Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-29, 09:40   #211
malinkowa00
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny.

Ja dzisiaj w troche lepszym humorze, dzieki! Po prostu ostatnio martwie sie troche o kase bo mielismy duzo wydatkow, a zaraz zostane bez wyplaty na rok i troche mi sie to straszne wydaje. Tzn mamy troche oszczednosci, ale wiadomo, ze wolalabym miec jakis zapas na koncie. Z drugiej strony czasami wydaje mi sie, ze za duzo od siebie wymagam, bo w sumie mam dopiero 27 lat, a udalo mi sie juz kupic dom, cos odlozyc, dziecko w drodze.. Moze warto docenic to co sie ma, zamiast ciagle martwic co bedzie?

Do tego wczoraj jezdzilam za farba i pozniej za przewijakiem i bylam w domu kolo 20 a wyjechalam o 7 rano, wiec jak sie polozylam do lozka, to bylam taka zmeczona, ze nie moglam zasnac, bo wszystko mnie bolalo. Ale kupilam ten przewijak, bardzo ladny i dalam tylko £15 wiec chociaz jeden plus
Jeszcze mlody sie przekrecil i tak go mniej czuje, chociaz kopie po pecherzu, wiec wiem, ze jest ok, ale jakos wczesniej czulam takie rozpychanie i tekno za tym troche

Karolkowa mega wspolczuje sytuacji. Rozumiem, ze wsadziliscie duzo kasy, ale tez i czasu. Ciezko teraz tak zyc z kims, kto nie tylko tego nie docenia, a jeszcze ma pretensje. Musicie jednak zadbac pod wzgledem prawnym, zebyscie mieli prawa do tej wlasnosci kiedys, skoro wsadzacie tyle hajsu w to..

Jajoanka piekny kocyk<3
Pochwal sie imieniem!

Malinkowo jak czujesz mloda teraz, jak juz lezy glowka w dol? Wypytuje wszystkich, bo sama probuje odgadnac, jak mlody lezy odkad sie przekrecil
Dews do tej pory czułam ją po bokach, czasem to miałam wrażenie że wyciąga ręce i nogi jednocześnie i tak mnie rozciągała wszerz. Jak kładłam rękę na górę brzucha to nie czułam, tylko tak bardzo po lewej i bardzo po prawej. A od paru dni czuję ją zaraz pod cyckami i na samym samym dole jak ciśnie mnie w dół. I kształt brzucha chyba mam trochę inny.

Mogłaby juz tak pozostać ale wiadomo że jak zechce to się znów przekręci.

Spać nie mogłam i czytałam w internecie o tym żołądku. Po co po co po co po co

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
malinkowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 09:44   #212
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinkowa00 Pokaż wiadomość
Dews do tej pory czułam ją po bokach, czasem to miałam wrażenie że wyciąga ręce i nogi jednocześnie i tak mnie rozciągała wszerz. Jak kładłam rękę na górę brzucha to nie czułam, tylko tak bardzo po lewej i bardzo po prawej. A od paru dni czuję ją zaraz pod cyckami i na samym samym dole jak ciśnie mnie w dół. I kształt brzucha chyba mam trochę inny.

Nawet jakbys mogla spac to , to jest silniejsze ale wiadomo ze bardziej sie zdolujemy niz to jest warte .

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Ja w lipcu przedłużałam umowę w t mobile i jeszcze żadnego poprawnego rachunku nie dostałam

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Dostałam wypłatę Całe 800 zł Reszta a przyjść z Zusu w ciągu 30 dni. Nic nie poszaleje Zapłacę za fotelik, angielski i nic mi nie zostanie
Ja tak mialam z play , i to byl moj pierwsz i ostatni abonament - nigdy wiecej !

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 09:49   #213
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:

Mlody tez mi wczesniej w poprzek lezal i pchal sie na prawo a kopal po lewej stronie. A teraz sama niewiem, bo dzisiaj czuje nad pepkiem, wczoraj w pecherzu.. Ale za 2 tygodnie skan, zerkne jak to dziecie sie ulozylo/.

Wiem, ze latwo nam mowic, ale moze nie czytaj o tym zoladku, tylko niepotrzebnie sie nakrecisz, a stres powoduje spiecie miesni i mniejszy przeplyw tlenu do lozyska, takze wypoczywaj, oddychaj gleboko i czekaj na kolejne badanie, na pewno okaze sie, ze wszystko jest ok.

