![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia
hhhhhhheeeeeeeejjjjjjjjjj j!!!!!!!!!!!!!!
błagam pomocy ....przebiłam jezyk trzy tygodnie temu wszystko bylo oki do jakiegos czasu ...pare dni temu zrobiło mi sie cos dziwnego podspodem języka , wokół dziórki mam takie biale coś ...bylam u osoby która mi robiła kolczyk, powiedział ze to "żarnica" przynajmniej tak usłyszałam i że mam płukać dentoseptem no i płucze od paru dni ale to nie znika....błagam pomóżcie mi bo ja nie mam pojęcia co z tym zrobic a nie chce wyjmować kolczyka na stałe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Mam ludziska pytanko. O co chodzi z tymi bezbarwnymi zatyczkami??? Słyszałam, że je się wkłada kiedy się chce, żeby nie było widac, że ma się przekłuty język. To prawda??? Takie coś nie uczula albo coś w tym stylu???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Buc
|
Cytat:
nie żarnica a ziarnina dziecko.
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, po przekłuciu języka można przez pierwsze dni normalnie mówić? Czy raczej przeszkadza w tym ból i zmusza do seplenienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
z "normalnym mówieniem" raczej nie ma problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Od kilku dni powrócił do mnie pomysł sprzed lat, aby sobie właśnie taki kolczyk zafundować ![]() Przyznam się, ze trochę mam wielkiego cykora heheh przed bólem, przed możliwymi konsekwencjami. Decyzja generalnie podjęta, ale muszę się z tym jeszcze oswoić i pomyśleć jak to zorganizować z pracą. Chciałam zapytać czy zna ktoś dobre, godne polecenia miejsce w Poznaniu gdzie mogę sobie przekłuć język? Jeśli nie, to podpowiedzcie o co mam pytać, żeby wiedzieć, że mam do czynienia z profesjonalistami. A tak wogóle, to może zapodacie tu foty swoich języczków?? Namawiam ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Naprawde nie wiem czemu narzekacie na kosmetyczke, ze zle przekluwa jezyk....mam kolczyk prawie 3lata bez 3 miesiecy i robila mi to kosmetyczka akurat zaplacilam tyle ile wy w salonach i wszystko bylo naprawde wporzadku, nie mam kolczyka na samym poczatku i nie mialam zadnych komplikacji zwiaznych z przekluciem i co lepsze ranka szybko mi sie zagoila i juz na 2 dzien zjadlam sniadanko;]....tak samo co do zebow ... trzeba odpowiednio dobrac kolczyk zeby "nie uciekal" bo mozna podczas jedzenia ugryzc...i nic dziwnego ze wtedy sie zeby krosza....wiadomo ze o higiene jamy ustnej trzeba dbac i nie bede wspominala o plukaniu bo to juz bylo wspomniane....pozdrawiam: )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda higiena języka już po wygojeniu?
Ja rozumiem, że jak się goi, to trzeba chuchać i dmuchać, a co potem? Czy jakoś specjalnie się z dziurką obchodzicie? ![]() Tylko płukanie? Czym? A co do kosmetyczek... ja bym się obawiała. Profesjonalista to profesjonalista. Chyba każdy ma prawo kierować się swoim rozumem przy wyborze osoby, która kolczyk założy. Cieszę się Sylvia365, że Twój kolczyk Ci służy ![]() Edytowane przez szopiak Czas edycji: 2008-12-18 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
naprawde nie wiem dlaczego tak jestescie uprzedzeni do kosmetyczek?? wiadomo ze musi przejsc odpowiednie kursy itd i nie 1 osobie robi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Buc
|
Cytat:
To nie są uprzedzenia a kosmetyczki nie są odpowiednimi osobami ani UPRAWNIONYMI do przekuwania ciała.Jak jesteś chora idziesz do mięsnego,żeby Pani za lady postawiła Ci diagnozę? Zęby się nie kruszą od źle dobranego kolczyka a niszczy się szkliwo od stali chirurgicznej z której kolczyk jest wykonany.O ile pani kosmetyczka Ci takowy założyła a nie z innego materiału. ![]() Więcej szacunku do swojego ciała dziewczyny!
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
mam pytanie do miss venflon. kolczyk zrobiłam 11 grudnia, opuchlizna zeszła po tygodniu. teraz jednak zauwazylam, ze wokol kolczyka powstala 'blona' z ktorej wydziela się ropa. nie wiem co to jest i co powinnam zrobić. + dodatkowo zamieszczam zdjęcie. : klik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
xtouchmysoulx i co zeszła ci ta "błona"? Ja mam wokół sztangi taki czerwony pierścień, leci czasem z tego( chyba, albo z kanału) biała wydzielina. Ale martwię się tym pierścieniem wokół sztangi...Czy SALVIASEPT można stosowac zamiast dentoseptu? Pani w aptece nie miała i powiedziała, że to jest bardzo podobne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez xtouchmysoulx Czas edycji: 2009-01-08 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
eee, nie zeszła. dziś poszłam do lekarza, okazało się, że to ropień. w poniedziałek będa mi to nakłuwać i powinno być okej. x ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
mam pytanie ! wiem ze wczesniej była o tym coś mowa ale nie dowiedziałam się wszytkiego..
