Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-29, 13:34   #271
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Wiecie to jest tak samo dom mojego i on nie da mu się stąd wykurzyć !
Haha ej on teściowej wmawia że nie będzie jadł cytuje mojego męża śmierć głodowa jak w Oświęcimiu, poszłam po kostki lodu dla mojego TŻ do coli i co ?
I robił sobie kanapki 🤣
Kogo on oszukiwać chce

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 13:38   #272
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Wiecie to jest tak samo dom mojego i on nie da mu się stąd wykurzyć !
Haha ej on teściowej wmawia że nie będzie jadł cytuje mojego męża śmierć głodowa jak w Oświęcimiu, poszłam po kostki lodu dla mojego TŻ do coli i co ?
I robił sobie kanapki 🤣
Kogo on oszukiwać chce

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Haha jaki dzban sorry ale mnie rozwalil szantaz to byl xd

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 13:42   #273
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Nieudany 🤣🤣 no zachowuje się jak dzieciak

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 13:43   #274
smileska
Zadomowienie

Karolkowa dla mnie to smieszne wszystko. Wiem ze nie jest to zabawne ale jednak troche jest ... on bedzie dreczyl was a wy jego. 3 doroslych ludzi ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 13:49   #275
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Karolkowa dla mnie to smieszne wszystko. Wiem ze nie jest to zabawne ale jednak troche jest ... on bedzie dreczyl was a wy jego. 3 doroslych ludzi ...

Szczerze mowiac zgadzam sie, nie dalabym rady psychicznie tak zyc. W ogole mieszkanie/dom powinno byc taka swiatynia, gdzie mozna wypoczac bez stresow i nie dalabym rady wracac do domu do skloconej rodziny albo sfoszonego partnera, ktory robilby mi pretensje o wszystko :p Autentycznie wolalabym juz mieszkac sama.
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 13:55   #276
smileska
Zadomowienie

Macie tak dziewczyny ze jak dluzej cos robicie, nie wiem hmm np sprzatacie chocby to potem twardnieje Wam na jakis czas np. Godzine brzuch ale tylko od pepka w dół i jest jak kamien i ciągnie w dół i czujecie dyskomfort w kroczu jakby ktos ten brzuch probowal przez krocze wyciagnac? Ja mam tak często jak tylko cos robie, ale dzis po sprzataniu juz dluzszy czas trzyma mnie to uczucie
Az chodze zgarbiona i ledwo prysznic wzielam ... teraz leżę i juz sama nie wiem czy powinnam to zglosic czy nie?

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-08-29, 13:57   #277
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Macie tak dziewczyny ze jak dluzej cos robicie, nie wiem hmm np sprzatacie chocby to potem twardnieje Wam na jakis czas np. Godzine brzuch ale tylko od pepka w dół i jest jak kamien i ciągnie w dół i czujecie dyskomfort w kroczu jakby ktos ten brzuch probowal przez krocze wyciagnac? Ja mam tak często jak tylko cos robie, ale dzis po sprzataniu juz dluzszy czas trzyma mnie to uczucie
Az chodze zgarbiona i ledwo prysznic wzielam ... teraz leżę i juz sama nie wiem czy powinnam to zglosic czy nie?

Tez tak mam jak cos robie albo dluzej chodze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-29, 13:59   #278
dews
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie twardnieje, jak jestem zmeczona i sie orobie. A z tym kroczem, to nie do konca takie odczucie mam, ale to wspominalam wczesniej. Czuje czasem taki bol, ale to bardziej jakby sciegna zzewnatrz, w srodku nie odczuwam zadnego dyskomfortu, chociaz odpukac odkad cwiczylam w poniedzialek, nie boli mnie absolutnie nic. Kiedy masz jakas wizyte? Zawsze warto wspomniec lekarzowi
Stary 2018-08-29, 14:03   #279
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
smileska jak dobrze pojdzie, to nie bedziesz musiala butli uzywac

Boze dziewczyny zjadlam chlopski garnek i tak mnie brzuch cisnie, ze nie moge siasc prosto, bo sie dusze
Mialam na weekend na obiady pychotka

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

Mam tak od 2 tygodni dochodzi do tego jeszcze bol jak na miesiaczke

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 14:03   #280
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tylko wrażenie, że mój brzuch waży tone, jest twardszy ale żadnego bólu czy ciągnięcia nie czuje...