Dzisiaj pani w sklepie mi powiedziala, ze mam sliczny brzuszek i jak na 7 miesiac to jestem malutka.. ja nie wiem czy ci ludzie mi to z litosci mowia czy co, bo malutka to ja na pewno nie jestem
IMG_1535532566.148107.jpg
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 09:49   #214
sara3008
Zakorzenienie

Ja mam w plusie, w mixie już od 14 lat :P Nigdy żadnych problemów z siecią nie miałam, a jedyne co mnie wkurza, to to że dla stałych klientów przedłużających umowę mają takie słabe oferty :/
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 09:50   #215
jajoanka
Zakorzenienie

Dziewczyny! Dzieki za wszystkie komplementy o moim kocyku Ja jestem z niego mega dumna... ale boje sie zaprezentowac go mamie, bo pewnie powie, ze cos slabo wyszlo. Ale trudno, to moja pierwsza taka duza praca szydelkowa i ile sie narobilam to moje. Moge wam pokazac jakie robilam kapciuszki dla dzidzi (jak jeszcze nie wiedzialam, ze bede miala dzidzie). Rozwazam zrobienie takiej pary w odpowiednim kolorze

Co do imienia... mysle, ze jeszcze z miesiac i sie oswoje. Musze sie sama przyzwyczaic, a pozniej puszcze to info w swiat Na pewno Wam zdradze

Ja dzis w domu, po sniadanku, popralam koszule meza, zmiotlam klaki psa, teraz chwila odpoczynku i siadam do kompa. Jeszcze dzis chce zalatwic kupno nowych cycnikow, lekarza i prasowanie. Oby starczylo sil!

Milego dnia wszystkim!

IMG_20180829_104847.jpegIMG_20180829_104926.jpegIMG_20180829_104939.jpeg

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 09:51   #216
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dzieki za wszystkie komplementy o moim kocyku Ja jestem z niego mega dumna... ale boje sie zaprezentowac go mamie, bo pewnie powie, ze cos slabo wyszlo. Ale trudno, to moja pierwsza taka duza praca szydelkowa i ile sie narobilam to moje. Moge wam pokazac jakie robilam kapciuszki dla dzidzi (jak jeszcze nie wiedzialam, ze bede miala dzidzie). Rozwazam zrobienie takiej pary w odpowiednim kolorze

Co do imienia... mysle, ze jeszcze z miesiac i sie oswoje. Musze sie sama przyzwyczaic, a pozniej puszcze to info w swiat Na pewno Wam zdradze

Ja dzis w domu, po sniadanku, popralam koszule meza, zmiotlam klaki psa, teraz chwila odpoczynku i siadam do kompa. Jeszcze dzis chce zalatwic kupno nowych cycnikow, lekarza i prasowanie. Oby starczylo sil!

Milego dnia wszystkim!

Załącznik 7632571Załącznik 7632576Załącznik 7632581

piekne papciuszki <3
Co ta twoja mama tak cie krytykuje?
Stary 2018-08-29, 09:57   #217
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
piekne papciuszki <3
Co ta twoja mama tak cie krytykuje?
Bo ona sama duzo robi - szaliki, czapki, swetry, koce, przytulanki. Na drutach, na szydelku - co chcesz. Chyba myski, ze jak ona potrafi, to ja tez zrobie tak dobrze... a ja sie dopiero ucze :-P
Ona zawsze miala co do mnie duze wymagania. Siostry nie cisnela, ale mnie bardzo... pamietam jak przychodzilam np. z 5 ze szkoly a ona do mnie "A czemu nie 6?" Takze tego... a to byla podstawowka! Dobrze, ze na etapie gimnazjum jakos przestala ingerowac... w sumie nie musiala, bo zawsze mi dobrze szlo.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

No ale, co bylo to bylo. Uwazam, ze dzieki temu mam w miare mocna dupe i psyche :-P Jednak cos tam mnie "uksztaltowalo"... moze wlasnie ta krytyka popycha mnie teraz do przodu?

Stary 2018-08-29, 10:01   #218
lady isss
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Karolkowa, a moze jest opcja zrobienia osobnego wejscia w przyszlosci? Jak ten glus jest nauczony ze wszystko jest na jego i nawet matla go broni to po jej smierci bedzie dalej sie szarogesil a jeszcze zniszczy to co wyscie zrobili. Smaileska ma racje musze przyznac, choc tez wolalabym miec nadzieje, ze bedzie inaczej.

