| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-12-04, 17:28 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | zel zwarzyl sie w lampie

kilka razy zdarzylo mi sie ze zel zwazyl sie podczas utwardzania,   czasem byla to pierwsza warstwa, a innym razem gdy opilowalam paznokiec gdyz czasami podczas utwardzania zel splynie  troszke, i chcialam nalozyc ostatnia warstwe i wowczas ta warstwa mi sie zwazyla.Masakra, cos strasznego, myslicie ze to wina zelu, czy ja cos zle zrobilam? Edytowane przez zanetka123456 Czas edycji: 2008-12-04 o 19:24 | 
|     |   | 
|  2008-12-04, 17:34 | #2 | 
| Różowy Jednorożec Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: zel zwarzyl sie w lampie

A jak wygląda zważony żel?    
				__________________ Tęcza, brokat, jednorożce.  Jeste mamą!  (Wito, 22.01.2020  ) | 
|     |   | 
|  2008-12-04, 17:41 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

ja też nie wiem...

| 
|     |   | 
|  2008-12-04, 17:43 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Też się właśnie nad tym zastanawiałam?

| 
|     |   | 
|  2008-12-04, 19:23 | #5 | 
				 | 

moze uzylam zlego okreslenia, sa na nim widoczne dziurki, jak dotkne to czuc ze te miejsca sa wklesle, tak jakby znikna, brzydko to wyglada

| 
|     |   | 
|  2008-12-04, 19:35 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Zwarzyć to się może śmietana w zupie   Ja miałam tego typu problemy z żelem silikonowym, gdy lampa miała za mocne żarówki. Rekacja polimeryzacji zachodziła zbyt szybko i żel utwardzał się tworząc podobne rzeczy. (mam nadzieję, że o to samo nam chodzi). Miała jakby nierówności na żelu, mimo że przed włożeniem do lampy był idealnie wypoziomowany i gładziutki. Aby temu zapobiec, wystarczy spowolnić reakcję ograniczając ilość światła UV, wtedy fotoaktywatory działają słabiej- czyli na kilka sekund przed włożeniem do lampy potrzymać paznokcie przed nią, tak aby światło padało tylko troszę na paznokcie, po czym normalnie utwardzać tyle czasu ile trzeba. U mnie to pomogło  - to również świetny sposób na żel "piekący" w pierwszych sekundach utwardzania. 
				__________________ Edytowane przez ...:::oblabobla:::... Czas edycji: 2008-12-04 o 19:37 | 
|     |   | 
|  2008-12-04, 19:45 | #7 | 
				 | 

dziekuje, sprobuje tak zrobic i mam nadzieje ze to pomoze, bo wyglada to brzydko,a przy nakladaniu bylo tak jak u Ciebie, nalozony zel wygladal bardzo ladnie a potem szok,  obawialam sie ze moze to problem w zelu,wowczas bede moge odlozyc go na polke i uzywac tylko na swoje paznokcie i nakleic na takie miejsca ozdoby. | 
|     |   | 
|  2008-12-04, 20:25 | #8 | |
| Raczkowanie | 

Mam taki sam problem   Ale tylko z żelem bazowym. Na początku używania tego żelu wsyzstko było ok, dopiero pozniej, po jakimś czasie zaczął się "zwazac" w czasie utwardzania. Cytat: 
 Spróbuje nastepnym razem tej rady i dam znać jakie przyniosło to efekty. pozdrawiam   
				__________________ "Kocham tylko tych, którzy na to zasłużyli..." | |
|     |   | 
|  2008-12-04, 20:57 | #9 | 
				 | 

A teraz już rozumiem, ja miałam to samo z perfect white i zaczęłam utwardzać tak jak napisała oblabobla i pomogło. Spróbuj  . | 
|     |   | 
|  2008-12-04, 21:04 | #10 | 
| Rozeznanie | 

Tez raz tak mi sie zdarzylo - wtedy opierdzieliłam koleżankę bo myslalam,ze wkladając ręke do lampy zahaczyla o nią  .heh oberwalo sie jej chociaz to nie byla jej wina    . 
				__________________ Jeśli nie chce Ci się zrobić czegoś dla siebie -zrób coś dla innych. | 
|     |   | 
|  2008-12-05, 11:40 | #11 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2008-12-05, 21:36 | #12 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

A czy to normalne ze przy utwardzaniu zelu w lampie paznokcie bardzo bola przez chwile? jakby bol poparzenia czy cos? Mialam tak z wieloma zelami (wiec nie jest to wina jednej firmy), zazwyczaj gdy paznokcie naturalne sa bardzo zniszczone.

| 
|     |   | 
|  2008-12-05, 22:46 | #13 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

przejrzyj wyszukiwarkę... ale tak bywa. wkładaj i wyjmuj aż troche złapie i powinien przestać grzać. | 
|     |   | 
|  2008-12-06, 11:46 | #14 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Lubliniec/Częstochowa 
				 | 

Pewnie żel był marnej jakości, kiedyś na wypróbowanie kupiłam jakiś bliżej nie określonej firmy. Z góry się stwardniał a wewnątrz warstwy był lepiący. Efekt takie że po zmyciu cleanerem wszystko zeszło.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Paznokcie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.