|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
biedna Karolinka-los tak ją doświadcza
strasznie współczuję, bo wiem co znaczy kilkukrotnie wbijać się w żyłki malucha...obcy PAN mnie też oblook'ał-chyba już wszystkie zostałyśmy prześwietlone ![]() Magflieg-ojej moja Natala duuużo od Emilki jest cięższa-3 tyg. temu miała 5200 ![]() a co do gwary- ja pochodzę z KAszub,ale nie znam ani jednego kaszubskiego słowa-aż mi wstyd
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
nabuko ucałuj Karolinkę, to straszne, że dzieciaczki muszą tak cierpieć
![]() Magflieg ja taką potrawę jak ty opisujesz to owszem jem, ale jako farsz do pierogów, wtedy wychodzą pierogi ruskie No ale ruskie to moje ulubione pierogi, no i z kapustą i grzybami, i z mięsem też, lubię też na słodko z twarogiem, albo z jagodami![]() przez 1,5godziny Piotrek mi płakał, a ja razem z nim... jako tako było tylko na rękach. tż poszedł na piłkę, wysłałam mu dwa smsy co się dzieje, a on zamiast się zabrać i przybiec, to tylko się zapytał czy może jednak przyjść... tak mnie wkurzył tym pytaniem, że już mu nic nie napisałam, mam go w d...e. Nie wiem, Piotrek chyba miał kolkę, puszczał czasem bączka i strasznie płakał. Już chyba z dwa miesiące nie mieliśmy takich problemów. Chyba w końcu płacz go wymęczył i padł. W miedzyczasie nawet wymieniałam mu pieluchę - suchusieńka i dwa razy mierzyłam temp. i tez ok. A może po dwóch dniach nam wyszedł objaw poszczepienny ![]() no to się wyżaliłam. Dziewczyny naprawdę współczuje niektórym wam tych częstych kolek, przecież to serce pęka jak maluszek się tak męczy
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
JagnaK dzięki wielkie
magflieg Brawo dla Emilki pięknie przybiera na wadze, moja jest cięższa we wtorek ważyła 5060 a ubranko też nosi 62 czasami 68. Nabuko buziaki dla Twojej dzielnej dziewczynki, doskonale Cię rozumię co czułaś Emilka też miała pobieraną krew zarówno z główki i rączki, tak że rączkę później aż miała siną ![]() Iwa ja dla Emilki na chrzciny kupuję taki komplecik http://www.allegro.pl/item494062004_..._malgosia.html
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Juz mnie mąż wygania... Życzę Wam wszystkim spokojnej nocki
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko gratulacje dla Natalki!!! jak wysoko trzyma główkę a jaki zaciekawiony wzrok ma przy tym
![]() Magflieg dziękuję, ale sweterek biały mam. myślałam nad czymś polarowym ocieplanym żeby Hani w kościele było ciepło bo tak później w restauracji to już mam w co ją ubrać. dziękuję serdecznie jeszcze raz no i super, że z Emi wszystko ok kawał babki już z niej ![]() zobaczyć minę "drugiego męża" Izuxyz podczas przeglądania naszej klasy - bezcenne ![]() Anuhaaa rozmowa z TŻ na temat makijażu superowa!!! uśmiałam się jak nie wiem ![]() Liatris wysłałam Ci na PW link do mojego profilu na nk. czekam na Ciebie ![]() Nabuko ucałuj odemnie Karolinkę. ileż ona się jeszcze wycierpi, ale jest silna, mnóstwo osób trzyma za nią kciuki, więc z pewnością wszystko dzielnie zniesie ![]() na nk też nie mam dzieciowego avatarku i narazie nie zmieniam. zrobię to jak będę ważyć tyle ile wczasach gdy zdjęcie w avatarku było robione. To moja motywacja tak samo jak zdjęcie ślubne, które mam nad samym tv ![]() Agawiecka no śliczny ten komplecik, ale w samym tym sweterku będziesz trzymać małą w kościele? bo przecież w samym tym sweterku i rajstopkach to zimno strasznie....co ubierzesz na to? przyszły mi dzisiaj te majtki z gorsetem no i w sumie to lipa ![]() brzuch niby fajnie opinają, ale to co za dużo to wszystko mi górą wypływa i mowy nie ma żebym gdzieś w nich wyszła!!!narazie ubrałam i noszę po domu, ale kurcze obawiam się, że to moje sadło i wisząca skóra to mi już na zawsze zostanie...
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2008-12-04 o 21:42 |
|
|
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na sekundę, nie mogę się powstrzymać przed dodaniem tych zdjęć
) To Adasiek po dzisiejszej kąpieli, rozanielony ) w wannie mi zasnął. Obudził się dopiero przy ubieraniu, a przy czapce to był już baaaardzo wkurzony ) Wasze posty nadrobię jutro bo padam z nóg, obejrzałam część zdjęć na nk, wszystkich nie zdążyłam, takie dziwne uczucie, bo tutaj na wizażu to każdy anonimowy, może pisać co chce a na nk to się okazuje, że pod każdym nickiem to kryje się osoba z krwi i kości. Będę musiała się przyzwyczaić do imion a nie nicków ) a tak wogóle to po dzieciach Was rozpoznaję, he he
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane
no jeszcze trochę czeka tego mojego aniołka..![]() Anuha, mam nadzieję, że tż już w domku, a Piotrek spokojniejszy Iwa, ja zrezygnowałam z tych majtek i kupiłam sobie takie za 18 zł obciskające. może trochę twardzy jest brzuch, ale to wszystko a co do avatarków - chodziło mi o wizaż, nie nk ![]() Gosiu, Adaś śliczny taki świąteczny
|
#3398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czemu ale zadne z tych chrzcielnianych ubranek nie podobaja mi sie, a juz w szczegolnosci te bufiaste jedwabne sukienki. My do chrztu bedziemy wystrojeni po goralsku
wiec mala tez bedzie tyle ze w bialym. A juz na impreze to jakas prosta biala sukienka z jakims ew. haftem, do tego azurowa czapeczka. Mamy ten plus ze chrzciny w maju wiec pogoda mam nadzieje dopisze i nie trzeba bedzie opatulac dziecka. Mala tez bedzie juz normalnie siedziec. O Boszszz ja sobie tego nie wyobrazam Spadam spac. Dobranoc |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia zdjęcia już pochwaliłam nk, ale tu dodam, że synek to skóra zdjęta z mamuśki
Ja na chrzest chciałam po prostu kupić jakiś biały kombinezonik jakbyśmy teraz chrzcili, bo jak zobaczyłam, że wy wszystkie powoli chrzcicie to i ja zachciałam, ale tż się uparł, żeby ochrzcić na wiosnę, a dlaczego? na przekór moim rodzicom bo oni są dość mocno wierzący i chcieli żebyśmy zrobili to jak najszybciej.wkurzona jestem na niego... wrócił i się pyta: a co było Piotrkowi? a czemu płakał? coś go bolało? A ja niby skąd mam wiedzieć, równie dobrze mógł się Piotrka o to zapytać włączył jeszcze sobie mecz i siedzi metr od telewizora i ogląda zadowolony wrrrrrr...
|
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
hmm, ciekawa jestem, kiedy my będziemy mogli zrobić chrzciny. wszystko zależy od terminu operacji Karoli..
mój mąż też nie lepszy.. miał usypiać małą i tak to się skończylo, że Karola wyje , a on chrapie
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
nie podejrzewałam że pyra z gziką wywoła taką serię pytań
No tak Anuhhhaa podobne to do nadzienia na ruskie tylko z ruskich to bardziej pieprzne i z ziemniakami wymieszane a tu sie podaje po prostu ser (bardziej na słono) obok ziemniaków...nie wiem jak bardziej to wytłumaczyć ale jak bedzie na obiad to zrobię wam fotkę![]() Gosiaizbyszek Adasiek słodszy niż miód ![]() Kurcze może zaczniemy trening z imionami bo faktycznie jak wchodze na nk to musze dopatrzec się dzieciaczka i wtedy wiem o kogo chodzi
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja takie pytanko mam kulinarne - czy robicie coś na święta? my w sumie mamy wigilię najpierw u moich rodziców, potem teściów, ale zastanawiam się czy coś robić.. a jeśli tak, to co będzie najszybsze
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Nabuko ja nic nie robię. Jakby to mój tata powiedział w kuchni jestem "nie rynkiel"
Teściowa pewnie tyle żarła narobi, że nie damy rady tego przejeść![]() w sumie tż na jedzenie nie narzeka, ale on taki smakosz, że codziennie mógłby jeść makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym Nawet jak byłam na diecie kurczakowo-kurczakowej po porodzie to też jadł wszystko co robiłam i nie narzekał.