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 14:05   #281
Vicarika
Zakorzenienie

Odebralam wyniki , jest lepiej ale nie za dobrze , wazne ze rosnie . 2 tygodnie temu mialam 10,4 dzisiaj 10,7 wiec idzie w gore . Wogole ja mam tak ze zrobie siusiu a po chwili i tak popuszczam w majtki nawet nie czuje tego :-/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-29, 14:20   #282
smileska
Zadomowienie

To troche mnie uspokoilyscie.
Dews wizyte mialam wczoraj ale nie pomyslalam zeby o tym powiedzieć teraz mam 14 wrzesnia.
Dzwonilam dzis do zusu zapytac kiedy dostane pieniądze ... i wyobrazcie sobie ze mój szef wspanialy od 7 sierpnia jeszcze im l4 mojego nie dostarczyl wiec oni w zusie nawet nie wiedza ze powinni mi zrobic przelew w ten sposob powinnam wypłatę dostac w dniu wczorajszym a dostane pewnie pod koniec wrzesnia ... on poprzedniego l4 jeszcze nie dostarczyl a ja juz ponioslam kolejne... świetnie

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-08-29, 14:27   #283
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cześć

Ja dzisiaj aktywnie: rano zaliczyłam aerobic dla ciężarnych na basenie, zaś przed chwilą skończyłam zmywać podłogi w mieszkaniu. Wcześniej ćwiczyłam sama z Natalia Gacką (ma programy dla ciężarówek), potem dowiedziałam się że basen dla przyszłych mam jest bezpłatny i nie wyobrażam sobie teraz dnia bez tego :-D Zajęcia są prowadzone w umiarkowanym tempie, poza tym można spotkać się z innymi dziewczynami i poplotkowac. Ponadto staram się dużo spacerować

Mam do Was pytanie: zakupilyscie już laktatory? Może polecacie konkretne modele?

I jeszcze jedno do fiole : co sprawdza się u Ciebie na pierwszą kolacje? Czekam na wizytę u diabetologa, ale mam glukometr i staram się sama to kontrolować.

dews bardzo ładnie wyglądasz Ciąża Ci służy :-D podobny brzuch miałam w 6 miesiącu.
Stary 2018-08-29, 14:44   #284
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Cześć

Ja dzisiaj aktywnie: rano zaliczyłam aerobic dla ciężarnych na basenie, zaś przed chwilą skończyłam zmywać podłogi w mieszkaniu. Wcześniej ćwiczyłam sama z Natalia Gacką (ma programy dla ciężarówek), potem dowiedziałam się że basen dla przyszłych mam jest bezpłatny i nie wyobrażam sobie teraz dnia bez tego :-D Zajęcia są prowadzone w umiarkowanym tempie, poza tym można spotkać się z innymi dziewczynami i poplotkowac. Ponadto staram się dużo spacerować

Mam do Was pytanie: zakupilyscie już laktatory? Może polecacie konkretne modele?

I jeszcze jedno do fiole : co sprawdza się u Ciebie na pierwszą kolacje? Czekam na wizytę u diabetologa, ale mam glukometr i staram się sama to kontrolować.

dews bardzo ładnie wyglądasz Ciąża Ci służy :-D podobny brzuch miałam w 6 miesiącu.
Clara super, ze jestes taka aktywna Cwiczylam chwile z Natalia, ale jakos zawsze wracam do mojego zestawu cwiczen. Dolacz do nas do grupy na facebooku, tam mamy watek o cwiczeniach i rozne inne

Ja mam juz laktator elektryczny, bo udalo mi sie upolowac za grosze, ale polecic jeszcze nie moge, bo wiadomo- nie uzywalam.

Dziewczyny wczesniej pisalam, ze wczoraj wracalam sie co 5 sek do ubikacji.. wlasnie do mnie tz zadzwonil ze on o mnie mysli caly dzien czy nie mam cos z pecherzem, ze tak biegalam wczoraj i czy dzisiaj lepiej i moze powinnam isc do lekarza Ale kazalam mu sobie wyobrazic, ze ktos go workiem cukru po pecherzu oklada i chyba do niego dotarlo, ze to normalne. Haha Sara nawet twoja historie z rurka przytoczylam i sie smial
Stary 2018-08-29, 14:46   #285
jajoanka
Zakorzenienie

Ja dzis znowu nadaje z tego niewygodnego krzesla z poczekalni u diabetologa... dzis jestem tu kontrolnie i oby wszystko wyszlo okej, bo juz nie chce tu przychodzic :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 14:49   #286
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja dzis znowu nadaje z tego niewygodnego krzesla z poczekalni u diabetologa... dzis jestem tu kontrolnie i oby wszystko wyszlo okej, bo juz nie chce tu przychodzic :-P

Mam przeczucie,że wyjdziesz zadowolonapo kontroli i bedziesz mogła zjeść pyszna jagodzianke

Edytowane przez CLARA_F
Czas edycji: 2018-08-29 o 14:50
CLARA_F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 14:56   #287
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Mam przeczucie,że wyjdziesz zadowolonapo kontroli i bedziesz mogła zjeść pyszna jagodzianke
E tam jagodzianke, od razu marsa se kupie, albo loda, poki jeszcze jest cieplo

Juz po ostatniej wizycie poszalalam, 2 razy pieklam babeczki :-P I nawet kilka zjadlam Musi byc dobrze!

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 15:05   #288
sara3008
Zakorzenienie

Mam dziś chyba gorszy dzień... Jakiś czas temu spotkałam stara znajoma, zapytała na kiedy mam termin i stwierdzila, że mam spory brzuch... Dziś spotkałam ja znowu i zapytała kiedy rodze-odpowiedzilam, że za około 2 miesiące, na co ona oczy ze serioooo? Wyglądam jakby miało być już, taki ogromny brzuch, pewnie dużo jem... No i w☠☠☠☠ilo mnie to,wiec odpowiedziałam jej, że ona chyba też skoro 3 miesiące temu urodziła a nadal wygląda jakby miała tam dziecko... Wiem, że nie powinnam tak mówić, bo sama pamiętam że pociązowy brzuch trochę czasu nosiłam, ale ☠☠☠☠a mać... Takie teksty? Naprawdę nigdy nie zrozumiem ludzi, a tym bardziej kobiet, które same były w ciąży i rzucają takimi tekstami... Tak się poirytowalam, że zrobię gofry! O! Nazre się i nie będę się wkurzać, że mam duży brzuch

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 15:06   #289
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Mam dziś chyba gorszy dzień... Jakiś czas temu spotkałam stara znajoma, zapytała na kiedy mam termin i stwierdzila, że mam spory brzuch... Dziś spotkałam ja znowu i zapytała kiedy rodze-odpowiedzilam, że za około 2 miesiące, na co ona oczy ze serioooo? Wyglądam jakby miało być już, taki ogromny brzuch, pewnie dużo jem... No i wilo mnie to,wiec odpowiedziałam jej, że ona chyba też skoro 3 miesiące temu urodziła a nadal wygląda jakby miała tam dziecko... Wiem, że nie powinnam tak mówić, bo sama pamiętam że pociązowy brzuch trochę czasu nosiłam, ale a mać... Takie teksty? Naprawdę nigdy nie zrozumiem ludzi, a tym bardziej kobiet, które same były w ciąży i rzucają takimi tekstami... Tak się poirytowalam, że zrobię gofry! O! Nazre się i nie będę się wkurzać, że mam duży brzuch

Moze dowalajac Tobie chciala sie dowartosciowac , ale cos jej nie wyszlo

Stary 2018-08-29, 15:07   #290
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Posprzatalam cale mieszkanie i nawet spakowalam torbę do szpitala ... tak pobieznie no ale jednak. Jedyne czego tam brakuje to kosmetyczki, ciapów, wody i jedzenia nawet sztucce juz zapakowalam i papier 🤣 nie bardzo wiedzialam jakie ubranka pakować, czy 56 czy 62. Czy body i pajac wystarcza? Ile czapeczek? Ile tetry? Kocyk potrzebny? Czy sam rożek wystarczy? Skarpetki? Niedrapki? Ponioslo mnie z ta torba ale ze ukladalam w szafie i leżała taka bezwiedna to ja spakowalam od razu ..m

Ja Spakowałam ciuszki na 56 i zestawy robiłam z body krótki rękaw + pajac, a drugi rodzaj to body długi rękaw i śpioszki mam też 2 czapeczki, 2 pary skarpet i jedne niedrapki na wszelki wypadek. Jak coś to zawsze TŻ może coś przywieźć bo 12 km do szpitala to nie jest dużo
Cytat:
Dziewczyny! Mam problem! Siedzę z młodym na placu zabaw i mówię mu, że musimy iść do domu, a on mi ucieka! A cały problem polega na tym, że mam tak pełny pęcherz, że boje się że jak wstanę to popuszczę!

Najważniejsze że sytuacja opanowana Chociaż coraz trudniej w moim przypadku opanować pęcherz
Cytat:

Jak jestem w danym dniu zbyt aktywna to mam kamień zamiast brzucha ale po odpoczynku przechodzi na szczęście. Od 2- 3 dni tylko leżę, a i tak mam twardnienia

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 15:08   #291
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja mam wizytę i we wtorek u diabetolog i zobaczymy co mi powie..
Powoli zbieram się do domu.
Nie chce mi się

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-08-29, 15:10   #292
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dziś chyba gorszy dzień... Jakiś czas temu spotkałam stara znajoma, zapytała na kiedy mam termin i stwierdzila, że mam spory brzuch... Dziś spotkałam ja znowu i zapytała kiedy rodze-odpowiedzilam, że za około 2 miesiące, na co ona oczy ze serioooo? Wyglądam jakby miało być już, taki ogromny brzuch, pewnie dużo jem... No i wilo mnie to,wiec odpowiedziałam jej, że ona chyba też skoro 3 miesiące temu urodziła a nadal wygląda jakby miała tam dziecko... Wiem, że nie powinnam tak mówić, bo sama pamiętam że pociązowy brzuch trochę czasu nosiłam, ale a mać... Takie teksty? Naprawdę nigdy nie zrozumiem ludzi, a tym bardziej kobiet, które same były w ciąży i rzucają takimi tekstami... Tak się poirytowalam, że zrobię gofry! O! Nazre się i nie będę się wkurzać, że mam duży brzuch

Hahah przepaszam ale nie moge ladnie jej dowalilas sara nie przypuszczalabym, ze taka wredota z ciebie swoja droga sie nie dziwie, ze cie wkurzyla takim gadaniem tym bardziej zebsama w ciazy byla niedawno.. zeby to on nas zalezalo w jakim tepie i jak bardzo te nasze brzuszki rosna... a jedz gofry na zdrowie!

Stary 2018-08-29, 15:12   #293
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dziś chyba gorszy dzień... Jakiś czas temu spotkałam stara znajoma, zapytała na kiedy mam termin i stwierdzila, że mam spory brzuch... Dziś spotkałam ja znowu i zapytała kiedy rodze-odpowiedzilam, że za około 2 miesiące, na co ona oczy ze serioooo? Wyglądam jakby miało być już, taki ogromny brzuch, pewnie dużo jem... No i wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ilo mnie to,wiec odpowiedziałam jej, że ona chyba też skoro 3 miesiące temu urodziła a nadal wygląda jakby miała tam dziecko... Wiem, że nie powinnam tak mówić, bo sama pamiętam że pociązowy brzuch trochę czasu nosiłam, ale â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a mać... Takie teksty? Naprawdę nigdy nie zrozumiem ludzi, a tym bardziej kobiet, które same były w ciąży i rzucają takimi tekstami... Tak się poirytowalam, że zrobię gofry! O! Nazre się i nie będę się wkurzać, że mam duży brzuch

Ja pierdziele ludzie to wstydu nie maja takie rzeczy mowic :// Co ma brzuch ciazowy do tego co sie je?

