Studentki gdzie pracujecie i ile zarabiacie? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 23:07   #391
palema
Zadomowienie

Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
też mnie to zastanawia
ja nie mogę jednych pogodzic
ja tez miewam z tym problem ale całe szczęście nie pracuję na cały etat, bo na pewno coś by na tym mocno ucierpiało

Cytat:
Napisane przez paulakrk Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc nie jest to wielki problem..kwestia mobilizacji i samozaparcia
Oraz w miarę sprawnego dojazdu z miejsca na miejsce.
albo raczej przychylności uczelni i dobrze ułożonego planu. jeszcze się z takim nie spotkałam u siebie, więc dziwię się, że można to łatwo pogodzić

u mnie koleżanka zaczęła pracę na cały etat, ale już myśli o odejściu. po prostu zarywa uczelnie, praca ją totalnie pochłania i ma duże zaległości. nie każde studiowanie daje możliwość takiej pracy. ja bym nie chciala studiować tylko jedną noga, i wpadać tylko po to żeby coś zaliczyć lub przełożyć egzamin. przykre, ale teraz wiele osób tak robi...

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n

Edytowane przez palema
Czas edycji: 2008-11-29 o 23:11
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 23:03   #392
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Marbella, na jakiej uczelni studiujesz?
Na KUL. A co ? :P
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 10:04   #393
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
Napisane przez palema Pokaż wiadomość
po prostu zarywa uczelnie, praca ją totalnie pochłania i ma duże zaległości. nie każde studiowanie daje możliwość takiej pracy.
Cóż, z pewnością medycyna na przykład nie daje. Ale wszelkie "normalne" kierunki jak najbardziej. Po to są ITSy, po to mamy kontakt z wykładowcami i władzami uczelni by takie rzeczy sobie załatwiać.
I taki tryb studiowania nie musi być równoznaczny z "wpadaniem jedną nogą na uczelnię", bo na przykład w połączeniu ze zbieraniem dorobku do doktoratu i uczestnictwem w licznych naukowych konferencjach, zyskuje się bez porównania więcej niż siedząc na kolejnych zajęciach.
O pracy w branży powiązanej profilem z obranym kierunkiem już nie wspomnę - bo tu korzyści są nieocenione.
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 19:46   #394
Deborah100
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w pracy (wybrałam jednak ciucholand) Myślałam, że będe pracować tam jako sprzedawca, kasy nie ma więc luzik. Tylko poduczyć się i można stać a okazało się, ze wysłali nas na magazyn, sortowaliśmy, metkowaliśmy.
Skończyły się wieszaki i jedna dziewczyna pokazała gdzie są, taki wieeelki worek dźwigałam przez pół korytarza myslalam że po kręgosłupie juz.
A dziewczyny powiedziały, że to jest nic w porównaniu z dostawą, kiedy trzeba nosić wory z ciuchami do magazynu i to jeszcze po schodach. Na dodatek w każdą środę pracujemy do 20-tej, bo wtedy jest towar. Weekendy też, tylko na zamiany.

Grzecznie podziękuje, za taką robotę, nawet pewności nie mam czy ten szef dopłaci do stażu, tak jak mówili. 1100zł brutto niby mamy zarabiać czyli po odliczeniu podatku będzie jakieś 890zł.
Już wolę robić jako telemarketer, nawijać przez 4 godziny, mieć pensję podstawową + premie niż dźwigać takie wory.

Ale jestem bardzo zadowolona, że poszłam, zobaczyłam

Sorki za chaotyczną wypowiedź ale głowa mnie boli
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 21:20   #395
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulakrk Pokaż wiadomość
Cóż, z pewnością medycyna na przykład nie daje. Ale wszelkie "normalne" kierunki jak najbardziej. Po to są ITSy, po to mamy kontakt z wykładowcami i władzami uczelni by takie rzeczy sobie załatwiać.
I taki tryb studiowania nie musi być równoznaczny z "wpadaniem jedną nogą na uczelnię", bo na przykład w połączeniu ze zbieraniem dorobku do doktoratu i uczestnictwem w licznych naukowych konferencjach, zyskuje się bez porównania więcej niż siedząc na kolejnych zajęciach.
O pracy w branży powiązanej profilem z obranym kierunkiem już nie wspomnę - bo tu korzyści są nieocenione.
i dobrze, że nie daje. inaczej jak wyglądały by kompetencje służby zdrowia

bardziej chodziło mi o totalne olewanie uczelni kosztem pracy. samo łączenie studiów z pracą jest bardzo fajne i przydatne, no ale szkoda totalnie olewać uczelnie i zajęcia.
ostatnio czytałam gdzieś o kobiecie, która zapisała się na studia po 30-ce i przyznała, że dopiero wtedy zaczęła chłonąć wiedzę i słuchać, a nie tylko 'zaliczać'. wiedziała, że nie musi wcale tam chodzić i sprawiało jej jeszcze większą satysfakcję, że może posłuchać i się czegoś nauczyć. też bym tak chciała

doktorat to odrębna sprawa. nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale na pewno potrzebne jest doświadczenie zawodowe, obycie naukowe itp... z tym,że bardziej "konkretne", jeśli rozumiecie o co mi chodzi

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 21:36   #396
Wtrobek
Przyczajenie

Studiuję I rok pedagogiki i pracuję w McD'sie jako manager. Miesięcznie wychodzi około 1500, raz mniej, raz więcej. Pełny etat.
Opórcz tego chciałabym znaleźć pracę w przedszkolu jako pomoc - cos w tym rodzaju
Albo w Domu Dziecka.
Ale nie wiem jak się zabrać i czy w ogóle mam szanse bez doswiadczenia
Wtrobek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 21:47   #397
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
bardziej chodziło mi o totalne olewanie uczelni kosztem pracy.
Aaaa tego nie popieramy
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 08:05   #398
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wtrobek Pokaż wiadomość
Studiuję I rok pedagogiki i pracuję w McD'sie jako manager. Miesięcznie wychodzi około 1500, raz mniej, raz więcej. Pełny etat.
Opórcz tego chciałabym znaleźć pracę w przedszkolu jako pomoc - cos w tym rodzaju
Albo w Domu Dziecka.
Ale nie wiem jak się zabrać i czy w ogóle mam szanse bez doswiadczenia

witaj w klubie

he,tylko ze ja jestem na III roku adm

mysle,ze moze na poczatku wolontariat w domu dziecka,bo od razu ciezko bedzie z zartudnieniem, podobnie w przedszkolu jesli nie masz stazu czy praktyk,tam potrzebne jest podobno przygotowanie pedagogiczne

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 19:35   #399
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Na KUL. A co ? :P
A nic, tak z ciekawości pytam
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 12:01   #400
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
przyznasz się jak Ci się udaje godzić dzienne studia x2 i pracę na cały etat?
jak na moje możliwości to bym musiała po nocach w pracy siedzieć. albo na zajęciach
Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
też mnie to zastanawia
ja nie mogę jednych pogodzic
Oho, widzę, że moja sytuacja rozpętała niezła dyskusję Ja mam bardzo samodzielne studia, Jagiellonka (przynajmniej WPiA) daje nam wolną rękę, nie musimy chodzic na ćwiczenia jeśli nie chcemy, wykłady też nie są obowiązkowe. Praktycznie moglabym tylko na egzaminy przychodzić :P A zajęcia, które są dla mnie ważne lub interesujące poustawialam sobie ok 18-19 lub w weekendy z zaocznymi. Mam nadzieję, że przy pierwsej sesji nie pożałuję swojej decyzji o podjęciu pracy
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 12:27   #401
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

a ja studiuję na II roku ale zaocznie i właśnie zostalam bezrobotna najpierw byłam na pół rocznym stażu... ledwo starczało mi aby opłącic szkołę ale chiociaż coś było. Potem 4 miechy na przygotowaniu zawodowym. Umowa się skończyła 30 listopada a szef mi podziękował :/ No i od pierwszego grudnia jestem bezrobotna Chodze i szukam ale w moim miasteczku głównie liczą się znajomości. A bez tego ani rusz Nie mam już siły i motywacji A chciałabym coś robic!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:25   #402
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
a ja studiuję na II roku ale zaocznie i właśnie zostalam bezrobotna najpierw byłam na pół rocznym stażu... ledwo starczało mi aby opłącic szkołę ale chiociaż coś było. Potem 4 miechy na przygotowaniu zawodowym. Umowa się skończyła 30 listopada a szef mi podziękował :/ No i od pierwszego grudnia jestem bezrobotna Chodze i szukam ale w moim miasteczku głównie liczą się znajomości. A bez tego ani rusz Nie mam już siły i motywacji A chciałabym coś robic!
nie poddawaj sie najważniejsze to wysyłać CV, chodzić, szukać, pytać... to nie jest takie proste znaleźć pracę, ale na pewno Ci się uda, w końcu masz doświadczenie a 30 listopada to przecież niedawno był

ja jestem na 5 roku studiów dziennych, zajęć już prawie nie mam wiec chciałam znaleźć jakąś "normalną" pracę, ale co chwila sie okazauje ze na pół etatu to jednak nie... normalnie dramat, a podobno cięzko jest znaleźć cały etat no w każdym razie znowu się załapałam na hostessowanie przed światami (8 za godzinę plus prowizje), no i daję korki (20 za godzinę). Mam nadzieję że od nowego roku uda mi sie coś bardzoej na stałe znaleźć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 14:50   #403
Trah
Rozeznanie

ja też ciągle szukam.
jeżeli jest już jakieś fajne ogłoszenie, to tylko na cały etat.
masakra.
na jakich stronach szukacie ogłoszeń?
pozdrawiam
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 14:53   #404
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

nie poddawaj sie,na pewno cos znajdziesz trzymam kciuki by sie udalo.

Trah widze,ze z lodzi jestes ja szukalam glownie w codziennej prasie ogloszen...

Stary 2008-12-04, 15:14   #405
Trah
Rozeznanie

a czy w prasie codziennej nie ma ogłoszeń ze stałą pracą?
pozdrawiam
Stary 2008-12-04, 15:36   #406
gruszka01989
Przyczajenie

GG do gruszka01989

I rok pedagogiki. od pol roku pracuje w pijalni czekolady. przez 1 miesiac mialam 5zł/h teraz 6zł/h. mam zamiar zrezygnowac bo praca ciezka a miesiecznie wychodzi mi kolo 500zł, czyli starcza tylko na czynsz (wynajmuje mieszkanie). Nie jestem jakims obibokiem ale obslugiwanie klientow (przyjmowanie zamowien, robienie deserow, zanoszenie do stolika), sprzedaz czekoladek, pakowanie upominkow, sprzatanie sklepu, zmywanie naczyn i wiele innych (np. pakowanie bombonierek na swieta ok. 1600 przez weekend) to stanowzo za duzo jak na moje siły. jestem zalamana bo od dlugiego czasu probuje znalezc cos innego ale w krakowie to chyba graniczy z cudem...
gruszka01989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 16:01   #407
sintagma
Wtajemniczenie

Pierwszy raz tu jestem
Polecam Wam stronke Gumtree tam jest dużo ogłoszen o prace
Ja choć jestem na zaocznych musiałam zrezygnować z pracyZajęcia mam piątek,sobota,niedziela,i to co tydzień i na każdym zjeżdzie jakieś kolokwium
Mówie Wam dziewczyny masakra,jeszcze czesne 800 zł miesięcznie
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 16:08   #408
Trah
Rozeznanie

to co Ty studiujesz?
gumtree sprawdzam co dziennie, nie ma nic
Stary 2008-12-04, 16:46   #409
sintagma
Wtajemniczenie

kosmetologie.Polecam też gazetapraca.pl i jobpilot
From time to time
Stary 2008-12-04, 16:52   #410
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez gruszka01989 Pokaż wiadomość
od pol roku pracuje w pijalni czekolady.
Łaaaa, w moim mieście nie ma czegoś takiego Chyba odwiedzę Twoje miejsce pracy. Pijalnia czekolady

Jeżeli chodzi o ogłoszenia, to ja zazwyczaj przeglądam serwisy gazetapraca i infopraca Poza tym przeglądam strony różnych sklepów, bo i tam natrafić można na ogłoszenia
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 16:57   #411
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
I rok pedagogiki. od pol roku pracuje w pijalni czekolady. przez 1 miesiac mialam 5zł/h teraz 6zł/h. mam zamiar zrezygnowac bo praca ciezka a miesiecznie wychodzi mi kolo 500zł, czyli starcza tylko na czynsz (wynajmuje mieszkanie). Nie jestem jakims obibokiem ale obslugiwanie klientow (przyjmowanie zamowien, robienie deserow, zanoszenie do stolika), sprzedaz czekoladek, pakowanie upominkow, sprzatanie sklepu, zmywanie naczyn i wiele innych (np. pakowanie bombonierek na swieta ok. 1600 przez weekend) to stanowzo za duzo jak na moje siły. jestem zalamana bo od dlugiego czasu probuje znalezc cos innego ale w krakowie to chyba graniczy z cudem...
przeciez w krakowie jest duzo pracy dla studentow ostatnio zwlaszcza w galerii krakowskiej widzialam duzo ogloszen na sklepach dla sprzedawcow [np. cubus], dzis widzialam na rogu karmelickiej i alej w takim odziezowym sklepie ogloszenie, w ogole ciagle gdzies widze.
zycze powodzenia

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 17:31   #412
gosia1207
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
przeciez w krakowie jest duzo pracy dla studentow ostatnio zwlaszcza w galerii krakowskiej widzialam duzo ogloszen na sklepach dla sprzedawcow [np. cubus], dzis widzialam na rogu karmelickiej i alej w takim odziezowym sklepie ogloszenie, w ogole ciagle gdzies widze.
zycze powodzenia
ja jestem co prawda z Gdańska, ale też duże miasto, obecnie mam rok przerwy w edukacji (ale i tak posiadam status studenta) i obeszłam 3 galerie handlowe i w każdym sklepie na którym było ogłoszenie weszłam, zapytałam i zostawiłam cv, w sumie zostawiłam ich 20, i tylko z jednego sklepu oddzwonili a to było jakieś 1,5 miesiąca temu. nie wiem czemu, czy te dziewczyny nie dały tego kierownikowi bo im sie nie spodobałam, czy jak on zobaczył to pomyślał że jestem w ciąży, no nie wiem... więc to nie jest takie proste...
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 17:58   #413
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Ja osobiscie nie pracuje ale tamtem caly rok pracowalam w telemarketingu i jest mega duzo pracy w wlkp. Np w Poznaniu 1/3 mojej grupy pracuje jako telemarketerki. poza tym galerie, kawiarnie. Najlepiej to popytac znajomych. W przyszlym roku bede szukac pracy mam nadzieje ze uda mi sie bez problemu, tez studiuje dziennie i da sie to pogodzic jak sie chce
Stary 2008-12-04, 17:58   #414
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
ja jestem co prawda z Gdańska, ale też duże miasto, obecnie mam rok przerwy w edukacji (ale i tak posiadam status studenta) i obeszłam 3 galerie handlowe i w każdym sklepie na którym było ogłoszenie weszłam, zapytałam i zostawiłam cv, w sumie zostawiłam ich 20, i tylko z jednego sklepu oddzwonili a to było jakieś 1,5 miesiąca temu. nie wiem czemu, czy te dziewczyny nie dały tego kierownikowi bo im sie nie spodobałam, czy jak on zobaczył to pomyślał że jestem w ciąży, no nie wiem... więc to nie jest takie proste...

nie wiem jak jest w gdansku, dlatego wypowiadam sie o krakowie
w ostatnim czasie kilku moich znajomych studentow szukalo pracy - niektorzy na caly etat, a niektorzy dorywczo, i nikt nie mial wiekszych problemow ze znalezieniem pracy tylko trzeba poswiecic temu troche czasu i chodzic po miescie, szukac i pytac, bo przez internet ciezko

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 20:40   #415
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
nie wiem jak jest w gdansku, dlatego wypowiadam sie o krakowie
w ostatnim czasie kilku moich znajomych studentow szukalo pracy - niektorzy na caly etat, a niektorzy dorywczo, i nikt nie mial wiekszych problemow ze znalezieniem pracy tylko trzeba poswiecic temu troche czasu i chodzic po miescie, szukac i pytac, bo przez internet ciezko

dokladnie,przez internet niby fajnie,ale na rozpatrzenie cv albo nie ma co liczyc,albo po czasie miesiaca lub dwoch bedzie ono rozpatrywane. ja takze rozgladam sie za nowa praca,po ponad 3 latach jestem zmeczona psychicznie,stres mnie zjada,wiec chyba czas na zmiany...a prace szukam weekednowa,ale na razie zostawiam sobie czas do stycznia,nio i kiedys trzeba bedzie zlozyc wypowiedzenie u siebie,ale poki co musze znalezc cos rownie satysfakcjonujacego....

Stary 2008-12-04, 21:17   #416
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
W przyszlym roku bede szukac pracy mam nadzieje ze uda mi sie bez problemu, tez studiuje dziennie i da sie to pogodzic jak sie chce
Myślę, że to zależy głównie od planu. Ja w tym roku na dziennych mam plan prawie wieczorowy. Przeważnie od 9 do 18. Czasami od 8. Do tego mnóstwo projektów.
W tym roku miałam pracować w soboty i niedziele w kawiarni, ale zaczęłam się uczyć również zaocznie i mam zero czasu na pracę. Chociaż sądzę, że gdybym była tylko na tym drugim kierunku dziennie, to praca byłaby bezproblemowa zależy od dobrego planu i przedmiotów.
PS. Nikt jeszcze nie wspomniał o pracy statysty. Pracowałam tak kilka dni w teleturnieju, super zabawa stawka w zależności od programu wynosiła od 7 do 11 zł. Z tych o których słyszałam.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 23:11   #417
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
od pol roku pracuje w pijalni czekolady.
A w której?
Stary 2008-12-05, 07:23   #418
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A w której?
Przepraszam za off-top, ale zaraz padnę: czy Wy macie w tym Krakowie więcej takich miejsc?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 09:35   #419
gruszka01989
Przyczajenie

GG do gruszka01989

W Mont Blanc mamy tez o ile sie nie myle wedla.
gruszka01989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 09:44   #420
sintagma
Wtajemniczenie

Przecież pijalnie czekolady są prawie w każdym wiekszym miescie W Wa-wie widziałam conajmniej z 8. To zwykła knajpa jak kawiarnia czy herbaciarnia najczęsciej Wedla,
From time to time
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości