Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 00:30   #991
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spokój....!
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oj, widzę, że hormony buzują
Oj tak, hormony buzują!
Svinecko, nie strosz się. To, co dla ciebie jest oczywiste, wierz mi, nie jest oczywiste dla wszystkich. Poza tym nie tylko my zaglądamy do tego wątku, ale mnóstwo innych osób, także tych, które poszukują informacji. Dlatego chyba ważne jest, aby informacje były konkretne i nie wprowadzały nikogo w błąd, szczególnie w tak ważnym temacie. EOT

gooha3 bardzo mi przykro. Potwierdź diagnozę jeszcze u innego lekarza, tak jak radzą dziewczyny. Przesyłam mnóstwo uścisków. Trzymaj się jakoś.
Stary 2008-12-05, 07:31   #992
gooha3
Zadomowienie

ide właśnie doinngo lekarza. Mój gin. sam tak doradzil, ze on nie chce dawac ostatecznego wyroku, zebym poszla gdzie indziej.

Ja sama widzialam jak to wygląda ;(

Są marne szanse że dałoby się to utrzymać, a jak tak, to dziecko byloby niedorozwinięte ;(

Podobno natura sama się tak broni i jezeli jest cos nie tak to organizm chce wydalic nie wyksztalconego dobrze zarodka.

Widocznie tak mialo byc
Lekarz mowil zebym sie cieszyla ze tak organizm zareagowal
i ze bedzie jeszcze dobrze bo dziecko mozemy i na pewno nastepnym razem mozemy miec.

Trzymajcie sie zdrowo i trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko bylo ok z zabiegiem.

pa

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 07:43   #993
agagmm23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ide właśnie doinngo lekarza. Mój gin. sam tak doradzil, ze on nie chce dawac ostatecznego wyroku, zebym poszla gdzie indziej.

Są marne szanse że dałoby się to utrzymać, a jak tak, to dziecko byloby niedorozwinięte ;(

Podobno natura sama się tak broni i jezeli jest cos nie tak to organizm chce wydalic nie wyksztalconego dobrze zarodka.

Widocznie tak mialo byc
i ze bedzie jeszcze dobrze bo dziecko mozemy i na pewno nastepnym razem mozemy miec.

Trzymajcie sie zdrowo i trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko bylo ok z zabiegiem.

pa

Bardzo mi przykro, nawet niewiadmo co w takiej sytsuacji powiedzieć i napisać. Trzymaj sie ciepło i Twój lekarz ma racje napewno w niedługim czasie bedzie się cieszyć kolejna piekną kruszynką.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 09:45   #994
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Widocznie tak mialo byc

pa
wiem, że jest Ci przykro, ale będzie dobrze

ja miałam w wakacje taką sytuację - poszłam na usg i lekarka powiedziała, że ciąża wygląda na 5 tygodni, a ja byłam prawie w 7 tygodniu

zanim sytuacja się wyklarowała zaczęłam bardzo krwawić, dostałam bóli i poroniłam

więc u mnie obyło się bez szpitala

minęły 4 miesiące i znów jestem w ciąży - teraz jestem w 10 tygodniu - bardzo się boję czy sytuacja się nie powtórzy, ale jestem dobrej myśli

moja lekarka powiedziała, że najważniejsze, że bez problemu zaszłam w ciążę, a to najlepiej wróży na kolejne

wiem, że to marne pocieszenie (ja też cały czas liczę, w którym byłabym miesiącu), ale będziesz znów się cieszyć już niedługo, bo będziesz mamą

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 10:06   #995
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy Wy jestescie przesadne?
bo jest taki przesad ze do 6 miesiaca ciazy sie nie kupuje nic dla malucha bo mozna poronic.......

wiadomo ze to glupi przesad ale czlowiek jakos jest przewrazliwiony na takie rzeczy i ja przy pierwszej ciazy pierwsze rzeczy zaczelam kupowac dopiero w 6 miesiacu
ja przesądna nie jestem jeszcze nic nie kupiłam, ale po nowym roku już pewnie coś kupię
Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Ja nie wierzę w przesądy...a i tak nie kupie na razie ubranek bo wiele otrzymam,hi
No mnie kalkulator wszystko trafnie obliczył, a dzień poczęcia...wcale nie musiał być dniem przy zbliżeniu. Plemniki żyją jakiś czas (nie wiem ile dokładnie godzin), a zanim dotarły, zanim się połączył jakiś...to mogły minąć 3 dni.
Ja tam dokładnie nie patrzyłam na kalendarz, bo szczerze to nie wie się dokładnie gdy ma się do kogo przytulić...codziennie
no a ja właśnie nie mogłam sie przytulac codziennie bo TŻ był w delegacji ... i u nas to był złoty strzał! Jeden jedyny!
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam.
Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę
i bardzo dobrze zrobisz! Odpocznij parę dni!!!
Zadyszkę miałam kiedyś, ale to jeszcze przed ciążą ... i to jakies osłabienie organizmu było bo strasznie szybko sie męczyłam
Cytat:
moja cera wygląda koszmarnie !!! już nawet nie mówię o krostkach tylko wszystkie kosmetyki się jakoś dziwnie zachowują - mój sprawdzony i ulubiony podkład się waży, cienie (tak samo sprawdzone) też sie rozmazują

zaokrągliłam się na buzi + cudnie zważony makijaż + pryszcze = monstrum, czyli ja
... moooocno tulam ... wiem o czym piszesz! Mam tak samo - tylko moja cera nigdy nie grzeszyła pięknością - to się przyzwyczaiłam
Cytat:
Czesc dziewczynki
niestety bede musiała się pożegnać z wami ;(
stało się coś najgorszego.
Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził ze zarodek się nie rozwija ;(
pełcherzyk płodowy rozwinoł się do 7 tyg.
powinien byc 10
a zarodek wogóle się nie rozwinoł chyba od 3 tygodnia

a myslalam ze juz najgorsze minelo ze juz nie bedzie poronienia w 3 miesiącu

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas.
Narazie niestety łezki się leją ;(

A tak bardzo juz chiałam tego dzidziusia
co dzien ogladalam jak juz moze wygladac

nie życze nikomu takich chwil
Życze zdrówka i zdrowiótkich dzidziusiów
pa

;(
Tak bardzo mi przykro!!!
Daj znać co powiedział ten drugi lekarza! Trzymaj się cieplutko

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 10:07   #996
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie

Już sporo czasu nie pisałam na wątku ale staram się ograniczyć korzystanie z kompa. Ostatnio zauważyłam, że wzrok mi się bardzo pogorszył. Z daleka widzę rozmazane obrazy Muszę odwiedzić okulistę i to jak najszybciej. Ale co gorsze u nas dobra okulistka ma bardzo dużo pacjentów i na wizytę trzeba czekać ok 2,5 miesiąca.

U mnie zaczął się 10 tc. 15 grudnia mam 2 wizytę, już sie nie mogę doczekać Ciekawe jak maluszek sie rozwija. Samopoczucie mi sie poprawiło, mdłości zanikły...może już na stale

gooha3 nawet nie wiesz jak mi przykro. Popłakałam się Trzymaj się. Zobaczysz, że zanim się obejrzysz będziesz mamusią Życzę Ci tego z całego serca.
Ale tak jak radzą dziewczyny, skonsultuj to koniecznie z innym lekarzem.

Witam nowe mamuśki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 10:14   #997
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witajcie

Już sporo czasu nie pisałam na wątku ale staram się ograniczyć korzystanie z kompa. Ostatnio zauważyłam, że wzrok mi się bardzo pogorszył. Z daleka widzę rozmazane obrazy Muszę odwiedzić okulistę i to jak najszybciej. Ale co gorsze u nas dobra okulistka ma bardzo dużo pacjentów i na wizytę trzeba czekać ok 2,5 miesiąca.

