|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nastolatka i dojrzaly mezczyzna?!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Ukrywał się pod mniejszą firmą", jasne. Uczciwi ludzie nie mają powdów ukrywać gdzie i jak zarabiają bez względu jak dużo zarabiają. Cytat:
Lepiej się oswajaj. I powiedz mi, na co chesz czekać? Az on zacznie o lasce chodzić ![]() Nie napisałam ze Ty jemu pchasz się do łóżka, tylko ze on Ciebie tam zawlecze. Z tego co piszesz ma wprawę i kolesi którzy wiedzą jak namówić nastolatkę do... eee... "związku". Nie bądz głupia dziewczyno, jak to sobie wyobrażasz w ogóle? Będziecie trzymali się za rączki i czytali wiersze? Naprawdę uważasz że "nikt go nie rozumie tylko Ty jedna" + fałszywi przyjaciele? Akurat, facet Ci wciska kit aż iskry ida a Ty łykasz jak gęś. No właśnie a co na to rodzice ?
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszą opcją dla Ciebie Milian będzie nie wchodzenie już na ten watek.
![]() Zamąci Ci to za bardzo w głowie.
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Kazik - Makabra
To co dzieje się tu - makabra! On szuka młodej dupy ra-ra-ra Co odrodzi jego umysł zatruty To co dzieje się tu - makabra! On szuka dla siebie drogi nowej i on zaraz o tym opowie Świat dyszy w wyścigu szczurów, a sztuka przyparta do murów Nie ma wejścia do tej samej wody, ekstremalne zachowania wchodzą do mody Obraz przedstawia się dosyć ponury, każdy zaplątany w swoje własne sznury Uwazaj tylko i nie daj sie skrzywdzic. I obserwuj... Dziwne takie to, nierealne - niebezpieczne w to co chcesz sie wplatac. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Dorosly, powazny facet, prezes powaznej spółki (?) obracajacy sie wsrod wyksztalconych i bogatych ludzi znalazl sobie partnerke 17-letnią ... i ona ma zaspokoic takze jego potrzeby emocjonalne i pasowac do jego życia :/ Sorry coś mi tu nie gra. Poza tym facet przystojny, bogaty, pod 40stke i bez powaznych zwiazkow? Tak jak ktos tu napisal upewnij sie jak naprawde wyglada jego zycie.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Milian powiem Ci szczerze ze trafic na naprawde wartosciowego czlowieka to trzeba miec szczescie. W dzisiejszych czasach wokol nas jest mnostwo obludy. Z wlasnego doswiadczenia tez Ci powiem, ze na prawde nie ma po ci sie spieszyc do wynawania milosci. Moze jestem konserwa ale dla mnie "Kocham Cie" jest slowem ktore powiedzialam do dwoch facetow. Z czego za pierwszym razem potrzebowalam na to prawie pol roku bycia w zwiazku (mialam wtedy lat 23) . Facet okazal sie dupkiem ( a obracal sie w wielkim swiecie).
Drugim mezczyzna jest moj maz i juz po 2 miesiacach znajomosci wiedzialam, ze go kocham i nie moge go stracic ale nie chcialam niczego przyspieszac. Jestes mloda, wiele jeszcze przed Toba, sadze ze nie powinnas zamykac sobie drogi do szczescia. Zauroczylas sie (nie ty pierwsza i nie ostatnia wiele takich przypadkow spotkalam) ale pomysl nad tym obiektywnie. Chce czekac niech czeka, niech zrozumie ze masz prawo do mlodosci, do dojrzewania w wlasnym tempie, zdobywania doswiadczenia i wyborow. Nie dorastaj na sile |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
popieram poprzedniczkę. taki związek nie ma żadnego sensu. osobiście nigdy nie dałam się uwikłać w taką chorą relację, ale za to moja znajoma owszem. obecnie "jest" z 36 letnik prawnikiem (jest Twoją rówieśniczką). z początku wszystko było jak z bajki, traktował ją jak księżniczkę. a dziś? tragedia... dziewczyna naprawdę sie zakochala, a facet? no cóż... bawi się nią dalej, przy okazji układając sobie życie z 31 letnią koleżanką z kancelarii
. gdy moja znajoma dowiedziala sie o tym i zrobila mu awanture, on po prostu ją wyśmiał i spytal wprost, czy jest tak naiwna i myslala, ze beda razem już zawsze... niby nie należy generalizować, ale tak to na ogół jest.... swoją drogą na samą myśl, że ja (18 lat) miałabym BYĆ z jakimś facetem przed 40, mam niesmak... |
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj TZ jest ode mnie rowniez 14 lat starszy, ale gdybysmy spotkali sie 10 lat temu on NIGDY nie spojrzalby na mnie inaczej niz na dziecko. Dopoki obydwie ze stron nie sa samodzielne, samowystarczalne, uksztaltowane nie ma mowy o zdrowym zwiazku. Ale od czego sa patologie ....