Moj stary ( nie... to nie jest ojciec, nie mowie do niego "tato" i nic mu nie zawdzieczam procz zniszczonego dziecinstwa ) dostal dom po swoich rodzicach a moich dziadkach. Juz po rozstaniu z moja mama zamieszkal ze swoja mama w tym domu. Ta ltora go zawsze bronilo. Babcia po operacji wyciecia guzow juz z lozka nie wstala. On jako syn powinien o nia zadbac bo nikogo wiecj nie miala. Z ojcem zamieszkal moj brat i dopoki babcia zyla to jakos to bylo. Moj brat - wtedy gowniarz ginazjum - szkola srednia dbal o babcie, przygotowywal posilki i ja myl. Ojciec mial to w dupie. Po smierci babci stczyl sie totanie. Chla cale zycie. W koncu stracil prace a do innej juz nie poszedl. Dziadkowie mieli kawalerke na wynajem ktora w koncu sprzedali i za ye pieniadze wyremontowali i umeblowali od nowa cay dom. W tym momecie dom to rudera. Dom jest nieogrzewany od bardzo dlugiego czasu, mury pekaja, w domu odbywaja sie libacje meneli ktorzy sraja i szczaja po katach. Stary stoczyl sie na dno i jest zwylkym menelem - tak, dokladnie takim jakich mozna spotkac na dworcach czy pod sklepami nie utrzymuje z nim kontaktu a spadku sie zrzekne bo nie dosc ze remont tego domu nie wiem czy jest wgl mozliwy to pewnie jeszcze jest rak zadluzony ze nawet sie to nie oplaca - nawetnie chce wiedziec. Myslisz ze glod, mieszkanie zima w bez ogrzewania z potlucznymi oknami, zawigoconymi scianami i w syfie go czehos nauczylo?? Nie.. wiem, ze to juz naprawde taki hardkorowy przypadek, ale uwierz, ze na poczatku tez tak nie bylo. Chlal, lal, odpierdalal maniany, nie raz przepil wszystkie pieniadze, ze nie bylo za co zyc, ale pracowal.

Powiedzialam, ze moje dziecko nigdy nie bedzie patrzylo na to na co ja patrzylam przez 16 lat. Jej ojciec tez zaczal pic. Nie moge powiedzec bo moj niedoszly tesc zawsze stawal w mojej obronie i nie raz poszarpal sie z Arkiem. Pil duzo - nie bylo dnia bez 6-8 piw. Znosilam to bo mialam przy boku osoby ktore jakos staraly sie ratowc sytuacje.. ale jak mnie uderzyl to byl koniec.. wieie jak to terazwyglada? Dalej chleje. Nie pracuje. Jego obecna partnerka powiedziala ze nawet jak ma jakas prace ogarnieta to sie w niej nie stawia bo nie jest w stanie po poprzednim dniu libacji. Wyzywa ja, jej corke, matke - wszystich. Cala rodzina przeprowadzila sie do anglii do jego siostry, tzn rodzice i brat i sie od niego odcieli. Jak myslicie? Skonczy jak moj ojciec? Tez zawsze chodzil bo przeciez on jest panem swiata, najmadrzejszym, najprzystojniejszym i on ma! Tia..

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 10:23   #219
malinkowa00
Raczkowanie

Cytat:
Mlody tez mi wczesniej w poprzek lezal i pchal sie na prawo a kopal po lewej stronie. A teraz sama niewiem, bo dzisiaj czuje nad pepkiem, wczoraj w pecherzu.. Ale za 2 tygodnie skan, zerkne jak to dziecie sie ulozylo/.

Wiem, ze latwo nam mowic, ale moze nie czytaj o tym zoladku, tylko niepotrzebnie sie nakrecisz, a stres powoduje spiecie miesni i mniejszy przeplyw tlenu do lozyska, takze wypoczywaj, oddychaj gleboko i czekaj na kolejne badanie, na pewno okaze sie, ze wszystko jest ok.

Dzisiaj pani w sklepie mi powiedziala, ze mam sliczny brzuszek i jak na 7 miesiac to jestem malutka.. ja nie wiem czy ci ludzie mi to z litosci mowia czy co, bo malutka to ja na pewno nie jestem
Załącznik 7632566
Dziewczyno ja tak wygladalam 4miesiące temu nikt więc Ci tego komplementu nie mowi z litości, serio!