chcialam sobie zrobić kolczyka w języku i w dwóch salonach nie chciano mi zrobić ponieważ mam za krótki język i za długie wędzidełko.. czy jeżeli pojde do laryngologa to on mi je podetnie bezpłatnie ?? albo czy potrzebuje jakiegos skierowania ?? po jakim czasie od zabiegu mogę sobie zrobic kolczyka .. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Akurat zainteresował mnie ten temat... Ponieważ che sobie zrobic kolczyka w języku.....i dwa kolejne w uchu.....co prwada mam dopiero skończone 13 lat..ale kolczyki w tych miejscach naprawde mi się podobają.....zabieg planuje w ostnim tygodniu roku szkolnego......jest jeszcze dużo czasu..ale ja chce sie już przygotawać psychicznie jak i fizycznie....więc mam nadzieje że mi pomozecie....moje koleżanki muwiom że moge miec zakarzenie....może mi spuchnonc język i ruzne bomble wyskoczom....że może mi leciec krew z języka....i że nie bende mogła jeść nabiałów......i że to bendzie bolec i że bende musiała nisko otwirac usta bo moge miec problemy z mową..a co do uch a nie mam..rzadnych wontpliwosci.. Edytowane przez Agatolek512 Czas edycji: 2009-01-15 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Agatolek512 możesz mieć problemy ze zrobieniem kolczyka. w dobrym salonie nie zrobią osobie poniżej 18 roku, chyba że będziesz miała zgodę rodziców
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanko. kolczyk mam juz od srody(3dzien) i wlasnie zauwazylam ze sztange nie mam ze stali chirurgicznej czy tytanowa...tylko jakas plastikow?tak to wyglda.. Przebijalam nie w salonie tylko u takiego goscia ktory dobrych pare lat sie tym zajmuje...teraz sie zastanawialam czy ta sztanga ktora mam w jezyku to dobra jest?On mowil z czego..ale nie pamietam.wiem jedynie ze kulki mam tytanowe. W sumie moja wina bo zamiast sluchac co mi mowi ja przegladalam sie w lusterku patrzac na swoja blyskotke a teraz mam problem..
i jeszcze kolejne moje pytanie...czytam ze wiele osob plucze sobie szalwia czy dentoseptem a on mi powiedzial zebym kupila sobie tamtum werde i tym plus po jedzeniu soda z woda a tak po za tym kostki z szalwia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Buc
|
Cytat:
sztangę masz z bioblastu i jest to jak najbardziej ok. kostki z szalwia albo rumiankiem, płukać możesz i szałwią i rumiankiem i woda z wodą utlenioną i solą fiziologiczną i wszystkim innym co ma właściwosci odkażające. ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a po jakim czasie znika opuchlizna?bo językiem moge bez problemu ruszac na kazda str ale mam taka wielka łopatę..wszytko dzieje sie bez problemu.tylko boli mnie troche po jedzeniu,ale to chyba normalne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
![]()
mam 17 lat, rocznikowo 18 chce sobie zrobić również kolczyk w języku tylko zastanawia mnie czy to boli mocno? kuzynka robiła mi w nosie kolczyk pistoletem i zemdlałam dlatego boję się trochę, że spanikuje u kosmetyczki. Aczkolwiek, gdy robiła mi przyjaciółka w pępku to mnie nie bolało nic.. Doradźcie!
Jeszcze cuś.. Czy normalnie alkohol można pić np 5 dni po przekłuciu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
ból to kwestia indywidualna. przekłucie jezyka uchodzi za jedno z najmniej bolesnych przekłuć.
nie kłuj się u kosmetyczki-nie warto oszczędzać na zdrowiu ![]() pić i jarać można po wygojeniu czyli nie wcześniej niż kilkanaście dni po przekłuciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
skoro nie u kosmetyczki to gdzie mam przekłuć ? ja myślałam,że kosmetyczka mi da jakieś znieczulenie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
w studiu.
kosmetyczka moze nie wykonac zabiegu w sterylnych warunkach i później będzie bida. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
![]()
oka dziękuje ; ) już wszystko wiem
![]() to za tydzień w piątek ruszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
a ja z kolei mam pytanie..niepokoi mnie to,że mam cały czas opuchnięty jęzor..Kolczyk mialam w zeszła srode..dzis mamy piatek a ja nadal mam opuchniety ,ze az zeby mi sie po boku odciskaja..Jezeli chodzi jednak o sprawnosc to jest dobrze bo,moge sobie oblizac zeby z przodu i raczej kazde z tylu.Troche jeszcze boli ale nie jest to taki wielki bol jak na poczatku tuż po przkłuciu.ILe jeszcze moge miec ta opuchlizne?aaa i zauważyłam właśnie,że spod tej dolnej kulki leci mi nimfa.jezeli chodzi jeszcze o ta dolna kulke to jak ssam kostki z szałwi i jak wezme pod jezyk to strasznie boli..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kolca w języku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Buc
|
ma z biopastu. chyba. ![]() kukus2 - możliwe, że masz za krótką sztangę, na początku powinnaś mieć dłuższą, na tyle, że kawałeczek jej może wystawać ponad język. W momencie kiedy jest za krótka może uciskać na język i przez to opuchlizna. Zresztą całkowita schodzi po 2 tyg od kłucia, więc może na zapas się martwisz. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.