|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9979096]ja wiedziałam po prostu wiedziałam
[/quote]No to relacje będzie trochę trwała ... Obudziłam się rano (30 min przed wyjściem) i wszystko na szybko robione było. Mycie, dowód, potrfel, adidasy, magiczne zaświadeczenie i wio! W sumie to nastawienie miałam bardzo opbojętbne. Jak zdam to fajnie, jak nie zdam to trudno, nie pierwszy raz. W autobusie spotkałam jeszcze kolegę z dawnego liceum, który szedł właśnie teorie zdawać, a więc sobie troszkę pogadaliśmy. Idę na plac manewrony jak, gdzie jak zawsze opóźnienie (ale jakieś 20 min). Obiecałam sobie, że nie wchodzę do poczekalni, aby się nie nakręcać. Stanełam gdzie na podwórku z daleka od tych ludzi i czekałam na swoją kolej mając cała tą sytuację w czterech literach aż.... mnie wywołali. Dałam karteczkę i usłuszłam pojad numer jeden. Człapię się człapię aż wkońcu doszłam do samochodu przywiatałam się z egzaminatorem, jakiś Pan w średnim wieku, Jacek coś tam nawet nie pamiętam. Pierwsze co wsiadałm, że to powiedział, że mam się zgłoscić do Biura Obsługi Klineta, bo coś tam mam nie uzupełnione do końca. No to ja grzecznie podziękowałam za infromację. Kontrola auta. Maska. O dziwno wszystko pamiętałam (a nawet sobie nie powtórzyłam co, gdzie i jak), ale mimo to egzaminator uczepliwy, bo się pytał jak czy płynów wystarczająco, jak się uzpełnia zbiornki itd ... ale ok. Rękaw nr 1 czyli ten troszkę pod górkę, a więc ruszam z ręcznego. Udało się! Wszystko ładnie prościutko elegancko. Egzaminator się pyta czy chce przodem czy tyłem wyjechać, a ja stwierdzam, że mi to bez różnicy. Dalej, górka bez warknięcia ruszyłam co oznacza, że placyk zaliczony. Jedziemy w miasto! Wyjechałam Smutną między cmentarzami w prawo, potem w Wojska Polskiego, następnie gdzieś tam zawracałam na parkingu. Przez pomyłkę przy omijaniu jakieś babci, której zachciało się iść środkiem drogi włączyłam światła drogowe Egzaminator: Proszę sprawdzić pojazd. Ja: Tak wiem, że przez pomyłkę włączyłam światła drogowe Egz: I co Pani z tym faktem zrobi? Ja: No już je właśnie wyłączyłam. Egz: No to dobrze. Później jakby tego było mało jakaś blond paniusia mi na pasy dosłownie wtargneła, więc ja z piskiem opon po hamulcach. Bluzg w myślach i dalej. Jakieś osiedle. Kazał mi jechać w lewo, a koleś z mojej prawej się wlecze niemiłosiernie więc ja gazu i dawaj zdążę! Wtedy coś na tej kartce sobie wpisał, więc ja się troszkę wystraszyłam, że zarzuci mi wymuszenie pierwszeństwa, ale nic nie mówi jadę dalej. Parkowanie równległe. Moim zdaniem wyszło, egzaminator otwiera dzwi patrzy lewo, prawo mówi, że idealnie i każe wyjeżdzać no to jadę. Następnie było troszkę pod gorzej. Miałam po górkę znak stop i nakaz w lewo. Jakiś koleś z prawej mnie przepuszcza, więc się pytam czy mogę jechać - zezwolił. No to ja gazu, a ten pacan co mnie przpuszcza jedzie to ja po hamulcu (i nawet nie nacisnełam sprzęgła, bo ogdległość po prostu z dwa metry) i zgasło. Egzamiantor stwierdził, że takimi "kierowacami" nie ma się co przejmować i kazał jechać dalej na najbliższym skrzyżowaniu (ktróe było za 4 metry) w lewo. Udało mi się ruszyć i znalazłam się na środkowym, do jazdy na wprost pasie, a z lewej cały sznureczek zajęty no to ja mówię "Wiem, że w tym momencie pomyliłam pasy i blokuje pasy, ale skorzytam z uprzejmości pana w białym peugeocie i spróbuje wiechać na lewy pas" Egzaminator na to: "To Pani jest tu kierowcą". Toja dawaj jadę tak jak sobie wymyśliłam. Chwila później jedzie straż na sygnale to się wciskać gdzieś po prawie, że chodnikach, aby przepuścić, ale dało się radę. Generlanie ciągnał mnie po wielu ograniczeniach, nakazach, a przed wszystkim stopach. Muszę jednak śmiało stwierdzić, że to była najlepsza jazda w moim życiu. Patrzyłam na wszystko. Synalizacje, znaki, pieszych i ... na świetną torebkę jakiś dziewczyny. Byłam całkowicie rozluźniona. Jakbym z 10 lat jeździła, nic zeto stresu, potu, przysieszonego bicia serce, suchości w gardle. Sama sobie mówiła "No Kinia do cholery jasnej nie mniej tak konretnie tego w dupie, bo masz egzamin państwowy." Mimo takich próśb do samej siebie, nie pomogło. Luz nie zniknął. W sumie to nawet nie wiem od której zaczełam jeździć, bo nawet nie spojrzałam na zegar. Jadę sobie jadę, aż w pewnym momencie dociera do mnie, że jadę już w Smutną i słyszę "Proszę skręcić w lewo do Ośrodka". Wjeżdzam na teren WORDU wyszcy na mnie patrzą zdziwieni, że ktoś na miejscu kierowcy wrac... parkuję i z niecierpliwością czekam do czego może się doczepić. On w tej chwil coś pisze (nawet nie chciałam zaglądać co tam namazgrolił) i podaję mi rękę "Gratuluję Pani egzamin został zakońcozny wynikiem poztywnym, a tak poza tym bardzo dobra dynamika jazdy". A jaaaa Z Amoku obudziłam się gdzieś pod koło cementarzy kiedy to zauważyłam, że nie założyłam kurtki. Nie samowite ucucie, najszczęśliwszy dzień w życiu. Piotrkowska wydawała mi się Arkadią, pies z kulawą nogą rasowcem, zwykli ludzie najlepszymi przyjaciółmi, a herbata z "Niebieskich migdałach" z koleżanką smakowała jak nektar bogów. Ciągle w to nie wierzę i muszę sobie powtrzać, że wreszcie się udało. Wynik poztywny, zdałam, jestem kierowcą, plastik za dwa tygodnia. Bajka, po prostu bajka ... Mój cel, moje marzenie, mój pomysł i inicjatywa. Moje nerwy, czas i pieniądze (bo rodzicom nawet zabroniłam dać na bilet autobusowy do WORDu) wreszcie się opłaciły.
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
Aż miło czytać takie wiadomości...ach...jeszcz e raz gratuluję!
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
ahhhh zazdroszczę, zazdroszczę
może i mi się kiedyś uda.
|
#1894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja jeszcze raz gratuluje |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
Kinia gratuluje
zazdroszczę opanowania... ehh jak ja bym tak chciala...
|
#1896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1898 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje, chciałabym mieć takie luźne podejście jak Ty
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[/QUOTE]w zasadzie ja po tym oblanym wczoraj miałam zamiar isc prosto do monopolowego i przenocowac w elblągu na dworcu i wgl nie wracac do domu <lol> nie no rozpacz czarna mnie ogarneła... ehhh ta przesadna ambicjamam nadzieje ze nastepna porazke lepiej zniose...
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9981009]pic to mogę ja bo mam za sobą 4 podejścia nieudane, ups nie mogę jutro egzamin
[/quote]Sądzę, że i Tobie się jutro powiedzie! Ooooooo...bardzo mocno trzymam kciuki! Tylu osobom się nie powiodło czyli dla kogoś innego nastał dobry czas![]() Nooo... za każdym razem znosi się lepiej porażki... bardziej obojętnie! Czego Ci oczywiście nie życzę! Mam nadzieję, że drugi raz zakończy się pozytywnie! |
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
panna kinia
wiedziałam, że zdasz!! Miałam już dosyć Twojego "rozszerzającego się" podpisu. Gratuluję Kochana!! [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9981009]pic to mogę ja bo mam za sobą 4 podejścia nieudane, ups nie mogę jutro egzamin [/quote]Powodzeniaaaaaaaaaa!!! ![]() ![]()
|
#1904 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9979553]
dziękuje za wszelkie gratulacje [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9980395]zapytam z ciekawości czy pan egzaminator to nie czasem Jacek Kaźmierczak? ja jeszcze raz gratuluje hmm właściwie to całkiem możliwe, że to on. Taki z wąsikiem. A co miałaś już z nim styczność? A ta elka egzaminacyjna, którą widziałaś to moja czerwona jedynka, była? Cytat:
Zdałam w tym cholernym mieście. W Łodzi, gdzie wiele osób przepisuje się do Piotrkowa czy Sieradza, a ja zdałam jestem jedną z ilu coś około 30% zdawalności? Cytat:
Wszystkim zdającym życzę takiego spokoju jaki dzisiaj we mnie zagościł. m_martka powodzenia jutro, dasz radę!
|
|
|
#1905 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie nie ja widziałam 23, a czerwona jedynka jeździłam na 1 egzaminie a ten pan to taki ciemny i nie ogolony wiec chyba ten
|
||
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9981722]wszystkim wam nie dziękuję
![]() nie nie ja widziałam 23, a czerwona jedynka jeździłam na 1 egzaminie a ten pan to taki ciemny i nie ogolony wiec chyba ten [/quote]no to najwyraźniej nie ten sam Pan. A o której jutro masz egzamin, abym wiedziła o której kciuki trzymać!
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
o 8, mam nadzieje ze nie będzie żadnego poślizgu bo muszę do szkoły zdążyć. No nic moi drodzy kładę się spać po o 6 muszę wstać.
|
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
kinia gratuluje
![]() ![]() ![]() jestes super! |
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9981847]o 8, mam nadzieje ze nie będzie żadnego poślizgu bo muszę do szkoły zdążyć. No nic moi drodzy kładę się spać po o 6 muszę wstać.[/quote]
no to kciukasy, będzie dobrze ![]() Sama napisałaś, że jeśli ja zdam to i Ty, a więc wywiąż się z umowy. ojej ehh bo się zaczerwienie ![]() dziękuje ślicznie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;9981847]o 8, mam nadzieje ze nie będzie żadnego poślizgu bo muszę do szkoły zdążyć. No nic moi drodzy kładę się spać po o 6 muszę wstać.[/quote]
Trzymam moooooocnooooo kciuki! Oby dobra passa trwała i kolejna Łodzianka przeszła na dobrą stronę mocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę czekać na relację!!!!!
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
panna kinia gratulacje!!
Brawo, brawo! Świetnie poszło, miło się czyta takie opowieści. ![]() m_martka trzymam kciuki za Ciebie. Zdasz, bo co masz nie zdać.
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki. Wpisuję się do wątku, jako Bardzo Nieszczęśliwa Kobieta Bez Prawka
Wczoraj miałam drugie podejście. Pierwszy raz oblałam na placu, wczoraj już na mieście. Jedno wiem na pewno: każde następne podejście nie bedę znosiła zbyt dobrze. Idzie się załamać, niestety
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
No to się nie załamuj !!
nie poddawaj się!!
|
|
#1914 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje ślicznie Cytat:
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Może M_martka właśnie w trakcie?
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
no jeżeli nie było dużego opóźnienia to zapewne już po jest, ale wczoraj pisała, że ma jeszcze szkołe, a więc pewnie gdzieś w godzinach po południowych dowiemy jak poszło.
Ja się dzisiaj rano obudziłam i nadal mi się nie chce wierzyć, że to już po wszystkim, że się udało. Nigdy więcej jazd elką z intrusktorem aż dziwnie. W sumie to jak dostanę ten magiczny plastik zacznie się prawdziwna nauka jazdy ... Ja za kierownicą aż się wierzyć nie chce
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
panna kinia- gratuluje
az milo sie czyta jak ktos zda
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przede mna jeszcze to wszystko ale powiem ci że miałaś szybko terminy naprawde
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuje
Cytat:
Fakt, faktem, że teraz bardzooo dużo osoób z Łodzi zrażone porażkami (a w Łodzi jest mała zdawalność) prznoszą się do np Piotrkowa lub Sieradza, gdzie podobno łatwiej zdać, ale terminy są straszne. Po prostu fala emigrantów.
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i zabieram się za nadrabianie. a jak już skończę, będzie relacja - powieść w odcinkach z dreszczykiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

[/quote]
no to ja mówię "Wiem, że w tym momencie pomyliłam pasy i blokuje pasy, ale skorzytam z uprzejmości pana w białym peugeocie i spróbuje wiechać na lewy pas" Egzaminator na to: "To Pani jest tu kierowcą". Toja dawaj jadę tak jak sobie wymyśliłam. Chwila później jedzie straż na sygnale to się wciskać gdzieś po prawie, że chodnikach, aby przepuścić, ale dało się radę. 
może i mi się kiedyś uda. 
zazdroszczę opanowania... ehh jak ja bym tak chciala...

Brawo, brawo!