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Magflieg możemy spróbować potrenować a co nam szkodzi Magdo
![]() tylko niektóre imiona się powtarzają to chyba wtedy trzeba będzie obok imienia jednak nick wpisywać?/ Justyna my w tym roku Wigilię obchodzimy sami bo ja tak chciałam, więc zrobię na 100% barszcz z uszkami i karpia smażonego z ziemniaczkami i buraczkami i jakieś ciasto i tyle bo więcej nie przejemy. rok temu byliśmy najpierw u moich rodziców, później pojechaliśmy do teściów i tą drogą się umęczyłam a co dopiero teraz z Hanią jechać. pozatym nie chce mi się, pojedziemy do jednych w 1 święto a do drugich w następny dzień i tyle.
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać mamulki, ten mój szkrab tak się wymęczył tym płakaniem, że teraz nawet paluszkiem nie ruszy... aż głodna się zrobiłam myśląc o świętach
|
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
My tez nic nie robimy bo lecimy na swieta do Polski wiec bedziemy sie tylko gościć, gościć, gościć...!!!
|
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
ale mam smaka na karpia ...
mmmm... ale nie wiem , czy juz będę mogła jeść, bo Karola narazie nie trawi nic smażonego . chyba , że ją oszukam i zdejmę z rybki skórkę też chciałabym wigilię tylko we trójkę, ale niestety mieszkamy z teściami pod nogami.. ![]() aaa, nie napisałam wam najlepszego- oto, co zrobiła wczoraj moja teściowa genialna. zeszłam do niej zapytać, co mogę wziąć na temperaturę, bo to lekomanka jest i zawsze wie. nawet nie zapytała ile mam stopni, tylko czy Karolina zdrowa, ale to jeszcze luz. przyszła po godzinie zapytać czy ma się zająć Karoliną, więc powiedziałam, że to chyba się nie uda, bo boi się wziąć ją na rękę (już miałam ochotę powiedzieć więcej, ale ugryzłam się w jęzor..zresztą nawet jak ją weźmie, to jakaś tragedia jest,..). w tym czasie robiło mi się mięsi w kuchence, więc na bank czuła. potem przyszła po następnej godzinie. zapytałam czy zje z nami obiad, a ona, że nie , bo sama zrobiła. a ja głupia na to , że szkoda, że nie powiedziała, to ja z tą temperaturą bym już nie gotowała (bo myślałam, że to dla mnie..ten obiad..). a teściowa, mówi, że zrobiła kotlety smażone, więc ja i tak bym nie zjadła, a ona chciała, żeby chociaż maciej zjadł uwierzycie??? powiedziałam tylko, że w takim razie dobrze, że robiłam, bo musze jeść , żeby mleko było..no po prostu szczęka mi opadła. to jeszcze wam się pożalę, jak już na nią gadam, że podczas remontu (pamiętacie ? - tydzień przed porodem) nawet nie pomogła przy sprzątaniu , baaa , nawet nie zapytała, czy pomóc. dupy nie ruszyła kiedy na kolanach podłogę po szlifowaniu myłam. to tyle. więcej nie pamiętam..bo nie chcę. teraz tylko czekam na moment, kiedy z czystym sumieniem będziemy mogli wziąć mega kredyt i zaczniemy budowę..zresztą mamy wymówkę, bo musimy mieć mieszkanie/domek dostosowany do wózka inwalidzkiego
|
#3409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz na spacerze ludzie się zastanawiają jaka to płeć w tym wózku jedzie![]() Muszę wszystko wyjaśniać. Róż Maciejowi tak średnio pasuje![]() anuha, super foto. To chyba zależy jaki antybiotyk. ja teraz biore antybiotyk na zapalenie piersi i moge karmić. Jedyne co może się stać to wysypka alergiczna. Mam nadzieję, że nie będzie. lepiej zapytać pediatry. Dorotka, głowka rzeczywiście bardzo wysoko. Super, gratulacje dla Natalki Cytat:
![]() Cytat:
W końcu dziewczynka. Ciekawa jestem ile nasz Maciej ma długości. Chyba jutro sama go zmierzę. Wyprostuje nóżkę, zaznaczę i już.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Anio Piotrkowa
dobrej nockiIwona my też chcieliśmy święta w domu ale tż jak zwykle poddał się presji teściów i jedziemy do jego rodzinki - jedziemy hucznie powiedziane - mamy jakies trzy km więc na ścisłość przejde wózkiem...ach zjadłabym już makiełki a kapusta z grzybami to chyba raczej odpada w tym roku![]() ![]()
|
#3411 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zawsze, ale ostatnio mu się zdarzyło .Cytat:
. Kiedyś byłam zmuszona rok z nią mieszkac i nigdy więcej !! Można się wtedy bardzo dobrze poznać. Cytat:
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja już naprawdę jem jakieś dziwactwa
![]() ![]() Otóż makiełki - to mak plus bułka namoczona w mleku plus miód orzechy bakalie itp...
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
magflieg anuhaaaa a wy gdzie?
zawsze jak rano zaglądam na wizaż to Wy juz obecne a dzisiaj co? ![]() Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło przespało całą noc od 21.30 do 6 rano. Oczywiście o 6 nakarmiłam i dalej śpi. a ja kozystam aby spokojnie wypic kawkę i nadrobić wizażowe zaległości |
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja jak zwykle czytam ,,po łebkach" bo mój grubas marudzi... Nauko, no szczerze współczuję takiej teściowej-Baby Jagi.. naprawdę niektórzy ludzie to za grosz taktu nie mają ![]() Gosiaizbyszek, Adaśko cudny i coraz większy ... hehe może moją Polę dogoni z tym wzrostem ![]() Dziewczyny uwielbiam Was po prostu rozwalacie mnie tekstami swoich TŻ!!! ,,manikiur na rzęsach" wymiata My też planujemy święta spędzić u teściów (hehe liczę na to że będą chętni do pozajmowania się naszą córką) a my sobie moze troszkę odetchniemy. Wyobraźcie sobie że na wczorajszej wizycie pan doktor pediatra powiedział że mogę już zacząć dawać młodej sok jabłkowy (przez pierwsze trzy dni po 15-20ml) i dałam go wczoraj wieczorkiem i baaaardzo naszej grubasińskiej smakował. Za tydzień mam już podawać jej jakies przeciery (jabłkowe, morelowe, marchewkowe) no i ciekawa jestem jak jej to posmakuje. A czy wasi lekarze też Wam coś takiego zalecili? Ja ją dokarmiam trochę butlą więc to może też dlatego.... A co do szczepień to Polka też po każdym szczepieniu (i darciu się w niebogłosy) spała bardzo ładnie i długo po południu. Ja też brałam dla niej tą szczepionkę na rota (taką zawiesinę do picia) i nie miała żadnych ,,atrakcji" po tym. Buziaczki!
|
#3415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam mleko dla małych głodomorków że niby takie bardziej treściwe i dziecko szybciej się nim najada ale jak kiedyś jakł 120 to teraz jada 150, 180 a zaz nawet 200 więc niewiem jakie ono bardziej treściwe. Chyba ze poprostu mu bardziej smakuje i tyle go zjada. Aż wam zazdoszczę tych świąt my w tym roku sami a tak bym chciała z rodzicami z teściami oczywiście nie . jak narazie to nawet nie czuję że święta już niedługo chyba muszę choinkę ubrać
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izzii jestem w szoku, moja pediatra wczoraj powiedziała że absolutnie nic nie wprowadzać i porozmawiamy o tym na nastepnym szczepieniu 22 stycznia pewnie i tak nie bede tak długo czekac
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
heloł heloł!
Jak my mamy się do siebie zwracać imionami, to ja muszę mieć nk non stop włączoną ![]() Tż mi zazdrości 20 nowych znajomości i powiedział, że zgłosi naruszenie regulaminu, bo my nie chodziłyśmy przecież razem do klasy ![]() no i narazie więcej nie napiszę, bo mój ssak wyje... |
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam w drugim oknie otwartą pierwszą stronę wątku z listą - tak prościej![]() A moj ssak jeszcze ciągle śpi
|
|
#3419 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nabuko - jaka "milusia" teściowa ... ... moja na razie wkurza mnie tym ze z uporem maniaka mówi do Ignaśka - "Iguś" grrrrrrr ... niepomagają tłumaczenia że to jest Ignaś czuli Ignacy a nie Igor ... Cytat:
... A świeta chcemy spedzic w trójkę, no z wiktorem to w czwórkę ... a jesli rodzice chca to neich do nas przyjezdzają... pielgrzymek po rodzicach w tym roku nie uznaję
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-05 o 09:24 |
|||
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
damy radę Asiu Igusiowa
no dobra Ignasiowa![]() Cytat:
bo brzmi ślinotwórczo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

strasznie współczuję, bo wiem co znaczy kilkukrotnie wbijać się w żyłki malucha...

No ale ruskie to moje ulubione pierogi, no i z kapustą i grzybami, i z mięsem też, lubię też na słodko z twarogiem, albo z jagodami

Emilka też miała pobieraną krew zarówno z główki i rączki, tak że rączkę później aż miała siną 

no jeszcze trochę czeka tego mojego aniołka..

bo oni są dość mocno wierzący i chcieli żebyśmy zrobili to jak najszybciej.
pewnie i tak nie bede tak długo czekac
bo brzmi ślinotwórczo