Tłumaczę sobie że na pewno wszystko jest ok z tym żołądkiem no bo jakby coś miałoby być nie tak to już wcześniej ktoś by chyba zauważył? W necie piszą że może to być przełyk niepołączony z żołądkiem albo przełyk niedrożny. No ale obstawiam że mała była na czczo po prostu nie dopuszczam innej myśli

Stary 2018-08-29, 10:28   #220
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno ja tak wygladalam 4miesiące temu nikt więc Ci tego komplementu nie mowi z litości, serio!

Tłumaczę sobie że na pewno wszystko jest ok z tym żołądkiem no bo jakby coś miałoby być nie tak to już wcześniej ktoś by chyba zauważył? W necie piszą że może to być przełyk niepołączony z żołądkiem albo przełyk niedrożny. No ale obstawiam że mała była na czczo po prostu nie dopuszczam innej myśli

Na pewno! Te dzieci nas lubia tak chyba straszyc, albo sie przestaja ruszac na pol dnia, albo cos zaslonia na usg i potem strach, ze cos nie tak Niedlugo okaze sie, ze wszystko ok i cora zdrowa <3 Widze, ze masz usg dzien przede mna, jeszcze tylko kilka dni !
Stary 2018-08-29, 10:34   #221
malinkowa00
Raczkowanie

Niee, mam ginekologa wtedy tylko

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A czy którąś z Was ma wskazania do wzięcia immunoglobiny?

Stary 2018-08-29, 10:36   #222
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, mam ginekologa wtedy tylko

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A czy którąś z Was ma wskazania do wzięcia immunoglobiny?

Ginekolog nie robi ci usg na wizycie ?;>
Stary 2018-08-29, 10:40   #223
malinkowa00
Raczkowanie

Cytat:
Ginekolog nie robi ci usg na wizycie ?;>
Nie. Daje mi skierowanie i robię sama a potem do niego z wynikami. Nie pytaj nawet

Stary 2018-08-29, 10:47   #224
smileska
Zadomowienie

Dews ja tak jak Ty teraz wyglądasz to wygladalam przed ciążą 🤣 takze tylko pozazdroscic ja jestem 3 x taka jak Ty. Po wczorajszym wazeniu nie mam złudzeń ze skonczy sie na 20 kg. Na bank dobije do 25 bo juz mam 16 kg na plusie, a więc waga wczoraj wskazała 80 kg masakra jakaś. Pół biedy jakby naprawde szło wszystko w brzuch, a tu idzie w brzuch, w dupe, w uda i o dziwo w podbródek
Malinkowa napewno jest wszystko w porządku, wiem ze my tutaj mozemy sobie pogadac a tak naprawdę Ty odczujesz ulge jak juz wszystko sprawdzą, tak wiec trzymamy kciuki zeby bylo okej ☺
Karolkowa ladujecie pieniądze w coś co nie jest Wasze i moze nigdy Wasze nie będzie. W cos co w przyszłości moze Wam sie odbic potężna czkawką. Teoretyzujac czysto wasz konflikt bedzie tylko narastal latami, na chrzciny nie przyjdzie, na święta będziecie patrzec na siebie spod byka, a kiedys jak zabraknie rodzicow to co nie zaprosisz go na wigilie tylko bedzie siedzial w drugiej czesci domu? A jak bedzie Wam robil na zlosc? Urządzal imprezy, popijawy albo spraszal kogos do domu? A jak rodzice przepisza na Was oboje i on nie bedzie zamierzał odpuscic to Ty ze swoja rodzina, dzieckiem bedziesz cale zycie w stresie męczyć sie z dziadem za ścianą? To tylko moje przemyślenia. To Wasze życie ale w zyciu bym na taki uklad nie poszla. Moj TZ tez ma brata takiego obiboka i lesera ale z gory matce powiedzial ze on nie chce nawet zaplutego kąta z ich mieszkania bo on nie chce w przyszłości miec z Nim nic do czynienia. Ani go spłacać, ani utrzymywac, a co on z chalupa zrobi to jego to ani ziebi ani grzeje on zlotowki do interesu nie dołoży. Takze ten no Wasza sprawa

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 11:01   #225
dews
Zakorzenienie

Kurcze dzieki za mile slowa, chociaz i tak sie czuje jak pilka. Coraz trudniej przy biurku siedziec, bo brzuch cisnie w przepone i sie dusze ;p Zamowilam sobie bezprzewodowa klawiature jakis czas temu w pracy i klade sobie na brzuchu haha Ja z miesiac temu, a moze nawet wiecej, mialam chyba 8 kg na plusie wiec do 15 to spokojnie dobije, mysle ze nawet wiecej:p