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Niezbyt mi się widzi związek młodej 17 panienki z dojrzałym 37 latkim.Ty będziesz mówić o problemach w szkole,nauczycielami itp a on o poważnych sprawa typu biznesowe sprawy. I pewnie facet byłyby dumny,że młodka na niego poleciała.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Nie patrze na ludzi uogólniając ich...przeczytajcie wątek autorki jeszcze raz to może dojrzycie, że oprócz tego że jest starszy nie ma nic co nie pozwoliło by jej być z tym mężczyzną.
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba juz za pozno. Moze dziewczyny maja racje, moze powinnam pojechac do niego i zakonczyc calkowicie znajomosc (po raz drugi) z przytupem? Moze juz nie czekac... |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz co ![]() osobe w mlodym wieku zbyt łatwo zbajerowac (niestety) ciekawe co ty na to, jak sie cos pozniej stanie
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet związek dojrzałego mężczyzny ze studentką jest dla mnie wątpliwy różne etapy w życiu, różne potrzeby, oczekiwania, plany Milian padło tu wiele rozsądnych argumentów przeciwko takiemu związkowi Daj sobie czas na odkrywanie. Na partnera w Twoim wieku. Na wspólne "po raz pierwszy" w wielu sferach. Decydując się na związek z owym panem - decydujesz się jednocześnie na przyjęcie postawy biernej - uległej i podległej uczennicy. On zawsze będzie tym, który prowadzi, podejmuje decyzje, wie lepiej. Czy taka wizja związku Ciebie pociąga?
Edytowane przez arrachnee Czas edycji: 2008-12-05 o 15:12 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Przez tyle lat się nic nie stało..dziewczyna ma rozum, jest ostrożna i wie z jakim człowiekiem się zadaje.
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie takie zwiazki sa obrzydliwie i nic wiecej.Dajesz sie nabrac, wie jak Toba manipulować.Bogaty,przyst ojny,byc moze inteligenty nie moze znalezc rownie inteligentnej,ładnej kobitki? Jezeli pracuje w firmie duże, chyba tam jest sporo kobiet które odpowiadałyby jego potzebom? Kompletny bezsens.Predzej czy pozniej pojdziesz z nim do łóżka, jezeli tłumaczysz sobie to tym ze teraz do niczego nie doszły itd i ze nie o to mu chodzi to jestes w błedzie.Czym dłuzej bedzie zabiegac o Ciebie tym wieksza satysfakcja gdy pojdziesz z nim do łóżka.Zerwij znajomosc i znajdz sobie w swoim wieku chłopaka...
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak łatwo i prosto udawac kogos innego (mowie z doswiadczenia). Ona wie o nim tylko tyle, co jej sam powiedzial
|
|
|
#48 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdzalam jego przeszlosc wiele, wiele razy.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
czekac Ty mozesz i on tez - jesli to jest mocne uczucie to wytrzyma.
Oczywiscie niech nie bedzie tak ze teraz sobie bedziesz wszystkiego odmawiala i tylko czekala
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą spędzając z nim czas, wypytując znajomych, samodzielnie może wystawić opinie o nim.
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
A on bedzie na Ciebie czekal? Jesli tak, to jasne, czekajcie. I wtedy sie tak naprawde okaze, czy chodzi mu o Ciebie , czy o Twoje "nascie".
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
mowie jeszcze raz ze prosto ukryc facetowi o co naparwde chodzi, oj bardzo prosto.
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to juz chyba nie ma znaczenia. Chyba przemowilyscie mi do rozsadku, wole teraz pocierpiec sama, niz widziec wasz obraz mojej przyszlosci przed soba.
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
jak ja miałam 15 lat poznałam chłopaka ktory miał lat 22. Wiele nas dzieliło, ale więcej łączyło.
Jesteśmy razem już prawie 5 lat, udało nam się razem zamieszkać i być koło siebie mimo b. dużej dzielącej nas odległości. Jednak tu różnica wieku jest 'trochę' większa... ja radziłabym poki co nie angażować się za mocno. Jednak jesli za jakis czas (rok, dwa) uczucie nie wygaśnie, można by razem spróbować...
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
jasne wyjątek sie zawsze znajdzie od reguły, problem w tym ze prawie kazda nastolatka mysli ze to taki wyjątek
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Nie masz nic do stracenia czekać możesz...ale też pamiętaj nie szastać jego uczuciami karząc mu czekać, a potem uciekając w siną dal..
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

?

hand-made: urodzinowo na 40tkę

no wiesz co