|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Zastój wagi
Dlaczego ja nie chudne? naprawdę staram się, uważam na wszystko co jem,liczę kalorie i nic !!!! Mam spowolniony metabolizm przez diety poniżej 1000kcal, więc to napewno jeden z powodów.
Ja już naprawdę niewiem co robię źle?! Irytuje mnie już ta liczba 59 bo jak już uda mi się zejść do 58,... to waga i tak poźniej idzie do góry ![]() Mój przykładowy jadłospis wygląda nast.: Śniadanie: mleko 2% z musli (pl.owsiane z dodatkami)-> jeszcze do niedawna jadałam owsiankę np. z twarogiem ale już po prostu nie mogę tego jeść, nie przechodzi mi to przez gardło... II Śniadanie: np. chlebki kukurydziane z pasztetem sojowym+szczypior i ogorek/twarog z owocami i otrebami Obiad: jezeli jestem na zajeciach i nie moge zjesc nic cieplego to zabieram razową wydrążoną bulke np. z lososiem,jajkiem na twardo i warzywami. Jesli jestem w domu to jem chude mieso z warzywami Ok 16:30 twarog np. ze startym jablkiem/kawalkiem banana 19:00 kolacja-staram się aby zaw. tylko białko, np. ryba i jajko,serek wiejski, galaretka z kurczaka(zalezy na co mam ochote i co jadlam w ciagu dnia) Ja naprawde ze wszystkim sie ograniczam-> nie jem slodyczy,fast foodow,napojow gazowanych nie pije już od kilku lat,chipsy jem od wielkiego dzwona... już mam dość ![]() dodam, że nie uprawiam żadnego sportu ruszam sie tyle co w ciagu dnia,jadac na uczelnie,idac na zakupy czy na probe z zespolem. Może ktoś wie czy coś jest mi w stanie pomóc. Ja nie chcę zrzucać 10kg, tylko marne 3-4 których się za nic nie mogę pozbyć ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zastój wagi
Moim zdaniem sama dieta jest dobra przy nadwadze, wtedy waga leci szybko. Ale jak masz max. 4 kilo do stracenia to bez ćwiczeń się nie obejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam, że wystarczy mi sama dieta bez ćwiczeń ale jak widać -myliłam się ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby efekt był naprawdę dobry, to przydałyby się jeszcze 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia siłowe, mogę polecić na początek to http://www.super-sylwetka.pl/trening...h_domowych.php Dobre są też 8 minute abs, 8 minute buns, 8 minute legs ![]() Musisz sobie sama wybrać co Ci będzie odpowiadać, to ma być przyjemność przecież ![]() W każdym razie życzę wytrwałości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie jeździłam na rowerku ok 25 minut, tak na dobry początek ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej jeździć raz dziennie przez 40 minut bowiem efektywne spalanie tłuszczu następuje po ok 20 min ciągłych ćwiczeń. Pozdrawiam ciepło ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Z czasem możesz dorzucić interwały, tzn np. 20 sekund jedziesz bardzo szybko na maksa mozliwosci, później 60 sekund wolniej, znow 20 sekund szybko i pozniej wolno i tak kilka serii, to przyspiesza przemianę materii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wczoraj od razu po śniadanku poszłam z mamą na Nordic Walking. Chodziłyśmy przez ok 35 minut. Efekt? Wczoraj waga wskazała 59,2 dzis 58,9
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Noo widzisz?
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
mam nadzieję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-12-07 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, chyba ja jestem jakimś ewenementem...jak można odchudzać się kilka miesięcy i nie chudnąć ?! Żałosne to jest
![]() Poradźcie mi, czy przestrzegając takiego jadłospisu schudnę 1-2kg do świąt? Ś: musli z mlekiem(nic innego mi rano nie wchodzi) II Ś:ciemna bułka z jajkiem/lososiem/warzywami lub serkiej wiejskim i szczypiorkiem O:mieszanka warzyw z chudym miesem P: twarozek z owocem K: jajko/tunczyk/surowka (cos czystobialkowego) i do tego codziennie 40 min na rowerku... nic, po prostu nic na mnie nie dziala ! ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Mam dokładnie to samo, co Ty, dlatego chętnie poczytam...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.