|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Oj tak, hormony buzują!
![]() Svinecko, nie strosz się. To, co dla ciebie jest oczywiste, wierz mi, nie jest oczywiste dla wszystkich. Poza tym nie tylko my zaglądamy do tego wątku, ale mnóstwo innych osób, także tych, które poszukują informacji. Dlatego chyba ważne jest, aby informacje były konkretne i nie wprowadzały nikogo w błąd, szczególnie w tak ważnym temacie. EOT gooha3 bardzo mi przykro. Potwierdź diagnozę jeszcze u innego lekarza, tak jak radzą dziewczyny. Przesyłam mnóstwo uścisków. Trzymaj się jakoś.
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
ide właśnie doinngo lekarza. Mój gin. sam tak doradzil, ze on nie chce dawac ostatecznego wyroku, zebym poszla gdzie indziej.
Ja sama widzialam jak to wygląda ;( Są marne szanse że dałoby się to utrzymać, a jak tak, to dziecko byloby niedorozwinięte ;( Podobno natura sama się tak broni i jezeli jest cos nie tak to organizm chce wydalic nie wyksztalconego dobrze zarodka. Widocznie tak mialo byc ![]() Lekarz mowil zebym sie cieszyla ze tak organizm zareagowal i ze bedzie jeszcze dobrze bo dziecko mozemy i na pewno nastepnym razem mozemy miec. Trzymajcie sie zdrowo i trzymajcie za mnie kciuki, zeby wszystko bylo ok z zabiegiem. pa
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, nawet niewiadmo co w takiej sytsuacji powiedzieć i napisać. Trzymaj sie ciepło i Twój lekarz ma racje napewno w niedługim czasie bedzie się cieszyć kolejna piekną kruszynką.
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam w wakacje taką sytuację - poszłam na usg i lekarka powiedziała, że ciąża wygląda na 5 tygodni, a ja byłam prawie w 7 tygodniu zanim sytuacja się wyklarowała zaczęłam bardzo krwawić, dostałam bóli i poroniłam więc u mnie obyło się bez szpitala minęły 4 miesiące i znów jestem w ciąży - teraz jestem w 10 tygodniu - bardzo się boję czy sytuacja się nie powtórzy, ale jestem dobrej myśli moja lekarka powiedziała, że najważniejsze, że bez problemu zaszłam w ciążę, a to najlepiej wróży na kolejne wiem, że to marne pocieszenie (ja też cały czas liczę, w którym byłabym miesiącu), ale będziesz znów się cieszyć już niedługo, bo będziesz mamą
|
|
|
#995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nic nie kupiłam, ale po nowym roku już pewnie coś kupię ![]() Cytat:
Jeden jedyny! ![]() Cytat:
Zadyszkę miałam kiedyś, ale to jeszcze przed ciążą ... i to jakies osłabienie organizmu było bo strasznie szybko sie męczyłam Cytat:
... moooocno tulam ... wiem o czym piszesz! Mam tak samo - tylko moja cera nigdy nie grzeszyła pięknością - to się przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
Daj znać co powiedział ten drugi lekarza! Trzymaj się cieplutko |
|||||
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Już sporo czasu nie pisałam na wątku ale staram się ograniczyć korzystanie z kompa. Ostatnio zauważyłam, że wzrok mi się bardzo pogorszył. Z daleka widzę rozmazane obrazy Muszę odwiedzić okulistę i to jak najszybciej. Ale co gorsze u nas dobra okulistka ma bardzo dużo pacjentów i na wizytę trzeba czekać ok 2,5 miesiąca. U mnie zaczął się 10 tc. 15 grudnia mam 2 wizytę, już sie nie mogę doczekać Ciekawe jak maluszek sie rozwija. Samopoczucie mi sie poprawiło, mdłości zanikły...może już na stale![]() gooha3 nawet nie wiesz jak mi przykro. Popłakałam się Trzymaj się. Zobaczysz, że zanim się obejrzysz będziesz mamusią Ale tak jak radzą dziewczyny, skonsultuj to koniecznie z innym lekarzem. Witam nowe mamuśki
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kompa to ja siedzę 8 godzin w pracy i jak wracam do domu to też staram sie już nie siedzieć przed monitorem ... zresztą nie mam na to siły ![]() ..................... Wczoraj dostałam pezent od "Mikołaja" ... TŻ sie nie wysilił za bardzo i dostałam pieniążki na nowe ciuszki .... teraz muszę dorwać kogoś zeby poszedł ze mną na zakupy ![]() oooooo i od 3 dni chodzi za mną barszcz czerwony hihi
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzinsy lekko zaczynają mnie ściskać, wrzynaja mi sie w brzuszek także i mi przydałyby sie nowe ciuszki. Ostatnio byłam w "ciuszku" i zakupiłam kilka tuniczek na lato Także powinno mi już wystarczyć letnich ubrań. Aniu my chyba mamy jakis zmysł Mamy smaki na podobne rzeczy mnie wczoraj naszła ochota na barszczyk. Kupiłam taki w słoiczku do tego gotowe krokiety z kapustą i grzybkami i najadłam się, że ho ho
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiało byc pyyyycha a moja teścowa robi barszcz czerwony z kiszonych buraczków, ale taki zabielany i z uszkami - nigdy takiego nie robię - ale tak mi jakos posmakował a tesciowa zadowolona ![]() no i to Twoje spagetti po bolońsku - zrobiłam i zjadałm znawet ze smakiem
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy swędzi Was skóra na brzuchu? Mnie czasami swędzi, ostatnio częściej
chyba zaczne smarowanie kremami. Musze kupić jakis dobry na rozstępy. Czytałam, że Fissan jest dobry albo Zjajka.
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale biust muszę zacząć smarować, bo jak będzie tak rósł to ... nawet nie chcę muyśleć
|
|
|
|
|
#1003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no normalnie ręce opadają.. oczywiście świadkową była moja przyjaciółka![]() Dziś tez mnie wkurzyła...wrr ![]() Cytat:
wiem, że żadne słowa pocieszenia nie na wiele się teraz zdadzą i potrzeba czasu..Ale zobaczysz, niedługo będziesz miała swojego upragnionego groszka!!Cytat:
![]() Za mna tez chodzi barszczyk na zmianę z pomidorową ![]() Ja bym z Tobą chętnie poszła na zakupy... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba ulegnę magii ciąży i kupię sobie coś specjalnie CIĄŻOWEGO coś byście poleciły? co do cery to ja miałam ładną wcześniej, a teraz nawet nie mogę stosować moich ulubionych rozświetlaczy, bo podkreślają wszystkie nierówności skóry i wyglądam jeszcze gorzej - chyba pójdę do fryzjera zrobic sie na bóstwo - poprawię sobie humor
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2008-12-05 o 12:19 |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... mogę Cie poczęstować kurcze ... szkoda ze tak daleko mieszkacie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Wczoraj z mężem byłismy na kabarecie Ani Mru Mru. Oni są rewelacyjni dwie godziny smiechu, aż mnie szczęka bolała. ![]()
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
28 sztuk mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał gooha3 (Gosia, 24l, podkarpacie) ----------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() *** dziewczynki czy któraś z Was chciałaby podać jakies dane do listy??? |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1009 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie podobnie. Na widok i zapach mięs smażonych oraz wszelakich wędlin mnie odrzuca. Przez gardło przechodzą mi tylko potrawy słone i kwasne, od słodkich zaczyna mnie mdlić. Nie wiem już co mam jadać, gdyż całe zycie mięsożerna byłam, a teraz to tylko ziemniaki, biały ser, ryby w occie lub w sosie pomidorowym, jajka i tak w kółko ... |
|
|
|
|
#1010 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja sie rozchorowalam
czuje sie strasznie i nic nie moge wziac ![]() moj synek dostal zapalenia oskrzeli i pewnie mnie zarazil
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale żeby aż szczęka Cię bolała? ![]() Cytat:
Dostałam ostatnio od pani gin taką książeczkę, gdzie jest pramida żywieniowa dla kobiet w ciązy: 1. makaron, ryż, pieczywo ... 2. warzywa 3. owoce 4. przetwory mleczne 5. no i mieso na samym końcu Ja tez na mieso nawet nie patrze ![]() No i słodkiego nie mogę - a tak uwielbiałam - ale to mi na zdrowie wyjdzie ![]() Svinecka Mam nadzieję ze szybko Ci przejdzie! A najlepej to do lekarza niech powie co wolno a czego nie Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-05 o 13:18 |
||
|
|
|
#1012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6470 Mnie tez na chwilę się cera pogorszyła, ale teraz (odpukać) nie jest źle, tylko włosy zaczęły mi wypadać a paznokcie dla odmiany zrobiły mi się ze stali![]() Cytat:
Pomidorową bym mogła w każdej ilości, codziennie ![]() Cytat:
![]() A odpocznę może w niedzieę, bo dziś i jutro mam jeszcze mase spraw do załatwienia z mieszkaniem |
|||
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
gooha3 bardzo mi przykro
życzę Ci wszystkiego dobrego Brak mi słów...Ja wczoraj przechodziłam obok sklepu rybnego i gdy poczułam te wszystkie zapachy musiałam coś kupić. Tż-owi makrelkę a sobie "salsę" mmm pychota, a potem mnie wzięło na "krówki" Narobiłyście mi smaku na barszczyk Mi też chyba hormony szaleją bo co widzę małe dziecko w tv zaraz ryczę jak głupia, tak mnie wzruszają
|
#1015 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ania pytalam sie lekarki - nie moge nic brac
![]() do lozka tez nie moge isc bo z moim czortem to raczej sie nie da polezec poza tym remontujemy nowe mieszkanie i musze tam jezdzic ale jakos dam rade mysle teraz jest lepiej tylko z nosa mi leci rano jak sie obudzilam to mowic nie moglam tak mnie gardlo bolalo
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * dopiero w przyszłym tyg (pod koniec)mają przyjść drzwi wewnętrzne * wczoraj stanęła kuchnia więc dopiero teraz może przyjśc pan zdejmować miarę na blaty granitowe i blat do łazienki. * lustra i szkło-dopiero będą zdjemowane wymiary (jutro bądź w pon) * przepychamy się z piiipii(cenzura) zakładem energetycznym od dwóch miesięcy o warunki zasilania i siłę i może to potrwac kolejne 2 miesiące. * przyszły meble do sypialni, ale właśnie jadę umówić się na transport i montaż. *meble do salonu wypatrzyliśmy na allegro,ale wypadałoby się przejechać je obejrzeć, bo tanie nie są, a skle jest w Bydgoszczy ![]() *w kabinie na dzień dobry zepsuło się radio, Castorama na 2 tyg na reklamację, w tym czasie nie możemy więc noralnie jej ustawić i ostatecznie zasilikonować, przez to nie można podłączyć pralki... * duperele jak żyralndole, lampki, listwy przypodłogowe.. Całe sprzątanie mieszkania....przywiezien ie i rozpakowanie kartonów... No po prostu załamka ![]() Cytat:
![]() I też mam zły humor, najchętniej bym się zakopała pod kołdrą i przeczekała do wiosny, a nie mogę, buuuu... Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-12-05 o 14:38 |
||
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
a mnie brzuch boli po wszystkim, niby mogę jeść a nawet muszę bo wtedy nie jestem słaba i nie mdli mnie tak bardzo, ale z drugiej strony mój żołądek ciągle wszystko uważa za cieżkostrawne i stale boli. W ogóle tak mam jakbym miała w brzuchu za dużo wody. Nienormalne to jest zdecydowanie.
|
|
|
|
#1018 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona BO Tez bede mama juz w sierpniu 10 2009.....W srode dowiedzilam sie ze bede mama MOJ TZ Bedzie mial prezent mikolajkowy![]() Pozdraiwam
|
|
|
|
#1019 |
|
Przyczajenie
|
Cześć laseczki !!!!
W poniedziałek zrobiłam test i były II kreseczki, pózniej jeszcze jeden i II kreseczki, i wczoraj znow II kreski. Więc to chyba wreszcie TO We wtorek idziemy dopiero do lekarza, więc sie upewnimy. Ale postanowiłam za namową przyjaciółki już dołączyć do waszego fasolkowego grona. Wg okresu to powinno sie urodzić moje maleństwo koniec lipca początek sierpnia. Ale wiecie co..... nie mam żadnych objawów..... no poza tym, że mi się troszkę @ spóźnia...
Edytowane przez kinusia86 Czas edycji: 2008-12-05 o 17:18 |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
gooha3 ...dosłownie brak słów. W takiej kwestii żadne słowa nic nie pomogą, ani Ciebie nie ukoją, natomisat miej świadomość że bardzo współczujemy
![]() Witamy Malge19 i kiniusie86 dwie, nowe przyszłe mamusie Myślę ,że większość z nas na początku nie wiedziała że jest w ciąży to i objawów nie było. Mnie strasznie bolało w dole brzucha, aż nospy się najadłam Potem pomyślalam jaki człowiek głupkowaty i że trzeba było najpierw zrobić test ![]() Z moich objawów: zapachowstręt, a od wczoraj poprostu mi niedobrze, ale wymiotków brak. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

Dziewczyny, spokój....!

jeszcze nic nie kupiłam, ale po nowym roku już pewnie coś kupię 

... moooocno tulam ... wiem o czym piszesz! Mam tak samo

musiało byc pyyyycha 

... nawet nie chcę muyśleć