|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.
Cytat:
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
A czy to nie byłaby najwyższa forma uznania?
Jeżeli ktoś nie chce cierpieć dla swojej idei - to nie jest jej wart.
Chyba jakiś na stanowisku, tak sobie może pozwolić całą drogę na internecie siedzieć. Edytowane przez maxymilian Czas edycji: 2008-12-06 o 16:53 |
|
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jadem będę pluła- dziergać nie umiem, to sobie chociaż aparat gębowy poćwiczę |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Aj tak napierniczacie na tą naszą klasę, ale przecież nie wszyscy traktują ją jak "targowisko próżności" lub "kolekcjonowanie nieznajomych".
Ja mam konto na nk, dokładnie jedno zdjęcie(bo nie znoszę się fotografować) i nawet jeśli wstawię jeszcze kiedyś jakieś, to na pewno nie "z moją nową furą" lub "z wakacji na Karaibach" że o rozbieranych nie wspomnę, bo to jest ohydne ![]() Sama niewiele siebie pokazuję, ale lubię se pooglądać zdjęcia ze ślubów znajomych ![]() Z tymi zdjęciami dzieci to przesada-zgadzam się. Jeden niemowlak w tysiącu ujęć
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Odpowiedziałam 'tak' na wszystkie pytania. Zaczęło sypać się próchno... Idę po miotłę.
|
#216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewna Polka, wzorem tysięcy rodaków, wyjechała na wyspy i zaczęła pracę jako instruktorka jeździectwa. Poznała tam trzynastoletnią dziewczynę, z którą wkrótce złapała dobry kontakt. Któregoś razu uczennica opowiedziała jej o skandalu w szkole (jednej z tych mundurkowych): dziewczynę i chłopaka (oboje 13 lat) wyrzucono za uprawianie seksu oralnego na korytarzu placówki. Co więcej, przyłapano ich na tym dwa razy. Instruktorka się zdziwiła, że a) takie dzieci w ogóle się za to zabrały, b) skoro już się zabrały i raz ich przyłapano, czemu chociaż nie ukryli się w toalecie? Na te wątpliwości uczennica, z szokiem na twarzy, odpowiedziała: - Dziewczyna miałaby wejść do toalety dla chłopców?! Przecież to obciach! ![]() Cytat:
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2008-12-06 o 17:08 Powód: literówka |
|||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza klasa, to portal - uzdrowiciel, ludzie leczą sobie tam kompleksy.
![]() Mało urodziwa koleżanka w dniu własnego ślubu; kolega nieuk za komputerem w super firmie; przeciętny Kowalski na Malediwach itd, itd...
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() urodziłam się o całe 100 lat za późno
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierzę... Cytat:
Nie pojmuję koncepcji tego portalu. IMO jak komuś zalezy na znajomości z kimś to ją po prostu podtrzymuje, mailem, telefonem, listem, spotkaniami. Jak chce się kogoś znaleźć bo się zawieruszył, to się znajdzie. Po co od razu portal? ![]() A z innej mańki. Perełka: "wczoraj napisał do mnie kolega który mi sie podoba fajnie sie pisalo..i w pewnym momencie napisalam mu że mam ochotę na piwo ( bylo juz ok 1 w nocy) a on mi odpisal "to sobie wypij;p" a ja mu na to " cos tam... i że nie mam z kim" ( tak specjal;nie) a on do mnie że "no to juz twoja sprawa"... pozniej dalej pisalo sie ok ale wkurzylo mnie... to znaczy że mu sie nie podobam..tak?" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=295526
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale większość nie oznacza wszyscy ![]() A poza tym niech sobie leczą kompleksy, a co! ![]() Cytat:
![]() Co do Twojego cytatu...