Dziewczyny skladam list w pracy o urlop macierzynski i bede probowala wytrzymac do listopada.. Najwyzej urodze w pracy, trudno
Tzn mam jeszcze 2,5 tygodnia urlopu, wiec w sumie praca do polowy pazdziernika

Edytowane przez dews
Czas edycji: 2018-08-29 o 15:13
Stary 2018-08-29, 15:13   #294
Vicarika
Zakorzenienie

Ale mnie dzisiaj huj wkurzyl , tak sie parkuje przed szpitalem ... Na caly chodnik :-/ IMG_20180829_161236_231.jpg

Stary 2018-08-29, 15:38   #295
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. wrzucilam ten link pod moim komentarzem na fb odnosnie kosmetykow ale do konca nie przeczytalam tylko tak powierzchownie bo widzialam, ze chodzi o sklad dokladny i opis tego skladu. Wiadomo, ze na etykiecie wypisany jest sklad od najwiekszego procentowo do najmniejszego - nie analizowalam tego jesli chodzi o sudcrem dokladnie, ale po przeczytaniu tego dokladnie zamarlam... alergeny alergienami, ale ostatnia rzecz zwalila mnie z nog. Udostepniam tu jakby ktos nie mial fb badz tez pominal odpowiedzi na komentarze. Nie jestem antysudocremowa bo jak mowilam sama uzywalam i mam nawet w domu. Zostawiam wam do analizy naprawde warto przeczytac...

http://bobosklad.pl/sudocrem-analiza-skladu/

''

Tam jest mikro stężenie tego BHA i to rakotwórcze działanie tak naprawdę w organizmie czlowieka robi spustoszenie, gdy jest dodawany do żywności, kiedy jest w kosmetyku nakladany na skórę nie ma praktycznie przenikalności i jak pisalam jest go mikro mało.

BHA jest problemem gdy w jedzeniu doroslych i dzieci występuje bo ten konserwant jest do zywnosci tez dodawany, no to wtedy to działanie rakotwórcze to problem, niz swosowany w jakiejs emulsji na skórę, takze spoko, nie ma co dramatyzować.

Ale jak chcecie hiper produkty o dobrym składzie gojące, łagodzące na odparzenia pieluszkowe, kontaktowe zapalenie skóry czy po prostu na gojenie się rany po cięciu cesarkim czy nawet gojeniu miejsc intymnych to genialny jest Cicavit z SVR, goi super i dziala antybakteryjnie i mozna go na blony sluzowe stosowac albo troszke starszej generacji Dermalibur.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Ja Spakowałam ciuszki na 56 i zestawy robiłam z body krótki rękaw + pajac, a drugi rodzaj to body długi rękaw i śpioszki mam też 2 czapeczki, 2 pary skarpet i jedne niedrapki na wszelki wypadek. Jak coś to zawsze TŻ może coś przywieźć bo 12 km do szpitala to nie jest dużo Najważniejsze że sytuacja opanowana Chociaż coraz trudniej w moim przypadku opanować pęcherz Jak jestem w danym dniu zbyt aktywna to mam kamień zamiast brzucha ale po odpoczynku przechodzi na szczęście. Od 2- 3 dni tylko leżę, a i tak mam twardnienia

Aneta a który jesteś teraz tc?
Pytam bo mam to samo i przy tym tą skracającą szyjkę nieszczęsną co grozi przedwczesnym , biorę no spe forte bo tak mi polecono na to twardnienie bo ponoć nie za dobrze jak się utrzymuje tak bo to skurcz macicy
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 15:39   #296
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
''

Tam jest mikro stężenie tego BHA i to rakotwórcze działanie tak naprawdę w organizmie czlowieka robi spustoszenie, gdy jest dodawany do żywności, kiedy jest w kosmetyku nakladany na skórę nie ma praktycznie przenikalności i jak pisalam jest go mikro mało.

BHA jest problemem gdy w jedzeniu doroslych i dzieci występuje bo ten konserwant jest do zywnosci tez dodawany, no to wtedy to działanie rakotwórcze to problem, niz swosowany w jakiejs emulsji na skórę, takze spoko, nie ma co dramatyzować.

Ale jak chcecie hiper produkty o dobrym składzie gojące, łagodzące na odparzenia pieluszkowe, kontaktowe zapalenie skóry czy po prostu na gojenie się rany po cięciu cesarkim czy nawet gojeniu miejsc intymnych to genialny jest Cicavit z SVR, goi super i dziala antybakteryjnie i mozna go na blony sluzowe stosowac albo troszke starszej generacji Dermalibur.
No wiadomo, ze nie ma tego duzo. Rozumiem, ze okreslenie "uzyjesz sudcremu to twoje dziecko moze miec raka" jest na wyrost, ale sam fakt, ze produkty stosowane u noworodkow powinny byc jak najbardziej naturalne nie mozemy zaprzeczyc. Pomijajac ten skladnik niby rakotworczy - zobacz ile jest alergienow w tym, a to tez nie jest ok. Sam fakt, ze nawet przy tak malym stezeniu musza byc podawane na opakowaniu produktow daje do myslenia przynajmniej mi.. ale ja rezygnuje z sudocremu tylko i wylacznie dlatego, ze mi sie nie sprawdzil przy pierwszym dziecku zeby nie bylo choc nadal sporo osob go poleca

Stary 2018-08-29, 15:42   #297
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dziś chyba gorszy dzień... Jakiś czas temu spotkałam stara znajoma, zapytała na kiedy mam termin i stwierdzila, że mam spory brzuch... Dziś spotkałam ja znowu i zapytała kiedy rodze-odpowiedzilam, że za około 2 miesiące, na co ona oczy ze serioooo? Wyglądam jakby miało być już, taki ogromny brzuch, pewnie dużo jem... No i w☠☠☠☠ilo mnie to,wiec odpowiedziałam jej, że ona chyba też skoro 3 miesiące temu urodziła a nadal wygląda jakby miała tam dziecko... Wiem, że nie powinnam tak mówić, bo sama pamiętam że pociązowy brzuch trochę czasu nosiłam, ale ☠☠☠☠a mać... Takie teksty? Naprawdę nigdy nie zrozumiem ludzi, a tym bardziej kobiet, które same były w ciąży i rzucają takimi tekstami... Tak się poirytowalam, że zrobię gofry! O! Nazre się i nie będę się wkurzać, że mam duży brzuch

Nie przejmuj się, niepotrzebnie malucha stresujesz zjedz gofry z dokładka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-29, 15:48   #298
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Mlody tez mi wczesniej w poprzek lezal i pchal sie na prawo a kopal po lewej stronie. A teraz sama niewiem, bo dzisiaj czuje nad pepkiem, wczoraj w pecherzu.. Ale za 2 tygodnie skan, zerkne jak to dziecie sie ulozylo/.

Wiem, ze latwo nam mowic, ale moze nie czytaj o tym zoladku, tylko niepotrzebnie sie nakrecisz, a stres powoduje spiecie miesni i mniejszy przeplyw tlenu do lozyska, takze wypoczywaj, oddychaj gleboko i czekaj na kolejne badanie, na pewno okaze sie, ze wszystko jest ok.

Dzisiaj pani w sklepie mi powiedziala, ze mam sliczny brzuszek i jak na 7 miesiac to jestem malutka.. ja nie wiem czy ci ludzie mi to z litosci mowia czy co, bo malutka to ja na pewno nie jestem
Załącznik 7632566
Ślicznie wyglądasz

Stary 2018-08-29, 16:01   #299
lady isss
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze podpowiedzcie ktora butelke wybrac? Widzialam takie przypominajace piers z aventa albo tommy tipe. Macie moze swierzsze mamusie doswiadczenie z tymi butelkami? Albo ktoras z obecnych i przyszlych slyszala? Ktos polecal? Bo nie wiem

Stary 2018-08-29, 16:03   #300
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze podpowiedzcie ktora butelke wybrac? Widzialam takie przypominajace piers z aventa albo tommy tipe. Macie moze swierzsze mamusie doswiadczenie z tymi butelkami? Albo ktoras z obecnych i przyszlych slyszala? Ktos polecal? Bo nie wiem

Avent natural , moja siostra miesiac karmila z butli i bez problemu przeszla na piers , janz corka bylam wierna aventowi do 10 miesiaca . Pozniej odpiscilam bo buteka jedna 40 zł :-/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości