|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.
Cytat:
![]() Zapewne będą żyli długo i szczęsliwie, ale ja tego nie zobaczę bo nie dożyję, padnę na zawał zastanawiając się skąd takie durne nastki się biorą.
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
mhh.. dopiero teraz kliknęłam w linka w Twoim poście
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynę jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale ten facet to dla mnie zagadka... Od razu pomyślałam o nowych ruskich, dla których młoda żona jest takim samym wyznacznikiem statusu, jak apartament w Nowym Jorku czy 10 samochodów
|
|
#154 |
|
Paul's girl
|
to dziwne, bo młodą żonę o niebo łatwiej zdobyć niż apartament w NY. no i kosztuje duuuuużo mniej.
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#156 |
|
Nie depcze krokusów
|
I młoda kochaneczka raczej nie będzie miała syfa, a nowe auto zawsze może złapać choćby kapcia.
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Spadam bereciki, idę potrząść moimy dinozaurzym tyłkiem w rytm muzyki a potem na pociąg.
Pamiętajcie, dbajcie o swoje ciśnienie!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dajecie czadu baby
![]() Pozwolę się przyłączyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale pochastać się nie dam![]() Też mi się wydaje, że z tymi DYS, to jest mocno naciągane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama lepiej bym tego nie ujęła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż w moim przypadku niestety nic nie pomaga, ani czytanie niesamowitych ilości książek, ani ich przepisywanie, ani dyktanda. Nie wiem dlaczego ludzie wierzą, że jestem krótkowidzem, a nie wierzą w moją dysleksje - przecież to są choroby na które nie miałam żadnego wpływu, niestety może to i prawda, że zdrowy nie zrozumie chorego. Przykro mi słyszeć, że mój problem jest naciągany nawet teraz po kilku latach terapi, bo mimo, że cały czas się staram, znam zasady pisowni u tak sadzę byki, i co najśmieszniejsze wcale ich nie widzę
Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2008-12-05 o 16:04 |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedni na prawdę mają problem z pisownią, a inni po prostu są leniwi i już-znam takich ![]() Jak się starasz i robisz coś w kierunku poprawienia sytuacji, to bardzo dobrze Denerwuje mnie natomiast, gdy poprawiam(nie złośliwie) taką osobę i słyszę "oj czepiasz się!"
|
|
#161 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wisienki - pięknie piszesz jak na tę przypadłość, nie domyśliłabym się.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malla - rzadko pisze od razu na forum, zwykle najpierw pisze w wordzie (a on na szczęście sam sprawdza błędy), albo proszę kogoś o sprawdzenie tego co napisałam
Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2008-12-05 o 16:28 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A żebyś wiedziała ![]() Jak na prawdziwego moherka przystało, w piątkowy wieczór siedzę w domu, nie wychodzę na imprezę żadną. I zaraz będę na drutach robiła. no proszę, pobije mnie któraś w moherowatości... ![]() EDIT: dyslektyk, dysgrafik, dysortografik. I istnieją takie zaburzenia, ale ktoś, kto ma je stwierdzone naprawdę rzetelnie, ćwiczy nad poprawą. To tak, jak ktoś z niedowładem ręki - ćwiczy, rehabilituje rękę, by osiągnąć jak najwyższą możliwą sprawność. Jeszcze jedno - jeśli u kogoś występuje upośledzenie umysłowe lub obniżenie zdolności intelektualnych, nie ma mowy o dysleksji czy dysortografii. A gro takich dzieciaków właśnie ma zaświadczenia typu "dys", bo mamusia załatwiła. Co zdecydowanie pogarsza moją opinię o paniach w poradni
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2008-12-05 o 16:40 |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w ogóle nie widać
![]() To może jednak zrobiłaś jakieś postępy, bo Ci, których ja znam sadzą takie byki, że jak widzę, to mam ciarki ![]() Cytat:
chociaż i tak wiele razy milczę, żeby nie było. Jak już widzę straszne byki, to nie wytrzymuję i poprawiam.
|
|
#165 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie robię na drutach, artretyzm nie pozwala...
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
No swojego czasu - kiedy człowiek był młody i głupi za pomocą pęsety zdepilowałam sobie całe pół prawej nogi
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9977373] Jak na prawdziwego moherka przystało, w piątkowy wieczór siedzę w domu, nie wychodzę na imprezę żadną. I zaraz będę na drutach robiła. no proszę, pobije mnie któraś w moherowatości... [/quote]A żebyś wiedziała, ze pobije jak potulna nie żona siedzę i czekam, aż mój luby wróci z pracy prasując mu koszule i zastanawiając sie co mu zrobić na kolacje (prosze o brawa) Papryko - uwierz byłabyś przerażona gdybyś zobaczyła jak piszę ręcznie (komp mnie jednak poprawia) ja potrafie na 1 stronie napisać słowo 3 razy i za każdym razem inaczej. No ale raczej zwykle to ukrywam, wstydzę się pisać przy ludziach
Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2008-12-05 o 16:36 |
|
|
|
#167 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja nie twierdzę, że dysortografia w ogóle nie istnieje, ale nie da się zaprzeczyć, że maaasa uczniów używa tego jako wymówki dla swojego lenistwa i niechęci do nauki zasad pisania. Pamiętam już z gimnazjum jak koledzy załatwiali sobie lewe zaświadczenia... Wisienki, a Ty to naprawdę ładnie piszesz, zdecydowanie nie tak jak ci, co zasłaniają się dysortografią
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-12-05 o 16:35 |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj koleżanka lat 22(ja 23 w kierunku 24) ogłosiła mi uroczyście: "no nie wiem czy wiesz, ale my jesteśmy już kwalifikowane jako stare panny!"
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rozpętałam burzę pęsetową, a sama nigdy nie próbowałam wykorzystać jej do tak oczywistej czynności, jak wyrwanie 14387124168 włosów z nogi.
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ze znajomych rówieśników część ma już rodziny, część ma kogoś, ale jeszcze ślubu nie wzięli i tak uzbiera się jakieś 90% par. I jak mówię, że jestem sama, to często jest wielkie zaskoczenie
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
A coś wam powiem. W liceum, jak bardzo nie chciało mi się uczyć, siedziałam przy biurku (żeby mama widziała, że taka pilna ejstem), obstawiona książkami, a w szufladzie miałam pęsetkę i co chwila ją wyciągałam i wyrywałam sobie z nudów włoski na łydkach
Szukałam tylko takich podwójnych Kretynizm wybitny. Potem na czytanie książek się przerzuciłam
|
|
|
|
#173 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Toż ta pęsetka śmiertelnie nudna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
No miałam taką głupawkę
![]() I niech mi ktoś powie, że 15-16 latki są dojrzałe szalenie ![]() A przepraszam, jest tu na wizażu jedna, której wiek mnie rozwalił - pewna byłam, że jest dorosla, bo takie ma mądre wypowiedz, ciekawe Ludowa ofkors
|
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na samo przeżycie bez opłat wystarczy (choć z kombinowaniem, jak sama wspomniałaś ) , natomiast widziałam jeszcze wypowiedzi osób, które za rzeczone 500 zł/os. myślały, ze wynajmą mieszkanie i jeszcze im na życie zostanie
|
|
#176 |
|
Nie depcze krokusów
|
stargazer - obecnie wydaję miesięcznie 800zł ze wszystkim (chyba że coś kupuję, spodnie czy telefon, ale to rzadko). Wydawałam 2x mniej w czasach studenckich, akademik był tani, bilety studenckie, wszędzie zniżki, wódka weselna (od dojrzałych 19-letnich żon)... to były czasy! Teraz mieszkanie pożera 2/3 wydatków :/
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-12-05 o 17:35 |
|
|
|
#177 |
|
BAN stały
|
A mnie irytuje przedstawianie życia po ślubie jako zbiorowiska nieszczęść wszelakich, coś w stylu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=806 Czy tylko ja mam takie staromodne poglądy, że jednak ten slub zapewniłby mi większe poczucie bezpieczeństwa (wszakze dowiedzione jest, ze parom po ślubie trudniej się rozstać, bo więcej pracują nad swoim związkiem i rozwiązywaniem problemów, zamiast spakowania walizek i rezygnacji z imprezy )
|
|
|
|
#178 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Podejście "po ślubie będzie już do kitu" samo w sobie jest do kitu , nie wiem z czego się wywodzi, może z kiepskich wzorców w najbliższym otoczeniu?To są te wszelkie wczesne śluby, bez sensu zupełnie, dlaczego ludziom tak się spieszy do obrączek? Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-12-05 o 19:11 |
|
|
|
|
#179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Podobno nie.
a ja nie mam żadnego, dosłownie żadnego zwierzatka w domu. No, prócz takich małych muszek, które tepię... Ale to chyba nie o to chodzi, prawda? ![]() Cytat:
![]() Juz za póxno pewnie, ale: SIO! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiecie co widuje notorycznie na basenie? Własnie całujące się pary, i OBMACUJĄCE też to juz naprawde przesada. A te pocałunki sa takie, że jakby tak jeden z drugim głebiej ten jęzor włożyli, to kiszką by wyszedł...Idealnie porównanie Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9977373] Jak na prawdziwego moherka przystało, w piątkowy wieczór siedzę w domu, nie wychodzę na imprezę żadną. I zaraz będę na drutach robiła. no proszę, pobije mnie któraś w moherowatości... ![]() [/quote] Faktycznie... jestes naszym wzorem. Ja jednak, tak jak i Nasza Szanowna Założycielka Watku wychodze. Nie piszcie tyle, bo po pierwsze nie nadążam czytac, po drugie strasznie sie smieję i moja rodzina chce mi ograniczyc dostęp do kompa ![]() edycja: Widziałyscie jakie mamy piękne tagi?
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-12-05 o 19:15 |
|||||
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
skoro to
Front Wyzwolenia Dewot Wizazowych Płci Obojga ![]() z naciskiem na słowo "obojga" to ja też się zapisuję. Komu mam zapłacić składkę członkowską, bo rentę właśnie listonosz przyniósł. Cytat:
Na 7 pytań jedno zdecydowanie TAK. Nie mam kota, nie mam moherowego beretu ale mam zasługi. 2 tygodnie temu pogoniłem łepków, ktorzy "Wyborczą" sprzedawali. A rok temu skandowałem pod Sejmem "Zrobimy z wami to co ZUS robi z nami. To co, mogę liczyć na legitymacje członkowską?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale pochastać się nie dam

Slub wtedy, gdy delikwent/ka jest niezależny/a finansowo od rodziców. Wlos mi się jeży, gdy tacy 18-19-letni romantycy, bez pracy i bez mieszkania, chcący miłością wypełnić lodówkę