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce znowu mieć to 15 lat i problemy typu potknal sie na korytaarzu tuz obok mnie, i splunal, to znaczy ze chcialby ze mna chodzic? Wy tu tak o wyznaniach... ja hmm mam dosc ciekawe pogldy, mianowicie w Boga wierze, w dotarcie do niego przez kosciol mniej, i dla mnie jesli ktos jest dobrym czlowiekiem, i swoim zyciem, czynami, zachowaniami nie robi krzywdy innym ludziom, to Bog to docenia... z pewnoscia bardziej niz wielka wiare na pokaz taki przecietny Polak-katolik niedziele zacznie od kosciola, a poznie wpier... zonie, dzieciom i psu, bo zupa byla za słona. Denerwuje mnie konflikty kosciola z nauka, z nowoczesnoscia (typu antykoncepcja itd), i jego wplyw na polityke. Liczę na to, że kościół się zreformuje dla społeczeństwa, które przecież w tym momencie jest coraz bardziej oswiecone, obeznane, wierzace w nauke i jej osiagniecia, ze wyciagnie reke do mlodych. Podobno jak B16 zejdzie z tego swiata, w kosciele szykuja sie ogromne zmiany. Mam nadzieje ze zniosą celibat i zakaz ożenku - dlaczego ktos, kto nie ma pojecia jak sie zyje w rodzinie, ma mi o tym opowiadac? To tak jakby slepy o sloncu opowiadal. Wiec sobie grzecznie czekam na zmiany modlac sie do Boga sama z siebie, spowiadajac sie przed Nim i tylko przed Nim (wiecie ze w Holandii katolicy tak właśnie mogą robić? Idzie się do kościoła, w myślach spowiedź, a ksiądz na koniec zbiorowo odpuszcza i zadaje modlitwe).Uch, alez sie rozpisalam ![]() Ci w kinie mocni Ja nie powiem, zbereznik ze mnie, ale nie do tego stopnia zeby przy ludziach ![]() Siedze na kompie firmowym tż, udało mi się net na nim zainstalowac, ale od wtorku bedzie bóóó, jak to jest ze kuzwa porzadny komp z HP 4 raz w ciagu 1,5 roku sie zrypal ;/ Przypuszczam ze wizażowa młodzież mi złorzeczyła i to stąd taka klątwa
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... Po zastanowieniu - nie chciałabym
|
|
|
#224 |
|
Nie depcze krokusów
|
sloneczko - wiesz co mnie denerwuje w obecnym społeczeństwie? Najeżdżanie na wiarę, kościół. To takie nowoczesne poglądy
Mimo że uczęszczam rzadko, zostałam wychowana w szacunku do każdej religii, poza tym wierzę w Boga. Gdy widzę komentarze typu "ojciec wykorzystał córkę - to wszystko wina KK", "kryzys finansowy jest spodowowany dofinansoywaniem czarnych przez państwo", to szlag mnie trafia.
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam wizażowy sabat babcinek .
Wiedziałam ,że i mój wózek ktoś pchnie. A teraz chwila powagi,stopniowanie napięcia... Przyjmiecie mnie Będe wam gotować z resztek mych sił ![]() Mam 18lat(w kwietniu) a czuję się momentami jak 80-latka. Podróżując komunikacją miejska i nasłuchując się rozmów rówieśniczek zastanawiam się czy to ja pomyliłam planety czy one ![]() BTW kupiłam dziś czerwony beret idealnie komponowuję się z moim płaszczem
|
|
|
|
#226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest właśnie napisane w KKK. Swoją drogą fascynująca lektura. ![]() Cytat:
To się zdarza w każdej grupie wyznaniowej, nie jest domeną jedynie katolików. Pozatym wypraszam sobie, jestem przeciętną Polką i katoliczką i nikomu nie "wpierdalam" ![]() Cytat:
jest wiele odłamów KK które mają właśnie takie zasady. Kuriozalnie, im większy liberalizm danego kościoła tym więcej pustek w jego ławach, nie sądzę aby KRK strzelił sobie aż takiego samobója. ![]() Siłą wielkich wyznań, jest właśnie ich radykalizm wynikający z prostego przełożenia wielkich, kluczowych zasad na codzienne drobiazgi. A serio, nie chciałabym zeby ten watek poszedł w tą stronę. Pokłócimy się i po co nam to? Są tematy które nas łaczą w naszym moherowym skostnieniu i jadotoku, moze im się poswięćmy? Tematy o wierze, kościele, ateizmie już są.
|
|
#227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm... A co jest Twoim popisowym daniem? ![]() Cytat:
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Może umówmy się, że WIARA i POLITYKA będą tematami nie poruszanymi tutaj?
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Cava, ja Cie absolutnie nie chciałam obrazić w żaden sposób, po prostu jak idę u siebie do kościoła od święta, i widzę niektórych pogrążonych w modlitwie katolików, to nóż mi się w kieszeni otwiera, bo ten pije i bije, ten zdradza, ten kradnie - ale do kościoła leci pierwszy przed ołtarz bić czołem, dla mnie to jest hipokryzja, w której się pogrązamy - i nie było moim zamiarem dogryzienie Ci, tylko pokazanie przeciwienstwa dla osoby, ktora do kosciola nie chodzi, a nikomu krzywdy nie robi
A tym bardziej nie chciałam wszczynać kłotni Tylko przedstawić swoje zdanie I nie piszę o ateizmie ani o katolicyzmie - w Boga wierzę, ale nie nazwę się w 100% katoliczką, nie spełniam wszystkich wymogów stawianych pzez KrK, i to byłaby z mojej strony hipokryzja po prostu nazywam siebie osobą wierzącą
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2008-12-06 o 19:51 |
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dewotki to moze ja zmienię temat
Mam potrzebę marudzenia, ehm... ehm... zaczynam Otóż, mam nowy powód do irytacji- chłopcy-rozkrokowcy Ja nie wiem, czy to juz jakaś epidemia. Jechałam ostatnio kilka razy autobusem i co?! Młodzi faceci ( przedział wiekowy 17-30) Siedzą na siedzeniach w gigantycznym rozkroku, zajmując przy okazji połowę sąsiedniego miejsca. A powiedz takiemu żeby się posunął- normalnie obraza majestatu( pomijam już to, że jak siedze naprzeciwko takiego goscia to mam ochote kopnąć go w krocze tak, ze nawet jego dzieci urodzą się dobrze wychowane) Co to ma być, ja się pytam...To jakiś atawizm? Prezentowanie swiatu klejnotów rodowych w celu zwabienia samic ? Czy może to tylko totalny brak dobrego wychowania? |
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyczyn dopatruję się w hiphopowych teledyskach; każdy trendy raper ma klip, w którym rozwala się na fotelu/kanapie/łóżku a wokół niego wiją się lachony
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Reijel;9989577]Hmm... A co jest Twoim popisowym daniem?
![]() Jak skończysz 90-ątke ,upichcę Ci taki tort...Dostatecznie się podlizałam? ![]() btw co myślicie o takich koszulkach?
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No doooobra, możesz do nas dołączyć Ale na setne urodziny chcę dwupiętrowy!A koszulki urocze, choć ja poszukuję takiego z napisem Matka Dyrektorka (wprost cudownie komponowałaby się z różowym beretem).
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2008-12-06 o 20:58 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoja droga trafnie ujete
|
|
|
#238 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
nie ma to jak coweekendowy seksik w kibelku i jeszcze jakiś numerek w szatni po w-f -ie.
|
|
|
|
|
#239 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Śmieszy mnie zachowanie ludzi (bo przecież nie znajomych), którzy odzywają się do mnie po 8 latach (od skończenia szkoły). Widzieliśmy się dwa tygodnie temu na zakupach i na moje "cześć" odwrócili głowę. Cytat:
Tu także chodzi o sprawienie wrażenia/pozorów że wielkość "tego i owego" jest tak duża, że własciciel "tego i owego" absolutnie nie jest w stanie bez szkody dla "tego owego" złączyć nóg. Ma to za zadanie zachęcić do nawiązania znajomości potencjalne samice, które w takim delikwencie widzą "dobry" materiał genetyczny. Ja tez mam to szczęście, że do szkoły dojeżdżam komunikacją publiczną w godzinach szkolnych (czyli z uczniami). Dni, w których z niewiadomych powodów nie zabiorę ze sobą mp-3 (która w pełni rolę zagłuszacza rozmów młodzieży) należą do koszmarów.
|
|
|
#240 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
| Starszy_Pryk |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

nie wierzę...