U mnie zaczął się 10 tc. 15 grudnia mam 2 wizytę, już sie nie mogę doczekać Ciekawe jak maluszek sie rozwija. Samopoczucie mi sie poprawiło, mdłości zanikły...może już na stale
Super że czujesz sie lepiej dajesz mi nadzieję ze moje mdłosci też niedługo miną

Co do kompa to ja siedzę 8 godzin w pracy i jak wracam do domu to też staram sie już nie siedzieć przed monitorem ... zresztą nie mam na to siły

.....................
Wczoraj dostałam pezent od "Mikołaja" ... TŻ sie nie wysilił za bardzo i dostałam pieniążki na nowe ciuszki .... teraz muszę dorwać kogoś zeby poszedł ze mną na zakupy

oooooo i od 3 dni chodzi za mną barszcz czerwony ... wczoraj TŻ zadzwoniłdo swojej mamy i powiedział ze ja mam ochotę na jej barszczyk, a ona od razu: no to przyjezdzajcie jutro hihi

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-05, 10:30   #998
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam pezent od "Mikołaja" ... TŻ sie nie wysilił za bardzo i dostałam pieniążki na nowe ciuszki .... teraz muszę dorwać kogoś zeby poszedł ze mną na zakupy

oooooo i od 3 dni chodzi za mną barszcz czerwony ... wczoraj TŻ zadzwoniłdo swojej mamy i powiedział ze ja mam ochotę na jej barszczyk, a ona od razu: no to przyjezdzajcie jutro hihi
Aniu ja bym chętnie poszła z Tobą na zakupy Moje dzinsy lekko zaczynają mnie ściskać, wrzynaja mi sie w brzuszek także i mi przydałyby sie nowe ciuszki.
Ostatnio byłam w "ciuszku" i zakupiłam kilka tuniczek na lato Także powinno mi już wystarczyć letnich ubrań.

Aniu my chyba mamy jakis zmysł Mamy smaki na podobne rzeczy mnie wczoraj naszła ochota na barszczyk. Kupiłam taki w słoiczku do tego gotowe krokiety z kapustą i grzybkami i najadłam się, że ho ho

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-12-05, 10:43   #999
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu ja bym chętnie poszła z Tobą na zakupy Moje dzinsy lekko zaczynają mnie ściskać, wrzynaja mi sie w brzuszek także i mi przydałyby sie nowe ciuszki.
Ostatnio byłam w "ciuszku" i zakupiłam kilka tuniczek na lato Także powinno mi już wystarczyć letnich ubrań.

Aniu my chyba mamy jakis zmysł Mamy smaki na podobne rzeczy mnie wczoraj naszła ochota na barszczyk. Kupiłam taki w słoiczku do tego gotowe krokiety z kapustą i grzybkami i najadłam się, że ho ho
musiało byc pyyyycha

a moja teścowa robi barszcz czerwony z kiszonych buraczków, ale taki zabielany i z uszkami - nigdy takiego nie robię - ale tak mi jakos posmakował a tesciowa zadowolona

no i to Twoje spagetti po bolońsku - zrobiłam i zjadałm znawet ze smakiem - to był pierwszy prawdziwy posiłek po tygodniu głodówki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-05, 11:10   #1000
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny czy swędzi Was skóra na brzuchu? Mnie czasami swędzi, ostatnio częściej chyba zaczne smarowanie kremami. Musze kupić jakis dobry na rozstępy. Czytałam, że Fissan jest dobry albo Zjajka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-12-05, 11:43   #1001
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dziewczyny czy swędzi Was skóra na brzuchu? Mnie czasami swędzi, ostatnio częściej chyba zaczne smarowanie kremami. Musze kupić jakis dobry na rozstępy. Czytałam, że Fissan jest dobry albo Zjajka.
mnie swedzi skora na biuscie -własciwie to raz mnie swedziała !
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Oj tak, hormony buzują!
Svinecko, nie strosz się. To, co dla ciebie jest oczywiste, wierz mi, nie jest oczywiste dla wszystkich. Poza tym nie tylko my zaglądamy do tego wątku, ale mnóstwo innych osób, także tych, które poszukują informacji. Dlatego chyba ważne jest, aby informacje były konkretne i nie wprowadzały nikogo w błąd, szczególnie w tak ważnym temacie. EOT

gooha3 bardzo mi przykro. Potwierdź diagnozę jeszcze u innego lekarza, tak jak radzą dziewczyny. Przesyłam mnóstwo uścisków. Trzymaj się jakoś.
no buzuja buzuja

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 12:03   #1002
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
mnie jeszcze nie swędzi ... ale biust muszę zacząć smarować, bo jak będzie tak rósł to ... nawet nie chcę muyśleć

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-05, 12:04   #1003
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
truheart... mi też jakieś zabobony wciskali,że nie dość że 13, to jeszcze świadkowa w ciąży a ponoć to źle wróży dziwne... nie zauważyłam
O matko, mnie teściewa powiedziałateż, że trzeba mieć dwóch świadków,bo kobieta świadkowa źle wróży, że staje między kobiętą a mężczyzną no normalnie ręce opadają.. oczywiście świadkową była moja przyjaciółka
Dziś tez mnie wkurzyła...wrr
Cytat:
Czesc dziewczynki
niestety bede musiała się pożegnać z wami ;(
stało się coś najgorszego.
Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził ze zarodek się nie rozwija ;(
pełcherzyk płodowy rozwinoł się do 7 tyg.
powinien byc 10
a zarodek wogóle się nie rozwinoł chyba od 3 tygodnia

a myslalam ze juz najgorsze minelo ze juz nie bedzie poronienia w 3 miesiącu

strasznie mi smutno
i okropnie się boje.

Jutro jade na zabieg ;(
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas.
Narazie niestety łezki się leją ;(

A tak bardzo juz chiałam tego dzidziusia
co dzien ogladalam jak juz moze wygladac

nie życze nikomu takich chwil
Życze zdrówka i zdrowiótkich dzidziusiów
pa

;(
Gosiu strasznie mi przykro... wiem, że żadne słowa pocieszenia nie na wiele się teraz zdadzą i potrzeba czasu..Ale zobaczysz, niedługo będziesz miała swojego upragnionego groszka!!
Cytat:
.....................

Muszę mojemu przypomnieć, że dziś mikołaj
Za mna tez chodzi barszczyk na zmianę z pomidorową
Ja bym z Tobą chętnie poszła na zakupy...
Cytat:
Pisałam wcześniej o Ziajce, że sama planowałam kupić poleciła mi ja zaciążona farmaceutka, sama stosowała
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 12:16   #1004
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Pisałam wcześniej o Ziajce, że sama planowałam kupić poleciła mi ja zaciążona farmaceutka, sama stosowała
kochane, możecie coś napisać o tej Ziajce (przegapiłam chyba wcześniejsze informacje, albo napiszcie który post ) - ja wsmarowuję w siebie masełko do ciała z minerałami morza martwego - przed ciążą to był jedyny balsam, który mi nawilżał skórę po kapieli i nie wiem czy coś zmieniać w tej kwestii

ale chyba ulegnę magii ciąży i kupię sobie coś specjalnie CIĄŻOWEGO

coś byście poleciły?

co do cery to ja miałam ładną wcześniej, a teraz nawet nie mogę stosować moich ulubionych rozświetlaczy, bo podkreślają wszystkie nierówności skóry i wyglądam jeszcze gorzej - chyba pójdę do fryzjera zrobic sie na bóstwo - poprawię sobie humor

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2008-12-05 o 12:19
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 12:16   #1005
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę mojemu przypomnieć, że dziś mikołaj
Za mna tez chodzi barszczyk na zmianę z pomidorową
Ja bym z Tobą chętnie poszła na zakupy...

pomidorową zrobiłam wczoraj ... mogę Cie poczęstować

kurcze ... szkoda ze tak daleko mieszkacie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 12:30   #1006
agagmm23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Oj dawno mnie tu nie było, a widzę że rozmawiacie o ciuszkach.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie zaczęłam tego szaleństwa bo po pierwsze nie mam czasu bo sporo pracuję a po drugie w centrum handlowym i tak nie mam siły łazić więc kieruję się tylko tam gdzie naprawdę muszę.

POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam.
Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę
mnie też ostatnio łapie zadyszka i jestem zła na siebie ze szybko się męcze. Ale w ten weekend postanowiłam odpoczywać i leniuchować, a co tez się coś człowiekowi od zycia należy.

Cytat:
za mna chodzi ostatnio pomidorówka w wykonaniu mojego męża (pychotka), ale dzisiaj na obiadek mam kapusniaczek tez moze być. Zreszta ostatnio mam ochote na zupy , a to dziwne bo miłosniczką ich to ja nie była, natomiast od mięsa a zwłaszcza smażonego to mnie odrzuca.

----------
Wczoraj z mężem byłismy na kabarecie Ani Mru Mru. Oni są rewelacyjni dwie godziny smiechu, aż mnie szczęka bolała.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 12:36   #1007
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWO-SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
28 sztuk mamy

megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
gooha3 (Gosia, 24l, podkarpacie) ----------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ???
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
czekoladka21 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

*** dziewczynki czy któraś z Was chciałaby podać jakies dane do listy???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-05, 12:38   #1008
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
----------
Wczoraj z mężem byłismy na kabarecie Ani Mru Mru. Oni są rewelacyjni dwie godziny smiechu, aż mnie szczęka bolała.
Uwielbiam ich i jeszcze Grzegorza Halamę jak opowiada o tych swoich kurczaczkach

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-12-05, 12:48   #1009
agadom1
Przyczajenie

Cytat:
mnie też ostatnio łapie zadyszka i jestem zła na siebie ze szybko się męcze. Ale w ten weekend postanowiłam odpoczywać i leniuchować, a co tez się coś człowiekowi od zycia należy.

za mna chodzi ostatnio pomidorówka w wykonaniu mojego męża (pychotka), ale dzisiaj na obiadek mam kapusniaczek tez moze być. Zreszta ostatnio mam ochote na zupy , a to dziwne bo miłosniczką ich to ja nie była, natomiast od mięsa a zwłaszcza smażonego to mnie odrzuca.

----------

U mnie podobnie. Na widok i zapach mięs smażonych oraz wszelakich wędlin mnie odrzuca. Przez gardło przechodzą mi tylko potrawy słone i kwasne, od słodkich zaczyna mnie mdlić. Nie wiem już co mam jadać, gdyż całe zycie mięsożerna byłam, a teraz to tylko ziemniaki, biały ser, ryby w occie lub w sosie pomidorowym, jajka i tak w kółko ...
agadom1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 13:12   #1010
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja sie rozchorowalam czuje sie strasznie i nic nie moge wziac
moj synek dostal zapalenia oskrzeli i pewnie mnie zarazil
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 13:14   #1011
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

----------
oni naprawde są świetni!!! ... ale żeby aż szczęka Cię bolała?
Cytat:
Napisane przez agadom1 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie. Na widok i zapach mięs smażonych oraz wszelakich wędlin mnie odrzuca. Przez gardło przechodzą mi tylko potrawy słone i kwasne, od słodkich zaczyna mnie mdlić. Nie wiem już co mam jadać, gdyż całe zycie mięsożerna byłam, a teraz to tylko ziemniaki, biały ser, ryby w occie lub w sosie pomidorowym, jajka i tak w kółko ...
To bardzo dobre masz teraz smaki
Dostałam ostatnio od pani gin taką książeczkę, gdzie jest pramida żywieniowa dla kobiet w ciązy:
1. makaron, ryż, pieczywo ...
2. warzywa
3. owoce
4. przetwory mleczne
5. no i mieso na samym końcu

Ja tez na mieso nawet nie patrze ... a jak otwieram lodówkę to zatykam nos
No i słodkiego nie mogę - a tak uwielbiałam - ale to mi na zdrowie wyjdzie

Svinecka ... pod kołderke i kuruj się domowymi sposobami
Mam nadzieję ze szybko Ci przejdzie!
A najlepej to do lekarza niech powie co wolno a czego nie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-05 o 13:18
Stary 2008-12-05, 13:15   #1012
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
kochane, możecie coś napisać o tej Ziajce (przegapiłam chyba wcześniejsze informacje, albo napiszcie który post ) - ja wsmarowuję w siebie masełko do ciała z minerałami morza martwego - przed ciążą to był jedyny balsam, który mi nawilżał skórę po kapieli i nie wiem czy coś zmieniać w tej kwestii

ale chyba ulegnę magii ciąży i kupię sobie coś specjalnie CIĄŻOWEGO

coś byście poleciły?

co do cery to ja miałam ładną wcześniej, a teraz nawet nie mogę stosować moich ulubionych rozświetlaczy, bo podkreślają wszystkie nierówności skóry i wyglądam jeszcze gorzej - chyba pójdę do fryzjera zrobic sie na bóstwo - poprawię sobie humor
A proszę:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6470

Mnie tez na chwilę się cera pogorszyła, ale teraz (odpukać) nie jest źle, tylko włosy zaczęły mi wypadać a paznokcie dla odmiany zrobiły mi się ze stali
Cytat:
pomidorową zrobiłam wczoraj ... mogę Cie poczęstować

kurcze ... szkoda ze tak daleko mieszkacie
No szkooda!
Pomidorową bym mogła w każdej ilości, codziennie
Cytat:

----------
Mnie do kompletu też od mięsa odrzuca
A odpocznę może w niedzieę, bo dziś i jutro mam jeszcze mase spraw do załatwienia z mieszkaniem
Stary 2008-12-05, 14:15   #1013
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A proszę:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6470

Mnie tez na chwilę się cera pogorszyła, ale teraz (odpukać) nie jest źle, tylko włosy zaczęły mi wypadać a paznokcie dla odmiany zrobiły mi się ze stali

No szkooda!
Pomidorową bym mogła w każdej ilości, codziennie

Mnie do kompletu też od mięsa odrzuca
A odpocznę może w niedzieę, bo dziś i jutro mam jeszcze mase spraw do załatwienia z mieszkaniem
a duzo jeszcze zostało? Jak tylko skonczycie to bachniesz sie na łóżko i będziesz leniuchować całe dnie!!!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-05, 14:20   #1014
megi b
Wtajemniczenie

gooha3 bardzo mi przykro życzę Ci wszystkiego dobrego Brak mi słów...

Ja wczoraj przechodziłam obok sklepu rybnego i gdy poczułam te wszystkie zapachy musiałam coś kupić. Tż-owi makrelkę a sobie "salsę" mmm pychota, a potem mnie wzięło na "krówki" Narobiłyście mi smaku na barszczyk

Mi też chyba hormony szaleją bo co widzę małe dziecko w tv zaraz ryczę jak głupia, tak mnie wzruszają

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 14:27   #1015
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ania pytalam sie lekarki - nie moge nic brac

do lozka tez nie moge isc bo z moim czortem to raczej sie nie da polezec
poza tym remontujemy nowe mieszkanie i musze tam jezdzic

ale jakos dam rade mysle

teraz jest lepiej tylko z nosa mi leci
rano jak sie obudzilam to mowic nie moglam tak mnie gardlo bolalo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 14:36   #1016
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
a duzo jeszcze zostało? Jak tylko skonczycie to bachniesz sie na łóżko i będziesz leniuchować całe dnie!!!!!
Aniu, no jak myślę to mi słabo
* dopiero w przyszłym tyg (pod koniec)mają przyjść drzwi wewnętrzne
* wczoraj stanęła kuchnia więc dopiero teraz może przyjśc pan zdejmować miarę na blaty granitowe i blat do łazienki.
* lustra i szkło-dopiero będą zdjemowane wymiary (jutro bądź w pon)
* przepychamy się z piiipii(cenzura) zakładem energetycznym od dwóch miesięcy o warunki zasilania i siłę i może to potrwac kolejne 2 miesiące.
* przyszły meble do sypialni, ale właśnie jadę umówić się na transport i montaż.
*meble do salonu wypatrzyliśmy na allegro,ale wypadałoby się przejechać je obejrzeć, bo tanie nie są, a skle jest w Bydgoszczy
*w kabinie na dzień dobry zepsuło się radio, Castorama na 2 tyg na reklamację, w tym czasie nie możemy więc noralnie jej ustawić i ostatecznie zasilikonować, przez to nie można podłączyć pralki...
* duperele jak żyralndole, lampki, listwy przypodłogowe..
Całe sprzątanie mieszkania....przywiezien ie i rozpakowanie kartonów...
No po prostu załamka
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przechodziłam obok sklepu rybnego i gdy poczułam te wszystkie zapachy musiałam coś kupić. Tż-owi makrelkę a sobie "salsę" mmm pychota, a potem mnie wzięło na "krówki" Narobiłyście mi smaku na barszczyk

Mi też chyba hormony szaleją bo co widzę małe dziecko w tv zaraz ryczę jak głupia, tak mnie wzruszają
Oj, ja w zeszłym tygodniu kupiłam rybę, po której zrobiło mi się niedobrze i teraz podchodzę do ryb jak pies do jeża
I też mam zły humor, najchętniej bym się zakopała pod kołdrą i przeczekała do wiosny, a nie mogę, buuuu...

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2008-12-05 o 14:38
Stary 2008-12-05, 15:00   #1017
musicman
Zadomowienie

a mnie brzuch boli po wszystkim, niby mogę jeść a nawet muszę bo wtedy nie jestem słaba i nie mdli mnie tak bardzo, ale z drugiej strony mój żołądek ciągle wszystko uważa za cieżkostrawne i stale boli. W ogóle tak mam jakbym miała w brzuchu za dużo wody. Nienormalne to jest zdecydowanie.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 17:14   #1018
Malga19
BAN stały

Witajcie Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona BO Tez bede mama juz w sierpniu 10 2009.....W srode dowiedzilam sie ze bede mama MOJ TZ Bedzie mial prezent mikolajkowy Pozdraiwam
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 17:17   #1019
kinusia86
Przyczajenie

Cześć laseczki !!!!

W poniedziałek zrobiłam test i były II kreseczki, pózniej jeszcze jeden i II kreseczki, i wczoraj znow II kreski. Więc to chyba wreszcie TO We wtorek idziemy dopiero do lekarza, więc sie upewnimy. Ale postanowiłam za namową przyjaciółki już dołączyć do waszego fasolkowego grona. Wg okresu to powinno sie urodzić moje maleństwo koniec lipca początek sierpnia. Ale wiecie co..... nie mam żadnych objawów..... no poza tym, że mi się troszkę @ spóźnia...

Edytowane przez kinusia86
Czas edycji: 2008-12-05 o 17:18
kinusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 18:34   #1020
katarzynka00
Zakorzenienie

gooha3 ...dosłownie brak słów. W takiej kwestii żadne słowa nic nie pomogą, ani Ciebie nie ukoją, natomisat miej świadomość że bardzo współczujemy

Witamy Malge19 i kiniusie86 dwie, nowe przyszłe mamusie
Myślę ,że większość z nas na początku nie wiedziała że jest w ciąży to i objawów nie było.
Mnie strasznie bolało w dole brzucha, aż nospy się najadłam Potem pomyślalam jaki człowiek głupkowaty i że trzeba było najpierw zrobić test
Z moich objawów: zapachowstręt, a od wczoraj poprostu mi niedobrze, ale wymiotków brak.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości