|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
A ja mam dziś dopiero normalny regularny okres po 26 dniach. Ale dziwne jest to, że od tygodnia mi takie brązowe wycieki się pojawiały, więc cały czas myślałam, że to już ten durny @. A tu dopiero dziś rano czerwony kolor się pojawił i to mega dużo. Chyba od tego już wczoraj mnie potelepało na maksa wieczorem, ale teraz już wiem od czego.Masakra.
#2552 |
Zadomowienie
|
Falabella a ja mam odwrotnie - jestem mega promienna, uśmiecham sie do ludzi na ulicy
![]() ale jak brałam to byłam właśnie taka bez uczuć, wyprana, nie potrafiłam sie z niczego cieszyć. a teraz jest dobrze, pomimo iż @ już się spóźnia 22 dnia ![]()
#2553 |
Przyczajenie
|
drogie forumowiczki bardzo was prosze o odpowiedz
![]() od ponad 1,5 roku brałam regulon i bylo wszystko dobrze, pozniej przez dwa miesiace go nie brałam i ostatnio znowu zaczelam brac, wzielam jedno pudelko i nie dostalam okresu przez 12 po czym odstalam ... lecz problem w tym ze zapomniałam rozpoczac nowego pudelka ;/ a ostatni stosunek miałam wlasnie w dzien kiedy powinnam wziac pierwsza tebletke z nastepnego opakowania, jak juz pisalam dostalam okres lecz dopiero po 5 dniach od stosunku... z tego co slyszalam mozna miec okres i byc w ciazy, wiec czy jest mozliwosc ze moglam zajsc w ciaze? i kiedy bede mogla znowu zaczac brac tabletki? pisze tutaj poniewaz moj ginekolog ma urlop i nie mam z kad sie dowiedziec ![]() serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
jak na mój gust to niepotrzebnie narobiłaś sobie bałaganu w hormonach - jeśli już się robi przerwę w tabsach to powinna ona być dłuższa niż te 2 miesiące i stąd te problemy. Owszem, można być w ciąży i mieć okres, ale w Twoim przypadku to raczej bałagan hormonów aniżeli ciąża, no ale wiadomo że wszystko się może zdarzyć...Wizyta u lekarza jest konieczna, może idź do innego i nie czekaj na swojego urlopowicza, po co masz się katować myślami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
hej
a mnie dziś w nocy obudziło to jak strasznie bardzo było mi gorąco i zlałam się cała potem ![]() ![]() ![]()
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się,wzystko się z czasem ułoży i będzie dobrze ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Przyczajenie
|
blanx
bardzo Ci dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Rozeznanie
|
hejka, ja dostałam @ właściwy z sześciodniowym opóźnieniem, z bólem dużo mniejszym niz przed braniem tabletek
![]() ![]() mam tylko troche podwyższone ciśnienie, ale nie wiem czemu...
#2561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehehe znam to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja znowu mam dziś niespodziankę. Jak te napady gorąca na razie mam mniejsze i inne "przyjemności" to pojawiły mi się dziś nudności i bóle brzucha. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Przyczajenie
|
Witam!
Odstawilam tabletki chcac oczyscic swoj organizm. Dostalam juz okres, ktory trwa 3 tygodnie. Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzalo, a jest to pierwsze moje odstawienie pigulek. Zazywalam je ok roku bez rzadnej przerwy. Zastanawiam sie czy jest to powod do jakichkolwiek obaw czy naturalny przebieg sytuacji. Dodam jeszcze, ze po przerwaniu antykoncepcji uprawialam stosunek przerywany ze swoim partnerem. Prosze o szybką wypowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam Was serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A właśnie dziś usłyszałam taka diagnozę u endokrynologa, ze miałam całe życie tężyczkę utajoną, oglądnęli moje wyniki, które muszę zbierać od lat ( przez tarczyce, bo muszę porównywać) i stwierdzili , ze ta tężyczka była zawsze, a baranie 7 lat tabletek bez przerwy, rozwaliło mi układ nerwowy, a w zasadzie magnez, który był w stałym niedoborze, wypłukiwany przez antykoncepcję ( kawy nigdy nie lubiłam i nie piłam). Ale również stwierdzili, że te uderzenia gorąca i inne przyjemności teraz powodują u mnie hormony, a teraz mi przeszedł syfilis, i wypadanie włosów, ale za to mi na łeb siadło. Płakać mi się chce, drażni mnie wszystko, cały czas mi się wydaje, że mój facet mi robi na złość, bo co powie to ja w płacz. Już się sama nie lubię ![]()
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem czy mam niedobory magnezu czy nie bo nie robiłam badań,ale nerwowa i płaczliwa jestem i podobno biorąc tabletki-tylko 8 m-cy tż stwierdził,że popadam ze skrajności w skrajność...już nie biorę-czuję się dobrze-mam nadzieję,że huśtawki nastrojów przejdą i będę nieco spokojniesza choć nigdy nie byłam oazą spokoju) pozdrawiam,3maj się ![]()
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się na razie poprawiło, tylko ciekawe na jak długo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
wiecie co Dziewczyny, coraz częściej słyszę jak dziewczyny z mojego otoczenia źle znoszą hormony... żadna z nich nie została poinformowana dokładnie o badaniach przez lekarza.paranoja. jak się idzie do lekarza to prawie zawsze jakaś chorobę wynajdzie, ale jak trzeba iść w konkretnej sprawie to już się nagle zieloni robią...
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie okres juz sie 2,5 tygodnia spoznia ![]()
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś dostałam drugi okres bezpigułkowy z 2-tygodniowym opóźnieniem. Ból niesamowity mnie obudził, mało nie zemdlałam, cały dzień ledwo się ruszam, ciągle muszę leżeć, żadne proszki przeciwbólowe nie pomagają... Boli bardziej niż kiedyś przed rozpoczęciem brania piguł...
Co do badań zlecanych przez gina- zależy to tylko i wyłącznie od lekarza... ja przed rozpoczęciem brania miałam wszelkie badania, wizyta kontrolna raz na jakieś 3 miesiące, raz w roku cytologia i próby wątrobowe- bez tego nowej recepty bym nie dostała... Zmieńcie lekarza, bo co jeśli okaże się za kilka lat że przez bezmyślność ginów zrobicie nieodwracalne szkody w organiźmie?
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ile się wczoraj w wątku "Ciąża mimo tabletek anty" o tym napisałam, a i tak jak grochem o ścianę... "koleżanka nie robiła, bierze 6 lat i jest ok, to ja tez nie bede robic" - taka mentalność + kiepski lekarz = ![]()
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
od wczoraj w ogóle źle się czuję. mam uczucie jakby mi coś siedziało na klatce piersiowej, choć problemów z oddychaniem nie mam. i dziś jak byłam na zajęciach to zaczęło mnie kuć w okolicach serca. mój Tż już nie może słuchać tego jak mu o tym mówię, bo uważa że się użalam nad sobą... tylko, że tak nie jest. nie biadolę jak stara maleńka, po prostu przejmuję się, bo nie wiem do końca jaka może być tego przyczyna, czy to przez rozrzedzoną krew czy przez co innego...
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Czy jeśli moje obecne tabletki nie pomagają wogóle na bóle przy okresie i na jego obfitość,(a wręc z doszedo mi jeszcze napięcie przed miesiączowe) to czy jest szansa, że inne pomogą?
![]() Ja chyba przechodzłam coś podobnego na poczatku brania. Z Waszych opisów wynika że to samo...myslałam, że zwariuje sama sobie z sobą rady nie dawałam, a napady gorąca i poty pierwszy raz w życiu doświadczyłam,a więc rozumiem Was doskonale i aż się boję odstawiać...Biorę magnez 500g 3 razy dziennie, na wszelki wypadek.
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja pokasływałam i nawet teraz mam ból w okolicy serca, ale to raczej na tle nerwowym, bo mnie robili badania i całe szczęście jest wszystko ok. Niestety psychicznie posypałam się okropnie i pewnie to się odbija też na sferze fizycznej (somatycznej lepiej to nazwę). Chciałabym jak najprędzej o tym wszystkim zapomnieć, tyle strachu co się wtedy najadłam, to nie najadłam się w całym moim życiu. kamyczku przejmujesz się po prostu, nawet podświadomie. Wiem, że jest z tego wyjść bardzo trudno, ale musisz być dobrej myśli, bo od nerwów zaczną się pojawiać inne dolegliwości i zrobi się błędne koło. A potem to już można zwariować. Pozdrawiam Cię cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez odstawiam tabletki, po 8 miesiącach brania, jedank zdecydowałam postawić na zdrowie, bo wciąż mni coś boli jeden lekarz twierdził, że to trobiel inny że to jakiś pęcherzyk, ale nie na jajniku, nie wiem co robić i stwierdziłam żę jak odłoże to wedy jesli ma cos postępować to się wyjąsni co mi dolega itd...hustawki nastrojów to ja mam wciąz, ale boję się opoźnień okresu i jakiś bólów:/ ech...mam nadzieję, że będziecie mnie wspierać tak jak to robicie nawzajem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle teraz żyję jak w celibacie... zero większej przyjemności, bo nie mogę za bardzo się za to brać. mój Tż też trochę zaniedbany ![]()
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Tak o serducho trzeba dbać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2577 |
Zakorzenienie
|
dmoc4 to są właśnie chłopy! Choć ja na mojego pod względem martwienia się o mnie nie narzekam, bo też bardzo o mnie się nie pokoi jak ja się źle poczuję!
![]() kamyczku skoro robili tomograf i nic nie znaleźli to te bóle będą faktycznie albo na tle nerwowym, albo...od leków przeciwzakrzepowych masz rzadszą krew i być może, że serducho tak reaguje na lepsze dokrwienie. ![]() Ja też na razie w celibacie, ale powoli jakoś nabieram ochoty, choć też podchodzę do seksu jak na razie bardzo ostrożnie. Kobitki wszystko będzie dobrze, nie damy się. Pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
u mnie 3,5. a od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką nie tylko okresu, ale też najbardziej bolącego brzucha we wszechświecie. tak więc Marwari i u ciebie się pewnie coś niedługo pojawi ! ![]()
#2579 |
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj brzuch boli...
mam nadzieje, ze cos z tego wyniknie ![]()
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tym to prawda,że jak oni są lekko chorzy, to dopiero jest lament świętokrzyski. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.