Karolkowa ja widze to zupelnie identycznie jak Smileska szczerze mowiac. Wsadziliscie kase i ja rozumiem, ze nie jest latwo to tak odpuscic, ale zadna kasa nie jest warta klotni do konca zycia. Skoro on jest taki roszczeniowy to watpie, ze nagle sie zmieni i bedzie przykladnym bratem..
Od niektorych ludzi trzeba sie odciac, czy to rodzina czy znajomi, bo w zyciu powinno byc z gorki, a ty codziennie piszesz, ze jestes zdenerwowana sytuacja.. Chcesz tak spedzic reszte zycia? Skoro on nawet nie pracuje, to watpie zeby czegokolwiek sie dorobil w zyciu, wiec raczej nie wyprowadzi sie z domu, bo gdzie i po co?

Edytowane przez dews
Czas edycji: 2018-08-29 o 11:03
Stary 2018-08-29, 11:08   #226
sara3008
Zakorzenienie

Dews, komplement był zasłużony! Jesteś bardzo malutka jak na 7 miesiąc
Asia, piękne paputki!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Asia, 3 czesc zamknieta, wiec mozesz uzupelnic top gadulki :P Nikogo wynik nie zdziwi pewnie :P
Karolkowa_86 833
Vicarika 772
dews 708
jajoanka 524
sara3008 475
Stary 2018-08-29, 11:09   #227
jajoanka
Zakorzenienie

Właśnie to dopisałam, zobacz na głównej
Stary 2018-08-29, 11:12   #228
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Wiem laski, ale póki są rodzice, niech spada na drzewo prostować liście
Taka suka jestem że nie zaprosiłabym na wigilię, bo ja pamiętliwa jestem.
Dziś jadę do domu na dwa dni bo tu roz☠☠☠☠☠☠☠ na maxa jest a jak zobaczyłam co jest w szafie to się za głowę złapałam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Haha ej ja znowu na 1 miejscu ? 🤣 Toż to pod uzależnienie podchodzi już

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 11:13   #229
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie to dopisałam, zobacz na głównej
Zwracam honor

Stary 2018-08-29, 11:20   #230
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Wiem laski, ale póki są rodzice, niech spada na drzewo prostować liście
Taka suka jestem że nie zaprosiłabym na wigilię, bo ja pamiętliwa jestem.
Dziś jadę do domu na dwa dni bo tu roz na maxa jest a jak zobaczyłam co jest w szafie to się za głowę złapałam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Haha ej ja znowu na 1 miejscu ? 🤣 Toż to pod uzależnienie podchodzi już

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
A jak rodzicow zabraknie to za x lat bedziecie swojego miejsca na ziemi szukac? Nie za pozno troche wtedy? Dopiero wtedy bedzie szkoda włożonej kasy. Wychowywac tyle lat nerwowej atmosferze dziecko i koty cale zycie drzec ... eh podziwiam wspolczuje i nie rozumiem

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-29, 11:20   #231
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Zwracam honor

Spoooooko

Dopisałam też "wyprawkowe" posty z poprzedniej części, ale znalazłam tylko 2 takie wpisy. Reszta chyba była we wcześniejszych częściach? Sama nie wiem... :P

Ale gdyby ktoś potrzebował "ściągi" z wyprawki do domu, dla maluszka i do szpitala - to info jest na pierwszej stronie
Stary 2018-08-29, 11:25   #232
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Spoooooko

Dopisałam też "wyprawkowe" posty z poprzedniej części, ale znalazłam tylko 2 takie wpisy. Reszta chyba była we wcześniejszych częściach? Sama nie wiem... :P

Ale gdyby ktoś potrzebował "ściągi" z wyprawki do domu, dla maluszka i do szpitala - to info jest na pierwszej stronie
Oo slodko, ale chcialam zaznaczyc ze moja wyprawka to zbieranina postow innych dziewczyn z forum Testowane to nie bylo, ale zapisywalam skrupulatnie wszystko, co polecalyscie, wiec powinno byc git
Stary 2018-08-29, 11:32   #233
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Oo slodko, ale chcialam zaznaczyc ze moja wyprawka to zbieranina postow innych dziewczyn z forum Testowane to nie bylo, ale zapisywalam skrupulatnie wszystko, co polecalyscie, wiec powinno byc git

Wiadomo Na pewno takie listy ułatwią kompletowanie wyprawki początkującym mamom - no i nie trzeba się "przekopywać" przez cały wątek, tylko jest tam jasna i łatwo dostępna podpowiedź.

Jeśli jeszcze chcecie coś dodać, odjąć, uzupełnić - to proszę pisać
Stary 2018-08-29, 11:34   #234
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo Na pewno takie listy ułatwią kompletowanie wyprawki początkującym mamom - no i nie trzeba się "przekopywać" przez cały wątek, tylko jest tam jasna i łatwo dostępna podpowiedź.

Jeśli jeszcze chcecie coś dodać, odjąć, uzupełnić - to proszę pisać
Nie no pomysl swietny, tylko miej na uwadze, ze nikt teraz nie bedzie chcial kolejnego watku prowadzic, bo ustawilas wysoko poprzeczke, wiec jestes skazana na to do konca zycia forum listopadowek 2018
Stary 2018-08-29, 11:40   #235
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no pomysl swietny, tylko miej na uwadze, ze nikt teraz nie bedzie chcial kolejnego watku prowadzic, bo ustawilas wysoko poprzeczke, wiec jestes skazana na to do konca zycia forum listopadowek 2018
Nie no... jak to? Przecież mamy się wymieniać
Stary 2018-08-29, 11:45   #236
Vicarika
Zakorzenienie

Jaka bida nie mam nic w domu slodkiego bo dzisiaj zakupy , wiec zrobilam sobie platki czekoladowe z mlekiem . Mialam nie isc dzisiaj po wyniki ale ciekawosc zwyxiezyla i przed zakupami skocze o 14 , mam stresa boje sie sprawdzic jak z moja hemoglobina

Stary 2018-08-29, 11:47   #237
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no... jak to? Przecież mamy się wymieniać
Taki zarcik kosmonaucik

Dziewczyny z cyklu panika przewrazliwionej ciezarnej o nic.
Wyczytalam, ze w ciazy mozna nabawic sie rozejscia miesni prostych brzucha. Miala to ktoras? Wiecie jak to rozpoznac? Chodzi o to, ze ja np jak leze na plecach, albo siedze, to tam gdzie mam pepek ewidentnie mam wglebienie i zastanawiam sie, czy to moze zwiastowac problem po porodzie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Jaka bida nie mam nic w domu slodkiego bo dzisiaj zakupy , wiec zrobilam sobie platki czekoladowe z mlekiem . Mialam nie isc dzisiaj po wyniki ale ciekawosc zwyxiezyla i przed zakupami skocze o 14 , mam stresa boje sie sprawdzic jak z moja hemoglobina

Ja tez to dzisiaj zrobilam w pracy.. Zjadlam kanapki na sniadanie, ale pozniej mi sie chcialo slodkiego to zjadlam mala miske platkow czekoladowych :p
Stary 2018-08-29, 11:48   #238
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Taki zarcik kosmonaucik

Wyczytalam, ze w ciazy mozna nabawic sie rozejscia miesni prostych brzucha. Miala to ktoras? Wiecie jak to rozpoznac? Chodzi o to, ze ja np jak leze na plecach, albo siedze, to tam gdzie mam pepek ewidentnie mam wglebienie i zastanawiam sie, czy to moze zwiastowac problem po porodzie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ja tez to dzisiaj zrobilam w pracy.. Zjadlam kanapki na sniadanie, ale pozniej mi sie chcialo slodkiego to zjadlam mala miske platkow czekoladowych :p
Ja mam takie wglebienie i z corka tez mialam , ale wydaje sie ze to zaden problem , nic nie odczuwam , lekarz tez nie zwrocil uwagi

Stary 2018-08-29, 11:56   #239
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ja mam takie wglebienie i z corka tez mialam , ale wydaje sie ze to zaden problem , nic nie odczuwam , lekarz tez nie zwrocil uwagi

O dzieki
Stary 2018-08-29, 11:57   #240
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Taki zarcik kosmonaucik

Wyczytalam, ze w ciazy mozna nabawic sie rozejscia miesni prostych brzucha. Miala to ktoras? Wiecie jak to rozpoznac? Chodzi o to, ze ja np jak leze na plecach, albo siedze, to tam gdzie mam pepek ewidentnie mam wglebienie i zastanawiam sie, czy to moze zwiastowac problem po porodzie[COLOR="Silver"]
moja siostra miała, ale dopiero po porodzie sie tym zajmowała. Przychodziła babeczka, która oklejała ją taśmami i rozpisała zestaw cwiczen
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości