedczenia z funduszu alimentacyjnego ( kryterium dochodowe 725zł na osobe za 2007 rok-przychody z Urzedu skarbowego). Nastepnie jesli nie ebdzie przekraczac kryterium dochodowego, to bedziecie otrzymywac to swiedczenie. Proponuje Wam wnioskowac na pozwie o jak najwyzsze alimenty, mozecie wpisac 1000zł...800zl, sad zawsze troche schodzi z tej kwoty wiec moze akurat uda wam sie otrzymac 600-500zl. świadczenia z funduszu sa wyplacane zgodnie z kwota na wyroku, ale nie wiecej niz 500zł na jedno dziecko. życze powodzenia i duzo sily, no i wiary, w razie pytan 6428282 gg ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Toolos jak juz jestes to napisz cokolwiek co u Was..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecej by się takich tatusiów przydało. a najeżdzamy na naszych pseudo T bo sami sobie na to załużyli Noc miałam kiepska i o mało młody nie sapał do szkoły.ale to było tempo - w 10 minut był gotowy do wyjścia (dobrze ze szkoła blisko ![]() Byłam dzisiaj na spacerku,dotleniłam troche moje szare komórki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już mówię jak to wygląda (ojciec mojego dziecka też jest w uk) można zrobić to od razu przez tamtejszy sąd (podobno szybciej, ale nie wiem jak) lub najpierw załatwić wyrok przez sąd polski znacie adres jej zamieszkania albo gdzie pracuje?? jak nie to możecie podać adres zameldowania = jak nie stawi się (skoro urwała kontakt to pewnie tak będzie) w sądzie to będzie czas jakiś na tzw szukanie (tylko z nazwy!) następnie jest ustalenie kuratora na czas sprawy (najczęściej ktoś z jej rodziny) i wtedy wyrok będzie uznany... możecie też od razu wnieść o pozbawienie praw - wtedy ty możesz adoptować dziecko, pełnić nad nim władzę rodzicielską (w kwestiach rpawnych) potem do komornika jeśli nie będzie płacić następnie do sądu okręgowego do wydziału zajmującego się obrotem zagranicznym, tam wypełniacie wniosek o egzekucję alimentów w trybie zagranicznym , dołączacie kupę papierków i czekacie, potem wzywaja na przesluchanie i znowu czekacie ![]() jestem w trakcie, poszło juz do anglii ale jeszcze nie mam odpowiedzi... jak będę wiedziała co dalej to dam znać ![]() jesli jakies szczegoly chcesz poznac to daj znac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 | ||
Wtajemniczenie
|
Hey Lachony.
Dziewczyny nie gniewajcie się, ale poczatek wkleiłam taki jak napisalam na płodziankach, jak już pisalam kiedyś leń jestem ![]() Po rehabilitacji pojechałyśmy do tesco. Pierwszy raz karmiłam ją w toalecie dla mamtek z dziecmi, śmierdziało niesamowicie. Przewinelam ją i poszłyśmy dalej na zakupy. Kupiłam prezenty dla wszytskich, dla małej kupilam takiego slimaka spiewającego i lokomotywę, która wydaje odgłosy kaczuszki, pieska, żabki i odgłosy lokomotywy. Chciałam jakies świąteczn eubranko kupić, ale nic mi się nie podobało. W domu byłyśmy dopiero po 15. Niezłą wyprawe dzisiaj miałyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o załatwianie alimentów w innym kraju (w tym wypadku UK) to podobno (bo dowiadywałam się od adwokata, który pracuje w Anglii, w swojje sprawie) trzeba mieszkać tam przez ostatnie 6 miesięcy. Ten adwokat napisal mi, ze moge się jedynie starac o alimenty w Polsce i jak będa zasądzone to tak jak u Ciebie Mukko wyrok będzie wysłany do Anglii
![]() |
![]() |
#2482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
Dorbarku to miałyście dzien z wrazeniami . Ja mam taki cały tydzien ..kurna nic nie idzie jak powinno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoja mała robi dokładnie odwrotnie niż mój urwis.On jak widział faceta to uśmiech nie schodził mu z buźki ![]() ![]() ![]() Wiolek27 jutro bedzie lepiej ![]() dorbar jesli bedziesz pozew skladac w polsce to nie musisz w nim pisac o pozbawienie praw ,bo o to zapyta cie sam sedzia przed ogłoszeniem wyroku (tak bylo u mnie i pytal sie tez czy nadac dziecku nazwisko ojca) Jeśłi chcesz to moge ci podac jak ja mialam napisany pozew ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku Wiktoria jest przyzwyczajona do mojgo taty więc problemów nie ma choć początkowo trochę jej się tonie podobało, u mojego szwagra jest ok bo ten zawsze jej samoloty robi, lekarza juz zaczyna znosić, choc dzis jej sie wyjatkowo nie podobał, ale to jej wybacze bo mała ma katarek i kaszelek... no a chrzestnego to rzadko widzi wiec jak juz jest to nie marudzi...
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję serdecznie. Wasze rady przydadzą się z pewnoscią.
Nie wiemy co się z nią dzieje, czy pracuje czy nie, gdzie mieszka, czy żyje wogóle. jak dla mnie, może ją szlak trafić. W Polsce była w te wakacje. Spotkała się z dzieckiem i kupiła mu...dzienniczek ucznia bo szkoła się zbliżała. Od tamtej pory przysłała raz kasę, w sierpniu i słuch o niej zaginął. A i dobrze. Teraz sprawa o alimenty, odebranie praw, a jej kop w tyłas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
Funieczka trzymam kciuki aby sie udało
![]() Jestes super mamą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny, piatek dzisiaj i wolny weekend przedemną ![]() Wiolek dostałam twoje maile ![]() miłego dnia!
![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
To prawda!!
Dorbar ja pisalam na pozwie o ograniczenie wladzy rodzicielskiej ale sedzina sama zaproponowala pozbawienie i pozostawienie Kuby przy moim nazwisku wiec napisac nie zaszkodzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek wszytskim. Izzie maile dotarły wreszcie , niesamowite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.